Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е любимата ви книга?

Featured Replies

Направо изумително..

Как може толкова много хора да харесват една и също

и то от литература която се чете в 6 7 клас .

Граф Монте Кристо, И дрън дрън още пуберски историйики

дори имаше някъде и Чичо Томовата Колиба,

Ей я си признайте и за Винтеу, а?

А?

Май не сте чели от 7 клас та до... Шифъра на Леонардо?

А Бушидо , някой чел ли е или да търся друг форум?

Че на мен "Винету", "Съкровището в сребърното езеро" са ми сред любимите.....

А като казваш "Бушидо",предполагам визираш "Бушидо: духът на Япония" от Инадзо Нитобе ?Писана е пред повече от век-но си е хубава Публикувано изображение

Лично на мен не ми допадна,но и нея я имам в библиотеката си Публикувано изображение

• Отговори 208
  • Прегледи 65,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Всичко на Карл Майн и на Майн Рид е хубаво, не съм ги изброил защото са прекалено много :angry:

Само една книга да е ...

Българска л-ра

Септември -Гео Милев

Черна песен -Димчо Дебелянов

А иначе, обичам философска литература, историческа, както и класическа. Не обичам фантастика.

Няма да бъда много точен, но

Размисли- Гьоте/ философия/

Аз, Клавдий/историческа/

Що се отнася до класическата л-ра харесвам сборници със проза и лирика на всякакви автори, най-вече европейски.

---

Edit- българските линкове са за произведенията, но сборници на Милев и Дебелянов с лирика и проза има с тези заглавия.

Редактирано от uberalles (преглед на промените)

Отдавна се отказах да си определям любима книга (още от времето на лексиконите, а то, вярвайте, беше отдавна). Но имам любима литературна школа и това е руската. Няма да изреждам цялата руска класика, но ще спомена някои любими произведения Ана Каренина - Толстой В навечерието - ТУргенев Майсторът и Маргарита - Булгаков Дванадесетте стола и Златният телец - Илф и Петров Момичето и смъртта - Горки Белите одежди - Вл. Дудинцев Д-р Живаго - Пастернак Покана за екзекуция - Набоков "Децата на Арбат" и продълженията - А. Рибаков и мн. мн. други (спирам да изброявам, защото ще изтърва нещо) От другите школи харесвам В. Юго -целият Шекспир Шилер - драмите Бокачо - Декамерон Сенкевич - Quo vadis Умберто Еко - Махалото на Фуко (не съм манекенка!!!) Стефан Цвайг - Мария Антоанета, Еразъм, Магелан, Фуше, Мария Стюарт Толкин - всичко Исабел Алиенде - Къщата на духовете Морис Дрюон - поредицата "Прокълнатите крале" Анри Троая - Екатерина Велика Робер Мерл - Величието на Франция, Добре охранявани мъже и др. от българските автори много уважавам Радичков, Антон Дончев, харесвам и "Земя за прицел" на Св. Бъчварова Също така много обичам да чета биографична и автобиографична литература

Направо изумително..

Как може толкова много хора да харесват една и също

и то от литература която се чете в 6 7 клас .

Граф Монте Кристо, И дрън дрън още пуберски историйики

дори имаше някъде и Чичо Томовата Колиба,

Ей я си признайте и за Винтеу, а?

А?

Май не сте чели от 7 клас та до... Шифъра на Леонардо?

А Бушидо , някой чел ли е или да търся друг форум?

А може ли малко по-спокойно? Всеки си има право на вкус и мнение.

И аз на моменти недоумявам как зрели хора могат да изборят няколко книжки от гимназията + Шифъра на Леонардо, но все пак не всеки има време да чете, пък и понякога желание.

И въпреки всичко някой от любимите ми автори (визирам Достоевски, Гогол, Данте и др.) се изучават в училище, макар аз по програма да не съм учила Достоевски. И все пак са ми любими.

Аз също съм чела "Бушидо", но ако ще се държиш така грубо, няма да е зле наистина да търсиш друг форум.

Sessily, изброила си страхотен списък. Припомни ми доста ценни книжки и уважавани автори. Иля Илф и Петров са невероятни, а "12-те стола" ми е една от любимите книги. :rolleyes: Поздравления за списъка :)

• 2 седмици по-късно...

"Бреговете на Сирт" (Жюлиен Гракх) "Книга на Безпокойството" (Фернанду Песоа) "Островът от предишния ден" (Умберто Еко) "История на Лудостта" (Мишел Фуко)

• 1 година по-късно...
"На изток от рая", "За мишките и хората"-Стайнбек, "Степният вълк"-Хесе, "Малкият принц"-Екзюпери, "Полет над кукувиче гнездо"-Киси, творчеството на Достоевски, Ремарк, Щайнер, Ницше, Шопенхауер
  • 2 седмици по-късно...

Ми Хари Потъ и даровете на съмрта, и всички останали :) , също и Хрониките на спайдаруик ! 4 след полунощ , и така нататак и така нататак

• 1 месец по-късно...

"Осъдени души"- не може без българско присъствие ;) "Гнева на ангелите"-Сидни Шелдън, "История на греха"-велика книга,страхотен творец е Жеромски...И после още хиляда книги-Властелина на Толкин,Шана на Удиуиз--тези двете съм ги чела по 100 пъти Публикувано изображение

Поредицата на Стефани Мойер вече е на първо място вече! :P Много харесвам творчеството на Дебелянов... той ми е любим от българските автори, иначе на чуждестранните автори- "Робинзон Крузо", "Винету", "Мъртва зона" ... ;)

"Любов по време на холера" и "Сто години самота" на Габриел Гарсия Маркес "Вертеп" и "Нана" на Емил Зола "Тютюн" Д.Димов "Дъщерята на Калояна" Фани Попова-Мутафова "Лолита" Владимир Набоков "Мрачният Джуд" Томас Харди "Степният вълк" Херман Хесе "Мадам Бовари" Гюстав Флобер "Чичо Томовата колиба" Хариет Б. Стоу

Редактирано от mila3 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Нека започна с приказките, те ми бяха любими когато бях малка,дори и сега ги чета с удоволствие,през 1994г.за първи път прочетох историческа любовна книга "Дивата котка"и много ми хареса,до тогава този вид книги ги възприемах като мръснишки,но осъзнах че не е така и започнах да ги колекционирам.Има толква много информация от която можеш да научиш полезни и интересни неща,но и самото удоволствие да ги четеш е достатъчно.След това дойдоха книгите -игри,те бяха две в едно, им чета интересна история,хем избирам героя ми на къде да поеме, съдбата му бе в мойте ръце и начина ми на мислене и разсъждение.Първата книга-игра попаднала в ръцете ми беше "Замъкът на джуджетата".После се увлякох по фантастиката първата книга която прочетох беше "Втора Одисея 2010"на Артър Кларк,"Магистрала на вечността"на Клифърд Саймък ,и още много други.Книгите се превърнаха като страст за мен копувах по десет книги на седмица и четях постоянно навсякъде,но най любими книги за толква години си останаха на Нора Робъртс,тази великолепна писателка твори магия на белия лист.Най-любимите ми са поредицата "В смъртта" за лейтенант Ив Далас,това е историята на една смела и умна жена,отдадена да спасява и разкрива престъпления с който едва ли някои друг може да се справи. Тя е кораво ченге готово да рискува собствения си живот за да въздаде справедливост в името на жертвите,във същото време тя е и много чувствителна и преданна към хората който обича.Ето това прави Нора Робъртс,кара геройте и да оживяват и да пленяват читателя с интересната история.Напоследък се вманиачих и по книгите за вещици и вампири една тема която ме интересува от години,но на която обръщам внимание едва сега.Наскоро прочетох "Здрач" на Стефани Майър и е много добра,след това на Ан Райс"Вампира Виторио" и " полунощ"-вещиците Мейфеър 1 и 2 книга,също много добри книги.Преди години прочетох и "Дракула"на Брам Стоукър,много добра.Набелязала съм си още десетина книги на тази тема,но за тях когато ги прочета.

• 1 месец по-късно...
  • 1 месец по-късно...

"Тримата мускетари "от Ал.Дюма- една от най-любимите ми! "Конникът без глава" - Майн Рид "Под игото" - Иван Вазов "Чичо Томовата колиба"от Хариет Бичър Стоу- препрочетох я пак наскоро....Невероятно силно въздействие - плаках,докато четях..

Обичам най много "хитри" книги-падам си много по английския хумор в лицето на Уудхаус а и Джером К Джером ,"Параграф22",Приключенията на храбрия войник Швейк"

И как да си избера само една любима :) Най-най любимата ми, която мога да чета отново и отново е " Малкият принц" :)

И как да си избера само една любима :rolleyes:

Най-най любимата ми, която мога да чета отново и отново е " Малкият принц" :)

+1

• 2 месеца по-късно...

Много са Мечо Пух, Хрониките на Амбър, Малкия принц, Тримата мускетари, Приключенията на Лукчо, Хрониките на Нарния, Хари Портър, Граф Монте Кристо, Белия зъб, Дивото зове и т. н.

Клетниците на Виктор Юго

+ Парижката Света Богородица

Тайнственият остров-Жул Верн

Наследникът от Калкута-Роберт Щилмарк

Редактирано от bog4eto (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.