Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е любимата ви книга?

Featured Replies

"Убийство в Ориент Експрес","10 малки негърчета","Предизвестено убийство","Неочакван гост","Азбучните убийства","Винету"."Двата тигъра","Смърт край Нил" и мн.мн. др. Публикувано изображение

• Отговори 208
  • Прегледи 65,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Много са всичките на Клавел,на Гришам,"След нас и потоп" и др.

Аз бих посочил и "Приключенията на Незнайко" на Ломоносов (май така се казваше).

Песен за Огън и Лед на Мартин Придворния убиец на Хоб Парижката света Богородица на Юго Хазарски речник Крал Артур на Роджър Ласлийн Грийн ...сигурно има и други....

Скоро прочетох "Портретът на Дориан Грей". Много е добра.

Скоро прочетох "Портретът на Дориан Грей". Много е добра.

Дам,това е страхотна книга :wors:

"Мъртва зона" на Стивън Кинг Публикувано изображение

Това също е невероятно готина книжка :)

днес завърших прочета на една много интересна книга, която е изключителна, въпреки че не е типичния ми стил - 1984 - Джордж Оруел. Наложи ми се да я прочета, понеже се счита за Библията на специалността, която следвам - социология . Отначало бях доста резервирана, но като се зачетох толкова ме погълна, че я прочетох почти на един дъх :hush: страхотна книга, даже смятам да си я препрочитам :bye1:

Редактирано от chain_reaction (преглед на промените)

Тъмната кула - Стивън Кинг Сблъсък - Стивън Кинг То - Стивън Кинг Краят на детството - Артър Кларк Градът - Клифърд Саймък Магистрала на вечността - Клифърд Саймък Космическа одисея - Артър Кларк Пътеводителя - Дъглас Адамс Кръстникът - Марио Пузо

Моята любима книга е "Алхимикът"-Паблу Куелю чела съм я стотици пъти и няма да ми омръзне. Знам, че може да звучи банално, защото тази книга е известна като книгата на манекенките, защото винаги като ги питат за любима книга те казват "Алхимикът", а съм сигурна че дори незнаят как изглежда корицата.

Космическа одисея - Артър Кларк Парижката света Богородица - Юго и Енерган 22 но немога да се сетя на кой автор беше.

"Малкият принц" на Екзюпери е книгата, която според мен всеки трябва да прочете! Скоро разбрах, че децата в 4-ти клас я имат включена в учебната си програма, което ме изуми. Това съвсем не е детска книжка и призовавам капацитетите в Министерството на образованието да вземат мерси по въпроса! Както и да е, отплеснах се от темата... Други книги, които ми направиха силно впечатление са: "Историята на една чайка и на котарака, който я научи да лети" на Сепулведа, естествено "Алхимикът", "P.S. обичам те" на Х. Дж. Браун, "Илюзии","Едно" и "Мост през вечността" на Ричард Бах, "Даровете на влъхвите" на О'Хенри и изобщо всички разкази на О'Хенри. И нещо от български автор, което ми направи силно впечатление "Любов и смърт под кривите круши" на Кристин Димитрова.

Моите са няколко! Най-много ми харесва една малко по-неизвестна книга-на Ричард Стейнбърг-"Операция Абхазия", "Тримата мускетари"-Александър Дюма, разбира се "Хари Потър" и повечето от книгите на Гришъм и Хейли! А и на Лий Чайлд е много хубава "Място за убиване" Публикувано изображение

Като тинейджър много харесвах поредиците на Ф. П. Мутафова -Солунският чудотворец, Дъщерята на Калояна, Йоан Асен II, Последният Асеновец и на Димитър Талев - Железният светилник, Преспанските камбани, Илинден, Гласовете ви чувам Ако някой има книгите в електронен вид на Фани Мутафова моля да даде линк :)

"Кръстникът" - Марио Пузо "Време да убиваш" - Джон Гришам "Мъртвата зона" - Стивън Кинг

• 1 месец по-късно...

"Малкият принц" на Екзюпери е книгата, която според мен всеки трябва да прочете! Скоро разбрах, че децата в 4-ти клас я имат включена в учебната си програма, което ме изуми. Това съвсем не е детска книжка и призовавам капацитетите в Министерството на образованието да вземат мерси по въпроса! Както и да е, отплеснах се от темата...

Съгласна съм с теб. Това въобще не е детска книга. Как смятат децата от 4 клас да я прочетат и да арзберат всичко, за което става на въпрос. Любима книжка ми е :huh:
  • 2 месеца по-късно...

Александър Дюма - "Граф Монте Кристо"; Иван Вазов - "Под игото"

Дойде и моя ред Публикувано изображение

Парфюмът - Патрик Зюскинд

Железният светилник - Талев

За мишките и хората - Стайнбек

Шогун - Клавел

Източен вятър, западен вятър - Пърл Бък

Фактотум - Буковски

Портретът на Дораин Грей - Оскар Уайлд

451 градуса по Фаренхайт (само дето все забравям автора :wors: )

Разкази и текстове за нищо - С. Бекет

Мъртвите сибирски полета - Виктор Фон Фалк

Както и един разказ на Джек Лондон - "Жажда за живот"

П.П: lisicata, не че съм фенка на Хари Потър ама авторката не се ли казваше Джоан Катлин Роулинг (?)

Редактирано от AciDBurn (преглед на промените)

Mоета любима книга е "Хари Потър" от Джеймс Крус Роулинг. :)

И аз съм му голям фен..Като прочетох какви сериозни книги се размятаха, чак ме хвана страх..?!!

И незнайно защо се сетих за любимия на фотомоделите в Плейбой-БГ автор - Пало Куельо... :)

"Кръстникът" - Марио Пузо

"Умират глупаците" - Марио Пузо

"Последният дон" - Марио Пузо

"Сицилианецът " - Марио Пузо

"Омерта" - Марио Пузо

"Четвъртият К" - Марио Пузо

"Специалист от Сицилия" - Норман Луис

:beer: Като заприказвахте за "Малкия принц" (и аз много я харесвам и според мен изобщо не е детска книжка), бях чула някъде, че човек трябва да е прочете три пъти в три отделни етапа от живота си. Като малък, в юношеска възраст и като зрял човек. Така всеки път се възприема по различен начин и се открива нещо различно. :clap:

Не мога да кажа коя точно е любимата ми книга, но определено "Малкият принц" оставя следа в съзнанието на читателя, и всеки път като я четеш-все нещо ново научаваш!

Редактирано от nikolay6_pl (преглед на промените)

Кратка История на Втората Световна Война :nono:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.