Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя Linux дистрибуция да си избера?

Featured Replies

Хубав торент клиент за мене е  qBittorrent

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 195,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Зависи какво разбираш под свестен торент клиент, за мен всички са свестни..

uTorrent :) .

Не знам кой е най-близък до него при Linux.

capnemo, благодаря, ще пробвам :go ahead:

Е в Линукс няма торент клиенти претъпкани с реклами за това че ще е трудно да ти намерим такъв с безброй безполезни реклами в него :)

рекламите под бозата се спират  с клика в менюто Роска :)

След като купиш премиум версията спират. Нали това са триковете за печалби на Микромеките

http://www.howopensource.com/2011/08/install-utorrent-in-ubuntu-fedora/

Инак ето utorrent за линукс, никога не съм го пробвал от как са го портнали.

След като купиш премиум версията спират. Нали това са триковете за печалби на Микромеките

http://www.howopensource.com/2011/08/install-utorrent-in-ubuntu-fedora/

Инак ето utorrent за линукс, никога не съм го пробвал от как са го портнали.

С това не можах да се оправя, пробвал съм го.

Иначе от рекламите лесно може да се отърве човек, ама аз съм свикнал просто да не им обръщам внимание. 

uTorrent-a го има поне от 10г за Линукс, кой го ползва нз. Аз торенти не използвам, но когато ми се налага са магнети и kTorrent. Питащият за дистрибуция ще препоръчам Роса, има в сниките на десктопи - да придобие представа, също и Манжаро.

Кака ти Роса е със много смотан десктоп .Аз друга толкова изгъзена дистрибуция не съм виждал.

AlkatrazBG, изказваш се доста неподготвен. Десктопът може да си го направиш да изглежда както искаш, въпросът е, че много добре се грижат за пакетите и получваш тествани и QA - верифициаран софтуер, обновява се щателна проверка.

А то има ли дистрибуция  на която да не може да си инсталираш графична среда по-избор ?

Да, KaOS. Освен това в Роса, няма всички, защото без да се тества не се събират никакви пакети. Имат отдел за QA, който се занимава с това. Много професионално се занимават хората.

Това си е един много сериозен екип, на корпоративно ниво предлагащ и свободна версия на Роса.

uTorrent-a го има поне от 10г за Линукс, кой го ползва нз. Аз торенти не използвам, но когато ми се налага са магнети и kTorrent. Питащият за дистрибуция ще препоръчам Роса, има в сниките на десктопи - да придобие представа, също и Манжаро.

Никой то това дори не се приближава и до полуготова програма.

Да, KaOS. Освен това в Роса, няма всички, защото без да се тества не се събират никакви пакети. Имат отдел за QA, който се занимава с това. Много професионално се занимават хората.

Прочети отново въпроса. ROSA има няколко стандартени комплекта (task) с различни десктопи.

От друга страна, Алкатраз също поставя равенство между дистрибуция и десктоп в предишният си пост. В случая с KDE - единственото по- особено нещо е менюто, което може да бъде сменено за секунди.

KaOS видях, че е от екзотичните дистрибуции, вероятно с потребителска база под 1000 души в световен мащаб. Възможно е да няма други десктопи в хранилищата, но не бих си губил времето да проверявам.

KaOS е с добра идея. Чиста 64 битова система. Това е и плюс и минус. Има все още копеленца които спъват прогреса (Майкрософт Адоб Стийм) дето не написаха къдърен 64 битов софтуер който да се ползва без 32 битова съвместимост под линукс.

Роса няма всички десктопи, това имам впредвид. А KaOS, има само 64 бита KDE, нищо друго и може би под 100 човека потребителска база. Аз ползвам, засега, plasma 5, но не става още за всекидневна употреба. Може би с Kubuntu 15.04 ще бъде готова - т.е. април/май. Иначе е много фенси :D

Надявам се да е готова. Вчера инсталирах едно Ubuntu 14.04 и още не мога да им се начудя, каква глупост направиха с това издание. Издадоха дистрибуцията с неподходящо за LTS версия ядро (3.13) и междинни, недовършени версии на графичните среди. Сега, за да стане прилично, трябва да си сложиш щатно 3.16 ядро (за щастие налично в хранилищата) и PPA за десктопа, за да почусвстваш, че работиш с LTS издание, предвидено за супер- стабилно, а на практика - недовършено.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

На мен ми трябва нещо готово за работа, само да му пльосна едни Opera, Skype, qTorrent и VLC Player, и да си действам :) .

Пробвах да сложа Kubuntu, доколкото знам, това си е Ubuntu, с различна графична среда. Само че не ми разпознава SSD-то при инсталацията, дава ми възможност да инсталирам само върху големия диск. Иначе го разпознава във File Manager-а:

788905.jpg

Някой ще помогне ли със съвет по въпроса?...

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

Никое от тези ядра не е в списъка за дълга поддръжка. Но не е и нищо фатално.

А да се ползва 3.16 е много лоша идея. Ядрото няма официална поддръжка вече.

На мен ми трябва нещо готово за работа, само да му пльосна едни Opera, Skype, qTorrent и VLC Player, и да си действам :) .

Пробвах да сложа Kubuntu, доколкото знам, това си е Ubuntu, с различна графична среда. Само че не ми разпознава SSD-то при инсталацията, дава ми възможност да инсталирам само върху големия диск. Иначе го разпознава във File Manager-а:

Някой ще помогне ли със съвет по въпроса?...

От мен Mint или Fedora. Тегли или последната стабилна или последната LTS /с дълга поддръжка/. Избягвай по-малко ползваните деривати. Не ти препоръчвам KDE за декстоп /освен ако няма някой, който да ти го понагласи/. Може би Cinnamon, Mate, XFCE, GNOME. Иначе за торент - qBittorrent.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.