Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За социализма - лично!

Featured Replies

Предлагам един личен поглед към социалистическата действителност. Мисля, че, ако не е помогне, четивото няма да навреди никому. :)

http://dimitaratanas...story-son-blue/

Въпреки това се изкушавам да мисля, че въпросите, които текстът повдига, биха могли да бъдат и сериозни.

Редактирано от Visotsky (преглед на промените)

• Отговори 95
  • Прегледи 10,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

не ни трябва повече никога соцаилистическа действителност

Също и изкривена демокрация !

А също и продукти на Епъл!

Някой им харесва да са в каменната ера и да ползват нокия с фенерче !

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Искам си Златната есен бе !

Някой им харесва да са в каменната ера и да ползват нокия с фенерче !

Други пък се кефят да са в клетки, стига да са лъскави...

не ни трябва повече никога соцаилистическа действителност

Ти к`во се буташ бе. Да му мислиш, че и да искаш и да не искаш и дори да ти трябва - няма да ти се даде. И какво се разписваш за моята заплата, аз си имам собствено мнение и фиш за нея!

:D :D :clown::D :D

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Сугестията е евтин начин за манипулация. Опитай с нещо по-интересно!

Никого не манипулирам и, на никого нищо не внушавам Не знам, откъде ви идват тези мисли. Зададох въпрос, основан на факти и толкова.

Ако обичате, не ми заповядвайте. Моля ви.

• Автор

Позволете ми да забележа, че темата беше свързана с определени аскепти на социализма и тяхното гледане, а не - с разприте "за" и "против" дадени марки. :no-no:

Позволете ми да забележа, че темата беше свързана с определени аскепти на социализма и тяхното гледане, а не - с разприте "за" и "против" дадени марки. :no-no:

Прости им(м-р ВИСотски), те просто не са пораснали и изпадат в комерсиалните глупотевини, с които капитализма им е изпържил празното разстояние между ушите..

П.П. Аз също го правя, но в коментарите под новините, които особено в една-две от секциите твърде често са в рекламна кампания на въпросната марка...

Да, преуиграла съм малко, затова че ви моля. Поправям се. Не ви моля. :)

Аха. А ся вече се оля!

Прости им(м-р ВИСотски), те просто не са пораснали и изпадат в комерсиалните глупотевини, с които капитализма им е изпържил празното разстояние между ушите..

Гълтай бастуна малко по-дълбоко и чакай! Ще дойде и твоя момент...

Позволете ми да забележа, че темата беше свързана с определени аскепти на социализма и тяхното гледане, а не - с разприте "за" и "против" дадени марки. ;)

Дай предложение, кои по-точно аспекти на социализма искаш да разглеждаме, щото така както си заложил темата, не дава конкретна проблематика и съответно е отишла улево!

П.П. Компютрите от серията Правец 82, които бяха върха и гордостта на социалистическата ни индустрия, всъщност бяха продукт на Епъл, усвоен от родното ни производство по програмата на Максуел, с цел подриване на устоите на напредничавата ни икономика. Съдейки по резултатите, около десет години по-късно - продуктите на Епъл нямат грешка - социализма безславно си замина! Това, което ми остана са спомените за свободно детство, непрестанно строителство, ниски цени, дефицити и вестник "Работническо Дело" :)

Гълтай бастуна малко по-дълбоко и чакай! Ще дойде и твоя момент...

Сорри, аватара ми няма уста...

П.П. Познай какво друго няма!?

П.П. Компютрите от серията Правец 82, които бяха върха и гордостта на социалистическата ни индустрия, всъщност бяха продукт на Епъл, усвоен от родното ни производство по програмата на Максуел, с цел подриване на устоите на напредничавата ни икономика. Съдейки по резултатите, около десет години по-късно - продуктите на Епъл нямат грешка - социализма безславно си замина! Това, което ми остана са спомените за свободно детство, непрестанно строителство, ниски цени, дефицити и вестник "Работническо Дело" :)

Тц.

Забравяш - едновременно с тях правехме и компютрите "Изот" - с IBM платформа. Стандартен процесор 8088,

Моята първа щайга, на която се учех на паскал , базик и си играйках на каратеката и принца беше точно ето този :

Публикувано изображение

виждаш ли дата на производство на харда ?

Публикувано изображение

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Тц.

Забравяш - едновременно с тях правехме и компютрите "Изот" - с IBM платформа. Стандартен процесор 8088,

Моята първа щайга, на която се учех на паскал , базик и си играйках на каратеката и принца беше точно ето този :

...

виждаш ли дата на производство на харда ?

...

Знаех си, че ще извадиш съкровището от мазетоПубликувано изображение Единственото, което ме успокоява е, че не антиката не работи иначе, луда завист щеше да ме гризе :) Освен това, аз не говорех за Интел, а обяснявах защо Епъл е зло, дори и в контекста на социализма :P С Интел все още се разбираме, така че не викай Тц, а просто замълчи :)

Освен това, аз не говорех за Интел, а обяснявах защо Епъл е зло, дори и в контекста на социализма :)

Ние, тъпичките не разбрахме ... Защо Ейпъл е зло ?

'Щото ябълката е дошла до устата на човека, по съвета на змията! На теб ли да ти обяснявам? Ако искаш по-подробен отговор, отвори тема и ни покани. Обещавам да бъда подробен. Тук обаче Visotsky ше ми се сърди, а аз обичам Висоцки. Все пак социализма роди и него!

• Автор

Компютърният сюжет беше попадение! Най-древното нещо, до което съм се докосвал като осмокласник във вече далечната 1995г., беше Правец 8, не помня коя от модификациите. Беше адски забавно - носехме си дискети и правехме разни елементарни програмки, който запаметявахме на дискетите, за да продължим работата си следващия час. Ако някой имаше да си връща на някого, минаваше зад компютъра му и го изключваше от копчето. Ако този номер се случеше в края на часа, един учебен час работа отиваше в нищото, което на свой ред предизвикваше дребни сборичквания между момчетата в междучасието след часа по информатика. Най-старият компютър, който съм имал у дома, беше 386, 4 MB RAM, 512k video, 130 MB HDD, модем и саунд карта. Работеше с Уиндоус 3.11. Пробвал съм го и с минималистични линукси, след като вече беше снет от употреба и се справяше прилично от команден ред. През 2008г. го подарих на агента Гоце, известен още като Георги Седефчов Първанов, за да види на какво българските учени правят наука. Факт е, че същото време в нас имах Athlon64 X2 4000+, 2 GB RAM, 400 GB HDD, Radeon X1650Pro 256 MB и т.н., но пък в СУ, в Историческия факултет, в Катедрата по история на Византия и балканските народи, само няколко месеца по-рано бяха махнали последната 486-ца, на която се работеше активно. А относно Владимир Высоцкий - да, той наистина е роден в соц-епохата, тъй като 1938г., рождената му дата, попада в обхвата на управлението на Сталин. Без съмнение обаче Владимир беше един от малкото, които открито изразяваха увереността си в несъстоятелността на комунизма. Самият той още през 1958г., по-малко от 5 години след смъртта на Йосиф Висарионович, изпълнява сатирични песни, проблематизиращи образа му като всезнаещ и всеможещ, а и не само. Тъкмо той не един път изрецитира и изпя съмнението си в потенциала на самия СССР. В спомените на негови приятели дори се споменават срещи с държавни служби, с репресивни органи, но през 70-те нямаше как да го ликвидират, без да върнат Съветския съюз в образното клише от времената на Сталин, според което от Москва се управляваше с тежък ботуш, който потискаше и/или направо изтребваше всяко инакомислие, че там властва нечовешки режим, който кара всички да страдат. ... Мога да пиша за него с дни, но едва ли е нужно. :)

Знаех си, че ще извадиш съкровището от мазетоПубликувано изображение Единственото, което ме успокоява е, че не антиката не работи иначе, луда завист щеше да ме гризе :) Освен това, аз не говорех за Интел, а обяснявах защо Епъл е зло, дори и в контекста на социализма :) С Интел все още се разбираме, така че не викай Тц, а просто замълчи ;)

целият вече не работи, разбира се заради демократичния ток на ЧЕЗ - стопи се захранването.Ама като ти казвам, че се стопи - всичк0 -трафове, кондензатори, вентилатори станаха на трудноразпознаваемо черно нещо.

Иначе , ако си намеря здраво захранване ти го сглабям на минутата и тръгва.Харда, флопитата, контролерите за видиео, процесори и периферия ( момитор, клавиатура) - всичко е в изправност и очаква своя звезден миг за да бие твоята ябълка, дето я превъзнасяш :)

Баси! И това ако не е знаменателно, от малък мразя да ям ябълки! Обясняват, че били полезни, а всъщност стимулират храносмилането. Так погледнато, социализма си замина, само защото не съумя да преглътне гаврта с Правците.... Жалко!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.