Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е любимата ви книга?

Featured Replies

Mоета любима книга е "Хари Потър" от Джеймс Крус Роулинг. ;)

,,Хари Потър`` от кой автор извинявай?! Публикувано изображение
  • Отговори 208
  • Прегледи 65,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

"Трима другари"-Ерих Мария Ремарк

По време на Първата световна война големият немски писател Eрих Мария Ремарк (1898–1970) заминава едва 18-годишен като доброволец на фронта.

Войната оставя незаличими болезнени спомени в съзнанието му и е основна тема в неговото творчество. След завръщането си от фронта сменя безброй служби, като през цялото време пише и публикува разкази.

Първият му роман (“На западния фронт нищо ново”) излиза през 1928 г. – първо като подлистник на вестник, после в отделна книга с тираж от 600 000 екземпляра – и прославя завинаги своя автор.

Писателят е принуден да емигрира в Швейцария още през 1931 г., а две години по-късно книгите му са забранени от нацистите и се горят публично по площадите.

През 1939 г. Ремарк емигрира в САЩ, но след края на Втората световна война се завръща в Швейцария, където умира през 1970 г.

Годината е 1928-а. Въоръжени до зъби щурмоваци предизвикателно се разхождат из улиците. Навсякъде мизерия, тревога, насилие. За героите на романа трима млади мъже, приятелството е единственото убежище от зоабикалящия ги хаос. Но ето че най-младият се влюбва и приобщава към сплотената им група млада жена, която също се превръща в техен другар, но и ги подлага на изпитания, през каквито никога не са допускали, че ще преминат. . .

Книгата е написана със същата завладяваща простота и прямота, отличаваща и другите произведения на Ремарк.

“Трима другари” е манифест за величието на човешкия дух. Авторът създава истински незабравими образи, които намират вътрешни сили да живеят в един свят, който не те са създали, но са принудени да търпят.

Редактирано от rulom (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

подкрепям мнението ти за ремарк.прочела съм две негови книги и да ти кажа честно доста ме очароваха.жалко обаче че в книгите му преобладава тъжната нотка и трагичните и нелепи краища. наистина невероятен писател. и тай като маи се отклоних от темата-любимата ми книга може би е клетниците на юго,определено това е книга която ако не си прочел не си видял една огромна част от писателското изкуство, ако мога така да го нарека

"Земя на хората" - Антоан дьо Сент-Екзюпери "Хроника на една предизвестена смърт" - Габриел Гарсия Маркес "Голям Гальовник" - Ромен Гари "Животът пред теб" - Ромен Гари "Жената в пясъците" - Абе Кобо "Пяната на дните" - Борис Виан "Парфюмът" - Патрик Зюскинд

,,Хари Потър`` от кой автор извинявай?! Публикувано изображение

Е добре де, как успя да направиш такава грешка! Хари Потър от Джоан Кейтлийн Роулинг (мисля, че така е вярно)

"Трима другари"-Ерих Мария Ремарк и поредицата на Христо Калчев- "Нерон Вълка" "Калигуа Бесният" "Цикълът на Месалина" "Ликвидирайте генерала" "Оратория за козел и ангорска котка" "Кървавият път на коприната" и сега чета "На лов за зеления принц"

• 1 месец по-късно...

МОИТЕ ЛЮБИМИ КНИГИ СА НЯКОЛКО. НА ПЪРВО МЯСТО МИ Е "РЕМИ И ПРИЗРАКЪТ" НА КОЛЕТ ВИВИЕ. ПОСЛЕ СА: "ПРИКЛЮЧЕНИЯТА НА БИЛБО БЕГИНС" НА ДЖ. Р. ТОЛКИН; "МЕРИ ПОПИНЗ";"ПРОКЪЛНАТИЯТ СЕЙЛЪМС ЛОТ" НА СТИВЪН КИНГ; "НЕИЗЖИВЯНИ СПОМЕНИ"- СТ. КИНГ;"ШЕПОТИ" НА ДИЙН КУНЦ"БОГАТ БЕДЕН"-ЪРУИН ШОУ;

Редактирано от Denitsa (преглед на промените)

Кратка история на Втората Световна Война, Грешки на великите генерали, Септември 1939 последните седмици на мира, Ървин Роммел автобиография, Хитлер,Тайни и загадки на Третия Райх и Книга за Бронирана техника през ВСВ на СС.

Извинявам се не видях, че съм писал преди това Публикувано изображение

Редактирано от Rommel42 (преглед на промените)

"Наследникът от Калкута"- Робърт Щилмарк и Ерих Кестнер, на когото каквото и да хвана си е страхотно

Диви разкази - Николай Хайтов Кръстникът - Марио Пузо Властелинът на пръстените - Дж. Р. Р. Толкин Алхимикът - Пауло Коелю И много други...

"Махалото на Фуко" - Умберто Еко "Хайка за вълци" - Ивайло Петров "Мъртвите сибирски полета" - Виктор Фалк

Аз имам малко едностранен вкус, и клоня към приключенските и обожавам пиратските историй, любимите ми книги са "Граф Монте Кристо", "Наследникът от Калкута", "Черният Корсар" и "Сандокан", тея книги мога да ги чета милион пъти и пак ще са ми супер интересни Публикувано изображение

• 4 седмици по-късно...

Ако трябва да се огранича само до 1-на - "Най-синьото вълшебство" на Петя Дубарова и "Майстора и Маргарита" на Булгаков. От тях двете не съм в състояние да избера едната, макар че Петя съм я чел до степен, че моят екземпляр от книгата се разпадна напълно. "Майстора" ми е не по-малко любим, макар и да го чета по-рядко. Иначе - "Имя им Легион".

Доста книги са оставили дълбока следа в съзнанието ми но изключително ценя Л. Рон Хабърд особено поредицата Мисия земя която прочетох на 3 езика но се радвам че оспях да събера и прочета няколко пъти 10 книги изключително ценя Хабърд претежава изключителен стил на писане веднага след него е Толкин каквото и да кажа за книги те му и писателския му гении ще е малко от "съвремините" писатели Песен за Огън на Мартин, Джордж Р. Р. е добра поредица Сага за Войната на Разлома на Реймънд Фийст ,Белгарион на Дейвид Едингс, както и книгите на Робърт А. Салваторе за Дризт до Урден както и много други които не ми се изброяват сички но определено има много добри книги които са много по интересни от които и да е филм е някои игри им пряват конкуренция :) но ми е много трудно да кажа коя е любимата ми ми книга или даже писател сички са разлини и имат различни доцтоинства които те карат да ги четеш

Редактирано от nameZx (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Краят на детството - Артър Кларк

Абе дай да я прочета тази книга, само чувам за нея
  • 2 седмици по-късно...

"Анастасия" на Колин Фалконър То любима книга е малко относително понятие според мен, защото човек, четейки непрекъснато книги се среща с все по нови и по-нови и така всяка поотделно докосва дадената личност, а нали човек се учи, докато е жив.

Редактирано от wertyusa (преглед на промените)

Всичко за Шерлок Холмс - дори и новите книги от други автори - амтосферата им е неверояна.

• 2 седмици по-късно...

Падам си по-вече по Психологическите и научните иначе любими книги са ми "Правилата на живота 1,2,3" "Сила за Живот"много хубава книга за хараненето понеже баща ми и аз в семейството се храним здравословно аз от него се зарибих той от години се храни така и аз бях с наднормено тегло и тази книга ми помогна да отслабна с 25кг. за 4-5 месеца някъде. "Езика на тялото и скрития смисъл в думите"

"Сидхарта" - Херман Хесе "Силмарилион" и "Властелинът на пръстените" - Толкин "Алхимикът" - Паулу Куелю "Война и мир" - Толстой

"Сидхарта", "Името на розата", романите на Жорж Сименон, преди любима ми беше "Владетелят" на Николо Макиавели, но после разбрах, че не е хубаво човек да има една любима книжка. ПС: Май най- любимата ми е тази, която написах преди известно време. :blink:

• 1 месец по-късно...

ЧОВЕКЪТ, КОЙТО СЕ СМЕЕ - В. ЮГО тва е най-великата книга + М-р Убийство - Д. Кунц Кристин - С. Кинг Кръгът на Матарезе - Р. Лъдлъм Часовникарят - Дж. Дивър Шесте дни на Кондора - Севера срещу Юга - К. Май

Редактирано от black jesus (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.