Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

преди 2 минути, Sliderum2 написа:

Всъщност нямам въпроси. 

Да, опасно е за любопитните да показват какъвто да е интерес към нас, лошите.

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 650,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

Добър вечер!

Съобщавам за проблем свързан със "Решенията" които се дават във техническия раздел.

Тази вечер всички пак станахме свидетели на поредното "Решение", което се дава на коментар, който по никакъв начин не е решение на въпроса който се задава. Потребителя @milenk създава тема със ясно и конкретно зададен въпрос на който потребителя @plamen_petrov_80 отговаря във първия коментар със първото изречение!!! Автора маркира като "Решение" коментар на @Емил Костов , който не е верен и по никакъв начин не отговаря правилно на въпроса за който е създадена темата! А това е и въпросната тема.

За да не бъда критикуван ще кажа, че мога да ви изкарам и покажа още много такива теми на които е маркирано "Решение", което не е вярно! Не става въпрос за тази тема специално.

Системата за "Решения" е много хубава, но не се ползва коректно от потребителите.

Темата е много зле. Добре, че не съм модератор. Иначе щяхме да плачем с колегите в администраторския форум, колко яко се е вмирисало положение в сериозните публични секции. 

преди 48 минути, Lumiere написа:

Естествено че турски, там свободната воля не се толерира

и въпреки това получавам инфо, че се държи на NS1 все още... трябва да попитам и азе ;) 

Добре е да има и различни мнения ;) 

преди 5 часа, Звяра!!! написа:

Добър вечер!

Съобщавам за проблем свързан със "Решенията" които се дават във техническия раздел.

Има един наш колега-съфорумец, за който знаем че не блести с много знания, но има пет "решения". Стана ми интересно в коя ли област е толкова голям капацитет и се оказа че е пускал теми, в които после е маркирал с "решение" свои постове. Не знам дали е "проблем" и до колко е коректно, но според мен е смешно   :D

https://www.kaldata.com/forums/topic/315029-проблем-с-интернет-адреса/

https://www.kaldata.com/forums/topic/308629-ето-ти-измамата-криптовалути/

https://www.kaldata.com/forums/topic/312892-търся-senior-java-developer/#comment-5405096

https://www.kaldata.com/forums/topic/309978-препоръчайте-ми-телавизор/#comment-5244501

Това се иска! Споделеният проблем е решен проблем ! ❤️ ! 

преди 10 часа, Звяра!!! написа:

Системата за "Решения" е много хубава, но не се ползва коректно от потребителите.

Решението е избор на автора на темата което счете за такова ,а не това което ние мислим че трябва да бъде :)

Системата с решение на проблема е по-скоро за улеснение на следващите търсещи решение на такъв проблем. И тук изниква въпросът - колко етично е маркирането на решение? 
Затова е и системата с докладите - срещаш некоректно, според теб, маркиран отговор - докладваш го. Администрацията да отсъжда е или не е...

преди 16 часа, Звяра!!! написа:

НО, на поставилият темата му е трябвало точно това. = Това е било решението за потребителя. темата не е затворена. 

Отделно, че при усмотрение на потребителят, то може да пожелае (докладва) темата му да бъде затворена, но това да става след като администрацията счете, че е така, ако наистина се е изчерпела въпросната. => За повече в правилата на форума!!!

Има казуси, които имат повече решения от едно. 

Кратко: Благодарим за мнението ти, бе важно за нас. 

преди 10 часа, ivottoshev написа:

но според мен е смешно

Може би целта му е била да се смееш???!!! -> Какво лошо има в смехът ти??? = Положителна емоция е нали??? :) 

преди 10 минути, дioiд написа:

Отделно, че при усмотрение на потребителят, то може да пожелае (докладва) темата му да бъде затворена

няма смисъл тема да се затваря аз съм виждал много пъти стари теми от 2 3 години да възкръсват и се чудя как ги намират из форума за същият проблем . Но евала правя на такива потребители вместо да пускат нова тема с един и същ проблем намират подобна такава .

преди 47 минути, adersa написа:

евала

Да, в правилата е написано ... НО, всеки си мисли, че той открива 'топлата вода" ... ;) Считат, че администрацията е длъжна да обединява темите.

Администрацията не поддържа само форума. Кой ще плаща на някой който да се грижи да обединява и прочие теми??? О, това ли е целта, т.е. Калин да назначи някой на щат ли??? :) = Не ме расмивай моля ... :) 

Имаше една добра идея и не я виждам ... дарение за подпомагане на форума ... хм, но колко от потребителите са склонни към дарения??? И, то при положение, че не ще ги облекчи от някакви данъци??? :)

Все пак тук всеки е доброволно и би следвало да уважава Калин, но защо ли се опитват да го критикуват??? Явно "зад пердето" има недоволни от него ... = Жалко е, че след като не му помагат все се опитват да му вредат, но в такива времена живеем. 

Аз лично ще намеря начин в момента в който ми се появят излишни средства и ще помогна форумът да продължи. Веднъж съм дарил, а вие???  = Не очаквам облага!!! = Облагата ми е, че се информирам по тези неща които съм отбелязал в интересите си. = Това ми е достатъчно и:

Искрено съм благодарен на Калин!!! = Това няма как да го нарекат лъжа!!! :) 

Аз казах!!! 

• 1 месец по-късно...

От няколко дни в профилите на потребителите в раздел "групи" не се показват всички групи на които е член дадения потребител.

При мен например липсват три групи. Намирам ги в раздел групи-->мои групи, но не и в профила ми. 

Преминава през ъпдейт до последна версия форумната система, някои неща се донагласят все още ;)  (be patient)

• 4 седмици по-късно...

Screenshot_2023-07-09-15-10-35-87_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.thumb.jpg.791914d921fcf82cc3ebc512ea5f48db.jpg

Ммм, натиснах да пусна видеото и ми се появи това бутонче в долният десен ъгъл. Нещо е бърникано из чарковете на форума и това е неправилно действие. Освен това продължава да се показва навсякъде и пречи за използване на бутона за пряко достигане до горната част на страницата. Нещо повече, бутонът "^" е върху "х"-а за затваряне на бутона за цитиране.

• 3 седмици по-късно...

Да кажа: Докладвайте!! = Само единствено по този начин сте съпричастен към този форум 

= Не очаквайте обаче!!! = Тук не е както в избора на народни или депутати!!! Никой не ви обещава, а ви дава!!

Всеки може да е съгрешил!!!

Не е технически проблем, а организационен.

Ползвателят на форума @Coco1навсякъде цвъка множество безсмислени къси постове, обикновено адресирани към някого с глупави лични определения.

Откакто чета форума, не съм видял нито един негов/неин пост по темата, в която цвъка, нито поне с капка смисъл.

Това му форумно поведение може лесно да се види и в неговия профил – всичките постове там са само такива. Виждат го в практиката и всички останали; той е станал е притча во езицех.

Неговите обръщения не ме задяват и не ме интересуват, не им и отговорям.

Но проблемът, според мен, е че това стопроцентово е разводняване на темата и за мен е еднакво със спам по духá на определението.

Също така, ако Coco1 се изцвъка след нечий съдържателен пост веднага след публикуването (а той се стреми към това), в сборната страница "Непрочетено съдържание. Показване на: всички активности, които не са прочетени", показваща отделните теми с последния пост в тях, не се вижда съдържателният пост, защото не е вече последен, а гордо се мъдри абсолютно безсмисленият пост на @Coco1и преглеждащите сборната страница нямат съответната информация; струва ми се, това е негова цел.

Подобно присъствие намалява качеството на форума.

Предлагам този, който е съгласен с мнението ми и му е писнало/станало досадно от това явление, да сложи тук реакция "палец нагоре", за да види това управата на форума.

преди 5 минути, Мърдокс написа:

Ползвателят на форума @Coco1навсякъде цвъка множество безсмислени къси постове, обикновено адресирани към някого с глупави лични определения.

Откакто чета форума, не съм видял нито един негов/неин пост по темата, в която цвъка, нито поне с капка смисъл.

Това му форумно поведение може лесно да се види и в неговия профил – всичките постове там са само такива. Виждат го в практиката и всички останали; той е станал е притча во езицех.

Но проблемът, според мен, е че това стопроцентово е разводняване на темата и за мен е еднакво със спам по духá на определението.

Също така, ако Coco1 се изцвъка след нечий съдържателен пост веднага след публикуването (а той се стреми към това), в сборната страница "Непрочетено съдържание. Показване на: всички активности, които не са прочетени", показваща отделните теми с последния пост в тях, не се вижда съдържателният пост, защото не е вече последен, а гордо се мъдри абсолютно безсмисленият пост на @Coco1и преглеждащите сборната страница нямат съответната информация; струва ми се, това е негова цел.

Предлагам този, който е съгласен с мнението ми и му е писнало/станало досадно от това явление, да сложи тук реакция "палец нагоре", за да види това управата на форума.

Дими руснака кой го интересува платения соц копипейст с който пълниш форума.

Има бутон докладвай за всеки коментар. Има шанс на екипа да му прелее чашата от достатъчно доклади. Но пък мен куку1 ме забавлява. Вярвам, че повечето колеги също. 

• Администратор
преди 6 минути, Мърдокс написа:

Пробвахте ли опцията Блокирай потребител: https://www.kaldata.com/forums/ignore/

По принцип е създадена точно за това да не виждате постове на потребители, който не ви интересуват. Тази опция я има навсякъде дори и във Фейсбук, където предполагам не пишете на Марк Зукърбърг, когато не искате да виждате постовете на някой потребител и просто го блокирате. 

преди 33 минути, Kalin Karaboychev написа:

Пробвахте ли опцията Блокирай потребител: https://www.kaldata.com/forums/ignore/

По принцип е създадена точно за това да не виждате постове на потребители, който не ви интересуват. Тази опция я има навсякъде дори и във Фейсбук, където предполагам не пишете на Марк Зукърбърг, когато не искате да виждате постовете на някой потребител и просто го блокирате. 

О, да!

Забравих, че има такава опция по форумите. Благодаря за напомнянето, ще я пробвам.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.