Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е любимата ви книга?

Featured Replies

Аз бих добавила още няколко изключителни книги според мен : " Птиците умират сами"- Колийн Макълоу " Вечната Амбър"- Катлийн Уиндзор "Клетниците"- Виктор Юго " Денят на чакала"- Фредерик Форсайт "451 градуса по фаренхайт"- Рей Бредбъри " Повелителят на мухите"- Уилям Голдинг "Престъпления и наказания"- Достоевски и още много, но да не прекалявам......

• Отговори 208
  • Прегледи 66k
  • Създадено
  • Последен отговор

"Кучката" - Джаки Колинс "Връзки в Ел Ей" - Джаки колинс Всичките книги от поредицата Хари Потър "Под игото" - Иван Вазов "Шифърът на Леонардо" - Дан Браун В общи линий това е... :speak:

Всичко на Буковски "9,99лв." - Фредерик Бегбеде "Параграф 22" "Престъпление и наказание" - Достоевски "Мъртви души" - Гогол "Трима души в една лодка" - Джеръм Джеръм "Метаморфозата" - Франц Кафка "Разкази и текстове за нищо" - С. Бекет "Закуска в "Тифани" - Труман Капоти "За мишките и хората" - Стайнбек "Парфюмът" - Патрик Зюскинд "Смърт във Венеция" - Томас Ман "12-те стола" - Иля Илф и Евгений Петров "Шогун" - Джеймс Клавел и много др.

Тез книжки са ми били любими през различните етапи и етапчета на досегашния ми неособено дълъг живот: "1984"- Джордж Оруел "Дюн"- Франк Хърбърт "Граф Монте Кристо"- Ал. Дюма "То"- Стивън Кинг "Петата планина"- Паулу Коелю "Хоро"- Антон Страшимиров "Емил от Льонеберия"- Астрид Линдгрен "Патиланско царство"- офф, май беше Ран Босилек или нещо от сорта "Рудниците на цар Соломон"- Хенри Р. Хагард

въпреки че съм малка съм чела много книги но най-много ми харесват "Без дом" "Клетниците" и "Граф Монте Кристо" :whist:

"1984"- Джордж Оруел

Набелязала съм си я в Amazon на английски и в скоро време ще я нападам :headphones:

О, много са. "Времето е най-простото нещо" и "Магистралата на вечността" на Клифърд Саймък, "Жътварят" и др. на Тери Пратчет, "Хари Потър" на Роулинг, "Силмарилион" на Толкин и др.
  • 1 месец по-късно...

"Граф Монте Кристо"

"Клетниците"

"Анна Каренина"

"Отнесени от вихъра"

"Вечната амбър"

-произволно подредени. Публикувано изображение

• 3 седмици по-късно...

Към любимите си книги определено добавям ,,Черна Книга`` на Орхан Памук !

Сред любимите ми са "Портретът на Дориан Грей"-Оскар Уайлд,"Мостовете на Медисън"-Р.Дж.Уолър,творбите на Агата Кристи;наскоро прочетох и "Отнесени от вихъра" на М.Мичъл и мисля,че и тя е достойна да се нареди в почетния списък.

Не са много книгите, който съм прочел, различни от техническа литература, но романите за Пери Мейсън, като че ли ме грабват най-много - "Наклонената свещ", "Пери Мейсън предполага". Също и за Шерлок Холмс. Едит: набелязал съм си Тримата мускетари, ама кога ще е...

Редактирано от accorp (преглед на промените)

Пропуснах да спомена сред любимите ми и разказите на Джек Лондон-просто великолепни!

''Алхимикът''- Паулу Коелю ''Единайсет минути''- Паулу Коелю Детективските романи на Агата Кристи Поредицата ''Хари Потър'' ''Белия зъб''- Джек Лондон

lubimata mi kniga e na Main Rid KONNIKAT BEZ GLAVA Публикувано изображение

Спазвай правилата на форума и пиши на български-кирилица !

Любимата ми книга е Майн Рид-Конникът без глава.

"Скарамуш" - Рафаел Сабатини "Капитан Блъд" - Рафаел Сабатини "Новите приключения на капитан Блъд" - Рафаел Сабатини "Морският ястреб" - Рафаел Сабатини "Тримата мускетари" - Александър Дюма "Двадесет години по-късно" - Александър Дюма "Изгубеният свят" - Артър Конан Дойл "Цветният воал" - Съмърсет Моъм "Железният светилник" - Димитър Талев "Под игото" - Иван Вазов

• 4 седмици по-късно...

1-Кралица Марго-Ал.Дюма 2-Тютюн-Д.Димов П.П Това са книгите,които са ми направили най-силно впечатление поне за сега де :)

Да "тютюн" е една велика книга, и аз нея мислех да кажа като любима, но е трудно да се избере само една. "Граф Монте Кристо" също много ми харесва, както и "Тримата мускетари". Карлинг е написал всичките ми любими книги. Харесвам всичко на Сабастини, както и на Ал.Дюма Поредицата на Талев от "Железния светилник", "Преспанските камбани", "Гласовете ви чувам" и "Илинден" също са много завладяващи книги. Много си падам по творчеството на Майн Рид, а най-вече "Оцеола", както и всичко на Карл Майн. Друго което няма да забравя са книгите на Фани Попова Мутафова от трилогията, както следва "Солунския чудотворец", "Дъщерята на Калояна" и "Йоан Асен II" Също така "Капитан немо", "Капитан хатерас", "От земята до луната" и др. Ами това май са книгите които най са ми харесали, въпреки че има още много.

"Параграф 22"-Джоузеф Хелър "Цар Плъх"-Джеймс Клавел "Малкият принц"-Екзюпери "Тъй рече Заратустра"-Ницше "Червено и черно"-Стендал

"Цар Плъх"-Джеймс Клавел

Ибре, този "Цар плъх" какво и харесвате толкова на книгата. За мен беше супер подтискаща.

Друго което няма да забравя са книгите на Фани Попова Мутафова от трилогията, както следва "Солунския чудотворец", "Дъщерята на Калояна" и "Йоан Асен II"

Подкрепям.

Направо изумително.. Как може толкова много хора да харесват една и също и то от литература която се чете в 6 7 клас . Граф Монте Кристо, И дрън дрън още пуберски историйики дори имаше някъде и Чичо Томовата Колиба, Ей я си признайте и за Винтеу, а? А? Май не сте чели от 7 клас та до... Шифъра на Леонардо? А Бушидо , някой чел ли е или да търся друг форум?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.