Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Буш обяви Иран за враг №1 на Америка

Featured Replies

@Stalik,филма на Майкъл Мур съм го гледал.Относно жертвите и извращенията това го има във всяка война.Лично на мен също ми стана много обидно като пуснаха записа на който лудите иракчани застреляха нашите момчета с диви крясъци "аллах акбар".

<{POST_SNAPBACK}>

Мисля че второто ти изречение много добре отговори на третото.Нали разбираш че онези мразят всичко което лети и свалят това,което могат.Едва ли са му гледали флага на хеликоптера.Всичко което им е трябвало да знаят е че този хеликоптер обслужва интересите на американците.Наще са постъпили много глупаво отивайки в страната.

Колкото до филма на Мур ,нали видя колко пъти агентите предупредиха бУШ какво става.Каква му беше реакцията? Никаква. Едвали агентите ще те предупреждават няколко пъти и ти ще продължиш с идиотската си реч (в някакво училище,доколкото помня),ако изобщо ти пука за страната ти.

Ако Буш не ги вразуми те ще нападнат първи изградената цивилизация към която и ние се числим уж.

А стига бе ,ти сериозно ли го вярваш това? И с какво Ирак ще нападне теб или USA ?

Не ми казвай ,нека позная .... с кирки и лопати? Или може би визираш ония страшни ракети с обхват около 200 км които сами се разпадат в полет?

Ужасно интересното обаче е какво стана с специалните оръжия (в това число и ядрени) от които Ирак имаше в изобилие.Дори не си направиха труда да ги изфабрикуват,което горе-долу би оправдало войната пред света.Ще приема това като доказателство номер 2 че бУШ е идиот.

В Ирак местната полиция и армия все още неможе да се пребори със престъпността и тероризма в който вече мюсюлманин убива мюсюлманин.

Не все още, а най-вече след деликатната намеса на бУШ.

Трето как специалните (и военни) служби на САЩ допуснаха да се осъществи подобен атентат (и толкова дълго време с толкова самолети)? Питам се дали изобщо подобен атентат не може да се реализира и от германци (примерно).Тогава срещу кой ще воюва? Въобще не останах убеден че Садам и Ирак в негово лице вредят на Щатите.

Четвърто.Америкаците уважат много своите президенти.Речите им винаги се слушат (за разлика от България) и за самите тях зле не се говори.В този смисъл,факта че америкаците го ненавиждат и има толкова нисък рейтинг може да означава единствено че е кръгъл идиот.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

• Отговори 105
  • Прегледи 10,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Абе то и филма на Майкъл Мур не беше толкова близо до действителността, колкото трябваше, но е добро начало.

Не забравяйте че това на Майкъл Мур е филм....На село при баба ми преди месец срещнах един човек с който си имам приказка и който не съм виждал от половин година.Та за това време човека беше почнал да чете книги за световната конспирация,от там за извънземни и други подобни "явления".Резултата е че се опитваше да ме убеди в разни откровенни глупости(аз съм си Тома неверни) и аз много се смях.Неможете да си представите с какъв хъс този човек защитаваше някакви луди тези.И си викам тогава"гледай как напълно нормален човек се е ошашавил"....та както и да е.Саддам може и да не е имал атом ама със сигурност има химическо оръжие което след като не се е поколеб*л да използва срещу народа си едва ли ще се колебае срещу някакви нашественици каквито са хамериканците.Виждали ли сте по телевизията по време на Саддам как хващат иракчани по нашите граници натоварени в тирове,тайници и т.н.Тия хора бягат от режима в Ирак и са платили по 5-6000 долара за да се доберат до някоя европейска държава и казват че тука(в България) било много хубаво.Хайде сега си представете какво е там.Сега там се бият за надмощие разните племена и етноси.Тази гражданска война е типична за бедни и лъгани народи и все някога ще спре.Трябва да са толерантни едни към други ама това неможе да стане скоро защото още по времето на Саддам някои етноси(Северен Ирак или Кюрдистан) са били тормозени и избивани.Трябва да мине време....Оня ден гледам филм за Босна по БНТ,там живеят заедно три религии.До джамията има църква а пък до нея синагога,всичкото напрежение преди десеттина години в Сараево е създадено от политиците.

dragozow, не си ли се замислял поне за момент над думите на онзи човек от селото ти. Човек, който тотално отрича нещо без дори да направи и малък опит да вникне в нещо, е жертва на огромно тесногръдие и преценката му е най-малкото нетрезва. Освен това понятието за "нормално" е много разтегливо. Това, че някой-си-там е казал кое се счита за нормално, не значи че е така. Моля те въздържай се от подобни крайни изказвания. Понякога най-невероятното си е точно истината. И какво като "това на Майкъл Мур е филм"? Това автоматично значи, че ВСИЧКО е измислица? Според мен начина ти на разсъждение е много погрешен.

А щом вярвяш, че политиката на Буш е правилна, не мисля, че каквото и да ти се каже, ще се разубедиш.

Моята цел не е да те обидя персонално,ако съм го направил(въпреки че не виждам къде) се извинявам и спирам да пиша по темата.Прочети пак поста и вникни и ще видиш че няма лоша умисъл.Само подредени мисли.Поздрави!

Аз не съм се почувствал обиден. Може би си останал с погрешно впечатление. Не мога и нямам право да забранявам на някого да пише някъде, а не искам да

ограничавам някого пряко или косвено. Просто думите ти, макар и подредени, ми се сториха твърде предубедени и крайни, каквито не харесвам. Стори ми се, че отричаш тези твърдения без да се замисляш и без да дадеш шанс да получиш информация за по-обективно мнение. Не че и аз не съм реагирал много субективно понякога, но по принцип се старая да се поставям от двете страни. Затова реагирах по-остро. Аз така си реагирам по принцип на теми, които са ми интересни и във връзка с които имам някакво изградено мнение.

• 2 месеца по-късно...

Интересна тема :)

Доколкото ми е известно, 9/11 е документален филм, който представя събията такива каквито са. Е не съвсем, дори и Буш не е толкова глупав. Майкъл Мур ги умее тези неща, знае как с напълно реални факти да преувеличи истината :).

Относно теорията за конспирацията винаги съм си мислил, че всички тези твърдения и хипотези имат някакъв източник. Не съм склонен да приема всичко за истина, но може би има такава...кой знае?

Марионетка в ръцете на кой?

О,не мога да знам,защото според мен ролята на президентите е една-фасада, "представител "на държавата...Не мисля,че от държавния глава идват изобщо някакви решения.... :speak:

А за Буш специално-честно казано аз съм с впечатления,че е наистина глупав човек(има не едно и две доказателства!!! angry.gif ) и тези,които диктуват правилата на играта са направили правилен избор с него.... sad.gif

Лошото е,че и последствията са много сериозни....

Марионетка в ръцете на кой?

И аз това питам.Ако лудия ирански президент продължава с глупостите си има вероятност да изгърми и то с подкрепата на съвета за сигурност.Те ще им търпят арабските номера до време и ще им писне и ще си изсипят остарелите ракети върху Техеран.Тия иранци могат да бъдат много богати с оглед на запасите си от нефт.Биха живяли не по-лошо от саудитците ама не са случили на управници.

Иранците щели да отговорят подобаващо на чуждата агресия.....да не са измислили пясъчни оръдия?

Иранците щели да отговорят подобаващо на чуждата агресия.....да не са измислили пясъчни оръдия?

Тогава каква заплаха са те за САЩ.И за какви арабски номера става дума.Да те осведомя ли че Иранците са перси.

ostavime,интересна теория. А бащата в ръцете на кой е марионетка ;)

На оня с дългата брада, който живее някъде в пещерите на близкия изток. Същия този, който не искат, не че не могат, а не искат да заловят. :)

На оня с дългата брада, който живее някъде в пещерите на близкия изток. Същия този, който не искат, не че не могат, а не искат да заловят. :)

Как да го заловят,когато сигурно пази някои документи за трансфрер на "скромни" суми към фирмата на Буш.

Не е трудно да се досети човек,че преди да го потърсят ще го уведомяват.Учтивостта го изисква нали.

Що се касае до ядрените оръжия далеч по-добре ще е всички държави да спрат производството и разработките им.

Да се очаква обаче,че един ще се въоражава,а другия ще стои е нереално.

Единствената държава употребила ядрено оръжие е САЩ.Не става дума само за Хирошима и Нагазаки.Югославия е пресен пример.

Логично следва приоритетно да се разглежда под лупа именно адрената програма на САЩ и едва тогава нечия друга.

Това са фактите.

Дрънкането в темата за фанатизма на арабите издава някои пропуски в образованието.

Мисля вече уточних,че Иранците са перси.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Понеже имам "пропуски в образованието"

какво са дали толкова на света?

За да не останеш с висящ въпрос:

1. Същия въпрос могат да зададат повечето американци, французи, германци, испатнци, италианция, руснаци, китайци, японци и т.н. за нас, българите.

2. Ако питаш какво е дала персийската култура на света... определено имаш пропуски в образованието. Но това все пак не засяга пряко настоящата тема.

EDIT: 3. badr в своя пост говореше за пропуски в образованието по отношение на фанатизма, не на културата им изобщо.

"но турците са ни променили яко генетичният код

по време на 5 вековното си гостуване по нашите земи!!! "

Е тука можем да си спорим още пет века!!!

Редактирано от lpa (преглед на промените)

Аз неразбрах какво общо има с темата това,че иранците са персийци...

В темата се заговори за арабски фанатици произвеждащи атомни самоделки,арабски номера и т.н

След като иранците са персийци и темата се нарича "Буш обяви Иран за враг №1 на Америка",то такива писания нямат нищо общо с темата.

Авторите на тези постове бъркат понятията етнос и религия.Очевидно за тях основният враг е ислямът тъй като връзката м/у араби и иранци е само тази.

Подобно отношение не би ни довело до нищо добро.

Тогава каква заплаха са те за САЩ.И за какви арабски номера става дума.Да те осведомя ли че Иранците са перси.

И като са перси...да не би да ядат по-малко бой?Все тая.Особено с лудия им президент който постоянно говори как Израел ще бъде заличен от лицето на земята и прочие глупости....евреите ще ги бият сами.На такъв човек как да му имаш доверие че строи атомна централа за ток на народа си?Аз не бих му повярвал.На чехите например защо не им правят проблем за АЕЦ?

@dragozow

По тази логика по-луд от Буш няма.

Станал президент,а чува гласове свише.

Как намираш чуването на божествени гласове,които ти нашепват да отидеш и да освободиш Ирак от тиранията.

И за разлика от приказките на иранския президент бесовете на Буш носят реални страдания.

"Демократичните дейности" на американската армия в иракските затвори се прочуха достатъчно,жертвите са предостатъчно.Афганистан по каква причина беше нападнат?

Войната за петрола започната от САЩ естествено ще събужда опасения,че следващия нападнат ще бъде друг,който има петрол.Очакваш ли че иранците ще стоят и ще си траят докато превземат и тях.

Разбира се,ако им дадат петрола си без бой,то по-добри и мили хора от иранците за Буш няма да има.

Ако ще да са и човекоядци.Вземи гледай филма 9/11 и ще видиш как Буш танцува със Садам.Не знаеше ли той за тиранията тогава?

Дай сега да превземем Иран защото си правят АЕЦ.Съмняваш се дали ще правят ток.Съмнявай се колкото си искаш.Съмнението не е факт.

Факт е обаче че САЩ целенасочено мамеха целия свят.Нали в Ирак имало оръжия за масови поражения по информация на службите.Къде са те?

По каква причина да вярвам на Буш при 100% доказателства че лъже.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.