Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя Linux дистрибуция да си избера?

Featured Replies

Най- вероятно не се поддържа процесорът ти. Имах същия проблем със същия процесор, пробвай по-стара версия или имаше някакви алтернатив дистрота.

Какво искаш да кажеш със това "Най- вероятно не се поддържа процесорът ти" ? И преди съм си слагал линукс дистрибуция и всичко си беше наред само, че тогава използвах CD диск, а сега се опитвам чрез флашка

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 195,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Най- вероятно не се поддържа процесорът ти. Имах същия проблем със същия процесор, пробвай по-стара версия или имаше някакви алтернатив дистрота.

Ехе това сигурно е първия линукс който не може да се инсталира на pc :)

п.п

Линукс можеш дет са вика и на картоф да го инсталираш и пак ще тръгне :)

Ехе това сигурно е първия линукс който не може да се инсталира на pc :)

п.п

Линукс можеш дет са вика и на картоф да го инсталираш и пак ще тръгне :)

Недей така. Помисли малко за 32 и 64битовите версии, помисли за версии, оптимизирани за 686... Та може ли проблема да е процесора?

Какво искаш да кажеш със това "Най- вероятно не се поддържа процесорът ти" ? И преди съм си слагал линукс дистрибуция и всичко си беше наред само, че тогава използвах CD диск, а сега се опитвам чрез флашка

Да не пробвате с 64битова версия, а архитектурата ви да не поддържа това?

Недей така. Помисли малко за 32 и 64битовите версии, помисли за версии, оптимизирани за 686... Та може ли проблема да е процесора?

Да не пробвате с 64битова версия, а архитектурата ви да не поддържа това?

Ама въобще няма да му зареди ако са други инструкциите.Най-вероятно нещо се е объркало в тегленето на исото

Ама въобще няма да му зареди ако са други инструкциите.Най-вероятно нещо се е объркало в тегленето на исото

Зависи от това как е направен инсталационния скрипт

Ами щом му е вървял този линукс преди.Едвали автора има 286 в тях :)

Колегите ми препоръчаха xubuntu-12.04.1-desktop-i386 и аз изтеглих. Проблема е, че нещо не може да се инсталира мрез флашката. От какво може да е това?

А както е живото върви ли или по време на инсталацията става shit-a :)

Колегите ми препоръчаха xubuntu-12.04.1-desktop-i386 и аз изтеглих. Проблема е, че нещо не може да се инсталира мрез флашката. От какво може да е това?

1. Неправилно изтеглено iso

2. неправилно инсталиране на паметта

3. ЗКУ

Но не си слагал Убунту или производните му от 12.04

Изтегли си xubuntu-12.04.1-alternate-i386.iso от http://cdimage.ubuntu.com/xubuntu/releases/12.04/release/ и успех.

Но не си слагал Убунту или производните му от 12.04

Изтегли си xubuntu-12.04.1-alternate-i386.iso от http://cdimage.ubuntu.com/xubuntu/releases/12.04/release/ и успех.

Инсталирал съм xubuntu-12.04.1-alternate-i386.iso  направих всичко както трябва. Накрая избрах ОС и опитах да се логна, екрана беше черен написах си името и паролата обаче не става нищо. Къде съм сгрешил ? 

Ако напишеш startx какво се получава?

Че трябва за изтеглям и инсталирам startx. Изчаках колко е необходимо и накрая ми излезна бяло поле със други команди ....

Явно си направил минимална инсталация :)

sudo apt-get install lightgm wicd synaptic xubuntu-desktop 

sudo start lightgm 

Че трябва за изтеглям и инсталирам startx. Изчаках колко е необходимо и накрая ми излезна бяло поле със други команди ....

Ами ако няма X, просто напиши sudo apt-get install xfce4 или sudo apt-get install xubuntu-desktop.

Е за какво ти е нали си имаш акаунт?

Е за какво ти е нали си имаш акаунт?

Все пак влезнах и няма значение. Сега проблема е, че не мога да гледам филми и да слушам музика и някои приложения не работят. Помогнете малко. Защо така се получава явно не са инсталирани всички необходими неща и се налага аз да ги инсталирам чрез терминала или е нещо друго?

Редактирано от petko93 (преглед на промените)

Какво точно трябва да означава „ не мога да гледам филми и да слушам музика“?

Все пак влезнах и няма значение. Сега проблема е, че не мога да гледам филми и да слушам музика и някои приложения не работят. Помогнете малко. Защо така се получава явно не са инсталирани всички необходими неща и се налага аз да ги инсталирам чрез терминала или е нещо друго?

Ами защото така си си го инсталирал.

apt-get install vlc 

Какво точно трябва да означава „ не мога да гледам филми и да слушам музика“?

Eми като пускам филм излиза грешка тоест липсва някои кодек или нещо такова, същото важи и за MP3 - ките . Извинявам се за тъпите въпроси, но тука цял ден се мъчих чрез флашката да инсталирам xubunto и някъде към 22:00 часа успях да се оправя със инсталацията, обаче имам някои проблеми, а аз не разбирам много от линукси. Например защо понякога курсора на мишката ми изчезва и се оправя до следващия рестарт или защо google chrome за линукс не работи тоест защо не се пуска браузъра?

Eми като пускам филм излиза грешка тоест липсва някои кодек или нещо такова, същото важи и за MP3 - ките . Извинявам се за тъпите въпроси, но тука цял ден се мъчих чрез флашката да инсталирам xubunto и някъде към 22:00 часа успях да се оправя със инсталацията, обаче имам някои проблеми, а аз не разбирам много от линукси. Например защо понякога курсора на мишката ми изчезва и се оправя до следващия рестарт или защо google chrome за линукс не работи тоест защо не се пуска браузъра?

Нямам си представа как си го инсталирам chrome, защото при мен работи като слънце над Сахара. За mp3-ки и прочие трябва да разрешиш ubuntu-restricted-extras. Търси с тази фраза в софтуерния център...или каквото има там в xubuntu.

Ами защото така си си го инсталирал.

apt-get install vlc 

като поставям тескта в терминала пише "може би липсват администраторски права" ? което ще рече, че не съм влязъл като адми, а както казах по-рано като ГОСТ.... ?

Нямам си представа как си го инсталирам chrome, защото при мен работи като слънце над Сахара. За mp3-ки и прочие трябва да разрешиш ubuntu-restricted-extras. Търси с тази фраза в софтуерния център...или каквото има там в xubuntu.

от "управление на софтуер" си сложих chrome

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.