Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

много пъти се появява тази грешка при опит да разгледам различни теми , на какво се дължи.

Публикувано изображение

По-нагоре в темата има обяснение! Съответната тема в даденият момент е в "ремонт" от модератор или администратор. В някои случаи, в зависимост от раздела се изчаква и одобрение за публикуването на тема...Но заглавието все пак излиза на "стъргалото".

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 670,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

Това направо не се издържа,време е нещо да се направи по въпроса и то в най-скоро време, в противен случай сайта си отива...... Кажете ми ако с нещо мога да бъда полезен веднага се заемам :)ВРЕМЕ Е ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ НА ТАЗИ АНАРХИЯ!!!!!!!!!

За каква АНАРХИЯ иде реч?

За каква АНАРХИЯ иде реч?

За това което се намира в горната чат на главата му/и :)

Че те някои пък точно затова се регистрират, да рекламират

Достра трудно е да блокираш акаунта на нерегистриран потребител, не мислиш ли? Направо невъзможно...

След пускането на гости да се шляят от чата, той се превърна в негостоприемно място и всички активни потребители там, включая и мен, се отказваме да го ползваме, с което се губи първоначалният му замисъл.

Не може постоянно някакви гости да влизат и излизат, с което се пълнят редове за съобщения в чата и като напиша нещо, другият не може да го види, защото е изместено 20 реда назад буквално за секунда и да ми пишат на латиница и да продължават да пишат дори при забележка, а ние да спазваме правилата. Да, то в интерес на истината гостите не са се регистрирали, т.е не са се съгласявали да спазват правилата...Да живее анархията.

Лично аз не само съм неприятно изненадан от визията на чата, ами и наистина протестирам срещу това, което се направи. Моля някой да вземе адекватни мерки.

Достра трудно е да блокираш акаунта на нерегистриран потребител, не мислиш ли? Направо невъзможно...

След пускането на гости да се шляят от чата, той се превърна в негостоприемно място и всички активни потребители там, включая и мен, се отказваме да го ползваме, с което се губи първоначалният му замисъл.

Не може постоянно някакви гости да влизат и излизат, с което се пълнят редове за съобщения в чата и като напиша нещо, другият не може да го види, защото е изместено 20 реда назад буквално за секунда и да ми пишат на латиница и да продължават да пишат дори при забележка, а ние да спазваме правилата. Да, то в интерес на истината гостите не са се регистрирали, т.е не са се съгласявали да спазват правилата...Да живее анархията.

Лично аз не само съм неприятно изненадан от визията на чата, ами и наистина протестирам срещу това, което се направи. Моля някой да вземе адекватни мерки.

Предполагам, че има начин да се забрани въобще клавиатурното набиране на латиница в чата и форума(но във форума просто се налага да има такова, заради специфични имена на компоненти и термини които нямат аналог на български и/или е кощунствено да се изписват като транскрипция с кирилица), както и да се лепи предварително набран на латиница текст...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Предполагам, че има начин да се забрани въобще клавиатурното набиране на латиница в чата и форума(но във форума просто се налага да има такова, заради специфични имена на компоненти и термини които нямат аналог на български и/или е кощунствено да се изписват като транскрипция с кирилица), както и да се лепи предварително набран на латиница текст...

Въпросът е, че не е приятно някой напълно непознат, нерегистриран да пльосне нещо на латиница и т.н. Правилата трябва да се спазят. А и е наприятно в секунда да влизат/излизат 1000човека, които нямат намерение да чатят, а просто да полюбопитстват, докато когато само регистрирани можеха да влизат, то влизаха хора с намерение евентуално да кажат нещо.

Въпросът е, че не е приятно някой напълно непознат, нерегистриран да пльосне нещо на латиница и т.н. Правилата трябва да се спазят. А и е наприятно в секунда да влизат/излизат 1000човека, които нямат намерение да чатят, а просто да полюбопитстват, докато когато само регистрирани можеха да влизат, то влизаха хора с намерение евентуално да кажат нещо.

Проблемът ти е, че ти се иска обществено достъпните места да се превърнат в достъпни само са определени лица, което дискриминира всички останали...Ако толкова ти е зор, ами постави на Калин въпроса за отваряне на "ВИП" чат, плащайте си - тези които се харесвате в чат стаята и си приказвайте само вие!

Проблемът ти е, че ти се иска обществено достъпните места да се превърнат в достъпни само са определени лица, което дискриминира всички останали...Ако толкова ти е зор, ами постави на Калин въпроса за отваряне на "ВИП" чат, плащайте си - тези които се харесвате в чат стаята и си приказвайте само вие!

Подкрепям колегата sliderum,защото вие с потребителят Фодор си мислите,че чата е ваша собственост.Пък и ми правите на мене забележки защо съм пускал теми в нови програми.Спамил съм бил.Така изглежда защото съм само аз.

Моля Ви! И двамата сте ми приятели и не е тук мястото, нито има причина да се зъбите помежду си...Ако някой има проблем със спазването на правилата на форума, има кой да го вкарва в релси.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Никога до този момент, от както чат модулът съществува, нерегистрирани потребители не са имали право да пишат. Не искам общественодостъпните места да се превърнат в достъпни за определени лица, както ти изопачаваш нещата. Всеки може да се регистрира и да пише, но постоянното любопитстване на ботове и незаинтересовани от чата въобще лица го прави място, където е трудно да комуникираш. Влезте и вижте за каква ситуация реално си говорим. Нима до сега чатът е бил недостъпен за всеки желаещ, преди влизането на гости да бъде разрешено? Всеки може да се регистрира, да влезе и да пише. По същата логика нека разрешим писането на постове от гости във форума, които не трябва да се регистрират. Всички знаем, че често това ще е някакъв спам и прочие, и няма да доведе до нищо хубаво, освен до влошаване на контрола и отваряне на вратичка за спамери, рекламиращи и тролове.

В момента комуникацията е силно затруднена, а лично аз вчера направих забележка на поне 3-ма за употреба на латиница, като отговорът им перефразирайки думите им-нас не ни интересува.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ernesto Che Guevara, ако бяха само 3-ма...

Никога до този момент, от както чат модулът съществува, нерегистрирани потребители не са имали право да пишат. Не искам общественодостъпните места да се превърнат в достъпни за определени лица, както ти изопачаваш нещата. Всеки може да се регистрира и да пише, но постоянното любопитстване на ботове и незаинтересовани от чата въобще лица го прави място, където е трудно да комуникираш. Влезте и вижте за каква ситуация реално си говорим. Нима до сега чатът е бил недостъпен за всеки желаещ, преди влизането на гости да бъде разрешено? Всеки може да се регистрира, да влезе и да пише. По същата логика нека разрешим писането на постове от гости във форума, които не трябва да се регистрират. Всички знаем, че често това ще е някакъв спам и прочие, и няма да доведе до нищо хубаво, освен до влошаване на контрола и отваряне на вратичка за спамери, рекламиращи и тролове.

В момента комуникацията е силно затруднена, а лично аз вчера направих забележка на поне 3-ма за употреба на латиница, като отговорът им перефразирайки думите им-нас не ни интересува.

Ernesto Che Guevara, ако бяха само 3-ма...

"Мирк"-а нали още го има - ако Сте недоволни от Калдейта "чат", можете да си лафите там! "Скайп", също предлага чат...Включително дискусия, в която може да участват приличен брой хора. Впрочем чатове има на много места, някои от които може да Ви задоволят прищявките, дори безплатно?! Като децица Сте, малко нещо да не Ви отърва и почвате да ревете. Ами светът е за комуникативни хора, за които е ясно че извън къщурката на седемте прасенца бродят стотици гладни и ръмжащи Кумчо-Вълчовци...

Слидерум, малко нещо не е. Ако беше запознат с чата и компанията там, щеше да разбереш... Но както и да е.

От това, което чета, излиза, че въпросната компания, не иска други да ги четат или да им се месят в чата?

Преди много време обясних на тези чатъри , че този чат в дргуите пододбни сайтове лиспва и според мен излишен ! Вече има толкова различни чат-клинети , че не виждам смисъл от него !

От това, което чета, излиза, че въпросната компания, не иска други да ги четат или да им се месят в чата?

Хайде да навием Калин да им го подари тоя чат на тримцата и да приключи с него. Те сами ще си омръзнат, ще се изпокарат и ще го напуснат, за да реват защо е станало на тяхното и защо сме им били угодили сега...Угодия на някои хора не могат и те самите да си я направят, а претендират да са дундуркани кат` някакви писани "яйца"...Ама така е с хора, на които мама и тате купуват огризки от "ябълки". Да направим в Калдейта Апликейшън магазин, та на всяко цъкане да им се угажда, ама и всяко цъкане да им е за $0.99 ;)

"Мирк"-а нали още го има - ако Сте недоволни от Калдейта "чат", можете да си лафите там! "Скайп", също предлага чат...Включително дискусия, в която може да участват приличен брой хора. Впрочем чатове има на много места, някои от които може да Ви задоволят прищявките, дори безплатно?! Като децица Сте, малко нещо да не Ви отърва и почвате да ревете. Ами светът е за комуникативни хора, за които е ясно че извън къщурката на седемте прасенца бродят стотици гладни и ръмжащи Кумчо-Вълчовци...

Знаеш ли, няма смисъл да си губя времето да ти обяснявам.. Не искам нищо ново лично аз, а просто връщане на старото положение, което си беше добре и никой нищо не казваше за него.

А това за Кумчо-Вълчоцете никак не го разбрах или не ми хареса какво точно намекна.

И не, не ревем, а когато нещо не ни хареса, споделяме и разглеждаме въпроса. Всеки потребител/РЕГИСТРИРАН/ има право да изказва своето мнение относно въведените в сайта промени, нали?

Влез в самият част и се опитай да проведеш разговор с някого, да видиш колко тежко е положението в момента.

Нищо подобно не съм казал, Арагорн, ама нищо подобно. Идеята е само и единствено нерегистрирани потребители, които очевадно че не са регистрирани във форума да не могат свободно да спамят в чата. Разбираш ли, по същата причина по която във форума НЕ може да се пише без регистрация, не трябва да може да се пише и в чата без регистрация. Не искам нищо ново и уникално, както казах, никога ДО СЕГА нерегистрирани не са можели да пишат в чата. Просто желая старото положение, както си беше допреди 3дни да се върне обратно, иначе никой от активните/регистрираните потребители там не би влязъл, поради ситуацията в момента, а от там самият чат се обезсмисля.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Нищо подобно не съм казал, Арагорн, ама нищо подобно. Идеята е само и единствено нерегистрирани потребители, които очевадно че не са регистрирани във форума да не могат свободно да спамят в чата. Разбираш ли, по същата причина по която във форума НЕ може да се пише без регистрация, не трябва да може да се пише и в чата без регистрация. Не искам нищо ново и уникално, както казах, никога ДО СЕГА нерегистрирани не са можели да пишат в чата. Просто желая старото положение, както си беше допреди 3дни да се върне обратно, иначе никой от активните/регистрираните потребители там не би влязъл, поради ситуацията в момента, а от там самият чат се обезсмисля.

Коментара ми се дължи на този пост:

Ако беше запознат с чата и компанията там, щеше да разбереш...

Един вид, "Ако беше запознат с компанията там, щеше да разбереш, че не искаме други да влизат и четат".

А относно това, дали никога не са можели нерегистрирани да пишат в чата - преди чата да премине във формата, в която беше преди, съм съвсем сигурен, че по едно време можеха. Даже бях влезнал веднъж като гост. Не писах, но съм сигурен, че можеше да се влиза.

Коментара ми се дължи на този пост:

Един вид, "Ако беше запознат с компанията там, щеше да разбереш, че не искаме други да влизат и четат".

А относно това, дали никога не са можели нерегистрирани да пишат в чата - преди чата да премине във формата, в която беше преди, съм съвсем сигурен, че по едно време можеха. Даже бях влезнал веднъж като гост. Не писах, но съм сигурен, че можеше да се влиза.

Постът на Фодор ще рече по съдържание следното:

"Ако беше запознат с компанията в чата и беше активен там, щеше да разбереш че текущата ситуация е неприятна". И да, преди чатът да мине в текущата си форма, когато беше просто IPShoutbox, нерегистрираните можеха да четат, но не и да пишат.

О`К! Вадим чата от форума(впрочем дали въобще чата се води част от форума?) и така ще е достъпен за всички, без някои да ги е яд(то освен на мен, дали някому пука, ама нейсе), че нерегистрирани го ползуват...

7 потребители в чата

Alex&In-Love, Eclipse-, Ernesto Che Guevara, FlagOfHate, gothicrock, jonov, Фодор - а аз изобщо не съм в чата :)

И нито едно момиче.Мислех да внеса колорит а те го обърнали на философия относно хардуер.

И нито едно момиче.Мислех да внеса колорит а те го обърнали на философия относно хардуер.

Ами, то ако има и жени, поне недейте да триете всичко след скайп :)

А съпруга/приятеля ти сигурно е на работа , ако рече и той да се включи профилактично ;) - анонимно разбира се - ще стане гюрултия :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.