Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Противопоставяне №1 Belge срещу proletsearch

Belge срещу proletsearch 45 гласували потребители

1. 1. Коя снимка ви харесва повече

• Снимка 1
      82%
      37
    • Снимка 2
      17%
      8

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

• Автор

Целта е точно тази, да е забавно.

Виж в моята тема как ми се усмихва рисуваната моделка, па си направи извода че и на нея й е било забавно да я снимам, при това без да сме произнесли нито дума. Разбрали сме се по телепатия, че нейното тяло ми напомня за славното ми минало и тя се е зарадвала че такъв качествен господин като мен я оценява високо.

....

Хей, човече, какво стана, да не е умряла циганката? Кофти, кофти.....сега ще трябва сам да се хвалиш....
  • Отговори 200
  • Прегледи 16,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Виж ти по аватара какви психоанализи можело да се правят. :) Това малко ми напомни на един виц дето влиза пациент при лекаря и още на вратата лекаря примига с едното око, отдръпва се настрани и казва: - Така като те гледам си с рак на дванадесетопръстника!

Гати, много фино падат тез деца, бре.

Детето е на колено и се е подпряло на ръце дали е паднало дали е клекнало, никой не може да ти каже, но очевидно погледът му гледа надолу. Аре, сега за глупости ли ще спорим. Хора различни сме, нормално е да имаме различни възприятия.

Това, че първата снимка е получила повече гласове, защото жените се разтапяли като видят малки деца са абсолютни глупости.

Лично мен, повечето малки деца не само не ме разтапят, ами имат точно обратния ефект. Въпреки това намирам първата снимка за по-хубава от втората.

И при мен така, и при мен така! :bighat:

Тази тема "плаче" за некой доктор-психиатър :no-no:

Детето не гледа към гълъба.Може да е изпуснало нещо.

Напълно ти вярвам че за теб тя е сладка.

Нормалните жени са устроени да обичат да се грижат за малки беззащитни същества, каквито са бебетата. Когато са още малки, за да си родят бебе, си искат коте или кученце ( от малките породи). Бездетните и като големи си гледат почти "задължително" котка, щото имат нужда да даряват с обич и нежност нещо малко, което да става за носене и гушкане като чели е бебе.

Даже и след менопаузата, този женски мерак си остава и бабите са особено щастливи да им оставят внучетата да ги гледат за няколко часа. Плетат търлъчки, радват се като чели те са млади майки.

Ние нормалните мъже, пък сме устроени да обичаме да се грижиме за достатъчно млади жени, които си имат всичко каквото трябва за успешното отглеждане на бебета. За разлика от вас жените, ние мъжете не можем да се залъгваме с животинчета да ги галиме, трябва си ни истинска женичка за тая работа. Щото, нали се сещаш че нас не ни ентересува самото галене, ами едно друго действие на проникване на топло и посяване на генния ни материал. Та няма много значение дали сме здрави и прави или ни бутат в инвалидна количка, меракаът и желанието ни са същите. А продължителното лишение от възможността да си практикуваме "хобито", ни действа дразнещо на психиката. Като бях ученик, съученичките като не бяха дашни беше голяма мъка. Когато един мъж има малки шансове да си намира партньорка за гушкане, той изживява доста тежко самотността си. Толкова тежко, че може да стигне дотам, да ходи да си плаща с риск да хване някой СПИН или друга гадост.

Та ти като жена, си лишена от възможността да знаеш какво е да ти се иска мадама, ама да няма. Твоето мнение си е женско.

Ловиш се за някакви фалшиви положения, че уж не я е бил гледал втренчено нея. Без въобще да знеш, че ние мъжете като искаме да не си обърне главата някоя красавица на другата страна, се правим че уж не я гледаме право в лицето. А си я виждаме и оглеждаме много добре, даже и с периферното ни зрение. Също не отчиташ и факта, че човека не е нахален като мен ( който я снима ), а се срамува да й покаже колко много му е привлякла вниманието. Ми да, има и срамежливи мъже и те са тези които преживяват най-тежко лишенията.

Няма нищо лошо в това да ти харесва повече снимка, на която има малко дете, ама не хубаво да отхвърляш уникалното събитие от другата снимка, все едно че ти се случва да гледаш подобни уловени моменти всяка седмица и това тука не било като каквото ти си била виждала вече. Тоя номер не минава. Това не е режисирана снимка, като филм по телевизията, та да я оценяваш по композиция.

По-добре си кажи, че ти като си имаш цици , не те влече да гледаш чужди и че не ти пука за това как мъжете изживяват лишенията на които им се е наложило да бъдат подложени.

Аз ти признавам правото например, да не ти пука за гладуващо африканче ( от снимка на която се вижда че е останало кожа и кости ) , ама не върви да кашеш че като не е снимано с протегната ръчичка да иска ядене, значи не страда от проблем на хронично недояждане. Щото такова отношение, е проява на интелектуално ЛИЦЕМЕРИЕ.

Тук е събрана цялата житейска мъдрост! Според мен трябва да създадеш учение..в тази насока!

И при мен така, и при мен така! :no-no:

Тази тема "плаче" за некой доктор-психиатър :ohmy:

Сладки са, когато тъкмо прохождат и се мотаят като алкохолици в пет сутринта.

Сладки са, когато започнат да се учат да говорят и възпроизвеждат думите по абсурдни и забавни начини.

Сладки са, когато започват да стават любопитни и ти задават всякакви въпроси, за които не си се замислял, но след 1 час на задаване на въпроси, вече не са сладки.

Като влезат в пубертета - изобщо не са сладки.

Като цяло, много са ми сладки, само да не са ми в къщата. :bighat:

Иначе нормални хора няма, има само такива, които все още не са прегледани от психиатър.

Леле, леле, доста спам се е насъбрал в темата. Моето лично мнение е, че двете снимки не могат да излезнат в пряка "битка", защото са съвсем различни, се едно да сравняваме ужаси с комедия, може, но не е логично нали? :comp_virus:. И двете снимки бих ги погледнал по друг начин. С гълъба както е направил колегата, но бих оставил момчето и гълъба цветни, според мен така ще е по - добре. Втората снимка тъй като се говори за цици само аз бих избрал снимката където си фокусирал върху гърдите на тази "кака". Няма да крия, че гласувах за снимката с гълъба, ако Мес беше публикувал тази с фокуса върху гърдите, може би щеше да е по - добре, но това е моята гледна точка.

Детето е на колено и се е подпряло на ръце дали е паднало дали е клекнало, никой не може да ти каже, но очевидно погледът му гледа надолу. Аре, сега за глупости ли ще спорим. Хора различни сме, нормално е да имаме различни възприятия.

Точно така, нормално е, затова и отбелязвам, че не съм съгласна с твърдението ти. Изключително трудно ми се струва, да не кажа невъзможно физически, да паднеш с толкова приближени към коленете си ръце, а и е очевадно, че гледа гълъба, а не надолу, под което предполагам имаш предвид земята.

Аз за глупости не споря, както и не възприемам собствената си и на останалите хора интерпретации за глупост.

Не смятам повече да коментирам въпроса, считам го изчерпан.

Редактирано от fedora (преглед на промените)

И при мен така, и при мен така!

Еми като ти гледам твоя аватар, се сещам за мъжкараните които си отглеждат мъжко мускулесто куче и носят много къса коса.

В родилното преди години, имаше един мъж стажант учил за акушерка, с едни маниери - мани мани, смях да те хване направо.

Та много ми е смешно да гледам мъжкарани и женчовци.

Втората снимка тъй като се говори за цици ...

Става въпрос за цици видяни от инвалид и влиянието което това оказва върху психиката му.

Търсил съм да има нещо общо с първата снимка, поне по отношение на съжаление за случващото се някому.

Иначе, аз си знам че знам да снимам и цици.

Еми като ти гледам твоя аватар, се сещам за мъжкараните които си отглеждат мъжко мускулесто куче и носят много къса коса.

В родилното преди години, имаше един мъж стажант учил за акушерка, с едни маниери - мани мани, смях да те хване направо.

Та много ми е смешно да гледам мъжкарани и женчовци.

:comp_virus:За твоя аватар не знам, но винаги като те чета се сещам за едно болнично заведение находящо се на 4 км. в София :no-no:

А, що се отнася до по-горното ти описание, нЕмам нищо общо.

А, що се отнася до по-горното ти описание, нЕмам нищо общо.

А що не обичаш да гледаш ( виждаш ) малки деца, нещо хормонални нарушения ли имаш ?

А що не обичаш да гледаш ( виждаш ) малки деца, нещо хормонални нарушения ли имаш ?

Децата както и възрастните имат своите добри и лоши страни.

Никъде не съм написала, че не обичам малки деца, ако не ги обичах, едва ли щях да взема да удостоя мъжа си с честта да му дам почва, в която да засади генния си материал. :cheers:

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Офф тя темата щом отиде при матряла ... !

Веднага се сетих за ББ.

а поникнало ли е нещо след посева ?

Разбира се.

Офф тя темата щом отиде при матряла ... !

Веднага се сетих за ББ.

Споко, по някое време ще се върнем и на циците. :cheers:

Защо не преместите темата в празни приказки, и без това се начертаха ъглополовящи в елипса, оцветиха се колената, анализираха се ментални дисперсии, въобще, спора се измести от лични предпочитания към някоя снимка, към кой с коя иска да се анализира на свещи. Гласувал съм за първата снимка, защото ми харесва повече, без да съм фотограф, но дали инвалида се е надървил или гълъба току що е вдигнал петалите, и малкия се е спънал пък точно тогава, и къде е баща му, въобще не ви подхожда. Вижте си годините, само за празни приказки сте. :cheers: Отделно като регистриран във форума участник, имам правото да си кажа мнението, без менталните идиоти да се опитат да ми правят характеристика, защото тревата им е малко, а нуждата от изразяване е голяма.

Не виждам жадния поглед на инвалида. Също така не съм убедена, че не може да има ерекция и да прави секс. Това, че е в инвалидна количка не го прави лишен от женски ласки.

Не виждам жадния поглед на инвалида. Също така не съм убедена, че не може да има ерекция и да прави секс.

Това, че е в инвалидна количка не го прави лишен от женски ласки.

Ето един убийствен филм на тази тема:

Born on the Fourth of July / Роден на четвърти юли (1989)

Публикувано изображение

Айде стига вече с личните напдаки. Темата е да се покаже на кого снимката се харесва на повече хора, а не да се обсъжда кой къде си е посадил семето и какво е поникнало от него. Белгиец, имам чувството даже, че те е яд, че не си бил по време на саденето с апарата си там. Ако някой има да казва нещо относно снимките, нека го прави, но без лични заяждания!

Belge, разделяш аудиторията си на групи - мъже и жени и очевидно се отнасяш пренебрежително към мнението на вторите, а мъжете, които са изказали мнение различно от твоето също квалифицираш обидно. Излиза, че всеки, който не харесва твоята снимка е простак, който ти завижда. Вече ти писах, че моралните ценности или половите особености нямат достатъчно общо с начина, по който възприемаме снимките ви, тъй като те се различават достатъчно като качество. Но дори и така да беше, всъщност няма значение защо някой предпочита някоя снимка. Важното е, че я предпочита наистина. Ако снимката ти беше по-изпипана и добре обмислена, а резултатите от анкетата противоположни, едва ли и ти самият би възприел сериозно мнения като "Мъжете мислят само за секс, затова са избрали втората".

Belge,

Излиза, че всеки, който не харесва твоята снимка е простак, който ти завижда.

Не съм писал такова нещо, това са си твои интерпретации.

Дали ти или някой друг няма да хареса точно тази снимка, няма никакво значение ЗАЩОТО, аз съм пробал други мои снимки по фотографски форуми и знам, че напълно непознати руснаци и французи и българи са гласували за тях и са писали много положителни коментари.

Когато обаче, почна някъде аз да им коментирам снимките, след това отношението им се променя. Щото ги настъпвам по мазола и ги боли.

Главният проблем на снимащите хора е, че я взимат фотографията на сериозно и си мислят че "напредват", стават "по-добри" и едни такиви голеееееми заблуди. Особено тези които просто бъркат увлечението им към техниката за снимане с процеса на творене на изкуство. Мислят си хората че искуство се прави с зубрене на правила измислени от други преди тях, без капчица талант. И като им кажеш че нещо не ти харесва, направо побесняват и почват да плюят по твоите снимки.

На мен ми е малко жал за автора на първата снимка, че се хвана на въдицата на Стефан, да участва в тема в която е ясно предварително, че ще стане голямо замерване с КАЛ от всички посоки.

Той човека просто е искал да покаже ( на два форума ), че според него смъртта на един гълъб е тъжна работа, пък сега му написаха едни неприятни мнения, в които има доста верни оценки, та му развалиха настроението предпразнично.

Я да вземете сега да му се извините за липсата на лицемерие в оценките ви.

Да не вземе да се разсърди и спре да пуска снимки.

Темата не е пусната за да има обективност, а за да се избъзикат с този който им се фука със снимки, каквито те или не искат да правят или не могат.

Идеята е на Стефан, целта е да се "докаже" че всяка черно бяла снимка може да "бие" всички цветни снимки. Докато беше модератор, Стефан е доказвал многократно че като види черно-бяла снимка и се радва като дете на захарно петле. За него черно-бялото е нещо възвишено, прелестно, възбуждащо, привлекателно ... .... и му се радва. Той не е изключение някакво, админа Бони на фото-базара и той залита яко по черно-бялото. Изглежда че между инженерите се намират често, такиви които да обичат сенки, прави линии, геометрични упражнения. Един вид, търсят си хората математика и в фотографията, щото от това разбират най-много.

Според мен темата е пусната, понеже ти изказа мнение, че чернобялата фотография не може да се мери по нито един показател на изразителност с цветната и я отрече тотално. Всъщност това е или втората или третата снимка, която обработвам до подобен черно-бял вариант, понеже намирам, че повече би отивал на определени снимки. Аз лично изказах мнение, че идеята за съпоставка между снимката с мотора ти и тази е доста отнесена от вятъра...същото твърдя и за актуалната ти снимка. Имаш доста по-добри попадения - тази не се нарежда между тях. Можеше да си избереш нещо по-качествено, а не да плеснеш една дузина отрязани глави, един инвалид между тях и едно маце с цици, които не са на фокус. Също така искам да вметна, че изразителността на цветната фотография не се крие в използването на неестествени цветове, особено, когато става дума за снимки на хора.

Относно моята снимка: в нея няма нищо нагласено. Разхождах се в центъра на града с идеята да снимам случайни хора. Това дете забелязах на връщане, когато вече мислих да прибирам апарата в раницата. Всъщност тази снимка избрах от поредица от няколко снимки, които направих за около няколко секунди. Бях на разстояние, от което трудно можех да направя снимка, на която да се вижда изражението на детето по-ясно, но поне опитах. Все пак съм около 1.85 м. висок и повече от това да приклекна не мога да направя в конкретния случай.

Относно това накъде е отправен погледа на детето, заповядайте същата снимка на 18 мегапиксела. Може да се приближи до толкова, че да се разсеят всякакви съмнения...

https://picasaweb.go...feat=directlink

И също така искам да вмъкна, че идеята за този конкурс не е моя, с въпросната снимка не целя да доказвам абсолютно нищо, снимам, защото фотографията ме вълнува и се превърна в едно сериозно хоби.

Редактирано от proletsearch (преглед на промените)

Относно това накъде е отправен погледа на детето, заповядайте същата снимка на 18 мегапиксела. Може да се приближи до толкова, че да се разсеят всякакви съмнения...

https://picasaweb.go...feat=directlink

ОК, а защо не се възползваш от тази възможност за приближение? Мъдрите инженери от Canon :) са ни дали 18MP-ови матрици точно за такива случаи - да можем чрез кропване да постигнем правилното кадриране, когато не ни достига оптично приближение.

Така ми харесва повече:

Публикувано изображение

Не мога да го докарам до "златното сечение", но мисля, че е по-добре. Вижда се накъде гледа детето, има връзка между него и птицата. Поизчистени са неща, които нямат връзка с темата на снимката.

Да се отрича черно-бялата фотография (или ефектът "Сепия", който е нейна разновидност) е все едно да се отрича графиката в живописта. Тя има своето място и значение.

Вижда се накъде гледа детето, има връзка между него и птицата.

Това се вижда много ясно и връзката между него и птицата я има дори без да се правят и тези натъкмявания!

ОК, а защо не се възползваш от тази възможност за приближение? Мъдрите инженери от Canon :) са ни дали 18MP-ови матрици точно за такива случаи - да можем чрез кропване да постигнем правилното кадриране, когато не ни достига оптично приближение.

Така ми харесва повече:

(...)

Не мога да го докарам до "златното сечение", но мисля, че е по-добре. Вижда се накъде гледа детето, има връзка между него и птицата. Поизчистени са неща, които нямат връзка с темата на снимката.

Да се отрича черно-бялата фотография (или ефектът "Сепия", който е нейна разновидност) е все едно да се отрича графиката в живописта. Тя има своето място и значение.

Вероятно, понеже така съм преценил на момента. Така и анкетата се получи по-забавна. Мнения като (не пресъздавам дословно) децата обикновено си лазели така, то случайно паднало там, гледало си в земята, умрял гълъб нямало на снимката, родителите го пуснали нарочно да лази там, аз съм искал да разтапям женски сърца с въпросната снимка и.т.н. разкриват в голяма степен нашата народопсихология...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.