Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Противопоставяне №1 Belge срещу proletsearch

Belge срещу proletsearch 45 гласували потребители

1. 1. Коя снимка ви харесва повече

• Снимка 1
      82%
      37
    • Снимка 2
      17%
      8

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Доколкото може да му се пожелае на човек в неговото положение - блазе му!

Проблемът е, че не трябва да го гледаш като инвалид, а като човек, който има различна перспектива от останалите.

Иначе човекът наистина е в лошо положение. :ph34r:

• Отговори 200
  • Прегледи 16,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Защо никой не забелязва как това, че човекът е в инвалидна количка, му дава пространствена перспектива, която никой от другите на снимката няма. Точно това поражда естетическия ефект на фотографията.

Защото точно тази перспектива, която би породила естетически ефект, липсва!

На снимката се вижда това, което е заснел снимащият, а не това, което е искал да заснеме.

Представи си, че беше снимано зад гърба на инвалида, под ъгъл от 135 градуса спрямо посоката към момичето. Инвалидът е в лявата част на снимката, на фокус, уловени са погледът и изражението на лицето му. А в дясната част, леко разфокусирано, за да се подчертае перспективата, е това, което гледа. Щеше да е много по-добре, нали?... :)

Или пък обратно - акцентът да е върху момичето, а инвалидът да е на заден план. И така не е зле.

Обаче в реалната снимка няма нищо такова. И за това в нея има не естетика, а това, което аз (и не само аз) наричам "фото-чалга" .

Защото точно тази перспектива, която би породила естетически ефект, липсва!

На снимката се вижда това, което е заснел снимащият, а не това, което е искал да заснеме.

Представи си, че беше снимано зад гърба на инвалида, под ъгъл от 135 градуса спрямо посоката към момичето. Инвалидът е в лявата част на снимката, на фокус, уловени са погледът и изражението на лицето му. А в дясната част, леко разфокусирано, за да се подчертае перспективата, е това, което гледа. Щеше да е много по-добре, нали?... :)

Или пък обратно - акцентът да е върху момичето, а инвалидът да е на заден план. И така не е зле.

Имаш специални благодарности от мен за този пост. Надявам се бъдещите дискусии да се водят по този начин.

Иначе, той е снимал нещата така, както той ги е виждал и ги е представил на зрителя да ги види. Аз вече споделих моето мнение за снимката, така че няма да се повтарям. В случая ти ще използваш една техника на снимане, а той друга. Визуалните изкуства затова се наричат "изкуства", тъй като те могат да дават една и съща ситуация по различни начини и да предизвикват различни реакции у зрителя.

Чисто непрофесионално от двете снимки предпочитам първата, но както беше казано по-горе наистина изглежда детето все едно е паднало.

Гати, много фино падат тез деца, бре.

Нищо подобно не съм писал :nono: . Както сам казваш, "Върни се по-горе и прочети пак".

Всички имаме право на мнение. Както виждаш, и аз съм написал своето, и то не като "Фотограф" (за какъвто не се смятам), а като средностатистически форумец.

Ако целта е да се провери колко от форумците ще цъкнат кръгчето пред едната или другата снимка - ОК. Но какъв е смисълът? И какъв е смисълът от чертане на стрелки, диаграми, и високопарни фрази от хора, които не са показали със свои снимки, че са навътре в материята?

Предлагам следното: Двамата автори да се съгласят да покажа снимките им във Фото-форума. Анонимно (тъй като Gizmoto/Mec/Belge е известен там), без коментари, само ще питам за мнение. Да видим какво ще кажат хората, които се занимават активно с това. Ще пусна тук линк към тамошната тема. Така много по-точно ще разберете кой колко струва. Съгласни?

ПП. Сигурен съм, че в момента в България нашумелите чалга певици (не им знам имената) събират повече публика от Лили Иванова или Васил Найденов например. Това значи ли, че са по-добри?...

Въпросът е риторичен.

Напротив, точно това си написал!

Излиза, че ако отида в магазин за торти, трябва да си взема сладкар, за да ми препоръча коя торта е по-вкусна или хубава на външен вид. На практика ни лишаваш от възможността да изкажем нашето мнение по въпроса.

ОК, би ми било интересно да прочета какво ще напишат спецовете в областта на фотографията, но нека не забравяме, че и ван Гог в миналото не е бил признат от спецовете или имащи се за такива.

Напротив, точно това си написал!

Излиза, че ако отида в магазин за торти, трябва да си взема сладкар, за да ми препоръча коя торта е по-вкусна или хубава на външен вид. На практика ни лишаваш от възможността да изкажем нашето мнение по въпроса.

Айде пак ...

fedora, цитирай мой пост, в който се казва, че някой (който и да е) няма право на глас по въпроса. Това, което имах предвид е, че за да е представителна анкетата, и резултатът от нея да има някакво значение, трябва да вземат участие И хора, които разбират от материята. А такива в Калдата са единици.

Никога не съм писал, че някой не трябва да гласува, или да изрази мнение.

Торта съм сигурен, че и сама можеш да си избереш :nono: . Но ако трябва например да си купиш нов фотоапарат, и се колебаеш между два модела, какво ще направиш - ще попиташ за мнение някой, който разбира, или ще пуснеш анкета във форума, в която всеки може да гласува както му скимне?...

Всички гласове в анкетата са еднакво меродавни. Никой няма право да се стреми в нея да отделя мнения по неравно-поставящ признак. Затова е анонимна. Друг е въпросът, в коментарната част под нея, в която всеки заема своята позиция, ако реши да поддържа такава и ако евентуално реши да я защитава пред останалите с някаква конкретика. За съжаление аз в някаква степен правилно предположих, че ще има и личностно противопоставяне, за щастие съм прав само частично...Разбира се не липсват и ОФФ-топици като примерно някои от моите собствени коментари, но пък те дават известен градус на спора. :)

Освен това, победителят се определя с гласуване - на кого? На всеки, който влезе в темата ли?

В този форум едва ли има и 5 човека, които наистина да разбират от фотография. Аз се сещам само за двама.

Ето това точно означава, че някакви си там плебеи ще ми определят коя снимка е по-хубава.

Прощавай, не е нужно да си активено работещ в даден област, за да кажеш "ей това ми харесва".

Торта съм сигурен, че и сама можеш да си избереш :) . Но ако трябва например да си купиш нов фотоапарат, и се колебаеш между два модела, какво ще направиш - ще попиташ за мнение някой, който разбира, или ще пуснеш анкета във форума, в която всеки може да гласува както му скимне?...

А така, торта може, а снимка не може :D Направо ме хвърли в десета глуха.

Алекс се е намесила :)

Втората снимка отдолу на горе.

А може и да е пило две ракии и затова да е започнало да лази :)) Кой родител според теб би накарал детето си да лази до умрял гълъб?

А ти откъде я намери тази картичка SOS Kinderdorf?

Редактирано от Alex&Ramesses (преглед на промените)

Ето данните от EXIF-а 35 mm, F 2.2, ISO 800 , 1/60 sec без светкавица, без стабилизация, вътре на лампи Което означава, че не може да са на фокус и циците и мутрата на оня. Когато са на фокус циците , оня в количката е яко мътен. На моята тема има снимка с фокус върху циците и се вижда кво става на заден план така. Има и снимка на която се вижда че зад мен е имало една кола, пък аз ви казвам и че колата се пада и зад главата на дамата. Имам и снимки на които се вижда, ама не могло да се пускат тука. Тези пояснения ги пиша, понеше професор Suggs-ов гледам че е давал акъл как е било могло да се снима. Пък то не можеше почти никак да се снима, аз съм навлязъл в пространство което не е за публиката. Господин Suggs-ов ако беше там, вероятно е нямал да снима, щото е "възпитан". А съм избрал да е тази снимка, за да има нещо общо с другата, на която според авторът й се виждала "тъжна" история. Та и на моята да има нещо за съжаление. Най-лесно беше да предложа некоя от снимките ми на които има деца от моята тема, и да разтопя женските сърца от умиление. Господин Suggs-ов, пускай си твоите снимки на фото-базара на Гошко и Бони, моите нямат никаква работа на форум, на който няма раздел папараци. Аз съм на друг бг фото-форум, където е прието хората да се забавляват с фотография. Ето ме там: http://4coolpics.com/Belge.htm И не ме интересува въобще мнението на Бони, който обяснява че предпочита да снима в черно-бяло, щото според него цветовете били "излишни". Не ми трябва да взимам акъл от такъв сватбарски фотограф, как аз да си правя кеф с моята щракалка. Ти се учи от него и от твоите приятели продавачи на щракалки във Варна.

Ето данните от EXIF-а

35 mm, F 2.2, ISO 800 , 1/60 sec

без светкавица, без стабилизация, вътре на лампи

Което означава, че не може да са на фокус и циците и мутрата на оня.

Когато са на фокус циците , оня в количката е яко мътен.

На моята тема има снимка с фокус върху циците и се вижда кво става на заден план така. Има и снимка на която се вижда че зад мен е имало една кола, пък аз ви казвам и че колата се пада и зад главата на дамата. Имам и снимки на които се вижда, ама не могло да се пускат тука. Тези пояснения ги пиша, понеше професор Suggs-ов гледам че е давал акъл как е било могло да се снима. Пък то не можеше почти никак да се снима, аз съм навлязъл в пространство което не е за публиката.

Господин Suggs-ов ако беше там, вероятно е нямал да снима, щото е "възпитан".

А съм избрал да е тази снимка, за да има нещо общо с другата, на която според авторът й се виждала "тъжна" история. Та и на моята да има нещо за съжаление. Най-лесно беше да предложа некоя от снимките ми на които има деца от моята тема, и да разтопя женските сърца от умиление.

Господин Suggs-ов, пускай си твоите снимки на фото-базара на Гошко и Бони, моите нямат никаква работа на форум, на който няма раздел папараци. Аз съм на друг бг фото-форум, където е прието хората да се забавляват с фотография. Ето ме там:

http://4coolpics.com/Belge.htm

И не ме интересува въобще мнението на Бони, който обяснява че предпочита да снима в черно-бяло, щото според него цветовете били "излишни". Не ми трябва да взимам акъл от такъв сватбарски фотограф, как аз да си правя кеф с моята щракалка. Ти се учи от него и от твоите приятели продавачи на щракалки във Варна.

Честно, мислех, че няма да прочетеш поста ми, нали си ме "блокирал" ... ;)

Част от фотографските умения е да успееш да застанеш където трябва, за да направиш хубава снимка. И обратното - да направиш хубава снимка оттам, където си застанал. На теб май и двете ти липсват. И това, че се оправдаваш с обстоятелствата, не променя крайния резултат - снимката ти не струва.

Не мисля, че boni би паднал толкова ниско, че да обърне внимание на снимките ти, за да напише мнение за тях.

А иначе нямам нищо против да се пробвам да снимам бодиграфия. На последната фотосесия на тази тема не отидох единствено защото бях на работа. Може би следващия път. Участничките в такива сесии предварително дават съгласието си да бъдат снимани, и при какви условия да бъдат публикувани снимките им.

Но бъди сигурен, няма да ги покажа във форум, в който се подвизаваш ти :( .

А за това, къде да качвам снимките си - не ме мисли :) .

Интересно ми е как ще се оправдаеш, като загубиш двубоя. Ще кажеш за Калдата същото, както и за фотофорума ли - че форумците нищо не разбират от фотография, и не могат да те оценят ли?

Или ще се опиташ чрез фалшиви профили да манипулираш резултатите?

Ще видим ;) .

Това, че първата снимка е получила повече гласове, защото жените се разтапяли като видят малки деца са абсолютни глупости. Лично мен, повечето малки деца не само не ме разтапят, ами имат точно обратния ефект. Въпреки това намирам първата снимка за по-хубава от втората.

Блокирал съм те бе Suggs-ов, ама системата не е перфектна та пак ти излизат прихванатите писаници, и понеже много яко си напълнил памперса тоя път с жълто пюре, написах exif-а и сега ще пусна тука един ДОф калкулатор, да не ти вЕрват децата относно дълбочината на резко изобразеното пространство:

http://www.dofmaster.com/dofjs.html

Това, че първата снимка е получила повече гласове, защото жените се разтапяли като видят малки деца са абсолютни глупости.

Лично мен, повечето малки деца не само не ме разтапят, ами имат точно обратния ефект. Въпреки това намирам първата снимка за по-хубава от втората.

Това че жените се разтапят като видят малко дете, го знам от личен опит. Когато моето синче ходеше нуеверно колко млади дами са гледали към него и покрай него и към мен, щото го водех за ръчичка, направо се чудех кво става. И гледаха нахално, също както аз си оглеждам готините мадами. Освен че гледаха и беше лесно да се започне диалог с тях, на детска тема де.

Тоя номер ако го знех като бях млад, що гаджета да съм си хванал водейки за ръка роднински хлапета, ама не е имало кой да ме научи на тарикатлък да им влизам под кожата с помоща на хлапе.

А пък на теб като ти гледам снимката от аватара, и си мисля че може да не си като жените които ме интересуват. За де не кажа нещо друго, да ми се скарат модераторите.

Редактирано от Belge (преглед на промените)

Блокирал съм те бе Suggs-ов, ама системата не е перфектна та пак ти излизат прихванатите писаници, и понеже много яко си напълнил памперса тоя път с жълто пюре, написах exif-а и сега ще пусна тука един ДОф калкулатор, да не ти вЕрват децата относно дълбочината на резко изобразеното пространство:

"Психически и емоционално нестабилният човек, когато се почувства застрашен в спор по същество, преминава в лични нападки".

Бях го чел някога в една от психологическите ми книги, и покрай теб се убеждавам колко е вярно ...

Наблъскал си в един кадър чифт цици, с които си мислиш, че ще привлечеш мъжките погледи, малко боя за по-интересно, един инвалид, за да предизвикаш съчувствие, и си мислиш, че снимката ти е голям хит? :D

Жестоко се заблуждаваш, приятелю. По такива "формули" се получава само чалга, а не изкуство.

ПП.

Публикувано изображение

И твоят подход е горе-долу такъв, само че във фотографията, а не в музиката.

Редактирано от Suggs (преглед на промените)

А най-готиното в "анонимното" гласуване е бутонът - "Изтрий моя глас" това позволява на сгрешилите гласувайки за цици, като се събудят посред нощ от кошмар че жена им иска развод, да си променят вота и да им улекне. Това го забелязах няколко пъти. Беше 6 точки, на другата сутрин пак 5, после станаха 7 точки и пак паднаха на 5, после се качиха с още 1 - 2 и пак се сринаха. В момента са само 6. Единственият проблем е че докато съм на линия и нещо не смеят да си сменят вота, чакат търпеливо да не съм се включвал от доста време и тогава действат. Друг един много интересен момент е че този сайт са го налазили някакви хакерчета и си правят каквото си искат с него. Например, вкарват ми интернет доставчика и мас адреса в един код, който ме бъзика и не ме пуска да отварям страниците из форума. С цел да не гледам кво става, докато те си вършат работата. По едно време като им минах под носа и се логнах даже и си писах мнение , през анонимен прокси сървър, се уплашиха или засрамиха и спряха да ми блокират достъпа. Предвид на тези хакерски намеси, предлагам да се брой че всеки логнал се на сайта юзър е гласувал за "правата фотографска ЧБ вяра" - т.е. за първата снимка и да се отчете крайният резултата от 60000 срещу 6 гласа. Така подрастващото поколение ще се научи да не снима голи цици на плажа, а да се отдаде изцяло на ЧБ фотография.

Това че жените се разтапят като видят малко дете, го знам от личен опит. Когато моето синче ходеше нуеверно колко млади дами са гледали към него и покрай него и към мен, щото го водех за ръчичка, направо се чудех кво става. И гледаха нахално, също както аз си оглеждам готините мадами. Освен че гледаха и беше лесно да се започне диалог с тях, на детска тема де.

Тоя номер ако го знех като бях млад, що гаджета да съм си хванал водейки за ръка роднински хлапета, ама не е имало кой да ме научи на тарикатлък да им влизам под кожата с помоща на хлапе.

А пък на теб като ти гледам снимката от аватара, и си мисля че може да не си като жените които ме интересуват. За де не кажа нещо друго, да ми се скарат модераторите.

Ти като видиш че нещо не е по твоята воля и не подбираш жена ли е, мъж ли е. Еднакво добре можеш да си пишеш глупостите към всички. Ето:

"А пък на теб като ти гледам снимката от аватара, и си мисля че може да не си като жените които ме интересуват. За де не кажа нещо друго, да ми се скарат модераторите. "

Поне към жените бъди малко толерантен, а то че не разбираш от приказки, се вижда.

"Тоя номер ако го знех като бях млад, що гаджета да съм си хванал водейки за ръка роднински хлапета, ама не е имало кой да ме научи на тарикатлък да им влизам под кожата с помоща на хлапе."

Освен за своите си мераци за нищо друго не можеш да говориш. Но тук при теб сериозно се наблюдава, че нямаш никакъв похват със жените. Само ги съзерцаваш и ползваш после дясната ръка гледайки снимките си.

На такива като ТЕБ , известният по цял свят Христо Стоичков / да знаеш че е футболист/ им казва - ЦЪРВУЛ!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Но тук при теб сериозно се наблюдава, че нямаш никакъв похват със жените.

Ние семейните люде сме дисциплинирани и верни в любовта.

Не е като да бяхме разведени или изоставени, заради някой друг по-добър тъпкач, та самотно да си мечтаеме да срещнем някога нова другарка в живота.

Ама надеждата казват че умирала последна.

Поздрав за всички самонтници:

Не можах да бъда твоята пролет.

Не можах да бъда твоето лято.

Нека‚ нека да бъда твоята есен.

Нека да бъда твоята есен –

ще тежа във ръцете ти златна и зряла.

Ще се стича в сърцето ти моята сладост

и кръвта ти ще стане вино‚ есенно младо.

Дрехата си ще ти постилам

като златна шума.

И укротена‚ и немилвана

аз до теб ще лежа безшумно.

Не можах да бъда твоята пролет –

друг окърши клоните нацъфтели.

Не можах да бъда твоето лято –

друг се къпа в реките горещи и бели.

Няма да минат пролетни мълнии‚

и юлски горещници няма да има‚

с кротка нежност ще те изпълня‚

с ябълков дъх и с нещо без име.

Не можах да бъда твоята пролет.

Нека‚ нека да бъда твоята есен.

песента е на Ваня Костова

Снимка на човек,когото мразите и такава на модератор.Къде е обективността?

Първата снимка е сладка и интересна, а втората изглежда обикновена, снимка която се забравя веднага. Мен лично ме дразнят и отрязаните глави на останалите хора, които са попаднали в кадър - като цяло цари някакъв хаос. Инвалидът в онзи момент не гледа момичето, а някъде в земята, губи се внушението. Изобщо, моралните ценности нямат нищо общо с харесването или нехаресването в този случай, просто втората снимка изглежда някак евтино и банално и то не заради "историята", а заради изпълнението. Не съм много по техническата част, но на всекиго е ясно, че "Амадеус" е "Амадеус" заради историята на великия Моцарт, но и защото е режисиран точно от Милош Форман, а не от режисьора на "Страшен филм", например.

Първата снимка е сладка и интересна, а втората изглежда обикновена, снимка която се забравя веднага. Мен лично ме дразнят и отрязаните глави на останалите хора, които са попаднали в кадър - като цяло цари някакъв хаос. Инвалидът в онзи момент не гледа момичето, а някъде в земята, губи се внушението. Изобщо, моралните ценности нямат нищо общо с харесването или нехаресването в този случай, просто втората снимка изглежда някак евтино и банално и то не заради "историята", а заради изпълнението. Не съм много по техническата част, но на всекиго е ясно, че "Амадеус" е "Амадеус" заради историята на великия Моцарт, но и защото е режисиран точно от Милош Форман, а не от режисьора на "Страшен филм", например.

Напълно ти вярвам че за теб тя е сладка.

Нормалните жени са устроени да обичат да се грижат за малки беззащитни същества, каквито са бебетата. Когато са още малки, за да си родят бебе, си искат коте или кученце ( от малките породи). Бездетните и като големи си гледат почти "задължително" котка, щото имат нужда да даряват с обич и нежност нещо малко, което да става за носене и гушкане като чели е бебе.

Даже и след менопаузата, този женски мерак си остава и бабите са особено щастливи да им оставят внучетата да ги гледат за няколко часа. Плетат търлъчки, радват се като чели те са млади майки.

Ние нормалните мъже, пък сме устроени да обичаме да се грижиме за достатъчно млади жени, които си имат всичко каквото трябва за успешното отглеждане на бебета. За разлика от вас жените, ние мъжете не можем да се залъгваме с животинчета да ги галиме, трябва си ни истинска женичка за тая работа. Щото, нали се сещаш че нас не ни ентересува самото галене, ами едно друго действие на проникване на топло и посяване на генния ни материал. Та няма много значение дали сме здрави и прави или ни бутат в инвалидна количка, меракаът и желанието ни са същите. А продължителното лишение от възможността да си практикуваме "хобито", ни действа дразнещо на психиката. Като бях ученик, съученичките като не бяха дашни беше голяма мъка. Когато един мъж има малки шансове да си намира партньорка за гушкане, той изживява доста тежко самотността си. Толкова тежко, че може да стигне дотам, да ходи да си плаща с риск да хване някой СПИН или друга гадост.

Та ти като жена, си лишена от възможността да знаеш какво е да ти се иска мадама, ама да няма. Твоето мнение си е женско.

Ловиш се за някакви фалшиви положения, че уж не я е бил гледал втренчено нея. Без въобще да знеш, че ние мъжете като искаме да не си обърне главата някоя красавица на другата страна, се правим че уж не я гледаме право в лицето. А си я виждаме и оглеждаме много добре, даже и с периферното ни зрение. Също не отчиташ и факта, че човека не е нахален като мен ( който я снима ), а се срамува да й покаже колко много му е привлякла вниманието. Ми да, има и срамежливи мъже и те са тези които преживяват най-тежко лишенията.

Няма нищо лошо в това да ти харесва повече снимка, на която има малко дете, ама не хубаво да отхвърляш уникалното събитие от другата снимка, все едно че ти се случва да гледаш подобни уловени моменти всяка седмица и това тука не било като каквото ти си била виждала вече. Тоя номер не минава. Това не е режисирана снимка, като филм по телевизията, та да я оценяваш по композиция.

По-добре си кажи, че ти като си имаш цици , не те влече да гледаш чужди и че не ти пука за това как мъжете изживяват лишенията на които им се е наложило да бъдат подложени.

Аз ти признавам правото например, да не ти пука за гладуващо африканче ( от снимка на която се вижда че е останало кожа и кости ) , ама не върви да кашеш че като не е снимано с протегната ръчичка да иска ядене, значи не страда от проблем на хронично недояждане. Щото такова отношение, е проява на интелектуално ЛИЦЕМЕРИЕ.

Снимка на човек,когото мразите и такава на модератор.Къде е обективността?

Темата не е пусната за да има обективност, а за да се избъзикат с този който им се фука със снимки, каквито те или не искат да правят или не могат.

Идеята е на Стефан, целта е да се "докаже" че всяка черно бяла снимка може да "бие" всички цветни снимки. Докато беше модератор, Стефан е доказвал многократно че като види черно-бяла снимка и се радва като дете на захарно петле. За него черно-бялото е нещо възвишено, прелестно, възбуждащо, привлекателно ... .... и му се радва. Той не е изключение някакво, админа Бони на фото-базара и той залита яко по черно-бялото. Изглежда че между инженерите се намират често, такиви които да обичат сенки, прави линии, геометрични упражнения. Един вид, търсят си хората математика и в фотографията, щото от това разбират най-много.

Темата е доказателство, че някои хора се раждат генетично предразположени никога да не достигнат до нивата на еволюционно развитие, които Дарвин е описал в трудовете си. Но поне е забавно. :)

Напълно ти вярвам че за теб тя е сладка.

Нормалните жени са устроени да обичат да се грижат за малки беззащитни същества, каквито са бебетата. Когато са още малки, за да си родят бебе, си искат коте или кученце ( от малките породи). Бездетните и като големи си гледат почти "задължително" котка, щото имат нужда да даряват с обич и нежност нещо малко, което да става за носене и гушкане като чели е бебе.

Даже и след менопаузата, този женски мерак си остава и бабите са особено щастливи да им оставят внучетата да ги гледат за няколко часа. Плетат търлъчки, радват се като чели те са млади майки.

Ние нормалните мъже, пък сме устроени да обичаме да се грижиме за достатъчно млади жени, които си имат всичко каквото трябва за успешното отглеждане на бебета. За разлика от вас жените, ние мъжете не можем да се залъгваме с животинчета да ги галиме, трябва си ни истинска женичка за тая работа. Щото, нали се сещаш че нас не ни ентересува самото галене, ами едно друго действие на проникване на топло и посяване на генния ни материал. Та няма много значение дали сме здрави и прави или ни бутат в инвалидна количка, меракаът и желанието ни са същите. А продължителното лишение от възможността да си практикуваме "хобито", ни действа дразнещо на психиката. Като бях ученик, съученичките като не бяха дашни беше голяма мъка. Когато един мъж има малки шансове да си намира партньорка за гушкане, той изживява доста тежко самотността си. Толкова тежко, че може да стигне дотам, да ходи да си плаща с риск да хване някой СПИН или друга гадост.

Та ти като жена, си лишена от възможността да знаеш какво е да ти се иска мадама, ама да няма. Твоето мнение си е женско.

Ловиш се за някакви фалшиви положения, че уж не я е бил гледал втренчено нея. Без въобще да знеш, че ние мъжете като искаме да не си обърне главата някоя красавица на другата страна, се правим че уж не я гледаме право в лицето. А си я виждаме и оглеждаме много добре, даже и с периферното ни зрение. Също не отчиташ и факта, че човека не е нахален като мен ( който я снима ), а се срамува да й покаже колко много му е привлякла вниманието. Ми да, има и срамежливи мъже и те са тези които преживяват най-тежко лишенията.

Няма нищо лошо в това да ти харесва повече снимка, на която има малко дете, ама не хубаво да отхвърляш уникалното събитие от другата снимка, все едно че ти се случва да гледаш подобни уловени моменти всяка седмица и това тука не било като каквото ти си била виждала вече. Тоя номер не минава. Това не е режисирана снимка, като филм по телевизията, та да я оценяваш по композиция.

По-добре си кажи, че ти като си имаш цици , не те влече да гледаш чужди и че не ти пука за това как мъжете изживяват лишенията на които им се е наложило да бъдат подложени.

Аз ти признавам правото например, да не ти пука за гладуващо африканче ( от снимка на която се вижда че е останало кожа и кости ) , ама не върви да кашеш че като не е снимано с протегната ръчичка да иска ядене, значи не страда от проблем на хронично недояждане. Щото такова отношение, е проява на интелектуално ЛИЦЕМЕРИЕ.

Темата не е пусната за да има обективност, а за да се избъзикат с този който им се фука със снимки, каквито те или не искат да правят или не могат.

Идеята е на Стефан, целта е да се "докаже" че всяка черно бяла снимка може да "бие" всички цветни снимки. Докато беше модератор, Стефан е доказвал многократно че като види черно-бяла снимка и се радва като дете на захарно петле. За него черно-бялото е нещо възвишено, прелестно, възбуждащо, привлекателно ... .... и му се радва. Той не е изключение някакво, админа Бони на фото-базара и той залита яко по черно-бялото. Изглежда че между инженерите се намират често, такиви които да обичат сенки, прави линии, геометрични упражнения. Един вид, търсят си хората математика и в фотографията, щото от това разбират най-много.

Ти си на 46г. Това изчислява белгийката да е около 42г, а нищо чудно да е по-дъртанян от тебе. Все пак си тарикатче и на времето си мислил как да "скинеш синджира на козата". От всичката тази плява смело предполагам, че тя е генетически обременена свиня и сега прилича на топка лой, покрита с броня от бричове и целулит. Изживяваш втора пролет, защото те е скръндза да се бръкнеш 5 евро за някоя румънска успокоителка. Пусни снимка на жената ти и ще си взема думите назад, а до тогава ти напомням, че ми дължиш извинение пред аудиторията на форума.

И не се увъртай като обран евреин с мохабета, че си ме блокирал. Клонираните атакуват е селски трик, така че ходи да мислиш отговор.

Очаквай включване!

... просто Бонд, Джеймс Бонд!

Много дискусия и гледам много хора с претенции че разбират. Та лично мое непрофесионално мнение. Двете снимки са в различни стилове и не могат да стават за сравняване. Все едно да сравняваме двама спортиста в различни спортове и да спорим кой по добър. На мен на пръв поглед без да се вглеждам в детайли и да се мъча да анализирам какво е искал да хване фотографа и как да го представи ... ми прави впечатление че първата снимка е много изкуствена. На мен лично ми харесват по естествените неща. Може и да е съвсем реален момент запечатан по случайност и обработена след това но ми изглежда много наредена. Изкуствена ми се вижда някак си. Гледам си има своята публика но не е момент който аз ако снимам ще искам да го запазя. Определено ми допада повече втората, просто уловен момент от ежедневието на някой турист да речем. Макар че автора все набляга да хваща в кадър разни интимни моменти на хората във практиката си като фотограф ... влече го явно !!!

Но поне е забавно. :)

Целта е точно тази, да е забавно.

Виж в моята тема как ми се усмихва рисуваната моделка, па си направи извода че и на нея й е било забавно да я снимам, при това без да сме произнесли нито дума. Разбрали сме се по телепатия, че нейното тяло ми напомня за славното ми минало и тя се е зарадвала че такъв качествен господин като мен я оценява високо.

Ти й завиждаш че си има всичко квото трябва за да й се радват мъжете, пък на теб като не ти върви с противоположния пол си била принудена да се правиш на сервитьорка, понеже не си могла да си намериш кой да те издържа. И като не те искат нормалните мъже, си слагаш аватар с две жени, да ни докажеш че си можеш и без нас. Ми хубаво, гледай си там зависимите от наркотици и бъде щастлива че си на най-високото стъпало на дарвиновата еволюционна схема.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.