Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната

Featured Replies

Приятелко, майтапиш се, нали? Или твоята добронамереност ти пречи да видиш истината? Понеже, по-горе имаше реплики към последното ми мнение, макар и без цитати, ще поясня накратко мнението си. Още през есента на 2012 беше ясно, че нищо добро не чака българите, които остават да живеят в тази държава. Ако някоя, все още, се заблуждава, че няма накъде повече, тепърва ще се убеди, че има и още как. Това, обаче, не означава, че всички трябва да дремят пасивно като овце на заколение.

Инак, ако някой има малки деца, да речем, и иска да се погрижи за тях, то той има само един изход - през Терминал 2. Всичко това го казвам съвсем сериозно, без капчица духовитост.

още 1991 г посетих един семинар на швейцарски институт за прогнозиране. тогава все още имаше съветски блок, соц страни, СИВ, всичко беше уж "спокойно". знаете ли какво прогнозираха хората тогава? че България и Румъния ще продължат да затъват и да търсят дъното по думите на лектора - до "не в близко бъдеще". след запитване какво означава това отговора беше - не в близките 25-30 г. от тогава знам - няма да ни стигнат не близките години, а и още 100 такива. най-бързия изход от кризата е точно този - терминал 2 на летищата в големите Български градове.

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 115,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Орешарски приема заявлението на Делян Пеевски да се оттегли

Следващата кандидатура ще бъде правилната, убедена съм.

Мойра,нали не го казваш сериозно  !

Да избереш такъв човек за такъв пост,по такъв начин е просто самоубийство.

Следваща кандидатура не знам как ще се издигне,но със сигурност знам,че Премиера на България няма Думата и затова е длъжен да подаде Оставка.

За Станишев какво да ти кажа !?

Той имаше наглостта да остане начело на партията си,след като вкара едва 40 депутата на изборите за предишно НС.

Само за справка-след Жан Виденов,гонен с камъни през 1997 година,партията им успя да вкара 48 депутата...

Не трябва да се прощава и на Президента Плевнелиев !

Той се остави да го залъжат,като петокласник...

Ето още нещо, което ми се струва, че е добре да се прочете:

"Коментар на Еми Барух, за "Дойче веле":

Какво общо имат онези от „Таксим” с нас? И защо изобщо се сравняваме с тях? Това са няколко от редовните питания на хора, които недоумяват, че революцията на “комшиите” може така да ни развълнува, че ни е толкова скъпа, че така я подкрепяме...

Анализите на случващото се в Турция - с малки изключения - следват хлъзгавата плоскост на лесните паралели и разглеждат външните белези на една напълно различна от българската картина. Различен е броят на протестиращите, различен е политическият контекст на протеста, различни са площадите, лозунгите, профилът на множеството, поводът, пропорциите, реакцията на полицията...

Те пеят, ние се караме

За да разберем случващото се, за да разберем себе си, търсим отговор на фундаменталния въпрос - защо те са още там, на площада: мокри, обгазени, бити и усмихнати, а ние се прибрахме по домовете си сухи, смирени, потиснати и намръщени. Защо те пеят и танцуват, а ние се караме и се мразим. Наш дълг е да говорим за всичко това.

Отговорите са много. Към тях ще се приближаваме бавно и мъчително. Защото става дума за умението ни да анализираме себе си - честно, правдиво, безжалостно; става дума и за цената, която сме готови да платим, за да бъдем истински свободни, истински независими.

Точно преди година “Орлов мост” пося надеждата, че може да ни обедини кауза и че знаем как да я отстояваме. Нашият “Орлов мост” обаче се ограничи до проблема и не засегна процеса. Нашият “Орлов мост” остана локален, не стана национален. Нашият “Орлов мост” се случи безболезнено и приключи бързо; приключи още преди да бъдат тиражирани внушенията на една услужлива социоложка, която нарече протестиращите “хора с объркани глави”. В нашия “Орлов мост” имаше смисъл, но нямаше страст.

Нашият "Орлов мост" и техният "Таксим"

Впрочем, в нито един от колективните ни протести няма такава страст, такова мечтателно безумие, такава фанатична емоция и отдаденост на идея или кауза, която да претопи личното и да го разтвори в общото. Целта, заради която тръгваме нанякъде, се размива от пресмятанията за цената, която ще трябва да платим по пътя. Затова не стигаме никъде. В нашите протести има безбожност, в турските има безбрежност.

Вчера Ердоган и неговият министър на вътрешните работи многократно призоваха майките на протестиращите да приберат децата си от „Таксим”. Снощи майките са отишли на „Таксим” и са застанали рамо до рамо с децата си...

Такъв е кръговратът на Балканите. Засега. А докога?"

Цялата статия тук: http://www.cross.bg/orlov-most-nashiyat-1364012.html#ixzz2WJ4UloKg

Он лайн: http://www.ustream.tv/channel/offnews-live

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Роми на протест в Раднево – бранят Пеев в ДАНС и парламентаризма (видео)

Автор: OFFNews Публикувана на 15 юни 2013 в 21:54

Публикувано изображение

Умилителна демонстрация на напредналата интеграция в обществото и повишаващата се политическа култура сред малцинствата демонстрираха стотина “спонтанно” излезли на протест в Раднево роми.

Пред камерите на bTV оратори на необичайния протест обясниха, че са излезли в защита на парламентаризма. Мургавите представители на гражданското общество изразиха и дълбокото си убеждение, че новият председател на ДАНС ще се справи с мафията и корупцията.

Един от протестиращите заяви, че вярва в новият шеф на държавната агенция, който ще вкара в затвора Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Делян Добрев, който пък искал да бъде на мястото на Пеевски.

Една от най-върлите протестиращи дами в Раднево обаче, дори не знаеше името на новия шеф на ДАНС. В рамките на две изречения, жената успя да обърка името на Делян Пеевски три пъти, наричайки го “Пеев“. Според нея, новото назначение за председател на агенцията ще помогне на ромите.

http://youtu.be/HwEi91zewyI

Ето това е! Нямам думи! Вселените на Тери Пратчет са нищо пред случващото се у нас! :no-no: Но понеже съм фен и на Дъглас Адамс, ще си позволя да го цитирам: Мнозина изказваха мнението, че поначало човечеството е допуснало голяма грешка, като е слязло от дърветата. А някои твърдяха, че дори и крачката към дърветата е била погрешна и че изобщо не е трябвало да напускат океаните.

Ето това е! Нямам думи! Вселените на Тери Пратчет са нищо пред случващото се у нас! :no-no:

Що бе - протестират си хората, "Пеев" шъ ги оправи  :D

p.s. между другото - замислят ли се протестиращите в София срещу кого всъщност протестират ? 

Защо мразим Пеевски ?

Лично аз не го познавам, на външен вид ми мяза на глиган, но аз свинско си похапвам, тъй че не е това.

По-скоро не ми е приятен заради подкрепата си за предишното правителство. Да, той продкрепяше Б.Б. докато той беше на власт и се обърна като фурнаджийска лопата. Ако обаче протестите доведат до задълбочаваща се криза и нови избори, при очертаващата се още по-ниска избирателна активност ще спечелят единствено ДПС и ГЕРБ. 

БСП и Атака с това, което вършат в последните дни много вероятно да не съберат и половината гласове, които получиха на изборите преди месец. 

И какво ще стане ? 

Ще се върнем в изходна позиция, но с по-голямо мнозинство на ГЕРБ , а в добавка -ДПС с повече депутати.

Пеевски отново ще е депутат, но ще имаме един Б.Б. който ще се ядосал много на определени хора в държавата като цяло, и конкретно по места.

А на мен много не ми се иска да получим тази картинка.

Ама хората на улицата ясно и точно заявяват,и то от февруари месец :

"Велико Народно Събрание,Нова Конституция и Лустрация на всички нива."

Вижда се- Не Работи Тази Система.

А на мен много не ми се иска да получим тази картинка.

Позволявам си да се самоцитирам, за да не повтарям същото, което писах по-горе: Още през есента на 2012 беше ясно, че нищо добро не чака българите, които остават да живеят в тази държава. Ако някой, все още, се заблуждава, че няма накъде повече, тепърва ще се убеди, че има и още как.

Ама ха. Това политиката била мръсна игра. Обаче, явно нашите негодници са я научили по-добре от западните си аналози.

Всички политици го вкарват изотзад, ама западните слагат вазелин, докато родните на сухо....

Лично аз не го познавам, на външен вид ми мяза на глиган, но аз свинско си похапвам, тъй че не е това.

Глиганите са симпатични, ако не ги дразниш. Хапвай свинско, но не забравяй и за това: http://www.care2.com/causes/top-10-reasons-to-leave-pigs-off-the-menu.html?cid=fb_causes_top-10-reasons-to-leave-pigs-off-the-menu ;)

Всички политици го вкарват изотзад, ама западните слагат вазелин, докато родните на сухо....

викаш по-добре да му плюнат на главата първо ? 

абе....

аз не ща по никакъв начин да "ми го вкарват". 

викаш по-добре да му плюнат на главата първо ? 

абе....

аз не ща по никакъв начин да "ми го вкарват". 

Нема не искам, нема недей.....у кюпа си :ph34r:

Глиганите са симпатични, ако не ги дразниш. Хапвай свинско, но не забравяй и за това: http://www.care2.com/causes/top-10-reasons-to-leave-pigs-off-the-menu.html?cid=fb_causes_top-10-reasons-to-leave-pigs-off-the-menu  ;)

хапвам си и глигешко - днес например ядох невероятен суджук от глиганско, но не е в това работата.

За Пеевски не мога да съдя само по външен вид, че мязал на свиня. Е, мяза си, но аз не съм по-красив от него.

Свинското е в поведението му, в биографията му, и в наглостта, с която го сложиха за шеф на ДАНС.

Но проблемът не е в него.

Опитвам се да разбера какво значи този ход и какво следва сега ....

хапвам си и глигешко - днес например ядох невероятен суджук от глиганско, но не е в това работата.

За Пеевски не мога да съдя само по външен вид, че мязал на свиня. Е, мяза си, но аз не съм по-красив от него.

Свинското е в поведението му, в биографията му, и в наглостта, с която го сложиха за шеф на ДАНС.

Но проблемът не е в него.

E, как бе док, следва Алексей :)

"Зеленото кученце", за което писах по-горе, ако приемем, че "играчите" имат някакъв акъл, т.е. че това е някакъв план или експеримент. Но все повече започвам да се съмнявам в това. Започвам да подозирам, че ни управляват напълно малоумни хора (че са некомпетентни е ясно).

• Автор

Мойра,нали не го казваш сериозно  !

Просто го казвам...

Дам. Овне - това обяснява всичко. :)

Eто подходящ поздрав за теб и твоето овне:

Всеки има правото на избор.

Надявам се да си направил най-добрия за себе си!

п.п.Благодаря ти за поздрава, харесвам групата, но...Овнето не я харесва. :)

"Зеленото кученце", за което писах по-горе, ако приемем, че "играчите" имат някакъв акъл, т.е. че това е някакъв план или експеримент. Но все повече започвам да се съмнявам в това. Започвам да подозирам, че ни управляват напълно малоумни хора (че са некомпетентни е ясно).

Аз все още се надявам, че има план и избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС е бил с цел нещо да изплува на повърхността, за да бъде отстранено.

Може и да греша, но много ми се иска да е така.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Местан има наглостта да каже, че в името на гражданския мир приемали оттеглянето на Пеевски и ЩЕЛИ ДА НАПРАВЯТ НОВО ПРЕДЛОЖЕНИЕ. Ама хората не искат вие да предлагате бе, изродииииии!

и на шега вчера прочетох следното: БСП-ДПС обещаха че ще се погрижат за децата и майките веднага след изборите. ДА - направиха го - погрижиха се за Пеевски и майка му :)

Редактирано от fatherg (преглед на промените)

Аз все още се надявам, че има план и избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС е бил с цел нещо да изплува на повърхността, за да бъде отстранено.

Aко наричаш план това да изкараш десетки хиляди хора на улицата, които да ти искат оставката още преди реално да си започнал да управляваш, да план е. Такъв план се нарича "политическо самоубийство". Да видим дали ще е успешно. Но поне в едно нещо, казват сме били водещи: http://smartnews.bg/?p=13600

Нация техническа сме - няма две мнения.

• Автор

Aко наричаш план това да изкараш десетки хиляди хора на улицата, които да ти искат оставката още преди реално да си започнал да управляваш, да план е. Такъв план се нарича "политическо самоубийство". Да видим дали ще е успешно. Но поне в едно нещо, казват сме били водещи: http://smartnews.bg/?p=13600

Нация техническа сме - няма две мнения.

Ами...такава съм си - наивна...

БСП-ДПС обещаха че ще се погрижат за децата и майките веднага след изборите. ДА - направиха го - погрижиха се за Пеевски и майка му :)

Аз не ги мисля Пеевски и майка му.

Безпокои ме друго - че управляващите, които и да са те, пак ще се погрижат за майки, които раждат, но не се грижат за децата си, които обикновено не са едно или две...

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Ами...такава съм си - наивна...

Е, стига пък ти. Такова нещо не съм казвал. То ситуацията от февруари насам е толкова абсурдна, че всички сме объркани.

Безпокои ме друго - че управляващите, които и да са те,

Мен това точно ме безпокои - кои са управляващите? Кой всъщност управлява тази държава? Въпрос с понижена трудност, ако човек се запознае с биографията на хора като Пеевски. 

• Автор

Е, стига пък ти. Такова нещо не съм казвал. То ситуацията от февруари насам е толкова абсурдна, че всички сме объркани.

Мен това точно ме безпокои - кои са управляващите? Кой всъщност управлява тази държава? Въпрос с понижена трудност, ако човек се запознае с биографията на хора като Пеевски. 

Аз наистина се причислявам към наивните хора. :)

При срастване на мафията с държавата кои са управляващите?

Това е...

При срастване на мафията с държавата кои са управляващите?

Това е...

Това е отговора и според мен. Принцип както на разледващата журналистика, така и на борбата с корупцията е "Следвай парите" Съвсем просто правило стига да има обществена и политическа воля, то да бъде прилагано. Още като бяха изборите писах в този форум, че т.нар. суверен, демек българският избирател е цугцванг, т.е. няма полезен ход. Защо? Защото, който и да спечели няма голяма разлика. Ето примера с бизнес-структурите на ЦКБ, чието политическо лице е Пеевски. Четири години бяха плътно зад Бойко, а сега са зад новите "управляващи". Ясно е защо ги слагам в кавички.

• Автор

Цецка Цачева: Пеевски не може да остане депутат, може да се върне в следствието

Не е ли това причината да издигнат кандидатурата но Пеевски?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.