Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

преди 7 минути, AAUUXX написа:

Проблема когато отговориш на цитата в поста си. В случая си цитирал без да добавиш отговор.

Както виждаш от моя пост в мобилен режим на браузъра.

При десктоп режима излиза нормално всичко в отговор на цитат.

Да. Мисля, че и при мен се появи. Когато цитирам. CDN URL.

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 650,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

току-що, ДзВяРа! написа:

Проблема е, че преди не беше така! Иначе не ми пречи.

За този проблем бях споделил с Администратора преди известно време, но каточели тогава не се случваше при всеки от форума както сега,  дори мислих че проблема е в браузъра ми -кеш ,бисквитки и т.н.

• 2 седмици по-късно...

:writealetter: Май вече проблема изчезна.

Преди няколко дни получих съобщение от форума за нерегламентирани влизания в моя акаунт. Нямам браузер Хром на нито един комп, какви са тия ай-пи адреси от Хисаря, Брестовене Разград и пр. Не съм усетил нещо да се е променило в моите работи от евентуални подобни действия. Смених си паролата, какво друго да направя? В съобщението се казваше, че информацията може да не е много точна? Някой друг има ли подобна намеса?

22.png

преди 5 минути, NEVADA написа:

Преди няколко дни получих съобщение от форума за нерегламентирани влизания в моя акаунт

за първи път ли ти е?
:lol6:

2117294068_.PNG.f579266831f54875059e58da8b293cc7.PNG

• Администратор
преди 17 минути, NEVADA написа:

Преди няколко дни получих съобщение от форума за нерегламентирани влизания в моя акаунт. Нямам браузер Хром на нито един комп, какви са тия ай-пи адреси от Хисаря, Брестовене Разград и пр. Не съм усетил нещо да се е променило в моите работи от евентуални подобни действия. Смених си паролата, какво друго да направя? В съобщението се казваше, че информацията може да не е много точна? Някой друг има ли подобна намеса?

Означава това, което пише, че някой ви е влизал в профила от друго устройство от което не е използвано до сега. Информацията за местоположението е приблизителна, което значи че не можем да ви покажем от кой блок точно е влизано, но града можем. 

Освен да си смените паролата може да активирате и потвърждението за вход с две стъпки, където след паролата ще ви изисква и код от приложение или СМС.

преди 10 минути, овню написа:

за първи път ли ти е?
:lol6:

2117294068_.PNG.f579266831f54875059e58da8b293cc7.PNG

Ако всеки път триете бисквитките на браузъра си или влизате през инкогнито режим е възможно системата да ви разпознава като ново устройство. В края на всеки мейл има линк да изключите тези известия, ако сте сигурен, че вие влизате от непознати устройства. В горния случай потребителят нито разпознава града нито браузъра от който се влиза в профила му. 

преди 3 минути, Kalin Karaboychev написа:

Ако всеки път триете бисквитките на браузъра

да, браузъра е настроен да трие бисквитки при затваряне

Без никакви лоши помисли към администрацията!

Информативно показвам  за момента какво се наблюдава. Времето е 15.44, събота 2023 год. Страница се отваря за около 40-50 секунди. Може би се работи нещо по форума. Приятен ден и успех от мен!

ScreenShot001.jpg

ScreenShot004.jpg

преди 7 минути, цър-вул написа:

В същото време при мен cloudflare искаше на китайски да ме провери дали съм човек.

Потвърждавам. Преди да напиша поста си, същото беше и при мен!

преди 1 час, цър-вул написа:

В същото време при мен cloudflare искаше на китайски да ме провери дали съм човек.

И мен, но смешното в случая беше, че такава проверка ми поискаха и на Bleepingcomputers. Случайност? :D

на 18.02.2023 г. в 17:21, цър-вул написа:

Намиррисва на проблем при ония, дето били винаги онлайн (1.1.1.1)

Или имат бот за тая дейност. ;) 

и вие ли почнахте да шпионирате и да пускате изкачащи реклами

Цитат

kaldata.com иска съгласието Ви, за да използва личните Ви данни за:

perm_identity

Персонализирани реклами и съдържание, измерване на реклами и съдържание, статистика за аудиторията и разработване на продукти

devices

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

expand_more

Научете повече

Личните ви данни ще се обработват и информацията от устройството ви („бисквитки“, уникални идентификатори и други данни от него) може да бъде съхранявана и използвана от доставчици трети страни и споделяна с тях или използвана конкретно от този сайт или приложение.

Някои доставчици може да обработват личните ви данни въз основа на законен интерес. Можете да промените това от бутона за управление на опциите по-долу. Потърсете връзка в долната част на тази страница или в Декларацията ни за поверителност, откъдето можете да оттеглите съгласието си.

Welcome to kaldata.com

Please allow ads on our site

Looks like you're using an ad blocker. We rely on advertising to help fund our site.

Allow ads

преди 6 часа, Banesc написа:

и вие ли почнахте да шпионирате и да пускате изкачащи реклами

Welcome to kaldata.com

Please allow ads on our site

Looks like you're using an ad blocker. We rely on advertising to help fund our site.

Allow ads

игани параноята дет те гони - като искаш да не те следят в нета - изключи интернет кабела

преди 2 минути, Bubbles написа:

Калине сериозно ли я натресохте тая глупост?

глупост не глупост

важно е да се броят парички с мазни ръчички 

току-що, Banesc написа:

глупост не глупост

важно е да се броят парички с мазни ръчички 

Е та ако Калин е опрял до стинките от реклами, по-добре да се хваща някъде на работа вместо да чака на този сайт.

• Администратор

Съобщението за съгласието за бисквитки го има от няколко години. То е задължително в Европейския съюз. Изумителното в случая е, че сега го виждате след като няма как да ползвате сайта без да сте се съгласили с него или да сте отказали бисквитките пак от наличните опции. Та не виждам каква е сензацията тук. Включените бисквитки позволяват да се показват персонализирани реклами на база на вашите интереси. Никой не ви "следи" кога и как ходите до тоалетна. Но ако не искате да виждате персонализирани реклами според вашите интереси в съобщението има опция за отказ от бисквитките и винаги е имало през всичките години през които се е показвало това съобщение. 

Та някой ще ми обясни ли къде е сензацията от днес, че има съобщение за съгласие за използване на бисквитки, каквито има във всеки един сайт, който оперира на територията на европейския съюз и е длъжен да има такова по закон? Или просто говорим за компютърна неграмотност? Нещо тайно и скрито от всички ли си открил и колко да е тайно, като това съобщение се пльосва в средата на екрана при първо отваряне на сайта от ново устройство и не можеш да продължиш без да се съгласиш или откажеш бисквитките. 

И за да не се стряскате отново след 3-4 години от сега ще ви предупредя, че това съобщение за съгласие за бисквитките ще ви се появи отново и отново и отново, ако изтриете бисквитките си, ако посетите сайта от устройство или браузър, който не сте използвали преди и т.н и т.н. Та да не се стряскате и да спите спокойно защото няма как да не ви го показваме когато законът ни задължава. 

преди 14 минути, Kalin Karaboychev написа:

Съобщението за съгласието за бисквитки го има от няколко години. То е задължително в Европейския съюз. Изумителното в случая е, че сега го виждате след като няма как да ползвате сайта без да сте се съгласили с него или да сте отказали бисквитките пак от наличните опции. Та не виждам каква е сензацията тук. Включените бисквитки позволяват да се показват персонализирани реклами на база на вашите интереси. Никой не ви "следи" кога и как ходите до тоалетна. Но ако не искате да виждате персонализирани реклами според вашите интереси в съобщението има опция за отказ от бисквитките и винаги е имало през всичките години през които се е показвало това съобщение. 

Та някой ще ми обясни ли къде е сензацията от днес, че има съобщение за съгласие за използване на бисквитки, каквито има във всеки един сайт, който оперира на територията на европейския съюз и е длъжен да има такова по закон?

И за да не се стряскате отново след 3-4 години от сега ще ви предупредя, че това съобщение за съгласие за бисквитките ще ви се появи отново и отново и отново, ако изтриете бисквитките си, ако посетите сайта от устройство или браузър, който не сте използвали преди и т.н и т.н. Та да не се стряскате и да спите спокойно защото няма как да не ви го показваме когато законът ни задължава. 

Не бисквитките, говорим за призива който излиза на всяка страница да изключим блокирането на рекклами, за бискивите е ясно че е задължително. :)

Capture d’écran (51).png

• Администратор
преди 4 минути, Bubbles написа:

Не бисквитките, говорим за призива който излиза на всяка страница да изключим блокирането на рекклами, за бискивите е ясно че е задължително. :)

Ахааа, е това вече е ново, че тук се говореше за следене и персонализирани реклами и съвсем се обърках. Съобщението с молба да изключите аблокъра за нашия сайт е ново наистина. В него е обяснено защо ви молим за това. Може да го затворите и да НЕ приемете нашата молба. Не ви блокираме достъпа до сайта, ако не изключите адблокъра си. 

преди 16 минути, Kalin Karaboychev написа:

Може да го затворите и да НЕ приемете нашата молба.

е какво е това молене през 10 сек

Че кой ползва блокър в днешно време и какво ви пречат рекламите?

Телевизия не гледате ли? Там реклами няма ли?

Аз например със нетърпение чакам да пуснат рекламите и ги следя със интерес.

• Администратор
преди 1 минута, Banesc написа:

е какво е това молене през 10 сек

През 10 през 1, колкото е необходимо ще ви молим. Всяко посещение на този сайт изразходва определени ресурси, които струват пари. Както пише в съобщението: рекламите помагат сайта да остане безплатен. Мисля, че едно съобщение е по-малкото зло от това да видите друго съобщение: Достъпът до сайта е платен моля заплатете месечния си абонамент от 5 лв.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.