Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя Linux дистрибуция да си избера?

Featured Replies

Lubuntu

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 195,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Lubuntu,  я знам хубава е преди да ми се развали компютъра миналия месец бях с нея обаче имаше проблем с flash player-а, единствено видеото от youtube, vbox, dailymotion и прочее видео сайтове се отваряше, във facebook и на други места където има примерно вграден клип от изброените сайтове, както и флаш игри не се отваряха.... 

Lubuntu,  я знам хубава е преди да ми се развали компютъра миналия месец бях с нея обаче имаше проблем с flash player-а, единствено видеото от youtube, vbox, dailymotion и прочее видео сайтове се отваряше, във facebook и на други места където има примерно вграден клип от изброените сайтове, както и флаш игри не се отваряха.... 

Вземи си още една плочка 512 рам има ги по 10-тина лева втора ръка и си сложи един Linux Mint XFCE идеален е за начинаещи потребители ,старт менюто му е почти като на XP и лека дистрибуция.Не че с 512 няма да върви

Хм,интересно.Това което се сещам за по-слаби pc-та е LXLE но той също е Lubuntu базиран.

А mint-a но с LXDE не става ли ?

Има неофициално , полска направа мисля , но на практика е преправено от XFCE и ...  По-тежко е от Лубунту , ам ти си знаиш .

За флаша - едно решение - " how to install pepper flash on chromium " в търсачката .

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

Разликата между Lubuntu и Ubuntu по отношение на Flashplugin-nonfree е никаква. Плеърът е един и същ. Стар и недобре работещ.

Ако си с Lubuntu 14.04, ползвай Google-chrome/Chromium+papperflashplugin-nonfree (задължително с extra-codecs). Там е качеството.

http://s19.postimg.org/4e7jx9whf/pepperflash.png

Докато не направят работеща алтернатива на adobe flash player, никой браузър няма да просперира.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Така първо да благодаря на всички отзовали се, а сега да ви разкажа какви гимнастики правих през последните дни.

Пробвах въпросния минт 15 с xfce обаче пустия флаш и там не работи: ( .

Та под ментата системата иначе се държеше добре, под нея дръпнах УСУ Нетбук 7 и о чудо флаш-а плейъра бачка!!!  :) малко натоварва Gnom-а но няма  как иначе. Та сега тук пък друг проблем искам да му сложа на това УСУ openbox или LXDE обаче, като дам командата през терминала ми дава, че не ги намира, пробвах и една среда наречена MATE, ТЯ ХАРЧЕХЕ горе-долу, колкото XFCE-то и се понасяше но и нея не мога да инсталлна , та сега ако може малко помощ за този проблем ще съм ви благодарен :)

Е openbox-а именно от тук го гледах как се инсталира не става човече, влязох аз в настройките на източниците на софтуер, репизатории ли как се наричат, там ми показва, че има ъпдейти за повече програми, които са инсталирани, има ъпдейст и за списъка със софт, ама не ще и това е, два ми поправете счупшените пакети??? Пфф ужас незнам какво да правя вече, просто исках дистро с бачкащ флаш е тук бачка ама ей на пак нещо не се получва :/

@Voronov : УСУ няма собствен flash-player. Ползва flafhplugin-nonfree/flashplugin-installer от хранилищата на Ubuntu.

Никакъв проблем няма да инсталираш lxde в УСУ или която и да е друга Linux дистрибуция.

Направи следният експеримент.

Стартирай Lubuntu 14.04 от Live CD.

Свържи се към мрежата.

Отвори терминала и напиши :

sudo apt-get update

sudo apt-get install lubuntu-restricted-extras

След инсталацията на пакета, отвори Уеб браузъра и пусни някой клип от You Tube или Vbox7.

А дали ще му тръгне , най-горе някой дава съвет за още една плочка . Лубунту - ОК , ама цифрата да е друга .

А дали ще му тръгне , най-горе някой дава съвет за още една плочка . Лубунту - ОК , ама цифрата да е друга .

Нали е flash-player e тръгнал на по- тежкият usu-desktop, въпреки, че тази версия не е базирана на KDE ?

Нека да опита същото и с Lubuntu 12.04.

Voronov УСУ Нетбук 7 е базирано нa ubuntu 11.04 и е възможно да имаш проблем с хранилищата.

Да, за съжаление УСУ 7 има проблем с хранилищата, пробвах и през synaptic и през софтуерния ценър, но нищо не ми дава да изтегля :( така, че от дргуия компютър вкъщи си направих жива флашка с Lubuntu 14.04 LTS и ще пробвам метода на cybercop, още веднъж благодаря на отзовалите се ;)

Ше споделя малко моя опит със стари комютри.

Имам една с надут процесор на 1500  и   768рам. Ползвам я за тестове-за съжаление не мога да тествам там дистра с архитектура 686,а само с 386 и 486.

Пробвал съм  вкл. Лубунту , но най малко се натоварва просесора и най малко рам /около 90Мб/ е  Дебиан7 с лхде  

Е там после е необходимо да се оправи флашплеера  и т.н  

Инсталирах Lubuntu 14.04 LTS преди около час. Сега пък ново 20 значи дръпнах google chrome от официалната му страница, инсталирах го първия път си се включи и си работеше нормално, флаш-а в youtube, vbox7, dailymotion си работи, но след като излязох от браузъра и се опитах да го пусна отново не се включи, пробвах да рестартирам системата, с надеждата да се оправи, ама няма братко не ще :mad: Тогава свалих chrominium-a от Lubuntu Software Center, работи нормално, включва се светкавично но(!) и тук един мнооого странен проблем, с който не съм се сблъсквал до сега. За, какво иде реч примерно зареждам facebook-а давам да се логна, ха напиша няколко букви от мейл-а си и до там повече не ще да пише. Направо съм шокиран. какво става с този компютър........

Редактирано от Voronov (преглед на промените)

Dred  с флаша ше удари  дебелата греда .Процесора ми е  Sempron 3600+ със  2 gb рам и едвам се гледат  флаш филми. Видеото е вградено 6150. Последното дето трябва да те притеснява е  колко ти е рамта.

Е голяма работа като няма флаш свиква се, пък и имам таблет от там ще гледам флаш съдържание, какво да се прави....... :]

Флаша под линукс е тотален шит и няма оправия от години наред. Или трябва да се пише  вече  всичко без грам флаш  или да  го отворят за  да може да се напише читава алтернатива за линукс и  mac os  щото и там е  шитня.  Тия от Адоб са тотално побъркани и се излагат ката кифладжии.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Флаша под линукс е тотален шит и няма оправия от години наред. Или трябва да се пише  вече  всичко без грам флаш  или да  го отворят за  да може да се напише читава алтернатива за линукс и  mac os  щото и там е  шитня.  Тия от Адоб са тотално побъркани и се излагат ката кифладжии.

Нали уж МайкроШит БулШит Едишън купиха акции.

Иначе флаша за линукс не е толкова отвратителен, в сравнение с преди 5 години когато 240p сечеше на цял екран.

Ако използваш отворените драйвери на линукс за видеокартата (Към момента най-добре работи с радеон) ще имаш пълно хардуерно ускорение на флаша и ако картата ти поддържа примерно 1080p ще го гледаш без грижи и процесора ще е на 3 - 10%

Преинсталирах chrominiuma, махнах chrom-а пуснах пак chrominium-a но проблема си остава, ужас!!!! Сега ви пиша под mozilla-та няма проблеми какво им стана на тия гугъловските чудесии нямам си и идея ???

Росене  я пак помисли за натоварването на едноядрен процесор  който е произведен 2005 година. Не може целия свят да си купи радеони и да кара със свободен драйвер щото тия са тъпанари. Същия  чеп е и на XP със тия старите  компютри.  Просто вече нищо не върви на 1 гигабайт рам и едноядрен процесор като хората.

Като добуташ на тоя кошник 30% натоварване  във флаш със AMD Sempron 3600+ ше ти купа  най г*зарскаото дъно ,видео и процесор на АМД  :)Fujitsu-Siemens Esprimo E5615

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Така, проблема с писането в chrominiuma се управи, трябвало просто да се изключи програмка с индикатор на тази снимка: http://prikachi.com/images/576/7331576W.png(между часовника и надписа BG) явно не се понасят с браузъра :)

Редактирано от Voronov (преглед на промените)

Adobe Flash Player - да. Но, Pepperflashplugin дава доста добро качество на възпроизвеждане.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.