Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

При мен също пищи.

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 650,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

Така става като се пипа немарливо в джавата. Обновете си дефинициите. Може и да млъкне.

Така става като се пипа немарливо в джавата. Обновете си дефинициите. Може и да млъкне.

Вземете си оправете нещата и не пишете по инерция. Това дето е дадено на снимката "Upgrade Now!" е да надградиш до платена версия и иска пари. Обновени са ми ядрото и вирусните дефиниции и пак пищи на всяка страница и всяка тема.

...

Бравос! Как още не си нобелов лауреат по компо технологии?

...

Да се притеснявам ли? Аваст казва че във форума има вирус, пищи навсякъде без значение коя тема отварям.

На този Аваст мястото му е в кофата. Адресът води на страница, която плюе обект написан на JavaScript. Уеб-език за програмиране на страна на клиента. JavaScript не е Java. На JavaScript е невъзможно да се пише вирус, а такова понятие има само в Гомниndows. Изтрийте и него и си сложете човешка операционна система!

Публикувано изображение

Бравос! Как още не си нобелов лауреат по компо технологии? 

. На JavaScript е невъзможно да се пише вирус,

Офф/ Малко не може да се напише вирус?! Зависи какво   определението си приел за зловреден код

...

Препратката е писана от профан и  насочена към чайници. Знанието е сила, но часовете по JavaScript явно си пропускал, защото си открил, че има цигари с филтър. Този пропуск можеш да компенсираш, като се заемеш с изучаване на този език. Препоръчвам ти библията написана от Дейвид Фланеган и още JavaScript - шаблони от Стоян Стефанов.

JavaScript е обектно ориентиран интерпретируем език, на когото се пишат уеб-сценарии. Те се прикрепят към скелета на документа. При заявка от страна на потребител - сървъра изпраща желаното. На свой ред браузъра интерпетира, рендира като строи ДОМ и БОМ. Стигне ли инструкциите на сценария включва вградения интерпретатор в себе си на JavaScript. Това е причина този код да се изпълнява на потребителска машина в рамките на браузъра. Постига се псевдоинтерактивност и пак в рамките на браузъра. JavaScript няма допир извън браузъра. Точка! На JavaScript не могат да се пишат деструктивни програми и всеки, който го твърди по-добре да си направи вазектомия или направо да се кастрира.

Чрез JavaScript се правят опити за кражба на сесии от PHP, което не е вирус или препратки към трети сайтове. И за последен път, това изчадие Аваст е фекал, каквото всичко в джама е, включая самия него.

хайде с здраве ...

Здравейте :) Предполагам, че няма да е сложно, да се постави бутон "върни се в началото" , за да се избегне постоянното скролване.

Здравейте :) Предполагам, че няма да е сложно, да се постави бутон "върни се в началото" , за да се избегне постоянното скролване.

ДОлу в средата има кръгче с триъгълник вътре.Кликни върху него :)

ДОлу в средата има кръгче с триъгълник вътре.Кликни върху него :)

Въх, ся го видях :ohmy:  Господ, здраве да ти дава, че ма светна де се е навряло :D  Досега все скролирах нагоре :wub::lol6:

JavaScript няма допир извън браузъра. Точка! На JavaScript не могат да се пишат деструктивни програми и всеки, който го твърди по-добре да си направи вазектомия или направо да се кастрира.

Но JS може да бъде използван като част от exploit, който използва дупки в сигурността на web browser-а. Един пресен пример за парче JS, което бих нарекъл зловредно включва пренасочването на потребител от легитимна към заразена страница, чрез неупълномощено инжектиране на определен код в легитимната. След като потребителят бъде пренасочен към страница за фалшива антивирусна програма опитите за затваряне на таб, излизане от страницата или връщането към предходната, както дори и затварянето на браузера(работи с различна сила за различните браузери) са привидно блокирани чрез JS. В Opera проблемът се решава лесно - една отметка в поленцето, което показва какво плюе JS - и спират да се изпълняват скриптовете за дадената страница. В IE обаче се налага да рестартираш компютъра или да убиеш браузера през Task Manager. В други примери лошо написан JS може да накара браузера да зацикли/блокира/ и дори OS да спре да отговаря адекватно. Имало е разни такива "шегаджийски" странички из нета, които използват разни бъгчета в парсването на JS.И всъщност никой не е питал каква операционна система да си инсталира. Не че имам някакъв проблем с Linux, но за момента, като върша работа на компютъра, предпочитам да не съм като оня с Москвича от "Етажна собственост" дето си прекарва деня на кечето под Москвич-а в непрестанни опити да го ремонтира, вместо да кара автомобил. Последният пък като се занимавах с него трябваше да бъзикам xorg, power management-a и куп други неща, за да мога да имам производителност, съпоставима с наличният хардуер, но и лаптопът да не грее като котлон.----Някой от администрацията по моят проблем с URL4SHORT? Очевидно нещо от IPB са оакали, защото само IPB форуми, които посещавам понякога ме пренасочват към страницата, където се казва че ресурсът не е намерен, като след връщане и повторно цъкване страничката е достъпна.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

На Javascript не могат да се правят деструктивни програми, както и няма място извън web browser-а. .....

Това хич не е вярно. МОга да ти посоча веднага един приложен сървър (nodejs) и една база данни (mongodb), които ползват javascript за управление и създаване на приложения

...

Бравос! Намери време да напишеш поредната басня.

Тази картинка за какво я показах? Да ми раздуваш за москвичи ли?

Публикувано изображение

Тук има два оператора, един обект, един метод, едно име на променлива, която е празна. Тук няма москвичи, тук няма вирус!!!

Това хич не е вярно. МОга да ти посоча веднага един приложен сървър (nodejs) и една база данни (mongodb), които ползват javascript за управление и създаване на приложения

Като не е вярно - Цитирах Профруит. Аз дословно написах какво каза той, което бе следното

JavaScript няма допир извън браузъра. Точка! На JavaScript не могат да се пишат деструктивни програми и всеки, който го твърди по-добре да си направи вазектомия или направо да се кастрира.

Виждам, че не искате да дискредитирате него, понеже е от HWT и погвате мен, но аз дословно цитирах и перефразирах него самият. Коригирах го и го поставих в полето, където съм цитирал, да стане ясно кой кога и какво е написал.

Като не е вярно - Цитирах Профруит. Аз дословно написах какво каза той, което бе следнотоВиждам, че не искате да дискредитирате него, понеже е от HWT и погвате мен, но аз дословно цитирах и перефразирах него самият.

Не правиш разлика между "няма допир извън браузъра" и "няма място извън web browser-а"

И даже и да си редактираш поста това не те прави добър в изразяването

П.П. Гледай филма Мастилено сърце за да усетиш поне малко силата на думите :)

Не правиш разлика между "няма допир извън браузъра" и "няма място извън web browser-а"И даже и да си редактираш поста това не те прави добър в изразяванетоП.П. Гледай филма Мастилено сърце за да усетиш поне малко силата на думите

Въпрос на интерпретация или разбиране на конкретни думи. Редактирах с точен цитат. Смятам въпроса за изчерпан. Въпросите си ги отправете към Profruit от HWT. Не съм влязъл в темата, за да тръгна да водя дискусии относно семантика. Влязох в темата, за да видя конкретно развитие по зададеният въпрос в 2(двете) теми относно URL4SHORT пренасочванията, които се случват и за този форум.

Бравос! Намери време да напишеш поредната басня.

Всъщност съдържанието на картинката ми е безинтересно. Говорех за принципното положение. И няма Avast, следователно нищо при мен не пищи и за мен проблем няма.

Но JS може да бъде използван като част от exploit, който използва дупки в сигурността на web browser-а. Един пресен пример за парче JS, което бих нарекъл зловредно включва пренасочването на потребител от легитимна към заразена страница, чрез неупълномощено инжектиране на определен код в легитимната. След като потребителят бъде пренасочен към страница за фалшива антивирусна програма опитите за затваряне на таб, излизане от страницата или връщането към предходната, както дори и затварянето на браузера(работи с различна сила за различните браузери) са привидно блокирани чрез JS. 

Прав си.

Ето и малко четиво

http://www.f-secure.com/v-descs/trojan_js_redirector.shtml

http://www.f-secure.com/v-descs/exploit_js_agent_ihl.shtml

Аваст при мен не пищи.Сложете си на браузърите добавки като NoScript  за Firefox и няма да имате проблеми.

С JavaScript няма как да се пишат вируси, тъй като в него липсва възможност за манипулиране на данни в паметта и на хард диска. Това е направено съвсем умишлено, точно за да не може да се използва недобросъвестно. Дупките в защитата на едно уеб приложение идват най-вече от липсата на подходяща филтрация на данните, с които се работи.

Браво

съобщих за нередност.

А вие обвинихте OC, антивирусната, java и какво ли още не,

успяхте и да се скарате да поспорите и да покажете колко сте компетентни.

Но никой от екипа не казва има или няма вирус

проблема го има и при други потребители.

Никой не предложи адекватно решение..............

• Администратор

Браво

съобщих за нередност.

А вие обвинихте OC, антивирусната, java и какво ли още не,

успяхте и да се скарате да поспорите и да покажете колко сте компетентни.

Но никой от екипа не казва има или няма вирус

проблема го има и при други потребители.

Никой не предложи адекватно решение..............

Здравейте,

Няма никакъв вирус както обикновено от Аваст са се направили на по-хитри от дявола. Блокирали са JS който използва ADS система, която се използва в милиони сайтове по света, примерно и тук: http://www.bgmaps.com/ където също ще ви каже, че има вирус както и в милиони други сайтове, които използват същата система. Просто изчакайте от Аваст да си обновят дефинициите предполагам в момента от цял свят ги заливат с писма. Ако няма какво да правите пишете им и вие, че са идиоти или може да са го разбрали и сами вече.

Поздрави.

Здравейте,

Няма никакъв вирус както обикновено от Аваст са се направили на по-хитри от дявола. Блокирали са JS който използва ADS система, която се използва в милиони сайтове по света, примерно и тук: http://www.bgmaps.com/ където също ще ви каже, че има вирус както и в милиони други сайтове, които използват същата система. Просто изчакайте от Аваст да си обновят дефинициите предполагам в момента от цял свят ги заливат с писма. Ако няма какво да правите пишете им и вие, че са идиоти или може да са го разбрали и сами вече.

Поздрави.

Здравей, благодаря за отговора.

Знам че няма вирус.

проблема вчера беше само във форума на Калдата днес вече го има в още 4-5 сайта/форума.

Вирусните дефиниции се обновяват автоматично на няколко часа и с това проблема се задълбочава.

Ще изчакам ден-два и ако не се вземат в ръце ще сменя антивирусната.

Здравей, благодаря за отговора.

Знам че няма вирус.

проблема вчера беше само във форума на Калдата днес вече го има в още 4-5 сайта/форума.

Вирусните дефиниции се обновяват автоматично на няколко часа и с това проблема се задълбочава.

Ще изчакам ден-два и ако не се вземат в ръце ще сменя антивирусната.

Къде другаде го има?

Аз ти предлагам да пишеш във форума им.

http://www.kaldata.com/forums/topic/221156-вирус-в-калдата/?p=2739476

.swf не фигурира сред файловете разрешени за качване и публикуване в Галерията,обаче...http://www.kaldata.com/forums/gallery/image/13497-xss/ (Stored XSS,sorry)  ;)

Остана още някой да е инжектирал код :D

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.