Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки,спам и бира на тема Линукс

Featured Replies

Mozo :( моята 7 дена у бокса.Предния майстор дето ми е сменял ангренажния ремък ,не е сменил паразитната ролка :huh: искам да го пребия ..............закарах колата щото почна много да цвили ,а и радиатора протече.Майстора мислеше ,че свиренето е от пистовия .Накрая свалил капака на ангренажа и се хванал за главата ,паразитната ролка разбита и ремъка аха да се скъса.Човека кърпи и вежди ,задните ,че бяха понагнили ,утре трябва да я взема.Инак е чудесен автомобил със евтина поддръжка.Воден радиатор Starline 87 лева,ролка и ремък комплект 100 кинта .

П.П Сори за спама :)

преди 8 минути, bvbfan написа:

Аз не разбрах какво ме боли бензинджията? Всичко в живота се променя, rolling release е точно това. За мен най-добрият модел е смесица между 2-те - semi-rolling release, т.е. базовите компоменти само се замразяват.

Аз те питам кво ше получи повече със Арч от това което получава със Минт ?Нищо ,кръгла НУЛА :)

Те зомбираните джам юзери и те така ,харесват най-новото и се нахвърлиха като мухи на прясно лайно върху онва недоразумение 10-ката :)

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 100,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не говоря за поддръжката, а за качествата на самия автомобил - комфортен, здрав и безпроблемен, пипнат навсякъде с мисъл, а не дялан с теслата като повечето. Просто великолепна кола. Твоите ядове не са големи, просто "майсторът" е за бой. Иначе моята е едно малко бижу, все едно излиза от магазина. Не си виждал такава Лагуна. За да не спамя, имам у форума доста снимки, можеш да ги видиш :)

Редактирано от Mozo (преглед на промените)

преди 11 минути, бат'начо написа:

Аз пък не искам най-новото, искам какво да е, да товари процесора и рама докъм 50-60% и така во веки веков (яс съм със стар кошник, затова питам), да изглежда кат нагиздена циганка за продан... Предложения? ;):D

Даже по-малко от 50% може. Мен на стария кошник от всите дистрота най ми допадна Xubuntu 14.04, последно бях с него. Даже като смених компа (разбирай всичко без харда) това xubuntu тръгна от раз, беше разпознало всичкия нов хардуер. Направо му се изкефих. :)

току що, Mozo написа:

Не говоря за поддръжката, а за качествата на самия автомобил - комфортен, здрав и безпроблемен. Просто великолепна кола. Твоите ядове не са големи, просто "майсторът" е за бой. Иначе моята е едно малко бижу, все едно излиза от магазина. Не си виждал такава Лагуна. За да не спамя, имам у форума доста снимки, можеш да ги видиш :)

После ще погледна :)

преди 12 минути, бат'начо написа:

Аз пък не искам най-новото, искам какво да е, да товари процесора и рама докъм 50-60% и така во веки веков (яс съм със стар кошник, затова питам), да изглежда кат нагиздена циганка за продан... Предложения? ;):D

Колко стар ? Какви са му характеристиките ? Външния вид, след, като не можеш да го докараш с ефекти, ще трябва да го направиш с теми и картинки.

Някой да не му работи разширението на абв пощата в последния лиско? На служебния ползвам 38.8.0 ESR и няма грижи с адон-а.

Редактирано от vasettoo (преглед на промените)

току що, Kieli написа:

Даже по-малко от 50% може. Мен на стария кошник от всите дистрота най ми допадна Xubuntu 14.04, последно бях с него. Даже като смених компа (разбирай всичко без харда) това xubuntu тръгна от раз, беше разпознало всичкия нов хардуер. Направо му се изкефих. :)

Значи не е достатъчно стар :) xubuntu му идва нагорно.

Бат Начо ти говориш за някоя антика :) ,аз съм слагал Pappermint на АМД сокет А 1.8 с 1 гб рам .Вървеше задоволително :)

преди 2 минути, vasettoo написа:

Някой да не му работи разширението на абв пощата в последния лиско? На служебния ползвам 38.8.0 ESR и няма грижи с адон-а.

ESR вече е 45. Както под Debian, така и под CENTOS.

преди 1 минута, cybercop написа:

Колко стар ? Какви са му характеристиките ? Външния вид, след, като не можеш да го докараш с ефекти, ще трябва да го направиш с теми и картинки.

Мене ми е ясно, ама рекох да свалим напрежението. Аман от междуособни войни. В Индия наремето англичаните полудявали от климата и тука има нещо такова :).

Е тва е стабилна работа :)

Screenshot from 2016-06-03 19:13:30.png

преди 7 минути, бат'начо написа:

Мене ми е ясно, ама рекох да свалим напрежението. Аман от междуособни войни. В Индия наремето англичаните полудявали от климата и тука има нещо такова :).

Какви войни ? Че, почнахме да ремонтираме автомобили или, че мерим дистрибуции по броя на буквите в командата за инсталиране на пакет. Чиста рожба на безделието. Колкото до стария хардуер - имам един стар лаптоп, който не ми се изхвърля, защото има най- подходящия за четене екран, който някога е съществувал. По- добър от всеки съвременен. На него съм сложил Debian 6 с Gnome 2.30. Преди половин година, подмених ядрото с това на Wheezy, инсталирах актуална версия на Firefox, Libreoffice и драйвър за един адаптер, който Squeeze не поддържаше. С това, подобренията приключиха. Когато се сетя, ще го извадя от шкафа и ще обновя само ядрото и браузъра. Такава система може да се ползва с години.

преди 7 минути, vasettoo написа:

Става дума за 46.х версията, която ми блокира разширението.

Кое е това разширение. Днес влизах в пощата. Отварях и DOX.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

На безинджията Арч не му трябва, ама аз не съм бензинджия :D

преди 19 минути, Иво Димов написа:

Бат Начо ти говориш за някоя антика :) ,аз съм слагал Pappermint на АМД сокет А 1.8 с 1 гб рам .Вървеше задоволително :)

Аз знам какво искам, както и знам какво да очаквам. Засега Убунту 16.04 с "obsession" е поносимо, маааалко по-алчно копеле от 15.10.  4.2 ядрото по-ми пасваше, но си карам с дефолтните и още не съм му добавял нито едно допълнително хранилище (ще ми трябват 2 по някое време - за deadbeef и smtube), че даже и mplayer още не съм му сложил.

Peppermint-a е хибрид от lxde и xfce, и като видя контролен център, и се изприщвам.

П.С. Ще вземе някой да прочете, да инсталира obsession и да чака чудо. Карам с openbox сесия на моя си подборка софт, въху ей такъв образ, като всичко го правя след инсталирането, инсталирам го подразбиращо само с включените ubuntu-minimal и ubuntu-standard.

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

преди 10 минути, cybercop написа:

...

Кое е това разширение. Днес влизах в пощата. Отварях и DOX.

ABV-notifier

Дори сега вече и на ESR версията ми излиза, че не е налично за платформата ми, демек линукс!

Редактирано от vasettoo (преглед на промените)

преди 4 минути, vasettoo написа:

ABV-notifier

Дори сега вече и на ESR версията ми излиза, че не е налично за платформата ми, демек линукс!

Проблема не е в твоя телевизор. Скапал им се е сървъра и няма достъп до добавките. Изобщо не може да зареди списъка.

преди 9 минути, bvbfan написа:

На безинджията Арч не му трябва, ама аз не съм бензинджия :D

Именно,всеки според нуждите и уменията му :) .Ама не ми говорете ,че дава нещо повече

преди 21 минути, Иво Димов написа:

Е тва е стабилна работа :)

Вече виждам, че ти си бензинджията :) 

Направих някакъв сакатлък.

Ще се постарая да разкажа всичко,a тия дни ще пусна тема за помощ, дано не се смеете много. Имам лаптоп на който цъкам последно време само 1-2 игри и го ползвам другото време за работа и филми. Една от игрите, които играя е WOT и я има и за линукс. И си викам аз на акъла ами щом я има тази игра която играя най-много напоследък, а другите или съм ги деинсталирал или направо и деинсталирал и изтрил .iso  файловете дай да го видя какво е това животно линукс и дали хапе. След 1-2 неуспешни опита и леко допитване пак тук във форума успях "сам" да си направя флашка с unet от която да инсталирам Линукс Mint 17.2 Първо 2 пъти инсталирах Cinnamon за да съм сигурен че съм инсталирал. И накрая пак преинсталирах и сложих нормалния а не Cinnamon или както там беше и си съсипах уиндоса и информацията на диска и 1-2 пощи които ползвах с години и съм сменял паролите които бяха на текстов файл, но нищо поне минах на линукс. Да ама пак не съм много щастлив. До някъде всичко е окей защото имам легална операционна система и оправих проблемите, които имах с гледане на филми от руски сайтове. Оказа се нещо елементарно, но поне там не се допитвах до никой.

Та искам да ви питам защо по дяволите при инсталирането и пробването да разделя диска на части и да го форматирам ми дава някаква грешка и не иска да раздели диска на части? Най накрая махнах стария диск и сложих ssd което от декември ми стои в кутия,а сега е в лаптопа на мястото на hdd-то. И ми се искаше да го разделя на 2-3 части и едната част да я оставя за проба-грешка с различни видове линукс докато се спра на нещо което ми допадне и не го ползвам малко повече време за да мога да подкарам и някои от игрите които искам и други хора също играят под линукс.

Всъщност имам толкова много въпроси че не знам почти от къде да почна и затова дано не съм много уморен след работа утре и ще ви поразпитам малко по-подробно в отделна тема където ще мога да следя отговорите и да правя нещо по намиране на решения. Но като за начало: Линукс Mint 17.2 добра "дистрибуция" (даже не знам дали използвам думата правилно и на място) ли е като за хАпсолютно начинаещ?

П.п. Като за начало се радвам на Mint защото изглежда много подобен на XP и 7 и не ме шашна колкото Ubuntu на времето кога още бях студент.

Ей зарад такива лауреати сигурно ша ме изгонят от тоя форум.Къв си бре ?А ,убеден съм ,че знанията ти с простират само до една конзола .Аре в лево .Смешник

преди 2 минути, bvbfan написа:

Вече виждам, че ти си бензинджията :) 

Не знам, каква е причината за такова стабилно разпределение на натоварването между ядрата. При мен, винаги едното или другото е с по- високо натоварване.

Причината е Убунту ,само с него си пускам блутуута който е софтуерно деактивиран ,специално при тази серия на hp elitebook .Никоя друга лайв дистрибуция не успява тая работа .Доста съм се мъчил с какви ли не дистрибуции.Убунту само за сърфиране държи лаптопа на 45-50 градуса макс в жегите .

преди 4 минути, cybercop написа:

Не знам, каква е причината за такова стабилно разпределение на натоварването между ядрата. При мен, винаги едното или другото е с по- високо натоварване.

Пробвай pale-moon има 64 битова версия.Много по-бърз е от мозилата.

преди 1 минута, サムライオートバイ написа:

Та искам да ви питам защо по дяволите при инсталирането и пробването да разделя диска на части и да го форматирам ми дава някаква грешка и не иска да раздели диска на части?

Възможна причина - монтиран или заключен дял. Стартирай ментата от жив диск. След това, стартирай редактора на дялове gparted. Натискаш Alt+F2, пишеш в полето :

gksu gparted

и натискаш Enter.

Ще ти отвори таблицата на дялове. Ако  имаш повече от един диск, от "Устройства" избери желания. Прегледай дяловете, дали върху някой от тях, няма изображение на ключ. Ако има, дай десен бутон на мишката върху него и го отключи/демонтирай. След това, можеш да си форматираш дяловете, както искаш. Можеш да си направиш и нова таблица на дяловете.

преди 2 минути, サムライオートバイ написа:

Но като за начало: Линукс Mint 17.2 добра "дистрибуция" (даже не знам дали използвам думата правилно и на място) ли е като за хАпсолютно начинаещ?

П.п. Като за начало се радвам на Mint защото изглежда много подобен на XP и 7 и не ме шашна колкото Ubuntu на времето кога още бях студент.

"Добра" дистрибуция е. Но... Лично (от наличните) мога да изтърпя единствено МАТЕ версията (понеже съм ползвал Минт с ГНОМ-2, а МАТЕ е наследника ѝ и по-малко време с LXDE, тези версии вече ги няма).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.