Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя Linux дистрибуция да си избера?

Featured Replies

Още едно дистро  за тестове  което  е базирано само на LTS  LXLE

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 195,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Предложете ми linux за следната конфигурация: 

AMD Radeon HD 6xxx:  Chipset Model:	AMD Radeon HD 6xxx  Type:	GPU  Bus:	PCIe  PCIe Lane Width:	x16  VRAM (Total):	1024 MB  Vendor:	ATI (0x1002)  Device ID:	0x6758  Revision ID:	0x0000  Displays:Philips 220E:  Resolution:	1920 x 1080 @ 60 Hz  Pixel Depth:	32-Bit Color (ARGB8888)  Display Serial Number:             *************  Main Display:	Yes  Mirror:	Off  Online:	Yes  Rotation:	Supported
Memory Slots:  ECC:	DisabledDIMM1:  Size:	4 GB  Type:	DDR3  Speed:	1333 MHz  Status:	OK  Manufacturer:	A-DATA Technology  Part Number:	Unknown  Serial Number:	-DIMM2:  Size:	4 GB  Type:	DDR3  Speed:	1333 MHz  Status:	OK  Manufacturer:	A-DATA Technology  Part Number:	Unknown  Serial Number:	-
Intel 6 Series Chipset:  Vendor:	Intel  Product:	6 Series Chipset  Link Speed:	3 Gigabit  Negotiated Link Speed:	3 Gigabit  Physical Interconnect:	SATA  Description:	AHCI Version 1.30 SupportedST500DM002-1BD142:  Capacity:	500,11 GB (500 107 862 016 bytes)  Model:	ST500DM002-1BD142                         Revision:	KC45      Serial Number:	            Z3T92JJA  Native Command Queuing:	Yes  Queue Depth:	32  Removable Media:	No  Detachable Drive:	No  BSD Name:	disk0  Rotational Rate:	7200  Medium Type:	Rotational  Partition Map Type:	GPT (GUID Partition Table)  S.M.A.R.T. status:	Verified
Realtek RTL8168E-VL/8111E-VL PCI Express Gigabit Ethernet:  Name:	ethernet  Type:	ethernet  Bus:	PCI  Vendor ID:	0x10ec  Device ID:	0x8168  Subsystem Vendor ID:	0x1458  Subsystem ID:	0xe000  Revision ID:	0x0006  Link Width:	x1  BSD name:	en0
Processor  2,99 GHz Intel Core i5

Данните са взети от About This mac>> System report...

При такива  характеристики  нямаш нужда от съвет за дистро защото  всяко едно ще върви .

Тук грешиш... Немога да инсталирам чист дебиан защото има проблем с видео картата.. Убунтуто го инсталирам но то пък има проблем с буутлоадъра и се налага да го оправям ръчно...

Единствено CentOS си намери драйверите и всичко друго сам!--Чакам други предложения ;д (По конкретни..)

Единствено CentOS си намери драйверите и всичко друго сам!--Чакам други предложения ;д (По конкретни..)

PCLinuxOS

Май линукса има проблем с тебе а не ти с него :)  Бутлоудъра на Лунукс се казва Груб и  много не го интересува кое е дистрото да ти кажа. Няма да е лошо да ни  напишеш няколко реда как аджеба инсталираш  ти конкретно линукс  ,че  може да се окаже  твоя грешката.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Забавните сте... Преинсталирах си мака повече няма да мисля, за линукса хахаха...

Забавните сте... Преинсталирах си мака повече няма да мисля, за линукса хахаха...

Ам ти , версия като за мак ли пробваш , да не е хак.

Дано поне мака да ти е ретайл  с 2 кекста само  и  хубаво DSDT а не някое наблъскано с  кекстове  изпълнение  майсторе.

Ами да ретайл версия е ;д и е с точно един кекст за аудиото :) Както и с clover за UEFI боот... :D...

Не знам какво направих ама успях :)Публикувано изображение

Ами да ретайл версия е ;д и е с точно един кекст за аудиото :) Както и с clover за UEFI боот... :D...

И дойде тук да осереш темата за Линукс и да хвалиш че имаш Мак?

И аз имам Мак на конфигурацията от подписа ама седи в друг дял и се пуска веднъж на 6 месеца.

И дойде тук да осереш темата за Линукс и да хвалиш че имаш Мак?

И аз имам Мак на конфигурацията от подписа ама седи в друг дял и се пуска веднъж на 6 месеца.

Дам.. Дойдох да я осера.. След като са ми задали въпрос съм отговорил..., а и първоначалната ми цел в темата беше да избера линукс дистро... Но явно хардуера ми предпочита мак...

Не ти е  проблемен хардуера изобщо. Понеже си инсталирал и Мак на компа е трябвало  да  се сетиш,че  бутлоудъра се инсталира в дяла на линукс когато ще ползваш  друг бутлоудър да си пускаш  мак,windows и линукс. Ето ти все пак едно клипче как се инсталира грамотно  линукс да  се научиш  как се прави и да не обвиняваш хардуера за  пропуските на ЗКУ-во в бъдеще.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Аз си оправих груб-а и махнах боот мениджъра :)  дявола не бил чак толкова черен :tongue2:

Дам.. Дойдох да я осера.. След като са ми задали въпрос съм отговорил..., а и първоначалната ми цел в темата беше да избера линукс дистро... Но явно хардуера ми предпочита мак...

Явно главата ти е за ремонт :>

Много мак машини са ми минали през ръцете и всяка една в момента работи я на уинлайно я на линукс я на бсд :)

Някой отзивчив Линукс професор ще ми каже ли как да си ъндерволтна процесора по Линукс Минт :)

Някой отзивчив Линукс професор ще ми каже ли как да си ъндерволтна процесора по Линукс Минт :)

sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/jupiter

sudo apt-get update

sudo apt-get install jupiter

sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/jupiter

sudo apt-get update

sudo apt-get install jupiter

indicator-cpufreq е за предпочитане  :wink12:

indicator-cpufreq е за предпочитане  :wink12:

И как да го направя :D

Това как да го оправя Публикувано изображение

Добавил си недействителни хранилища предполагам и трябва да ги махнеш. 

Няма да е лошо да погледнеш http://www.youtube.com/user/LinuxSpatry. Така хем ще си помогнеш сам и ще научиш много нови неща, хем няма да ти се налага да питаш постоянно. :D

Редактирано от 올드보이 (преглед на промените)

Малко извън темата... Това да имаш Уинлайно Фоун си е живо наказание, за всяка миниатюрна актуализация не мога да си използвам телефона от порядъка на половин час.. Въртят се някви търкалета и чакам :D

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, нов съм във форума и не знам да ли тук е правилното място да попитам но, все пак да питам.

Та ето, за какво иде реч.  

Може ли някой да ми препоръча Linux Ubuntu базирана дистрибуция за компютър със следните характеристики:

CPU: AMD Athlon XP 1600+

RAM: 512 MB

HDD : 40GB

Video : ATI Radeon 9550/X1050 Series

В момента съм с windows xp sp 3. 

Редактирано от Voronov (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.