Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте. Решил съм да си взимам компютър специално за игри , ако може да ми дадете някакви предложения и също да погледнете тези двата http://evarna.com/na...age=flypage.tpl и http://evarna.com/na...&category_id=74 да ми кажете в какво се различават :). Бюджетът е 800 лв. Благодаря ви предварително.

Редактирано от Irisviel (преглед на промените)

Здравейте. Решил съм да си взимам компютър специално за игри , ако може да ми дадете някакви предложения и също да погледнете тези двата http://evarna.com/na...age=flypage.tpl и http://evarna.com/na...&category_id=74 да ми кажете в какво се различават :). Бюджетът е 800 лв. Благодаря ви предварително.

И двете стават за игрите от тия години и за игрите който тепърва ще излезнат.Според мен си вземи втората или която решиш както казах и двете стават за игри.

Нито един! Преди време един колега предложи да се направи важна тема: "Защо не трябва да купуваме конфигурация от evarna" и виждам, че е много прав. Обаче е хубаво да се влиза от време на време в сайта им да се повесели човек - такива бисери и глупости рядко се виждат. Жалкото е, че за хора които не разбират тия конфигурации са подвеждаща реклама, което е според мен би трябвало да е подсъдно. Но да ги оставим и да видим какво може да се измисли като конфигурация за 800лв.

ASUS P8H61-M /H61/LGA1155 - 1 бр. - 96.78 лв.

G840 2.8GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 127.34 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA PRO - 1 бр. - 38.20 лв.

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB - 1 бр. - 147.71 лв.

SAPPHIRE HD6850 1GB GDDR5 BULK - 1 бр. - 266.55 лв.

CM ELITE 371, BLACK W/500W - 1 бр. - 128.18 лв.

Обща стойност - 804.76 лв. с ДДС

След време, ако ти дотрябва може лесно да добави още 4GB RAM, както и да смениш процесора с Core i3 или дори Core i5.

И двете стават за игрите от тия години и за игрите който тепърва ще излезнат.Според мен си вземи втората или която решиш както казах и двете стават за игри.

Като не разбираш къде набутваш човека с тия боклуци? Цитирах те нарочно, че и да си редактираш после поста да видят хората какви глупости пишеш. Чети, питай каквото не ти е ясно, но не давай неадекватни и заблуждаващи съвети, които остави, че са безполезни, ама са дори вредни за питащия. Да вземе да се набута с някой от тия боклуци и после като ревне във форума, че не му вървят игрите ти какво, ще му смениш ли компютъра за твоя сметка с достатъчно мощен и надежден, че да няма проблеми?

Редактирано от like.no.other (преглед на промените)

Недей засилва човека така.Това няма нищо общо с истината!На втората може и да поиграва нещо,но с големи компромиси,така че и двете НЕ!

Остави хората които дават предложения от магазините в България да му сглобят нещо което ще е в пъти по-добро от тези 2 “геймърски“ конфигурации.

И най-вече нещо балансирано а не с 8 гб рам(колко удобно,май е евтина в момента) и без графична карта...

EDIT.Ай аз докато съм писал то се появили няколко мнения,така че моето станало спам.Може някой Мод да го трийне ако иска.

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

Никога готова конфигурация.Никога,още повече от тази фирма.Големи мошеници са.За компютърна фирма във Варна(за компоненти) се обърни към Ардес,но те продават малко по-скъпичко и общо взето,ако поръчаш от София+доставката може би ще ти излезе по-евтино,а иначе е смешно конфигурация с тази видео карта и такова захранване да струва 855лв.То всъщтност дори не пише какво е захранването,в първата пише...

Абе ей! Къде се мешаш, като нищо не разбираш? В колко теми вече аз и колегите те поправяме? Я седни научи като имаш желание, питай, информирай се, ама не се прави на много знаещ, защото ще набуташ някого и то жестоко. Както онази гениална комбинация процесор+дъно+РАМ дето едно с едно не ставаше... AM3 процесор 775 дъно за DDR2 и предложил DDR3 памет 0.о Ама си редактира мнението тогава... Жалко, че не те цитирах. Сигурен съм, че колегите ще ти обяснят нещата, та да се образоваш, ама за момента, по-добре си трай!

Към автора: e-Varnа никога! Те са някаква смешка. Във всяка тема, където се пита за машина от там, се скъсваме от смях с колегите. Тия са за лудницата! 2-ро готова конфигурация никога- по ред причини е обсъждано защо това е лош избор и какви негативи носи. Колегата like.no.other ти е предложил чудесна конфигурация 2-3 пъти по-бърза от онези недоразумения варненски. Ако не можеш да си го сглобиш сам- магазина предлага тази услуга БЕЗПЛАТНО.

.... Да вземе да се набута с някой от тия боклуци и после като ревне във форума, че не му вървят игрите ти какво, ще му смениш ли компютъра за твоя сметка с достатъчно мощен и надежден, че да няма проблеми?

Ами ако ревне че се е набутал щото е послушал некомпетентен съвет във форума на Калдата ?!? Ще стане много добра "реклама".

Колко пъти и в колко теми е обсъждано,че готовите конфигурации не са добър избор ... Веско,Веско нищо не разбираш човече,само объркваш хората,недай си Боже да подведеш някого ! Стига се излагай ставаш БАНАЛНО Смешен !

ASROCK H61M-HVS /BULK - 1 бр. - 79.80 лв.

I3-2100 3.1GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 209.68 лв.

250GB WD SATA 6GB 7200/16MB - 1 бр. - 125.64 лв.

CM TM300 W/420W PFC - 1 бр. - 80.82 лв.

SAPPHIRE HD6850 2GB GDDR5 BULK - 1 бр. - 309.00 лв.

Обща стойност - 843.13 лв. с ДДС

Спестяваш по-малко от дъно, хард и кутия, но пък взимаш i3 и добра видео карта. Надвишаваме малко бюджета ама ако одобряваш тази конфигурация все ще се намерят още 50лв : )

Притесняваме това захранване, а и се оказа, че не е на CoolerMaster. Според мен ще има проблем с него.

Притесняваме това захранване, а и се оказа, че не е на CoolerMaster. Според мен ще има проблем с него.

И аз това си помислих ама е евтин вариант и затова го сложих. Ако може да се намери нещо по-добро пак на същата цена ще стане супер.

Публикувано изображение

Това е моето предложение.

п.с. Ако бюджета може да скочи до 850 лв да се вземе 500 GB HDD WD Blue.

Е , така е , но повечето хора гледат обема :) РАМ 4/8 Гб , видеокарта 1/2Гб , хард 500 Гб , захранване 580 Вт :shock11: Обаче после се указва че не всичко е обем , / примера с тръбанта и големия резервоар / в готовата конфигурация 90% е сигурно че захранването ще е боклук , дъното вече остаряло и непродаваемо като отделна част а след него води и рам, процесор . Видеото пък с ддр 3 :( Като от всичко изброено до тук може да се добави че аз съм работил до сега с тия части две години ;) като собственик на магазина или познат и сега ги пробутвам на друг :)

Редактирано от jonov (преглед на промените)

ASROCK H61M-VS /H61/LGA1155 - 1 бр. - 78.94 лв.

G860 3.0GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 163.84 лв.

CM ELITE 430 W/500W PSU BLACK - 1 бр. - 147.37 лв.

Обща стойност - 820.54 лв. с ДДС

Гледам, че толкова хора разгледаха темата и още колко я гледат ама само автора го няма никакъв :D Да влезе да каже какво харесва, какво не харесва и т.н. Конфигурации не липсват, така че има варианти, над които да мисли.

.....

Гледам, че толкова хора разгледаха темата и още колко я гледат ама само автора го няма никакъв :D Да влезе да каже какво харесва, какво не харесва и т.н. Конфигурации не липсват, така че има варианти, над които да мисли.

Като гледам се е регистрирал по нощните часове и оттогава не е влизал. Нищо чудно, да е рекламно лице с нетрадиционни маркетингови наклонности, на онази фирма...Реклама чреш фалшив интерес за уж избор "между" конфигураци на точно определена фирма, като и линковете са нарочно лепнати(за да се вижда и името на фирмата, което е в началото на линка) направо в коментара, а не са под някоя дума, като Пример 1 и Пример 2.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Спестяваш по-малко от дъно, хард и кутия, но пък взимаш i3 и добра видео карта. Надвишаваме малко бюджета ама ако одобряваш тази конфигурация все ще се намерят още 50лв : )

Захранването е от типа Codegen или JNC.Не е добър избор.Обсъждали сме го вече.

Редактирано от AleXxX&Vanko (преглед на промените)

3 дена почивка, 7 дена преглед от модератор. Доклад до администрацията. Следва чистене. Нека всички разберат, че тук с тяхното мнение представят форума като цяло! Никой няма да толерира такова държание. Прекрачи границата от всякъде! Честито на печелившите!

• Автор

Като гледам се е регистрирал по нощните часове и оттогава не е влизал. Нищо чудно, да е рекламно лице с нетрадиционни маркетингови наклонности, на онази фирма...Реклама чреш фалшив интерес за уж избор "между" конфигураци на точно определена фирма, като и линковете са нарочно лепнати(за да се вижда и името на фирмата, което е в началото на линка) направо в коментара, а не са под някоя дума, като Пример 1 и Пример 2.

Благодаря ви за препоръките. Предположението ти е грешно , просто спя до по-късно :). Относно фирмата я намерих случайно като търсих в интернет. Аз си мислех за нещо от сорта на 6/8 ГБ рам , 1/2 Гб видео , триядрен или четириядрен процесор, хад диска е без значение. Може нещо да съм пропуснал, но не разбирам много :)

Редактирано от Irisviel (преглед на промените)

За тези пари ще е малко трудно да е с четириядрен процесор и мощно геймърско видео от висок клас!

Например един i5 е 400 лева, и едно сносно геймърско видео от рода на HD6850 e 300 лева - ето ти бюджета!

Не остава за нищо друго!

Не се гледа обема на паметта на видеото или бързината на процесора, много пъти е казвано!

При видеото е важна шината, а при процесора ядрата и нишките!

Има видеокарти с по 1 или 2 гагабайта памет, ама с 64 битова шина, което няма да ти върши работа за мощни игри!

Насочи се към предложението на quickJO, като че ли е най-доброто за тези пари!

Редактирано от programings (преглед на промените)

При видеото е важна шината, а при процесора ядрата и нишките!

И това не е точно така - нещата трябва да се гледат комплексно.

Така е, но повечето потребители се подвеждат от обема на паметта на видеото и от бъризната на процесора в гигахерци, което също не е правилно! Има и още характеристики! Тази слабост или по-скоро наивност на потребителите е отдавна известна на търговците, и те се възползват максимално от нея! Много рядко, ако влезеш например в някоя техно бакалия, ще видиш на етикетите с характеристиките да е написана шината на видеокартата, нишките на процесора и така нататък! Това създава и грешни впечатления у потребителите!

Изпуснал съм шоуто явно :) Но за тия пари, това, което предложиха колегите. Може да има някакви нюанси в полза на едно или друго, но като цяло това зависи от личните предпочитания, бъдещите планове и естествено за какво главно ще се ползва конфигурацията и от какво не бихме искали да се откажем.

Така е, но повечето потребители се подвеждат от обема на паметта на видеото и от бъризната на процесора в гигахерци, което също не е правилно! Има и още характеристики!

Тази слабост или по-скоро наивност на потребителите е отдавна известна на търговците, и те се възползват максимално от нея!

Много рядко, ако влезеш например в някоя техно бакалия, ще видиш на етикетите с характеристиките да е написана шината на видеокартата, нишките на процесора и така нататък!

Това създава и грешни впечатления у потребителите!

По скоро, в така наречените техно магазини, също не са наясно с това, какво е важно за даден компонент. Т.е. робуват на стари представи за хардуер, от времето когато имаше много повече производители на видеокарти, като 3Dlabs и тяхната Пермедия, Voodoo картите, които дълго време бяха върха и даже имаше планирани дву и четири процесорни модели. Тогава обема на паметта беше като мярка за мощността на картите, тъй като нямаше голямо разнообразие на типа шини. Тогава Ати не бяха това, което са сега, а GeForce картите, тепърва прохождаха... Сега разнообразието е продиктувано от стремежа да се задоволят всякакви пазарни ниши. Т.е. всяка една от двете водещи компании /АМД и НВидиа/, се стреми да запълни пазара както със супер мощни карти, така и с по-нисък клас, но с възможност за поддръжка на съвременните приложения.

Това е много добро като предложение, но без кутията и захранването, така че ако те се сменят с нещо по-приемливо, ще е много добре. Но е надвишен бюджетът! Процесорът има разход 65W, а видеото 127W, така че се търси захранване с поне 22А на линията +12V. По-късно може да се добави и друг хард диск.

Иначе за 800 лева според мен това е най-добро заради видео картата:

ASUS P8H61-M /H61/LGA1155 - 1 бр. - 96.78 лв.

G840 2.8GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 127.34 лв.

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB - 1 бр. - 147.71 лв.

CM ELITE 371, BLACK W/500W - 1 бр. - 128.18 лв.

Обща стойност - 804.76 лв. с ДДС

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.