Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

А бе Безименни, на скоро точно лиценза на IPB четох, и видях, че версията, която си я купуваш да ти стои на сървъра (не стои в техен сървър) можеш да я модифицираш, така, че просто администрацията не ги интересуват тези неща.

Просто тука всичко е да се сложат колкото се може повече реклами, и да се печелят пари, до когато може. Жалка е, но е истината явно.

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 649,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

А бе Безименни, на скоро точно лиценза на IPB четох, и видях, че версията, която си я купуваш да ти стои на сървъра (не стои в техен сървър) можеш да я модифицираш, така, че просто администрацията не ги интересуват тези неща.

Дано се почувствш по добре от това:

Публикувано изображение а ако си по-кадърен,направи ти санитизацията...

Виж, това, че този пропуск съществува в официалното мрежово място на IPB не означава, че от Калдейта ЕООД не могат да направят поправка, ако имат желание. Проблема е в това, че такова желание няма.

Добър вечер драги съфорумници и на екипа на форума. Така ли трябва да се държим към свой съфорумници? Вие преценете сами дали този потребител не заслужава сурово наказание.Все пак сме тук да взимаме и даваме пример,а не да обиждаме и да даваме определения за непознати хора. Надявам се въпросния потребител да получи наказанието си.Поздрави от мен и приятна вечер.

Здравейте! Ще ме прощавате,че Ви занимавам с глупости,но съм съгласна с aninfid (да не повярва човек на едно мнение сме) за едно нещо. Гостите, да имат по малко права :angry22: Или поне да има някой мод с повече свободно време.За да има напомня,колко точно са им правата. Да знам,че на чата не му се обръща внимание,но знам и каква трябва да му е функцията по принцип. Няма как да се помага, по различни въпроси,след като винаги има по някой,който е в чата с една цел: заяждане и псуване. Мерси за вниманието. Лек ден и поздрави на печения екип! :)

Гостите, да имат по малко права :angry22:

Я дефинирай, какво точно искаш да кажеш с горното, че ми е много интересно. :)

Хора, това е просто един чат към форум, който дори има някакви правила, btw. Едва ли очаквате някой мод да виси денонощно за да пази крехката Ви чувствителност от заяждане и псувни. Ако в реалния живот Ви се случи такова нещо, какво правите...пускате рапорт до модератор ли? WTF? Ignore на хората с такова поведение, има и едно бутонче "Излез" и толкова. Аман от мрънкане за тоя прословут чат.

P.S. Освен това, не мисля, че основната функция на един чат е взаимопомощ. Форумът е създаден за такава цел. Чата е за неангажиращо лафче и разпускане.

Редактирано от momolord (преглед на промените)

Чата е за неангажиращо лафче и разпускане.

..по-принцип,ама тука(в Калдата) често получаваш "почесване" по майчина линия от гостите доколкото схванах :D

Я дефинирай, какво точно искаш да кажеш с горното, че ми е много интересно. :)

Хора, това е просто един чат към форум, който дори има някакви правила, btw. Едва ли очаквате някой мод да виси денонощно за да пази крехката Ви чувствителност от заяждане и псувни. Ако в реалния живот Ви се случи такова нещо, какво правите...пускате рапорт до модератор ли? WTF? Ignore на хората с такова поведение, има и едно бутонче "Излез" и толкова. Аман от мрънкане за тоя прословут чат.

P.S. Освен това, не мисля, че основната функция на един чат е взаимопомощ. Форумът е създаден за такава цел. Чата е за неангажиращо лафче и разпускане.

Е виж,това,че чата не е за да се помага,не го знаех.

Интересно ми е ти как би водил дискусия (за разпускане),като постоянно има някой който спами: "Мретееее изродиии" или "Да ви е.а майкатаа"?!

Далече съм от мисълта да се оплаквам,че са ми наранени чувстата.Като малка все бях покрай баща ми,докато си правеше колата.Така,че чула съм всички възможни псувни ;)

PS.Нали няма да има проблем, ако сеги ти тегля една майна?Какво толкова все пак,на улицата ти се случва в ралния живот. :)

Я дефинирай, какво точно искаш да кажеш с горното, че ми е много интересно.

Дамата има право. Доста трудно е да се "разпуска" и да има неангажиращ разговор, ако някой постоянно ругае другиго с всевъзможни обиди. Крайният ефект е - някои почват да отвръщат, а други просто излизат от чата, идеята за нормален разговор пропада...тролът печели...

Хората не искат нищо повече, от напълно нормален контрол, който да държи разговора в рамките на нормалното и да не позволява на разни субекти да злодействат. Разбираш ли, в реалният живот ако на официална среща тръгнеш да ругаеш наляво-надясно много скоро охраната ще те хване за врата и ще се отърват от този, който проваля срещата...

Разликата е, че за разлика от истинският живот, в интернет много си позволяват почти всичко, позовавайки се на криворазбрана анонимност и свободия. Няма как да "накажеш" някого в интернет така както в истинският живот. Решението е просто - да се премахнат дразнителите, да не им се позволява да влизат в чата, с което няма да могат да провалят нормалната дискусия.

Все пак, каква дискусия/разговор може да се проведе, ако от 15 участника 5 са влезли само за да ругаят, пречат и да получават тролски душевен оргазъм, ако някой почне да им отвръща или си замине - че са успели да предизвикат реакция, че са успели да изгонят хората....Никой не виждам да иска нищо повече от това да може да се провежда нормален разговор, без да се намерят Х човека, които да ругаят/псуват без никаква причина.

..по-принцип,ама тука(в Калдата) често получаваш "почесване" по майчина линия от гостите доколкото схванах

Да, май така излиза... Поне според наблюдения...

Е виж,това,че чата не е за да се помага,не го знаех.

Интересно ми е ти как би водил дискусия (за разпускане),като постоянно има някой който спами: "Мретееее изродиии" или "Да ви е.а майкатаа"?!

Далече съм от мисълта да се оплаквам,че са ми наранени чувстата.Като малка все бях покрай баща ми,докато си правеше колата.Така,че чула съм всички възможни псувни ;)

PS.Нали няма да има проблем, ако сеги ти тегля една майна?Какво толкова все пак,на улицата ти се случва в ралния живот. :)

Отговорих ти вече. Ignore и това е. Който и да е, скоро ще му омръзне, когато никой не му обръща внимание.

Иначе, ако тук ми теглиш една майна, честно казано ще си го преместя от единия крачол в другия и най-вероятно ще те докладвам за неспазване на правилата. Това е за тук, а в реалния живот съм сигурен, че точно ти, едва ли ще се държиш просташки и ще псуваш хамалски. :)

Жмики, аз не съм казал, че дамата няма право и съм далеч от мисълта да защитавам хората с подобен тип поведение, просто ви натъртвам, че това е просто чат. Едва ли администрацията ще обърне голямо внимание на вашите вопли за помощ. Но аз бих се радвал, също като вас, ако все пак го направи. Просто не виждам как ще стане.

Хубав ден! :)

P.S. Всъщност, един от вариантите е да се забрани достъпа на гости до чата, но доколкото си спомням преди време в подобна дискусия, Кал не се съгласи да го направи.

Но мисля, че тази мярка би ограничило просташкото поведение до минимум, разбира се не изцяло. Нали знаете, който го няма да 7 години, го няма и до 70. :D

Редактирано от momolord (преглед на промените)

Даде ми съобщение от рода на "по-голям брой цитати от позволения". Не виждам каква е идеята на това ограничение, но както и да е. Разделих мнението на две, съответно форумът автоматично ги обедини, но се вижда как излизат цитатите.

Публикувано изображение

Проблема си е видим, но за всеки случай му направих и малко увеличение, дисплеят е с 1024х768 браузерът:Лисица 12.0 :)

Трябва да работи вече.

НЕ работи :(

Същата работа е с Opera 11.64

В Chromium 18.0.1025.168 (Компилирана програма за програмисти 134367 Linux) Ubuntu 11.10 го няма този проблем!

От известно време снимките, които поствам след няколко часа се заменят с надпис "Публикувано изображение"? Разбрах, че и други съфорумци имат същия проблем. А, и много често попадам на постове с този надпис, вместо картинка. Най-гадното е, че изображението се вижда няколко часа и след това изчезва.

От известно време снимките, които поствам след няколко часа се заменят с надпис "Публикувано изображение"? Разбрах, че и други съфорумци имат същия проблем. А, и много често попадам на постове с този надпис, вместо картинка. Най-гадното е, че изображението се вижда няколко часа и след това изчезва.

Ефи, това е проблем с хостинга на изображения, защо когато аз публикувам снимки никой няма подобен проблем (поне аз не знам де :) )
  • Администратор

Здравейте,

Изтриват ги там където сте ги качили или променят линка към тях. Проблемът не е на ниво, на което може ние да направим нещо по въпроса.

Качвайте снимките направо тук през системата за прикачване на картинки или в галерията на форума.

Поздрави.

За четвърти или пети път в рамките на 15 минути след натискане бутона "Публикувай" ми се показва това:

Публикувано изображение

Пиша, давам си предварителен преглед - до тук всичко е ок и след публикуването се получава това.

Редактирано от algor (преглед на промените)

• Администратор

За четвърти или пети път в рамките на 15 минути след натискане бутона "Публикувай" ми се показва това:

Пиша, давам си предварителен преглед - до тук всичко е ок и след публикуването се получава това.

Да не се опитваш да публикуваш в тема, която докато си писал е била изтрита или преместена? Иначе друго обяснение нямам.

Е не, разбира се. Не съм чак толкова недогледал хаха. В Празните приказки някоя...може би в "За какво си мислите в момента" - тоест активна е темата и в момента. С връщане чрез бутона, отново Преглед, при което виждам, че всъщност мнението ми е публикувано, макар преди малко да е дало страницата по-горе. Зареждам раздела отново и в темата стои, че има непрочетено мнение (при положение, че моето е последно). Отварям я и чак след това си е маркирана като тема без нови мнения. Зарежи го. Не е толкова важно, но го направи няколко пъти и затова реших да го отбележа. :)

• Администратор

Е не, разбира се.

Не съм чак толкова недогледал хаха.

В Празните приказки някоя...може би в "За какво си мислите в момента" - тоест активна е темата и в момента.

С връщане чрез бутона, отново Преглед, при което виждам, че всъщност мнението ми е публикувано, макар преди малко да е дало страницата по-горе.

Зареждам раздела отново и в темата стои, че има непрочетено мнение (при положение, че моето е последно).

Отварям я и чак след това си е маркирана като тема без нови мнения.

Зарежи го.

Не е толкова важно, но го направи няколко пъти и затова реших да го отбележа. :)

А кой редактор го прави. Този за бърз отговор в края на темата или разширения с повече опции, който се показва, когато натиснеш на бутона "Още опции"

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.