Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя Linux дистрибуция да си избера?

Featured Replies

Аз все още се чудя защо не си инсталирах DeepIn вместо убунту...

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 195,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Превеждам няколко елемента от Deepin, но за мен, този десктоп е насочен в по- голяма степен към мобилни устройства и от Unity.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Black Lab Linux      едно добро дистро ,за новобранец в Линукс дебиан/убунто базираните са най-добрия вариант за преминаване от Уиндоус към Линукс.След като се натрупат знания и опит може да се премине към Open SUSE,CENT OS,Arch  и т.н.Лично аз за пръв път инсталирах Минт Мате dual boot с уиндоус ............е бях объркал мястото на груб-а но с помоща на форума се оправих.Правих и нет инасталация на Дебиан и CENT OS  ,Arch ползвах над месец .Човек ако има желание ще се научи :)

Така и не успях да схвана защо при всички дистрибуции, базирани на Убунту, буквите излизат по-дребни и някак размазани. Особено в някои сайтове /като Блог.бг например/ текстовете почти не могат да се четат. Накрая инсталирах Минт - КДЕ, Минт - Мате, Минт - cinnamon - все същата работа. Явно и средата е без значение, освен че Убунту има някакъв кусур. Вероятно аз не съм в час и е нужна някаква настройка, която не ми е ясна.

Буквите на работният плот или буквите в браузъра ?

Тънки и размазани букви може да имаш, ако не е включено заглаждането на шрифта.

• 1 месец по-късно...

Здравейте. Искам да попитам какво ви е мнението за Elementary OS. Интересувам се от Линукс и до сега съм упитвал доста дистрибуции но се нещо не ми харесваше в тях. Натъкнах се на  Elementary OS и ми хареса като външен вид. Свалих  Elementary OS - Luna, инсталирах я от флашка и бум  "boot device not found" до колкото разбрах било бъг в grub файла или нещо такова. Сега чакам да излезе новата версия на дистрото и за това искам да попитам за вашето мнение и дали си струва това дистро.

Редактирано от SSMeniak (преглед на промените)

Я си инсталирай Линукс Минт като начинаещ :)

Я си инсталирай Линукс Минт като начинаещ :)

Linux Mint сам го пробвал в всичките му варианти без FXCE и като инсталирам lightdm за да ползвам nVidia prime става мазало.

Не, просто трябва да внимава при инсталация GRUB да се инсталира в MBR сектора на хард диска от които бутва системата.

Ми той ако ползва само линукс и зададе automat разделяне на харда ......инсталатора сам ще свърши всичко:) ся ако инсталира в text mode там вече може да омаже нещата :)

Linux Mint сам го пробвал в всичките му варианти без FXCE и като инсталирам lightdm за да ползвам nVidia prime става мазало.

Това е все едно като ядеш картофи да има вкус на ягоди ??? Какво общо има логин менажера с драйвера на NVIDIA? Какъв е хардуера?

Да де, и ако са няколко харда и на аутомат..... А от кои е зададено да бутва биос-а иди гадай на аутомата. Изобщо аутомат опцията нито съм я ползвал, нито препоръчвам за ползване.

Аз на лаптопа последната инсталация е направих автомат щото теглих шута на Уиндоус ...........и без тва не го ползвам

Здравейте. Искам да попитам какво ви е мнението за Elementary OS. Интересувам се от Линукс и до сега съм упитвал доста дистрибуции но се нещо не ми харесваше в тях. Натъкнах се на  Elementary OS и ми хареса като външен вид. Свалих  Elementary OS - Luna, инсталирах я от флашка и бум  "boot device not found" до колкото разбрах било бъг в grub файла или нещо такова. Сега чакам да излезе новата версия на дистрото и за това искам да попитам за вашето мнение и дали си струва това дистро.

Моля ако някой има мнение по въпроса ми да сподели иначе спам не ми се чете.

Не, просто трябва да внимава при инсталация GRUB да се инсталира в MBR сектора на хард диска от които бутва системата.

SSMeniak какво му се  чудиш на това elementary OS като то си е Убунту  със графична среда Pantheon  което ти е орязан GNOME 3. И накрая имаш един док за разкош . Драйвери,програми,бут лоадери  и тн са ти едни и същи.

То тоя док за разкощ мое се сложи на кое дистро искаш :)

Моля ако някой има мнение по въпроса ми да сподели иначе спам не ми се чете.

Трябва да стане ясно къде е проблема, всички дистрибуции са в основа едно и също.

Трябва да стане ясно къде е проблема, всички дистрибуции са в основа едно и също.

Как каде е проблема? Аз нямам проблем, питам за мнения и препоръки за това дистро защото ми харесва но гледам че е много ново и все още има бъгове дето са абсурдни да ги има. И просто това се помъчих да попитам. Някои ако го е ползвал да си сподели впечатленията.

Редактирано от SSMeniak (преглед на промените)

Здравейте !!! За първи път преди 3 седмици се престраших да пробвам Linux. Сложих си едно kubuntu. Имаше малка драма с видео драйвера, но с помоща на приятели успях да отстраня проблема. Та след 3 седмици ровичкане стигнах до извода че за моите нужди това което предлага линукс е 100 пъти повече от това което някога ще използвам. Вчера обаче сложих ubuntu. Този път сам се справих с видеото. Всичко изглежда много добре, единствено не ми допада това unity. Има ли вариант да се върне класическия изглед от 10.04.

Тогава ползвай WIndows ако смяташ че тук има проблеми и никой не ти помага.

Дори не си казал как записа флашката с какъв софтуер. Без информация няма как да ти помогнем.

ПС: Пробвах 2 версии стабилната която е доста стара и Нестабилната от преди няколко дни. Старата е с Kernel Panic още от живия диск а новата има проблем с видеото.

Вероятно ще трябва да си избереш друга дистрибуция. Тази е с неясно бъдеще.

Подобна на нея е DeepIn

Здравейте !!! За първи път преди 3 седмици се престраших да пробвам Linux. Сложих си едно kubuntu. Имаше малка драма с видео драйвера, но с помоща на приятели успях да отстраня проблема. Та след 3 седмици ровичкане стигнах до извода че за моите нужди това което предлага линукс е 100 пъти повече от това което някога ще използвам. Вчера обаче сложих ubuntu. Този път сам се справих с видеото. Всичко изглежда много добре, единствено не ми допада това unity. Има ли вариант да се върне класическия изглед от 10.04.

Има - Ubuntu Mate 14.04.

Moже да се смени графичната среда също но изобщо не е препоръчително особено за начинаещи.

Ubuntu mate 15.04

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.