Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Господин Президент Плевнелиев – Чувате ли се какво говорите!?

Featured Replies

Кой пък ги е хвалел герберите?

А това за директивите е доста неадекватно. Ако сериозно го мислиш значи живееш в някаква друга реалност.

• Отговори 4k
  • Прегледи 249,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Съгласен съм с всичко в горната статия, освен с едно - представителство в България има поне една руска банка - Инвестбанк ОАО. Няма нищо общо (или поне така си мисля) с нашата Инвестбанк. Офисът се на

• Много е трудна, бих казала невъзможна вече задачата на тези, които са натоварени с нея (служебно), да защитават прецедента. Като например Б.Б, който го нарече "прекрасен" !??? ... и смях в залата И

• Agentpat™
    Agentpat™

Е, как кой ще пазят? Тлъстите и ояли се нашенски олигарси - тях ще пазят! Пука му на Плевнята за пенсионерите с нищожните им пенсийки и за това, че България си отива. Такъв смешен президент не сме има

Публикувани изображения

"горд европейски президент"... не ме разсмивай. Тоя ходеше с бадж на среща на европейските президенти! Никой друг не носеше подобно нещо, защото се предполага, че всеки трябва да знае кой е. Само нашия никой не го знае и трябваше да изглежда като журналист. Срам и позор!

И не спря да подскача, като ония декоративните петлета, все едно нещо зависи от него.

преди 2 часа, lsmurf написа:

Ами трябва да се гордее с това че е президент на свободолюбив и толерантен народ дал на много народи писменост, допринесъл за европейската култура , отхвърлил тоталитаризма и избрал да бъде част от обществото на свободните народи на голяма Европа. А нещата които изреждаш не са повод за гордост но са следствие от огромната толерантност на народа ни който не пожела да се разправи физически с тираните които вече 70 години безчинстват над него и са го довели до това състояние, а по примера на Спасителя  и на кръста казва "Прости им Отче те не знаят какво вършат".

А какво е според теб анексирането на Крим ако не ново преразпределение тип Ялта.

Като е толкова горд, защо не говори на български?

Ами след предишния президент който и Руски не знаеше както трябва , не е лошо да се покаже на европейците че сме образовани хора знаещи чужди езици.

преди 4 минути, lsmurf написа:

Ами след предишния президент който и Руски не знаеше както трябва , не е лошо да се покаже на европейците че сме образовани хора знаещи чужди езици.

Няма какво да показва на никого, това да не е концерт по желание. Има си строго определен протокол, който самият той наруши!!! Всеки един президент говори на родния си език!!!

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

преди 5 часа, MicraNT написа:

Да слабо място му е на Плевнелиев ораторството

то пък щото има силни тая парцалена кукла

преди 4 минути, lsmurf написа:

Той е длъжен да говори на български и да му превеждат! Така е по протокол, останалото е тъпанарщина.

преди 1 час, Джугашвили написа:

Няма какво да показва на никого, това да не е концерт по желание. Има си строго определен протокол, който самият той наруши!!! Всеки един президент говори на родния си език!!!

Не мога да споря не съм запознат с протокола

току що, веселия Роджър написа:

Той е длъжен да говори на български и да му превеждат! Така е по протокол, останалото е тъпанарщина.

Колега, всеки спокойно може да изразява мнението си и е нормално дадено мнение да не съвпада или да съвпада с други мнения, но хайде да не пишем глупости от незнание и старание да блеснем.
Бихте ли ми показал къде точно в т.нар. от вас "протокол" пише, че българския президент е длъжен да говори на български пред европейския парламент?
Ще съм много благодарен за цитат от протокола!

преди 43 минути, algor написа:

Да си припомняме ли от какво дойде разрива между президента и Б.Б.?

Да, ако не те затруднява.

Ти си от София. Истината докато дойде до Провадия и се изкривява.

току що, lsmurf написа:

Не мога да споря не съм запознат с протокола

За сметка на това, аз съм запознат. И какво викаш, гордее се, че е прзидент на народ дал език и писменост на много народи, а нито говори на този език, нито словото му е написано с тази писменост. Аз на това му викам продажник!!!

току що, algor написа:

Колега, всеки спокойно може да изразява мнението си и е нормално дадено мнение да не съвпада или да съвпада с други мнения, но хайде да не пишем глупости от незнание и старание да блеснем.
Бихте ли ми показал къде точно в т.нар. от вас "протокол" пише, че българския президент е длъжен да говори на български пред европейския парламент?

Извинявам се за думата длъжен. Дефакто няма ограничения- може да говори и на китайски. Но практиката е, всеки да говори на родния си език. Протокола не е задължителен, но културните хора го спазват...

преди 4 минути, algor написа:

Абе не може да има такова нещо. Не може да съществува протокол, съгласно който, президента на суверенна държава да се задължава да говори на определен език.

преди 3 минути, веселия Роджър написа:

Извинявам се за думата длъжен. Дефакто няма ограничения- може да говори и на китайски. Но практиката е, всеки да говори на родния си език. Протокола не е задължителен, но културните хора го спазват...

Ок, приемам извинението за думата "длъжен".
Щом няма ограничение (с което съм съгласен) на какъв език да се говори, то не виждам проблем в това, че българския президент говори на английски.

пп. Навремето хокахме първите ни свободно избрани президенти, че не знаят английски на добро ниво, а сега пък намерихме кусур в това, че президента се справя перфектно с езика.

ппп. Единствения премиер, от който съм се възхищавал в контекста на това, за което говорим е Сакскобургготски.
Няма как да не се гордея с човек, който свободно говори по света и у нас 7 езика...

преди 8 минути, Джугашвили написа:

За сметка на това, аз съм запознат. И какво викаш, гордее се, че е прзидент на народ дал език и писменост на много народи, а нито говори на този език, нито словото му е написано с тази писменост. Аз на това му викам продажник!!!

Същия въпрос, който зададох на колегата, мога ли да задам и на вас?

Цитат

Благодаря за отделеното време и за това, че ще ни покажете извадка от т.нар. "протокол".

преди 10 минути, Реджеп Иведик написа:

Да, ако не те затруднява.

Ти си от София. Истината докато дойде до Провадия и се изкривява.

Миналата година (януари или февруари беше, не помня точно) за първи път публично президента изради несъгласие с премиера по въпроса за шефа на ДАНС и за това какво трябва да се случи с него.
Негласните сплетни и клюки няма да коментирам и затова казвам публично кога се сложи началото.

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Абе не може да има такова нещо. Не може да съществува протокол, съгласно който, президента на суверенна държава да се задължава да говори на определен език.

Разбира се че има. Президента на Турция, може ли да говори на български? Не може... Президентът на САЩ, дали говори на друг освен английски?

току що, algor написа:

Ок, приемам извинението за думата "длъжен".
Щом няма ограничение (с което съм съгласен) на какъв език да се говори, то не виждам проблем в това, че българския президент говори на английски.

пп. Навремето хокахме първите ни свободно избрани президенти, че не знаят английски на добро ниво, а сега пък намерихме кусур в това, че президента се справя перфектно с езика.

ппп. Единствения премиер, от който съм се възхищавал в контекста на това, за което говорим е Сакскобургготски.
Няма как да не се гордея с човек, който свободно говори по света и у нас 7 езика...

Да си полиглот, далеч не е мярка за свръх разум и това Сакса го доказа на практика. Дойде, оправи ни, взе си квото можа и се изнесе...Подхвърляйки ни барабойко, който ще ни дооправи тотално.

преди 6 минути, веселия Роджър написа:

Разбира се че има. Президента на Турция, може ли да говори на български? Не може... Президентът на САЩ, дали говори на друг освен английски?

Ами имам претенции да разбирам от международно и морско право. Това са дивотии дето си го написал. Никой не може да спре президента на Турция, да говори български език, ако той желае това и го владее добре.

Има много случаи, в които английската кралица говори френски език на международни срещи. И никой в Англия не я нарича продажница.

Президента е говорил на език с който в максимална степен би бил разбран и би стигнал до таргета към когото е насочена речта в Страсбург.

Ако говореше в НС или другаде в България, да - на български.

Но на такива международни форуми е нормално държавниците да говорят на общоприет международен език , какъвто е английския.

И други са го правили, и не е прецедент или скандал някакъв.

току що, Реджеп Иведик написа:

Ами имам претенции да разбирам от международно и морско право. Това са дивотии дето си го написал. Никой не може да спре президента на Турция, да говори български език, ако той желае това и го владее добре.

Има много случаи, в които английската кралица говори френски език на международни срещи. И никой в Англия не я нарича продажница.

Заеби глупостите братле. Английската кралица, не знае друг   освен английски.

преди 1 минута, веселия Роджър написа:

Заеби глупостите братле. Английската кралица, не знае друг   освен английски.

И как тогава говори френски без да го знае ???

Абе ти въобще умееш ли да мислиш логически ???

Хайде да спрем със спекулациите, относно това кой на какъв език може да говори в Европейския парламент.

Цитат

ГЛАВА 3 : ОБЩИ ПРАВИЛА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ПЛЕНАРНИ ЗАСЕДАНИЯ

Член 158  : Езици

1.    Всички документи на Парламента се съставят на официалните езици.

2.    Всички членове на ЕП имат право да говорят в Парламента на официален език по техен избор. Изказванията, направени на един от официалните езици, се превеждат симултанно на останалите официални езици и на всеки друг език, който Бюрото счете за необходимо.

3.    На заседанията на комисиите и на делегациите се осигурява устен превод от и на официалните езици, ползвани и поискани от членовете на съответната комисия или делегация и от техните заместници.

4.    На заседанията на комисиите и делегациите, които се провеждат извън обичайните работни места на Парламента, се осигурява устен превод от и на езиците на онези членове, които са потвърдили, че ще участват в заседанието. По изключение членовете на комисията или делегацията могат да уговорят по-гъвкави условия. При разногласие решението се взема от Бюрото.

Когато след обявяване на резултатите от гласуването се установят различия между отделните езикови версии, председателят решава дали обявеният резултат е действителен по реда на член 184, параграф 5. Ако обяви резултата за действителен, той решава коя езикова версия се счита за приета. Независимо от това, оригиналната версия не може да се приеме по правило за официалния текст, тъй като е възможна ситуация, при която всички останали езици се различават от оригиналния текст.

При положение, че английският език е сред официалните в Европейския парламент, не виждам защо има да се спори за безмислени глупости.

пп. Колегата Джугашвили нека спре да рови за текст в протокола, който задължава българския президент да говори на български в Европейския парламент и ако му позволи егото, просто да се извини за това, което беше написал и за това, че се направи на велик.

преди 26 минути, algor написа:

Хайде да спрем със спекулациите, относно това кой на какъв език може да говори в Европейския парламент.

При положение, че английският език е сред официалните в Европейския парламент, не виждам защо има да се спори за безмислени глупости.

пп. Колегата Джугашвили нека спре да рови за текст в протокола, който задължава българския президент да говори на български в Европейския парламент и ако му позволи егото, просто да се извини за това, което беше написал и за това, че се направи на велик.

Няма какво да се ивинявам. Това което си постнал е протокол на Европейския парламент. Според констистуцията, официалният език в България е българският!!! Плевнелиев в качеството си на какъв се явява там??? На президент на суверенна държава, клел се в същата тази конституция или на евродепутат???

Цитат

Чл. 3. 
Официалният език в републиката е българският.

П.П. Да очакваме ли и новогодишните речи на президента да са на ангийски, та да са по-разбираеми от по-голямата част от света???

За сметка на това, аз съм запознат.  

преди 4 минути, Джугашвили написа:

Няма какво да се ивинявам. Това което си постнал е протокол на Европейския парламент. Според констистуцията, официалният език в България е българският!!! Плевнелиев в качеството си на какъв се явява там??? На президент на суверенна държава, клел се в същата тази конституция или на евродепутат???

П.П. Да очакваме ли и новогодишните речи на президента да са на ангийски, та да са по-разбираеми от по-голямата част от света???

Понякога е добре човек да замълчи и да го мислят за глупав, отколкото да си отвори устата и да разсее всички съмнения!
Аз бях до тук в опитите си да водя цивилизован диалог с вас.

Приятна вечер!

преди 27 минути, algor написа:

Понякога е добре човек да замълчи и да го мислят за глупав, отколкото да си отвори устата и да разсее всички съмнения!
Аз бях до тук в опитите си да водя цивилизован диалог с вас.

Приятна вечер!

Да беше ми отговорил на въпроса ли, де да знам. Много е лесно да се измъкнеш, изкарвайки опонента си тъп, неграмотен или каквото се сетиш. Естествено аз от своя страна ще подходя аристократично и ще подмина подигравателното отношение с дружелюбна усмивка под мустак. Та не разбрах в качеството си на какъв Росен Плевнелиев прави изявление в ЕП от името на цялата нация на чужд нам език???

П.П. Купуваш си тази книга и четеш. Има си го написано всичко черно на бяло! 

http://knigabg.com/index.php?page=book&id=24883

Та както сам каза, наистина е по-добре понякога да замълчиш (нататък си го знаеш):wink12:Няма нужда да ми благодариш.

преди 2 часа, algor написа:

Останалите изчакайте директивите на партийните централи, прочетете ги, осмислете ги и тогава се втурвайте с новата доза слюнки и храчки напред...

Няма да коментирам по-горното, просто не си заслужава!Но това, което съм копирал съм длъжен да коментирам, понеже ме засяга лично!Не се опитвай да ме определяш и да ми даваш насоки в живота, ако обичаш!Аз не го правя, така че не си го позволявай и ти!

преди 2 минути, M.Николов написа:

Няма да коментирам по-горното, просто не си заслужава!Но това, което съм копирал съм длъжен да коментирам, понеже ме засяга лично!Не се опитвай да ме определяш и да ми даваш насоки в живота, ако обичаш!Аз не го правя, така че не си го позволявай и ти!

Няма нужда да се впрягаш на умните и красиви, платени протестъри. Ясни са ни като бял ден! Опорните им точки също.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.