Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за 3G Интернет модемите, настройки, проблеми

Featured Replies

Здравейте и от мен :) от едно известно време се ровя и търся информация относно тези 3Г модеми, тъй като искам да си разкодирам моя и реално да работи със всички оператори. Не знам как ще ви се види това, което се случи при мен но тъй като не разбирам ми се видя доста странно и същевременно интересно. Използвам нокиа Н70 със USB кабела и програмата Nokia PC Suite реших да ползвам телефона за модем но когато влязах във настройките на тази програма ми се показа 3GModem port зададах му да се свърже след като установи наличието на 3G мрежа стикът, който е вивакомски тръгна и имах нет на компютъра изключих кабела на телефона за да не трупам евентуална сметка - интернета продължи да си върви без да ми отчита наличието на какъвто и да е интернет където и да е :hush:

• Отговори 311
  • Прегледи 340,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте!От прочетеното ми стана ясно едно,че само тук ще ми помогнете.Имам модемче HUAWEI E 173s-2 от GLOBUL и ето този китайски таблет MID7013/A13 OS ANDROID 4.00.03 http://tablet-pc.paz...html#properties.Въпроса е,има ли някакъв начин да получа нет с този модем на този таблет?

Редактирано от bodel (преглед на промените)

HUAWEI E 173s-2 --със този модел не .Със 173-U2 става.Трябва да го направиш в режим само модем.

Благодаря ти!Ще търся u1 или u2.Доколкото разбирам и E1750 става.Ако някой знае и други модеми дето работят на таблети с андроид да сподели,че не се знае какво ще намеря.Спорен ден.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, въпроса ми е следния :

имам рутер с 3g tplink TL-MR3220, usb 3g modem huawei e173 и ip cam Axis 207, доставчик е виваком

за да направя камерата достъпна през интернет, съм и сложил статично ип от локалната мрежа, сменил съм и порта на 8090 и във рутера във виртуал сървърс съм дал пренасочване на този порт

всичко което изброих е подробно обяснено в ютуб >>>

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=z4ZY5tCoFC8

камерата е регистрирана в axiscam.net, който и дава домеин име от сорта на

http://axis999f8d.ax...:9080

домейна е измислен

въпреки всичко камерата не е достъпна през интернет :(

след ровене в интернет стигнах до тази тема >>

http://superuser.com...on-3g-interface

в която хората споделят, че някои оператори режат входящите конекции ...

въпроса ми е възможно ли е виваком да режат входящите конекции и ако е така има ли портове които са оставени отворени ?

Благодаря на всички !

Редактирано от dwado (преглед на промените)

• Автор
Здравей, някой от колегите малко по-назад в темата, беше писал, че IP адресите, на 3G интернет услугата на Виваком, не са публични (реални), провери първо адреса, който получава 3G модема дали е публичен (реален) или част от някакъв частен пул адреси. Ако адреса е публичен (реален), проблема трябва да се търси в маршрутизатора (рутера) или настройките на камерата, ако разчиташ камерата чрез сървисите си автоматично тя да опреснява данните за IP адреса към регистрирания домейн. Ако адреса е частен (нереален), трудно ще се пребориш за портова транслация, още повече, че модемът при всяка кънекция взема различен адрес. Аз лично не съм проверявал Вивакомските адреси какви са, по-нататък ако си взема модема при мен за някой ден, може да направя тест на няколко случайно получени адреси (тъй като не ползвам аз SIM картата, макар договора за 3G да е на мое име).

действително се оказа, че виваком раздават техни ип адреси от сорта на 10.56.39.244 (този набор адреси е познат като RFC-1918 range), а външния /реален/ ип адрес е напр. 82.137.72.37 говорих с тях по телефона и ми обясниха че нищо не могат да направят по въпроса.

Редактирано от dwado (преглед на промените)

отбелязах лек напредък с hamachi правя vpn и и на компютъра който е зад 3g стартирам relavnc, и сега мога от друг компютър през vnc да гледам камерата, което налага работещ компютър от страната на 3g-то. предполагам че с малко заигравка компютъра може да прави транслация на ип-тата или бридж и камерата да се гледа на ип-то което дава hamachi.

Здравейте,

Пиша Ви от Стара Загора. Като изчетох форумите по темата Е1750, изглежда Rub4o e корифеят по 3G USB-to.Та много ще се радвам, ако успеете да помогнете при моят проблем, и ако имате време де.

Закупих Е1750 от Freeshipping - Варна, тъй като купения от Вивакоом Е303 не работи с таблети с Андроид - моят е GoClever A101. Има настройки за T-Mobile, но си го конфигурирам за Виваком. Основния ми проблем е, че на Е1750 не тръгва 3G-то. Нито на лаптопа, нито на таблета. На 2G си работи, но знаете каква е скоростта там, пък на таблета е още по-зле. Значи променях какви ли не настройки(горе-долу се справям с това), но въобще не става. Пробвах и автоматично, и само 3G, но не става и не става. А с Вивакомската флашка на Лаптопа си върви 3G-то без грешка. Което ме смущава в Е1750 е, че като му дам ръчно да търси мрежа, на М-тел и Глобул открива 3G, a за Виваком ми дава само 2G че е открило, т.е като че ли нещо е заложено вътре да работи само в 2G. И естествено в прозореца долу винаги ми изписва EDGE, а не WCDMA, и винаги свети в зелено. А аз съм близо до центъра, имам и 3G, пък и с другата флашка го хващам. Дори с удължител изкарах флашката отвън, но все същото. Опитах с АТ командите - реших да го оставя само като модем, но пак не става. След това върнах настройките, даже нещо й стана на флашката, защото сега я подкарвам не от нейния бутон Connect, а долу до часовника си избирам мрежата.

Не знам друга ли да поръчам от Китай, какво да правя. Та ако имате време и нещо се сещате, с радост ще приема съвет. Благодаря предварително!!

Редактирано от zagoretz81 (преглед на промените)

• Автор
Провери честотните ленти, на Auto Band ли е оставен софтуера, да не е зададена определена честота, ако пак няма промяна, провери версията на firmware-a на модема и ако е много ниска версия го обнови, дал съм линкове на проверени версии на фърмуери за E1750, няма логично обяснение да не ти открива 3G мрежата само на Vivacom, поне в този късен час не ми хрумва нищо.

@zagoretz81 Съжалявам ,че ще те разочаровам колега, но с този модем няма да тръгне 3Г на Виваком. Е1752С поддържа 900Мхц 3Г а виваком им е точно там мрежата. Имах същия проблем с моя телефон и се наложи да си взема Глобулска карта. 3Г в Стара загора ще имаш само в новия мол Галерия.Иначе в Пловдив и София им е на 2100 мрежата. Изобщо с виваком има големи проблеми с 3Гто им при таблетите. Успях да докарам 2 таблета за префлашване само от тестове с Е173 и вивакомска карта. В момента в който почне да закача мрежата ,таблета загасва и почва да прескача картината. със глобулската карта работи без проблем.

Поздрави

Сега забелязвам в сайта им какво са написали.

3G мрежа GSM/GPRS/EDGE(850/900/1800/1900MHz)

Ясно е ,че който е правил описанието не е бил на ясно за какво става въпрос.

http://3g-modem.wetpaint.com/page/Huawei+E1750,+E1750C,+E1752,+E1752C

Редактирано от kokovi4 (преглед на промените)

• Автор

Хм, аз съм малко озадачен от поста на kokovi4, аз нямах никакви проблеми с този модем E1750 при ползване на интернета в 3G мрежата на Vivacom във Варна и околиите на Шумен, освен ако Vivacom не си изграждат мрежите на парче, където и с каквото оборудване им попадне и регионално/локално, да има разлики в честотите на транслиране (не, че е невъзможно, но просто ме учудва и силно смущава).

Това би означавало, че на регионално или локално ниво (не се знае на каква 3G клетка ще попаднете), за мрежата на Vivacom, голяма част от 3G модемите (всички работещи на честоти UMTS frequency bands: 850 и/или 1900 и/или 2100) биха били неприложими, в това число, както казва колегата, таблети, освен тези, които поддържат изрично UMTS frequency bands: 900.

Zagoretz81 може да опиташ все пак да обновиш фърмуера и да провериш дали няма де се променят нещата, аз съм ползвал този модем с фърмуерите, за които съм дал линкове в първите страници от темата, но не мога със сигурност да потвърдя (остарявам и забравям), дали и колко честотни ленти ми показваше софтуера Mobile Partner при работа с модема, а аз основно този модем използвах, когато SIM картата бе в мен.

Според информации от Google, на които не знам дали да се вярва, се твърди, че E1750 би могъл да работи и на UTMS frecuensy: 850, 900, освен 2100Mhz, по описания от различни сайтове, които предлагат този вид модем, което според мен отново клони към опит за update на firmware-а на модема, преди да бъде отписан, аз съм ползвал тези две версии, като основно последната:

E1750 firmware 11.126.13.00.00.B418 или БГ линк

Е1750 firmware 11.126.16.01.209.B427

Както и да опиташ да инсталираш последната версия на драйверите за модеми Huawei известна ми на мен: Version 4.25.00.00 или БГ линк

Инструкция за обновяване (update) и преинсталиране на драйверите, можеш да прочетеш в пост #91

Редактирано от Rub4o (преглед на промените)

Хм, аз съм малко озадачен от поста на kokovi4, аз нямах никакви проблеми с този модем E1750 при ползване на интернета в 3G мрежата на Vivacom във Варна и околиите на Шумен, освен ако Vivacom не си изграждат мрежите на парче, където и с каквото оборудване им попадне и регионално/локално, да има разлики в честотите на транслиране (не, че е невъзможно, но просто ме учудва и силно смущава).

Това би означавало, че на регионално или локално ниво (не се знае на каква 3G клетка ще попаднете), за мрежата на Vivacom, голяма част от 3G модемите (всички работещи на честоти UMTS frequency bands: 850 и/или 1900 и/или 2100) биха били неприложими, в това число, както казва колегата, таблети, освен тези, които поддържат изрично UMTS frequency bands: 900.

Zagoretz81 може да опиташ все пак да обновиш фърмуера и да провериш дали няма де се променят нещата, аз съм ползвал този модем с фърмуерите, за които съм дал линкове в първите страници от темата, но не мога със сигурност да потвърдя (остарявам и забравям), дали и колко честотни ленти ми показваше софтуера Mobile Partner при работа с модема, а аз основно този модем използвах, когато SIM картата бе в мен.

Според информации от Google, на които не знам дали да се вярва, се твърди, че E1750 би могъл да работи и на UTMS frecuensy: 850, 900, освен 2100Mhz, по описания от различни сайтове, които предлагат този вид модем, което според мен отново клони към опит за update на firmware-а на модема, преди да бъде отписан, аз съм ползвал тези две версии, като основно последната:

E1750 firmware 11.126.13.00.00.B418 или БГ линк

Е1750 firmware 11.126.16.01.209.B427

Както и да опиташ да инсталираш последната версия на драйверите за модеми Huawei известна ми на мен: Version 4.25.00.00 или БГ линк

Инструкция за обновяване (update) и преинсталиране на драйверите, можеш да прочетеш в пост #91

Здравейте колеги, благодаря че сте така отзивчиви. Значи успях да подкарам 3G-то на Е1750 благодарение на ценните статии на Рубчо. Тъй като не успях да инсталирам фърмуера (нещо се оплитам с този код, който трябва да се въведе), пуснах му МобилПартнера, инсталира се много добре, и почна да присветва синия цвят за 3G-то още докато се инсталираше. Сега е съвсем друго с неговия прозорец, всичко е точно. Така че да отговоря и на колегата, че и на Е1750 тръгна WCDMA, само дето се показват 1-2 чертички за покритието в къщи и не е стабилно. Докато на другата флашка от Виваком Е303 ми дава пълно покритие, и е стабилно, не мърдат. Ще пробвам да сложа нов Фърмъеър, но за сега нещо не ме бива. Моят в момента е 11.126.03.01.55, а софта ми е 11.302.09.00.03.

Здравейте, Успях да инсталирам най-новия Фърмуер на Е1750, но за съжаление приемането на 3G не се подобри, дори изчезва на моменти. Щях да ругая по Виваком - а, но като пробвах пак Е303, на него нета лети с пълно покритие....Някой ако знае по-добра флашка за Андроид таблет, да казва.:-) Tази ще я продавам.

Редактирано от zagoretz81 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте,

Успях да инсталирам най-новия Фърмуер на Е1750, но за съжаление приемането на 3G не се подобри, дори изчезва на моменти. Щях да ругая по Виваком - а, но като пробвах пак Е303, на него нета лети с пълно покритие....Някой ако знае по-добра флашка за Андроид таблет, да казва.:-) Tази ще я продавам.

Колко пари ще искаш ако решиш да я продаваш ми прати имейл !

Здравейте, имам нужда от помощ. Вчера си взех от Vivaom 3G Wiraless ruter Alcatel OT Y580. телефоните ги закачам без проблем към рутера но когато опитам лаптопа намирам рутера вързвам се към него взима си IP всичко точно на самия рутер виждам ,че е вързан нов клиент но на компютъра нямам интернет и след минута ми излиза доло на връзката connection limited. Интересното е ,че вече на 3 телефона опитах и се свързват към рутера без никви ядове и Iphone и galaxy note. Но лаптоп-а се вързва пускам примерно да ми отвори някой сайт тръгва да го зарежда и изведнъж connection limited, дори нямам пинг до 192.168.1.1 което е ip-to на рутера.

Редактирано от onlinebg (преглед на промените)

Много полезна тема,без проблем си отключих Huawei e173 от Mtel програмките от първия пост да работи с карта на Globul.

Някой може ли да ми помогне с подходяща програма за отключването на 3G USB modem Alcatel X221L от Globul да работи с карта на Mtel

Здравейте ! Искам да разкодидарам 3g модем на мтел марка ZTE mf190.. С много усилия успях с програмата Qualcom support product tools

да изтрия оригиналния ZTEMODEM.iso файл от флашката и инсталирах нов, който е с ZTE Join air.. След като включа флашката към лаптопа ми изкарва да инсталирам програмата ZTE Join air и след като го направя програмата ми изкарва NOT FOUND.. Моля да ми помогнете, ще съм ви много благодарен ! :)

Здравейте ! Искам да разкодидарам 3g модем на мтел марка ZTE mf190.. С много усилия успях с програмата Qualcom support product tools

да изтрия оригиналния ZTEMODEM.iso файл от флашката и инсталирах нов, който е с ZTE Join air.. След като включа флашката към лаптопа ми изкарва да инсталирам програмата ZTE Join air и след като го направя програмата ми изкарва NOT FOUND.. Моля да ми помогнете, ще съм ви много благодарен ! :)

Този проблем го оправих.. инсталирах допълнително драйвери за ZTE MF190, но сега ми изписва че СИМ картата е невалидна.. Какво да направя ?

За всички собственици на E173s-2 добра новина :-) Чрез програмата PPP Widget модема работи, но трябва да имате root достъп.

Аз съм с таблет MID-7G на Privileg , ICS 4.0.3 и имам root достъп. Ползвам интернет на VIVACOM.

1. Ако сте настройвали модема в кнофигурации различна от подразбиращата се, отворете един терминал чрез putty примерно и задайте команда:

AT^U2DIAG=276

трябва да получите отговор OK, така модема е във фабрична конфигурация.

2. Отворете терминал на таблета и проверете дали нямате вече usb_modeswitch чрез командата

which usb_modeswitch

ако върне път до usb_modeswitch преименувайте го

примерно, при мен имах usb_modeswitch в /system/bin ... и за да го преименувам направих следното

mount -o remount,rw /system

mv /system/bin/usb_modeswitch /system/bin/usb_modeswitch.old

Това се прави , защото в PPP Widget има usb_modeswitch и трябва да се ползва той, а не системният.

3. Инсталирайте PPP Widget

4. Конфигурарайте PPP Widget с вашите настройки за APN, Username , Password

за виваком са

APN: internet.vivacom.bg

USER: VIVACOM (да, главни букви)

PASS: VIVACOM (отново главни букви)

DIAL Number: *99#

хубаво е да сложите и отметка да не се позволява на USB у-вата да влизат в sleep режим.

5. изключвате WiFi връзката , ако е включена

6. включвате модема , давате ОК на съобщенията дали да се стартира PPP Widget за новото включено USB у-во, изчаквате да го разпознае и като е готово давате connect на PPP Widget , при мен се връзва страшно бързо, за няколко секунди. :-)

Успех на всички !

За всички собственици на E173s-2 добра новина :-) Чрез програмата PPP Widget модема работи, но трябва да имате root достъп.

Аз съм с таблет MID-7G на Privileg , ICS 4.0.3 и имам root достъп. Ползвам интернет на VIVACOM.

1. Ако сте настройвали модема в кнофигурации различна от подразбиращата се, отворете един терминал чрез putty примерно и задайте команда:

AT^U2DIAG=276

трябва да получите отговор OK, така модема е във фабрична конфигурация.

2. Отворете терминал на таблета и проверете дали нямате вече usb_modeswitch чрез командата

which usb_modeswitch

ако върне път до usb_modeswitch преименувайте го

примерно, при мен имах usb_modeswitch в /system/bin ... и за да го преименувам направих следното

mount -o remount,rw /system

mv /system/bin/usb_modeswitch /system/bin/usb_modeswitch.old

Това се прави , защото в PPP Widget има usb_modeswitch и трябва да се ползва той, а не системният.

3. Инсталирайте PPP Widget

4. Конфигурарайте PPP Widget с вашите настройки за APN, Username , Password

за виваком са

APN: internet.vivacom.bg

USER: VIVACOM (да, главни букви)

PASS: VIVACOM (отново главни букви)

DIAL Number: *99#

хубаво е да сложите и отметка да не се позволява на USB у-вата да влизат в sleep режим.

5. изключвате WiFi връзката , ако е включена

6. включвате модема , давате ОК на съобщенията дали да се стартира PPP Widget за новото включено USB у-во, изчаквате да го разпознае и като е готово давате connect на PPP Widget , при мен се връзва страшно бързо, за няколко секунди. :-)

Успех на всички !

Здравей Новобранец, благодаря ти за изчерпателната информация! Питането ми е следното, дали въпросното приложение има ограничение относно модемите, които се използват, или е друга причината да изписва No modem found. В твоя пост ти уточняваш, че работи с Huawei E173s-2, аз имам Е173, който работи на моя таблет MID WM8850 (моделът има опция в настройките, мрежи, има 3g network, и след въвеждане на точка за достъп с настройките на съответния оператор - нещата тръгват) Но приложението не го разпознава (За да отговоря на въпроса ЗА КАКВО ТИ Е ПРИЛОЖЕНИЕ ЩОМ РАБОТИ И БЕЗ НЕГО - отговарям, че искам да го изпробвам, за да направя интернет връзката на друг таблет Asus Slider, който няма тази опция в менюто с настройките на мрежата) Та обобщавам питането: Според теб решението на проблема е във вида на модема, така ли? Ако взема съответния модем, приложението ще го засече? Имаш ли опит с други модеми, с които приложението работи? Евентуално някой да даде друго подобно приложение, което да работи с този модем, който аз имам Е173. Благодаря!

• Автор

За много години на всички съфорумци!

Макар и малко позакъсняло, ще споделя няколко обновления за притежателите на Huawei модеми:

Huawei Drivers 4.25.10.00 - my link

Version 4.25.01.00
Support  AT^EONS for dispaly register name in UCS2.
Add new PID information.
Fix the issue that WWAN visible provider display incorrect.
Fix the issue that WWAN driver can't hanlde multi-inications from UE
Fix the issue that set register mode failed.
Fix the issue that can't support UNICODE charset in WWAN page.
note: This version is based on version 4.25.00.00

Version 4.25.04.00
Fix the issue that busenum.sys can't be loaded with newest pid info
Fix the issue that at response parsing problem in infineon platform
Fix the issue that IPV6 DNS can't be acquired in E5 products
Fix the issue that the auto listening is disabled in modem dialing process
Fix the issue that IPV6 primary and secondary dns's order are not correct
Fix the issue that LTE submode can't be displayed in Jungo Driver
Add the feature that driver informs acm port status to device  
Fix the issue that wwan state abnormal with device that can't handle at^syscfgex? correctly
Add the feature that support wwan driver's OID read unicode MMS through cdma datacard
Add the feature that disable wwan sms function according to registry config in J and Q platform.
Fix the issue that still indicating RSSI after removing sim card.
note: This version is based on version 4.25.01.00  

Version 4.25.06.00
Fix the issue that connecting vpn failed in k3770
Fix the issue that remaining pin times when input error pin codes in k3806 and e369  
Fix the issue that k3806 update airplane icon failure in Win8 OS
Fix the issue that driver can't handle ^ltersrp indication in E3276
Fix the issue that K4605 fail to connect network in win7
note: This version is based on version 4.25.04.00

Version 4.25.07.00
Fix the issue that connection speed not correct in LTE mode(E3276)
note: This version is based on version 4.25.06.00

Version 4.25.08.00
Fix the issue that wwan cann't connnect when back to network again in Win8 in Q and J platform.
Support ports name without "HUAWEI".
Fix the issue that crash in WLK1.6 authentication with MC607 module.
Add the passby of not obtain provider name and ICCID in win8.
note: This version is based on version 4.25.07.00

Version 4.25.10.00
Fix the issue that wwan driver can't be unloaded  in low power mode in Q platform.
note: This version is based on version 4.25.08.00

Huawei Mobile Partner 16.001.06.01.500 with driver version 4.25.10.00 no Operators /обновени драйвери в самия инсталатор/ - my link и версия, която не се нуждае от инсталиране (разархивирате и ползвате) архивирана инсталация - можете да обновявате драйверите чрез подмяна съдържанието на подпапката Driver по опинасия вече начин в пост #91

Huawei Mobile Partner 23.009.05.03.1014 with driver version 4.25.10.00 no Operators - my link и фициален сайт

Тази версия на програмата е концептуално различна от 16 и като визия и като поддържани опции, което ще илюстрирам и визуално. Макар да се използва ядрото на Mobile Partner, са изчистени много странични опции като: аудио и видео разговори, MMS, GPS, USSD, със значително по-опростен интерфейс, но добавена опция WLAN за модеми с поддръжка на WiFi. На база на тази версия могат да бъдат открити в интернет много вариации,  брандирани инсталатори с различни скинове и добавени допълнителни опции и менюта (основно web препратки), публикуваната от мен версия е не брандирана, без заложени в инсталатора настройки за връзка към чужди оператори.

Визуално програмата изглежда по следния начин:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

P.S.

Отново имам под ръка наличен модем за тестове и изпитания: Huawei E173u-1 с възможност за присъединяване на външна антена, с фърмуер поддържащ voice feature, моdem and network interface.

Здравей Новобранец, благодаря ти за изчерпателната информация! Питането ми е следното, дали въпросното приложение има ограничение относно модемите, които се използват, или е друга причината да изписва No modem found. В твоя пост ти уточняваш, че работи с Huawei E173s-2, аз имам Е173, който работи на моя таблет MID WM8850 (моделът има опция в настройките, мрежи, има 3g network, и след въвеждане на точка за достъп с настройките на съответния оператор - нещата тръгват) Но приложението не го разпознава (За да отговоря на въпроса ЗА КАКВО ТИ Е ПРИЛОЖЕНИЕ ЩОМ РАБОТИ И БЕЗ НЕГО - отговарям, че искам да го изпробвам, за да направя интернет връзката на друг таблет Asus Slider, който няма тази опция в менюто с настройките на мрежата) Та обобщавам питането: Според теб решението на проблема е във вида на модема, така ли? Ако взема съответния модем, приложението ще го засече? Имаш ли опит с други модеми, с които приложението работи? Евентуално някой да даде друго подобно приложение, което да работи с този модем, който аз имам Е173. Благодаря!

Трябва да подчертая две неща:

1. За да работи коректно PPP Widget трябва таблета да е root-нат, т.е да има root достъп (su, sudo и т.н да работят успешно, ако ги изпълниш през терминален емулатор).

2. E173 е модел, E173s-2 е подмодел. Виж кой подмодел имаш , пише го под капачето на модема. Доколкото аз знам този подмодел (s-2),който аз имам се различава от другите E173 е с това че не поддържа така нареченият Network Card interface , който се ползва от Андроид за 3G модемите и затова е необходимо ползването на PPP Widget.

Кои точно модеми поддържа зависи от базата данни на usb_modeswitch , който е вграден в PPP Widget.

тук е официалният форум на програмата http://www.draisberghof.de/usb_modeswitch/bb/viewforum.php?f=6

ако си изложиш конкретно ситуацията ще ти помогнат.

Сега погледнах модела на таблета ти и пише , че е възможен ъпгрейд към ICS , направил ли си го или още си с Honeycomb ?

Здравейте и за много години :)

Темата ви е прекрасна и съдържа много полезна информация! Значи имаме mtel travelbook intel celeron 1.3gz и 3G USB модем E173 Huawei  с 2 години договор M-Tel SURF NONSTOP+..Както ни казаха модемчето можело да развие скорост Download: 7.2 Mbps(Което прави 900KB/s)....Гредата е,че сваляме с 300 кбит най-много(торенти)..В Speedtest.net показателите са потресаващо слаби...Верно компютърчето не е много силничко,но все пак тази връзка е подигравка..300 кбит е късно вечерта,иначе си сваляме с 50-80 кбит,един клип не може да се гледа!! :((..Използваме mtel netagent като свръзваща програма..Дали имате идея за съвети как да подобрим този ужас..Дали има шанс за по-лека програмка или нещо подобно...Благодаря ВИ за вниманието и ви пожелавам много успехи през новата година! :)))

Едит: Пробвах с Huawei Mobile Partner 23.009.05.03.1014 with driver version 4.25.10.00 дадена от Rub4o и съм доволен повече(МНОГО БЛАГОДАРЯ :))..Малко по-добре е,по-лекичка е..Дано да и а още по-добри,ако имате идея моля да споделите

Редактирано от Петър Калачев (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.