Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

Може би на торентите и на фейсбука, опитай без тях.

Второто определено не може да бъде проблем с торенти...
  • Отговори 7,1k
  • Прегледи 650k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

Това е от няколко седмици насам и се случва ежедневно, не знам на какво се дължи, но не е никак приятно:

Проблема е извън вашия телевизор, имало е проблем с комуникацията между сървъра и базата

А каква е вероятността да продължи да се повтаря толкова често ? Понеже когато се случи, продължава и по 20-30 мин. понякога, през които няма никаква връзка с форума.

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

А каква е вероятността да продължи да се повтаря толкова често ? Понеже когато се случи, продължава и по 20-30 мин. понякога, през които няма никаква връзка с форума.

Броузер<->приложен сървър<->база данни

Това е софтуер и хардуер, винаги има вероятност връзката някъде да прекъсне или машината на която работи приложението да спре

Oтново поставям въпроса са грубите, объркващи и грешни машинни преводи в раздел Нови програми.

Искам да кажа, че текущият вид, оформление и превод на характеристиките на програмите не стимулират потребителите да четат, че масово не се спазва шаблонът, който го има там като препоръчителен и че има много машинни преводи, които дори авторите на темите не си правят труда да коригират като грешки. Мисля, че всеки е потребител достатъчно умен да преведе с Google Translate, но е нередно подобно оформление и такъв груб превод да се предоставя като официално описание в тема за програма!

Clean Genius Free

Приложението предлага най-лесният начин да запазите вашият Mac чисти и здрав.Нека Mac работи гладко и бързо.Инструмент всичко в едно за оптимизация на Мак,почистване,арр деинсталатор,диск мониторинг.

CleanGenius е ново име за MacCleaning, който дебютира преди малко повече от месец, като първият набег на EASEUS в пазара за Mac.CleanGenius 2.0 се интегрира с всички функции на MacCleaning Free 1.0, като премахване на системни файлове, боклуци, включително кеш, Дневник,изтеглянията на потребителите, Trash, Safari интернет кеш и т.н., за аерокосмическо наблюдение диск, като ви предупреждава, когато дисково пространство е на изчерпване, и изваждане/eject/ на монтирани/mounted/ устройства. Освен това,CleanGenius 2.0 предоставя разширени функции за деинсталиране на приложения и свързаните с нея файлове.Когато плъзнете заявление за боклук,нейните предпочитания/preferences/,кеш и логовете не могат да бъдат изтрити.CleanGenius напълно премахва нежелани приложения и всички свързани файлове, ефективно възстановявайки дисково пространство.

Това са фрапатни стилистични грешки и тотална липса на съгласуване по род и число!!!

Не знам какво е това аерокосмическо наблюдение диск, плъзнете заявление за боклук или как MacOS(ед.число) може да се запази "чисти".

Тези теми идват изключително от AleXxX&Vanko, който въпреки многократните забележки на неедин потребител отказва да прави поне елементарни корекции в машинният превод и поне една промяна в оформлението на поста, а продължава да създава нови и нови теми с объркващ и безсмислен на много места текст, които са оформени неприятно за преглед.

Не мисля,че си упълномощен да въвеждаш ред и сигурност във форума.Още повече официално обяви,че напускаш форума,обиден главно на администратор Кал,наричайки го с обидна дума в чата.Съществува опция за игнориране на раздел.Да не го виждаш.За недоволстващи потребители като теб и Фодор.Твоят сайт си го развивай или предложи апортна парична вноска и стани съдружник на фирма Калдейта ЕООД.

..................

Тези теми идват изключително от AleXxX&Vanko, който въпреки многократните забележки на неедин потребител отказва да прави поне елементарни корекции в машинният превод и поне една промяна в оформлението на поста, а продължава да създава нови и нови теми с объркващ и безсмислен на много места текст, които са оформени неприятно за преглед.

Ами, най лесно е копи и пейст, затова... явно се гони бройка постове и правене на впечатление :D

Не мисля,че си упълномощен да въвеждаш ред и сигурност във форума.Още повече официално обяви,че напускаш форума,обиден главно на администратор Кал,наричайки го с обидна дума в чата.Съществува опция за игнориране на раздел.Да не го виждаш.За недоволстващи потребители като теб и Фодор.Твоят сайт си го развивай или предложи апортна парична вноска и стани съдружник на фирма Калдейта ЕООД.

Върнах се ядосан от пропадането на форума, въпреки политиката, която се провежда от администратора Кал и съм яхнал метлата с единствената цел да бъда коректив/желан или не/ на грубите грешки, които се допускат твърде често. Или ще ставаме Dir.bg?

Oт друга страна ОТНОВО ще ти направя забележка и ще поставя акцент, ще натъртя на грубите грешки в описанието и чисто машинният превод, без никакви корекции, па камо ли за някакво оформление на темата. Но нека започнем ОТ ТЕКСТА, като дадох цитат от твоя тема, където текстът е неясен, объркан, с изгубен смисъл и четейки го, един потребител не би станало друго, освен да бъде объркан или да тегли една майна и да отиде да си го прочете на английски език, ако може.

ВСЕКИ ЕДИН може да пуска машинни преводи, но цяло изкуство е да се превежда между различните езици, без да се губи и видоизменя смисъла и да се предават точно мислите. Смятам, че лично аз бих могъл да преведа текста поне 3 пъти по-добре на ръка, че и да го сбия малко.

Целта в раздел нови програми е не трупането на постове, а смислени и съдържателни описания на нови програми. Вашите теми, драги ми Алексчо, са меко казано подигравка с хората и показват тотално неуважение към потребителите с нежеланието ви да правите поне малки корекции, за да се избягват груби стилистични грешки, правописни грешки и най-вече да няма объркващи части в текста. Въпреки многократните забележки на много хора вие продължавате да се държите като робот. То тогава какъв е смисълът в раздела да пишат хора, винаги може да се напише един бот, който да следи за нови програми в X сайта от X категории и да си плюе машинният превод тук.

Правя ви нееднократни забележки, а вие най-НАГЛО продължавате да плюете една след друга теми, взимайки нулева поука и не отразявайки по никакъв адекватен начин критиката. Това е просто НАГЛОСТ И БЕЗОЧИЕ. Не ми пречи, че Вие създавате нови теми, пречи ми фактът, че са неграмотни и объркани, правени чисто с машинен превод. Постарайте се повече и се съсредоточете върху КАЧЕСТВОТО, не толкова върху количеството!!!

Ами, най лесно е копи и пейст, затова... явно се гони бройка постове и правене на впечатление

Така излиза...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Цяла страница глупости, а по моя проблем отговор никакъв, Лошо. жив да не бях.....

Цяла страница глупости, а по моя проблем отговор никакъв, Лошо. жив да не бях.....

Това с катастрофалното качество на преводите в раздел програми глупост ли е!?!?!?!?!?!?!?!

Твоето е лесно, не знам защо все още просто не си блокирал рекламката и да ти не прави впечатление... И между другото, под Opera няма такъв проблем. Смени Интернит Експлодера с нормален браузер и проблемите ще се решат :D

• Администратор

Това с катастрофалното качество на преводите в раздел програми глупост ли е!?!?!?!?!?!?!?!

Здравейте,

Форумът е отворен за всички и ако нещо на някой не му харесва винаги може да го поправи. Като отговор на всяко описание в темата за нова програма можете да напишете по-хубав (според вас) превод. И обещаваме, че ако е наистина такъв ще заменим основния превод с вашия.

Поздрави и очакваме с нетърпение преводите ви.

Пиша за да се похваля. Нямам абсолютно никакъв проблем с форума. :) Очевидно е, че никой няма да забрани на Ваньо мамин сладък да си поства скапаните преводи, а Живко няма да се хване да ги привежда в приличен вид. За това предлагам втория да скрие секцията или да блокира потребителя (ако не го е направил вече). И да стане от компютъра и да си намери жена ако е възможно. :D

Пиша за да се похваля. Нямам абсолютно никакъв проблем с форума. Очевидно е, че никой няма да забрани на Ваньо мамин сладък да си поства скапаните преводи, а Живко няма да се хване да ги привежда в приличен вид. За това предлагам втория да скрие секцията или да блокира потребителя (ако не го е направил вече). И да стане от компютъра и да си намери жена ако е възможно.

Не знам за какво дори Трихо ти "ръкопляска", но изглежда, че отправях градивна критика, която обаче бе взета под нулево внимание. А твоята особа, Тонка, няма да се занимавам да я коментирам...

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=xxhXp35yyD0

справка 1: първото изречение на Kal справка 2: има достатъчно новинарски и информативни сайтове от които да черпите информация за нови и полезни - безплатни и/или платени - програми ако справка 2 не Ви хареса, се връщаме отново на справка 1 тва вашето прилича точно на мрънкйенето за чата

справка 1: първото изречение на Kal

справка 2: има достатъчно новинарски и информативни сайтове от които да черпите информация за нови и полезни - безплатни и/или платени - програми

ако справка 2 не Ви хареса, се връщаме отново на справка 1

тва вашето прилича точно на мрънкйенето за чата

За което бяхме отново прави някои хора, понеже бях приложил картинка как един гост могат да го гонят, а той да продължава да си влиза десетки пъти и да псува всички останали хора, че дори и модератор. Понеже в чата няма опция BAN по IP.

Aпатията, която изразяваш ти в поста си, аз не я подкрепям. Държа, когато правя нещо да го правя с максимално качество и очаквам и другите да се стараят.

Ако ще е само за "отбиване на номера", то по-добре хич да го няма.

Личният чат в чата не работи от днес. При ляв клик на името не излиза меню. Пробвано под 3 различни браузера. Не само аз имам такива проблеми.

• 2 седмици по-късно...

Потребителят Хамза сега Синбад с ново IP,защото е наказан ме нарече във форума - гъзобръкнест смотаняк.Няма ли да има наказание за него?

Синбад я се закълни в Аллах,че не си го казал да видим.

аз ли не се справям с разбирането или понеже ми е счупена "кума-лиса"-та не мога да разбера как това е проблем на форума а не личен проблем?

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Да считаме,че точка 2.13 отпада и може да се използват вулгарни думи и просто ще се трият от модератор както стана.Как да дам линк.

аз ли не се справям с разбирането или понеже ми е счупена "кума-лиса"-та не мога да разбера как това е проблем на форума а не личен проблем?

Явно човека има личен проблем, то е видно... но смята че това е проблем на форума , мдааам... голямо самочувствие ... :clown:

Явно човека има личен проблем, то е видно... но смята че това е проблем на форума , мдааам... голямо самочувствие ... :clown:

Би било по-разумно да замълчите... ВИе си знаете защо!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.