Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Противопоставяне №1 Belge срещу proletsearch

Belge срещу proletsearch 45 гласували потребители

1. 1. Коя снимка ви харесва повече

• Снимка 1
      82%
      37
    • Снимка 2
      17%
      8

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

В момента не обсъждаме личности, а снимки, моля те съобразявай се!

Изтрий темата и я пусни наново.Аз не бях подготвен.
  • Отговори 200
  • Прегледи 16,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това хубаво, но доколкото ми е известно все още няма (и няма и да има) определение за красиво. И красотата не се подчинява на точни правила. Защото макар да твърдите (поне с това впечатление останах) че първата снимка е с неправилна постановка, а втората е то тървата е (според мен) изкуство, втората документалистика

Никъде не съм давал определение какво е красиво. Анализът, който направих, разглежда взаимодействието между различните планове във фотографския образ.

За първата снимка казах, че има децентрирана композиция, но това не значи, че е неправилна. Такъв тип композиция се използва, например, в авангардната живопис. Това е похват, който в конкретния случай води до съсредоточаване върху детето и гълъба, заради разминаването на гледните точки. Разминаването в гледните точки е класически похват в някои течения в изобразителните изкуства.

Това всъщност е анализ, базиран на определени изследвания за визуалния и фотографския образ, които са доста важни през 20-ти век. :)

На мен не ми ги обяснявай тези неща, защото коментираме достоинствата на две фотографии във форума и не се намираме в отдел "Криминален" на полицията!

Първата снимка определено е много добра,страхотна композиция, семпъл сюжет психическо въздействие и т.н.

• Автор

Никъде не съм давал определение какво е красиво. Анализът, който направих, разглежда взаимодействието между различните планове във фотографския образ.

За първата снимка казах, че има децентрирана композиция, но това не значи, че е неправилна. Такъв тип композиция се използва, например, в авангардната живопис. Това е похват, който в конкретния случай води до съсредоточаване върху детето и гълъба, заради разминаването на гледните точки. Разминаването в гледните точки е класически похват в някои течения в изобразителните изкуства.

В такъв случай втората снимка е много, много авангардна, защото там видях три "фокуса" И не съм казал че някой е дефинирал красиво, а само че с геометрични построения може да се анализира похват, построение, но не и красота. Да напомня ли кривата усмивка на Мона Лиза?

Заинтригуващо е посещението в раздела!

13 потребител(и) четат тази тема

6 потребители, 1 гости, 6 анонимни

За мен снимките са различни като "чалгата" и класическата музика. Малко ми е странно да ги сравнявам... Коя бих си сложил за десктоп - N1. N2 също си има своята хубост. Успех и на двамата.

• Автор

Заинтригуващо е посещението в раздела!

13 потребител(и) четат тази тема

6 потребители, 1 гости, 6 анонимни

Чувствай се "виновен" за това, идеята дойде от теб :) Лично мен това ме радва

В такъв случай втората снимка е много, много авангардна, защото там видях три "фокуса" И не съм казал че някой е дефинирал красиво, а само че с геометрични построения може да се анализира похват, построение, но не и красота. Да напомня ли кривата усмивка на Мона Лиза?

Казах, че има два плана, които си взаимодействат, като фокусирането им играе ролята на трети план, който ги обединява. А "геометричните построения" в случая са аналитични конструкти за анализ. :)

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

• Автор

Казах, че има два плана, които си взаимодействат, като фокусирането им играе ролята на трети план, който ги обединява. А "геометричните построения" в случая са аналитични кострукти за анализ. :)

Мен не ме бива по анализите, аз мога само да оценя красивото

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Чувствай се "виновен" за това, идеята дойде от теб :offtopic_s: Лично мен това ме радва

Винаги така да съм виновен съм съгласен. Както бях написал - "с ръка на сърце" за гласуването - и мен това ме зарадва. Нека се види че не се толерира тоя пред оня. И двамата участници имат отлични фотографии във форума които сме виждали неведнаж.

Емоционалното въздействие на първата фотография е далеч по голямо от на втората. Даже в този им вид мисля, че не е и много правилно да се коментират.Ако "Белгиеца" беше акцентирал на човека в количката а не на ЦИЦИТЕ, които незнайно защо му се харесват толкова /а те са и черни на цвят - такива няма никоя жена/ наистина би имал успех.Затова съм солидарен с мнението на чичо ДОКТОР !

Успех и на двамата желая.

Емоционалното въздействие на първата фотография е далеч по голямо от на втората.

За жените, може би.

Те се "разтапят" само като видят малко дете да ходи неуверено.

Обаче за нас нормалните мъже, емоция няма никаква при вида на пипан от човешка ръка гълъб и нагласян и подпиран.

До сега не съм видял никакво животно да е умряло в такава поза, ама никакво !!!

Детето въобще не е разбрало че гълъбът е мъртав, то го гледа като чели е възможно да отлети пак.

Аз емоция не виждам. А я гледах в размер 1920х1080 снимката.

За да ми подейства емоционално изображение, трябва да се случва нещо с героите, което аз да мога да разбера и да съм му съпричастен. Единственият герой е дете което още вярва в Дядо Коледа и каквото и да го излъжеш, си мисли че е вярно. Не виждам за какво да му съчувствам на детето, то не плаче, няма вид да е тъжно или отчаяно. На детето не му се е случило нищо лошо. Със сигурност няма да си има психични проблеми като порасне, заради това че е видяло немърдащ гълъб на паветата. Птицата не е била домашно животно с което детето да си е играело, та да е тъжно за неговия гълъб или рибка или коте.

Това което констатирам и на двата форума където е пусната снимката, е че авторът се опитва да описва трагично събитие с текст и обработка в безцветност, за да пробута тъга някаква или не знам какво си.

Само че ние мъжете, които сме ходили в казарма, не се напикаваме от страх при вида на умряла мишка. Не изпадаме в депресия заради заколването на домашното прасе на коледа. Нас са ни учили да стреляме в казармата по мишени. Целта е била да сме подготвени да уцелиме врага по време на война и да го убием. Не си я представям една армия създадена от разстроени "госпожички" от смъртта на диво животно.

Ще ме извинявате, ама за съм мъж, клал съм кокошки, зайци и агне, убивал съм куче само с един прът.

Та няма как да се разстроя от вида на някакъв мъртав гълъб. Не виждам каква емоция мога изпитвам заради него.

А на детето нищо му няма, повече от сигурен съм. Уплашените деца гледат различно и се отдръпват назад инстинктивно. Тука на снимката няма такова нещо. Има само едно нормално любопитство от страна на детето, явно позволено от възрастен човек около него.

За какво емоционално въздействие ни говориш, не те разбирам.

А съм пускал и аз снимки на деца, при това се вижда с просто око изживяната детската емоция на тях. Та не е като да не разбирам от хлапета.

Тази снимка ако беше цветна, можеше поне да се подскаже по-добре едно любопитство у детето. Да ма ако беше цветна, щеше да се види какво има зад краката на гълъба, пък вероятно не трябва да го знаем.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

А иначе доктора добре им обясни на дамите, какво мислят нормалните мъже за душевното състояние на инвалида.

Само дето неловко излъга че не се сещал, кой е способен тук на този форум да покаже такава снимка.

Пък и циците й не били готини, щото били боядисани, ха ха ха ... не бойте се бе, тая боя се измива просто с вода.

Аз да не бях женен, пък да ми дойде на гости така нарисувана хич няма да губя време да я мия, направо така ще си действаме, по взаймно съгласие разбира се.

Леле да можех да го снимам някой от вас със скрита видеокамера, в присъствието на тази същата, да са само двамката в хотелска стая. Да видя тогава кво ще направи ако дамата почне да му се усмихва ( като на едни други снимки).

Абе какви мъже сте да се заглеждате по умряли гълъби бе ???

Или жените ви четат какво пишете на този форум и се правите на "светци", а ?

За жените, може би.

Те се "разтапят" само като видят малко дете да ходи неуверено.

Обаче за нас нормалните мъже, емоция няма никаква при вида на пипан от човешка ръка гълъб и нагласян и подпиран.

До сега не съм видял никакво животно да е умряло в такава поза, ама никакво !!!

Детето въобще не е разбрало че гълъбът е мъртав, то го гледа като чели е възможно да отлети пак.

Аз емоция не виждам. А я гледах в размер 1920х1080 снимката.

За да ми подейства емоционално изображение, трябва да се случва нещо с героите, което аз да мога да разбера и да съм му съпричастен. Единственият герой е дете което още вярва в Дядо Коледа и каквото и да го излъжеш, си мисли че е вярно. Не виждам за какво да му съчувствам на детето, то не плаче, няма вид да е тъжно или отчаяно. На детето не му се е случило нищо лошо. Със сигурност няма да си има психични проблеми като порасне, заради това че е видяло немърдащ гълъб на паветата. Птицата не е била домашно животно с което детето да си е играело, та да е тъжно за неговия гълъб или рибка или коте.

Това което констатирам и на двата форума където е пусната снимката, е че авторът се опитва да описва трагично събитие с текст и обработка в безцветност, за да пробута тъга някаква или не знам какво си.

Само че ние мъжете, които сме ходили в казарма, не се напикаваме от страх при вида на умряла мишка. Не изпадаме в депресия заради заколването на домашното прасе на коледа. Нас са ни учили да стреляме в казармата по мишени. Целта е била да сме подготвени да уцелиме врага по време на война и да го убием. Не си я представям една армия създадена от разстроени "госпожички" от смъртта на диво животно.

Ще ме извинявате, ама за съм мъж, клал съм кокошки, зайци и агне, убивал съм куче само с един прът.

Та няма как да се разстроя от вида на някакъв мъртав гълъб. Не виждам каква емоция мога изпитвам заради него.

А на детето нищо му няма, повече от сигурен съм. Уплашените деца гледат различно и се отдръпват назад инстинктивно. Тука на снимката няма такова нещо. Има само едно нормално любопитство от страна на детето, явно позволено от възрастен човек около него.

За какво емоционално въздействие ни говориш, не те разбирам.

А съм пускал и аз снимки на деца, при това се вижда с просто око изживяната детската емоция на тях. Та не е като да не разбирам от хлапета.

Тази снимка ако беше цветна, можеше поне да се подскаже по-добре едно любопитство у детето. Да ма ако беше цветна, щеше да се види какво има зад краката на гълъба, пък вероятно не трябва да го знаем.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

А иначе доктора добре им обясни на дамите, какво мислят нормалните мъже за душевното състояние на инвалида.

Само дето неловко излъга че не се сещал, кой е способен тук на този форум да покаже такава снимка.

Пък и циците й не били готини, щото били боядисани, ха ха ха ... не бойте се бе, тая боя се измива просто с вода.

Аз да не бях женен, пък да ми дойде на гости така нарисувана хич няма да губя време да я мия, направо така ще си действаме, по взаймно съгласие разбира се.

Леле да можех да го снимам някой от вас със скрита видеокамера, в присъствието на тази същата, да са само двамката в хотелска стая. Да видя тогава кво ще направи ако дамата почне да му се усмихва ( като на едни други снимки).

Абе какви мъже сте да се заглеждате по умряли гълъби бе ???

Или жените ви четат какво пишете на този форум и се правите на "светци", а ?

Погледни класацията!

Коя снимка ви харесва повече

• Снимка 1 (26 глас(а) [81.25%])
  • Снимка 2(6 глас(а) [18.75%])
Без да те обиждам констатирам. Не Доктора а аз!

Ти не се развиваш въобще нормално.

26 човека са с грешно мнение а ти си прав. И отново прочети какви съждения си написал!Следващият път, когато публикуваш фотография, предварително над нея си напиши своята гледна точка и на какво си АКЦЕНТИРАЛ, за да можем всички да гледаме праволинейно към твоето обяснение.

Аз съм ти отговорил, защото си коментирал моят пост.Иначе смятах темата почти за приключена.

Успешен ден.

Ако "Белгиеца" беше акцентирал на човека в количката а не на ЦИЦИТЕ, които незнайно защо му се харесват толкова /а те са и черни на цвят - такива няма никоя жена/ наистина би имал успех.

Ако Gizmoto беше акцентирал също така на ЦИЦИТЕ, пак можеше да се получи прилична снимка. Или пък на рисунката върху тялото, или пък върху самия процес на body-painting. А така - гледам снимката, и се чудя: "Какво всъщност е снимано?..." . Което за мен означава, че е неуспешна. Както и повечето снимки на същия автор. Искал е да хване някакъв момент, но не се е получило. И колкото и да ни убеждава, че снимката струва нещо - не е така.

Натрупани са няколко обекта в кадъра, без да има връзка между тях. Момичето лежи и си гледа някъде встрани, чака да я нарисуват. Сбутана е на долния ръб на снимката. Някъде вдясно художничката си играе с "бояджийския пистолет" . С глава, опряна на горния ръб на снимката, някакъв инвалид седи, и гледа тъпо в земята. Къде му е погледа? Къде е изражението на лицето му? По какво може да се познае, че гледа голо момиче, а не умрял гълъб например? По нищо. Кадрирането е ужасно.

Обаче ми направи впечатление друго - в една друга тема Gizmoto е напускал още снимки от същото събитие. И те са по-добри. Не шедьоври, но поне стават за гледане. Но той решава да се състезава точно с най-слабата от тях. Защо ли?... Може би защото му е все тая дали ще спечели, целта му е не е да покаже, че е по-добър, а да е в центъра на вниманието - да създава скандали, да провокира и дразни хората. Това му доставя удоволствие. Типично за форумен трол.

Първата снимка е добра. Има идея, кадрирането е добре, сепия ефектът според мен е уместен в случая. Липсва ми единствено лицето на детето - погледът, изражението, които да предадат какво чувства то, като вижда гълъба. Тези неща трябва да се виждат в кадъра, а не авторът да ги обяснява под снимката. Може би, ако снимката беше направена миг по-рано или по-късно, и това щеше да го има. В момента това, което казва детето с позата си, по-скоро е "Тате, паднах до нещо".

Детските емоции са много спонтанни и естествени, ако бъдат уловени, стават прекрасни снимки.

Пример (за proletsearch, мисля, че ще разбере за какво става дума):

Публикувано изображение

Нужно ли е да се обяснява какво изпитва момиченцето? :)

ПП. Все е имало странни теми в Калдата, ама това е една от най-абсурдните. Самата идея за състезание чрез фотографии е безсмислена. Освен това, победителят се определя с гласуване - на кого? На всеки, който влезе в темата ли?

В този форум едва ли има и 5 човека, които наистина да разбират от фотография. Аз се сещам само за двама. Единият от тях написа мнението си - много точно и вярно, въпреки че едва ли ще бъде разбран. Другият предполагам е зает да прави хубави кадри (като този) , и не му се занимава с глупости. И кой пише в темата - хора с много свободно време, които се изявяват като "компетентни" във всички раздели, най-вече в "Празни приказки".

Все едно да вляза в bgmama, и да видя спор на тема "Ферари срещу Ламборджини" ;) . Смех, смех ...

• Автор

.......

ПП. Все е имало странни теми в Калдата, ама това е една от най-абсурдните. Самата идея за състезание чрез фотографии е безсмислена. Освен това, победителят се определя с гласуване - на кого? На всеки, който влезе в темата ли?

В този форум едва ли има и 5 човека, които наистина да разбират от фотография. Аз се сещам само за двама. Единият от тях написа мнението си - много точно и вярно, въпреки че едва ли ще бъде разбран. Другият предполагам е зает да прави хубави кадри (като този) , и не му се занимава с глупости. И кой пише в темата - хора с много свободно време, които се изявяват като "компетентни" във всички раздели, най-вече в "Празни приказки".

Все едно да вляза в bgmama, и да видя спор на тема "Ферари срещу Ламборджини" ;) . Смех, смех ...

С почти всичко от поста ти съм готов да се съглася без последното. Защо трябва да слушаме мнението на професионалистите според теб? Това изкуство да не би да се прави от елитарни за елитарни и да е нормално само елита да си го обсъжда вътрешно в себе си. Хайде стига, изкуството не се прави само за себе си, то трябва да се покаже на хората, иначе става безсмислено, публиката прави твореца.

Освен това нали не искаш да кажеш че ние, простосмъртните нямаме право на мнение и трябва да се заврем нейде и само да се възхищаваме на умните мисли на елита?

Погледни класацията!

Коя снимка ви харесва повече

• Снимка 1 (26 глас(а) [81.25%])
  • Снимка 2(6 глас(а) [18.75%])
Без да те обиждам констатирам. Не Доктора а аз!

Ти не се развиваш въобще нормално.

26 човека са с грешно мнение а ти си прав. И отново прочети какви съждения си написал!Следващият път, когато публикуваш фотография, предварително над нея си напиши своята гледна точка и на какво си АКЦЕНТИРАЛ, за да можем всички да гледаме праволинейно към твоето обяснение.

Аз съм ти отговорил, защото си коментирал моят пост.Иначе смятах темата почти за приключена.

Успешен ден.

Каква класация бе ? Ха ха ха ...

На фотографския форум искат да я рисуват и те тази мадама, а тука класацията била важна.

Събрали ли всичките жени които са против използването на женското тяло за реклами и разни други подобни, да ударят по една точка за умрелия гълъб и на това му викате класация.

Ако ти си "кьорав" за преживяването на инвалида, това си е твой проблем на човек на 61 години. Оня дето го бутат в количка е по-млад и му се иска такава мадама у кревата та му се реве. Ти в казармата не си ли си говорил с приятелите за мацки ? Еми тоя инвалид е като да си затворник ( или войник в казарма ) в собственото си тяло, и може само да ги гледа по телевизията такиви мадами. Отишъл е там да гледа изложение на състезателни коли и изведнъж кво да види, излегнала се гола мадама на пода на червено одеяло. И ти притендираш че не ти е ясно какво става на снимката, така ли ?

А ония картички за рускинята и тях ли не знаеш що си ги правил ?

То бива лицемерие, ама чак пък толкова не бива.

И да, цветовете на одеялото и на синия шал за засилени, щото върши работа да ги има цветовете. А фокуса е върху краката на оня, но ако не забелязваш къде е ( фокусирано), тогава не знам.

Оня снимка с моторите не исках да участва, защото падането е фалшиво и все ще се намери някой да го забележи и да изпорти работата, както стана тука с умрелия нагласяван гълъб.

------------------------------------------------------

Гледам че се радват че имало много посещения на темата.

Еми ще има, скайпа работи все още и си пускат интересните адреси хората, не са егоисти да гледат сами. Ако бях пуснал и аз снимка на дете с гълъби ( имам ама с живи ) , едва ли щеше да има такава навалица. На руския форум ( дето съм го показал на общата тема) , в тема параци голите мацки събират по 5 хиляди посещения на снимка. Докато ако е в друг раздел няма интерес. Значи на хората им е интересно нещо вярно и рядко като попадение.

Ама тука нещо сте явно от старата генерация, моралисти ленинисти-марксисти. Голо не може, порно било, ха ха ха ... ми галете си кучетата и се възмущавайте на голите цици по телевизията.

• Автор

....

Ама тука нещо сте явно от старата генерация, моралисти ленинисти-марксисти. Голо не може, порно било, ха ха ха ... ми галете си кучетата и се възмущавайте на голите цици по телевизията.

Май и ти като Дарки чете, недочете поста ми за порното. Върни се по-горе и прочети пак :ph34r:

Май и ти като Дарки чете, недочете поста ми за порното. Върни се по-горе и прочети пак :ph34r:

Е то да се върне,... ама бой и е*ан връщат ли се... :D

С почти всичко от поста ти съм готов да се съглася без последното. Защо трябва да слушаме мнението на професионалистите според теб? Това изкуство да не би да се прави от елитарни за елитарни и да е нормално само елита да си го обсъжда вътрешно в себе си. Хайде стига, изкуството не се прави само за себе си, то трябва да се покаже на хората, иначе става безсмислено, публиката прави твореца.

Освен това нали не искаш да кажеш че ние, простосмъртните нямаме право на мнение и трябва да се заврем нейде и само да се възхищаваме на умните мисли на елита?

Нищо подобно не съм писал :ph34r: . Както сам казваш, "Върни се по-горе и прочети пак".

Всички имаме право на мнение. Както виждаш, и аз съм написал своето, и то не като "Фотограф" (за какъвто не се смятам), а като средностатистически форумец.

Ако целта е да се провери колко от форумците ще цъкнат кръгчето пред едната или другата снимка - ОК. Но какъв е смисълът? И какъв е смисълът от чертане на стрелки, диаграми, и високопарни фрази от хора, които не са показали със свои снимки, че са навътре в материята?

Предлагам следното: Двамата автори да се съгласят да покажа снимките им във Фото-форума. Анонимно (тъй като Gizmoto/Mec/Belge е известен там), без коментари, само ще питам за мнение. Да видим какво ще кажат хората, които се занимават активно с това. Ще пусна тук линк към тамошната тема. Така много по-точно ще разберете кой колко струва. Съгласни?

ПП. Сигурен съм, че в момента в България нашумелите чалга певици (не им знам имената) събират повече публика от Лили Иванова или Васил Найденов например. Това значи ли, че са по-добри?...

Въпросът е риторичен.

Чисто непрофесионално от двете снимки предпочитам първата, но както беше казано по-горе наистина изглежда детето все едно е паднало. И по-скоро грабва с идеята. Иначе ако трябва да честна нито една снимка ми харесва, кой знае колко, нито другата. Няма какво да обяснявам за втората снимка, за мен това си е типична репортажна снимка-минал и щракнал. Но пък тайно съм убедена, че Пролетко е удушил гълъбчето с цел да му се получи кадъра. Което говори за високо отдаване на фотографията, но от друга страна никога не бих застанала пред обектива му, че току виж ми забил някой пирон отзад за авангард. Въобще подобни теми са много интересни: Едни изказват компетентни мнения, взимайки се насериозно. Втори споделят личен вкус. Трети са пристрастни. А, четвърти търсят конспирация.

Редактирано от dindi (преглед на промените)

• Автор

Нищо подобно не съм писал :ph34r: . Както сам казваш, "Върни се по-горе и прочети пак".

....

Предлагам следното: Двамата автори да се съгласят да покажа снимките им във Фото-форума. Анонимно (тъй като Gizmoto/Mec/Belge е известен там), без коментари, само ще питам за мнение. Да видим какво ще кажат хората, които се занимават активно с това. Ще пусна тук линк към тамошната тема. Така много по-точно ще разберете кой колко струва. Съгласни?

....

Противоречиш си, хем казваш че не си писал такова нещо, хем предлагаш точно това.

Иначе разбира се, както всеки човек и ти имаш право на своето мение, само че никой не може да задължи другите да са съгласни с него

Защо никой не забелязва как това, че човекът е в инвалидна количка, му дава пространствена перспектива, която никой от другите на снимката няма. Точно това поражда естетическия ефект на фотографията.

Защо никой не забелязва как това, че човекът е в инвалидна количка, му дава пространствена перспектива, която никой от другите на снимката няма. Точно това поражда естетическия ефект на фотографията.

Доколкото може да му се пожелае на човек в неговото положение - блазе му! Кичът...ама има ли смисъл и ми е по-интересно философското обяснение, защото с методите на фокусните и перспективните планове не успя да ме убедиш достатъчно? :ph34r:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.