Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

на 10.04.2023 г. в 18:39, rado_svet написа:

Чак ми иде ако наоколо беше някой от тея софтуеристи, да му нахакам телефона в гъза, че и да го донабия с чеп!:angry22:

Изключително неуважително от твоя страна без да е породено това чувство от страна на софуеристите по никакъв начин, още повече че използваш ПС и Линукс ОС ,където проблема за който стана въпрос по горе го няма.

PS: Параноята ти е излишна.

PS 2: При Андроид ОС лично наблюдавам това с клавиатурите на Gboard и Swift Key от ерата на Андроид 7, като решението което съм намерил е с Any Soft Keyboard. Самсунг смартфоните използват своя клавиатура и там няма този проблем.

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 650,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

на 11.04.2023 г. в 10:59, rado_svet написа:

Лекарите по вътрешни болести и зъболекарите казват, че много от здравните проблеми могат да бъдат от лошо сдъвкване, да не говорим че и от такава ограничена диета като на Аннелизе. Много е важно да си сложи нови зъби.

И нека не се срамува, ако си сложи ченета, защото жена без зъби е ценена от мъжете за специфичен тип сексуална любов. Когато трябва, ще си ги сваля. После так ще ги слага.

на 11.04.2023 г. в 11:32, rado_svet написа:

Не, още не съм правил свирки и нямам личен опит.

Но съм чувал от мъжищата.

Темата е за здравословен проблем със молба за помощ със съвет и препоръка!

Това как ще го коментирате, нормален човек би ли тръгнал да говори подобни неща на непозната дама?

преди 3 минути, Звяра!!! написа:

Темата е за здравословен проблем със молба за помощ със съвет и препоръка!

Това как ще го коментирате, нормален човек би ли тръгнал да говори подобни неща на непозната дама?

😶

на 10.04.2023 г. в 17:39, rado_svet написа:

И аз имам подозрение, че зависи от клавиатурата в някаква степен.

Абе нещата станаха толкова "умни" че до тъпотия в края на краищата.

Защо ми е тая умна клавиатура че като взема да трия с Backspace дума, на всеки изтрит знак под курсора възниква още един път и се дублира цялата неизтрита част на думата и трябва да трия ннам колко си време? Чак ми иде ако наоколо беше някой от тея софтуеристи, да му нахакам телефона в гъза, че и да го донабия с чеп!:angry22:

Маркираш думата и бекспейс. Бейкспейс е символ назад. Така символ по символ не е ефикасно. Дори и да е с три букви думата.

screen-20230412-135921-2.gif

преди 46 минути, АСПЕКТ написа:

Маркираш думата и бекспейс. Бейкспейс е символ назад. Така символ по символ не е ефикасно. Дори и да е с три букви думата.

screen-20230412-135921-2.gif

Това работи само за текста, не и за рамката на цитата. Рамката с надписът кой е цитиран, не може да се изтрие с backspace. Опитвал съм и аз съм мрънкал в темата по същата причина преди време. 

Започна да ми дава тая грешка, при опит за качване на картинка:

Цитат

1 file would exceed the total allowed size of 43,556kB, and was skipped

Някакъв лимит ли има, хранилището за снимки?

Аха ясно! Жалко, беше удобно да са ми качени карикатурите за червените чутури.

Цитат

Моите Файлове

Запълнен обем на прикачените файлове

100%

Използвали сте 49.96 MB от общо 50 MB разрешени за прикачване.

Ако си изтрия картинките от хранилището - ще изчезнат ли от темите? Или да си правя нов акаунт...

преди 18 часа, Sliderum2 написа:

Това работи само за текста, не и за рамката на цитата. Рамката с надписът кой е цитиран, не може да се изтрие с backspace. Опитвал съм и аз съм мрънкал в темата по същата причина преди време. 

Да, има бъг. Има две опции за това нещо.

Поне аз това намерих. Ето решенията.

Първото е отдолу се появява надпис изтрий всички.

Второто решение е да има някакъв текст пред <blockquote>

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Blockquote_element

или кутията с цитати. Рамката. Дълго задържане от клавиатурата и ще се появи да се избере всичко и backspace

Ето снимков материал.

ezgif-1-8eb48833b2.gif

преди 13 минути, АСПЕКТ написа:

Второто решение е да има някакъв текст пред quote block или кутията с цитати. Рамката. Дълго задържане от клавиатурата и ще се появи да се избере всичко и backspace

Ето снимков материал.

Благодаря, но все още са неща, с които потребителя трябва да се мъчи. Все едно да приема да бъда дресиран. Би трябвало след приемане на правилата на форума, останалото да е грижа за екипа, не за мен.

преди 44 минути, АСПЕКТ написа:

Второто решение е да има някакъв текст пред <blockquote>

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Blockquote_element

или кутията с цитати. Рамката. Дълго задържане от клавиатурата и ще се появи да се избере всичко и backspace

Ето снимков материал.

ezgif-1-8eb48833b2.gif

Ако има емотикона в цитата като тази 🙂 успяваш ли с Gboard да го изтриеш ?

Или пък цитат

Цитат

Можеш ли изтриеш цитата без да бъде изтрито останалото ?

Преди време когато използвах Gboard не се получаваше?

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Ако има емотикона в цитата като тази 🙂 успяваш ли с Gboard да го изтриеш ?

Или пък цитат

Преди време когато използвах Gboard не се получаваше?

Емоджи от менюто във форума - не, емоджи от клавиатурата -да.

преди 1 час, Sliderum2 написа:

Благодаря, но все още са неща, с които потребителя трябва да се мъчи. Все едно да приема да бъда дресиран. Би трябвало след приемане на правилата на форума, останалото да е грижа за екипа, не за мен.

Какво общо имат правилата на форума с техническата част зад платформата? Някой трябва да ти е длъжен, защото си приел правилата ли (които предполагам не си и чел)? Платформа за която екипа плаща абонамент, за да можем ти, аз и всички останали да ползваме безплатно. 

Можеш да пуснеш тикет за бъг или предложение към разработчиците на платформата, която ползва Калдата, те също имат форум. Ама сигурно пак ще е мъчение за теб

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 2 часа, IvanKirov написа:

Започна да ми дава тая грешка, при опит за качване на картинка:

Някакъв лимит ли има, хранилището за снимки?

Аха ясно! Жалко, беше удобно да са ми качени карикатурите за червените чутури.

Ако си изтрия картинките от хранилището - ще изчезнат ли от темите? Или да си правя нов акаунт...

Купи си вип иванке и ше ти пораснат параметрите. Внимание, тоз разход няма да е за пенсионерите, така че за теб би трябвало да е приемлив. 

току-що, Gaming_Solutions написа:

Можеш да пуснеш тикет за бъг

От моя гледна точка е бъг, щото ми пречи. Не значи че е действителен софтуерен бъг.

преди 12 минути, Sliderum2 написа:

Купи си вип иванке и ше ти пораснат параметрите. Внимание, тоз разход няма да е за пенсионерите, така че за теб би трябвало да е приемлив. 

Хихи, една стотинка не давам. Как да не си платя, че после да ме цензурират, зарад прекрасните български, че и международни думи... Ма ма, и циг анин.

Почнах да заеквам вече, зарад тайната рецепта на Калин.

преди 4 минути, IvanKirov написа:

Хихи, една стотинка не давам. Как да не си платя, че после да ме цензурират, зарад прекрасните български, че и международни думи... Ма ма, и циг анин.

Айде деее, изруси се, пардон изръси се. 15€ къде не си ги дал. Ше ти се оцвети името в синьо и може да ти се разминават повече нецензурни писания. И ще имаш мноооого място за карикатури. 

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

Айде дере, изруси се, пардон изръси се. 15€ къде не си ги дал. Ше ти се оцвети името в синьо и може да ти се разминават повече нецензурни писания. И ще имаш мноооого място за карикатури. 

То пак имам място, ще ги качвам на външен хостинг. Всъщност, вече ги качвам. Безплатно.

Гугъл 15 гигабайта ми дават на аванта, Калин за 50 мегабайта се стиснал! Докат ми цензурира мненията няма да види и стотинка.

Циг анин и май ка не е нецензурно. Все едно да отида в Америка, съвсем примерна дестинация казвам. И да цензурират думата българин, щото обидно...

С цензурата обижда тия, които уж пази. Джендърска му работа!

преди 3 минути, IvanKirov написа:

То пак имам място, ще ги качвам на външен хостинг. Всъщност, вече ги качвам. Безплатно.

Гугъл 15 гигабайта ми дават на аванта, Калин за 50 мегабайта се стиснал! Докат ми цензурира мненията няма да види и стотинка.

Гугъл колко оборота правят?

https://www.investor.bg/a/456-web/339282-kompaniyata-mayka-na-google-veche-se-otsenyava-na-nad-2-trln-dolara/

800px-Filiales_d'Alphabet.png

току-що, АСПЕКТ написа:

Гугъл колко оборота правят?

Вий на чуждите пари сметка не правете, всеки да си гледа немотията и чергата!

Гугъл станаха гиганти именно заради кадърната си политика. Отвяха Яху и Алтависта, нищо че горните имаха 10 години преднина.

Дир-ника тъй се пробваха да си правят пощата платена, после се молиха да си върнат потребителите.

преди 5 минути, IvanKirov написа:

Циг анин и май ка не е нецензурно. Все едно да отида в Америка, съвсем примерна дестинация казвам. И да цензурират думата българин, щото обидно...

Когато не плащаш за даден продукт, значи ти си продукта

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Вий на чуждите пари сметка не правете, всеки да си гледа немотията и чергата!

Гугъл станаха гиганти именно заради кадърната си политика. Отвяха Яху и Алтависта, нищо че горните имаха 10 години преднина.

Дир-ника тъй се пробваха да си правят пощата платена, после се молиха да си върнат потребителите.

Ти правиш в момента сметка на чуждите пари. Имаш раздвоение на личността ли?

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Когато не плащаш за даден продукт, значи ти си продукта

Ползвам форума за разгласяване на непопулярни сред стадото идеи. Ти примерно знаеше ли мнението на Лев Толстой, че патриотизмът е робство?

Да сте ми благодарни, че ви образовам безплатно! 😀

преди 10 минути, IvanKirov написа:

Пробвай да напишеш негър в US форум

• Администратор
преди 6 минути, IvanKirov написа:

Циг анин и май ка не е нецензурно. Все едно да отита в Америка, съвсем примерна дестинация казвам. И да цензурират думата българин, щото обидно...

Винаги съм мислил за теб, че си едно от най-ярките доказателства, че има живот след мозъчната смърт. 

Никой не те цензурира. Когато се използват въпросните думи в нормален контекст поста се одобрява след преглед от модератор и всичко си е наред не изчезва златния ти пост на годината. Просто се задържа за преглед и след това се одобрява. Проблемът е, че въпросните думи най-често се използват за обиди и псувни защото нямаш представа точно благодарение на този филтър свързан с твоя родител от женски пол по колко псувни дневно се филтрират и не виждат бял свят. Та си гледай в твоята паничка не ни давай съвети как да си вършим работата. Щом нещо е направено то е направено с конкретна цел, която поради причината в първото ми изречение ти рядко ще успееш да разбереш. 

току-що, Gaming_Solutions написа:

Пробвай да напишеш негър в US форум

Не ви се бъркам бе, като сте рекли май ка е обидно - тъй да бъде. Ваша работа. Стотинка няма да платя за такова! Моя работа!

преди 1 минута, Kalin Karaboychev написа:

Никой не те цензурира. Когато се използват въпросните думи в нормален контекст поста се одобрява след преглед от модератор и всичко си е наред не изчезва златния ти пост на годината. Просто се задържа за преглед и след това се одобрява. Проблемът е, че въпросните думи най-често се използват за обиди и псувни защото нямаш представа точно благодарение на този филтър свързан с твоя родител от женски пол по колко псувни дневно се филтрират и не виждат бял свят. Та си гледай в твоята паничка не ни давай съвети как да си вършим работата. Щом нещо е направено то е направено с конкретна цел, която поради причината в първото ми изречение ти рядко ще успееш да разбереш. 

Знам бе, оцветява ми се в розово, и чака дежурният мод да се наспи. Опазил Господ, акъл да давам на някого, ако не ми го поиска! Карайте както си знаете!

Почнах да заеквам с тая цензура, но оплаквания нямам. Без пари - толкоз! Понеже ме зачекнаха на тема пари, инак нямаше да отварям тая тема!

• Администратор
преди 1 минута, IvanKirov написа:

Не ви се бъркам бе, като сте рекли май ка е обидно - тъй да бъде. Ваша работа. Стотинка няма да платя за такова! Моя работа!

Никъде не сме "рекли", че е обидно. Просто постове с конкретни думи се задържат временно за преглед преди да станат видими за всички. Не си измисляй и не ни преписвай неща, които никога не сме казвали. И някой от екипа някога карал ли те е да плащаш за него? Не ни интересува, кой знае колко дали ще си поръчаш Вип Абонамент или не. 

преди 4 минути, IvanKirov написа:

Има ли нещо, за което би платил? Или като повечето на аванта. Келепир да има.

преди 1 минута, Kalin Karaboychev написа:

Никъде не сме "рекли", че е обидно. Просто постове с конкретни думи се задържат временно за преглед преди да станат видими за всички. Не си измисляй и не ни преписвай неща, които никога не сме казвали. И някой от екипа някога карал ли те е да плащаш за него? Не ни интересува, кой знае колко дали ще си поръчаш Вип Абонамент или не. 

Всичко е точно бе човек, не споря с теб! Един чистач, русофил в Германия, невероятен соц специалист, обучен от безаналоговото соц образование, ме захапа за пари. Не ви се бъркам, за мен е важно да пиша за най-голямата самостоятелна БГ партия, която иска да ни поробва. Другото са дреболии. Цитирам ти форума по блогове и социални мрежи. Надявам се да съм си изплатил разходите по акаунта. Да изпсуваш е човещинка, не се гордея с това, ама и при мен изригва понякога. Не се гордея с това, ама хора сме!

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Има ли нещо, за което би платил?

Еми разбира се, както на мен плащат, тъй и аз плащам, тъй върви капитализмът. Любимият ти строй ни караше да работим безплатно, срещу безплатна поддръжка да оцелеем.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.