Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е любимата ви книга?

Featured Replies

Тери Пратчет - Фауст

• Отговори 208
  • Прегледи 65,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Дотук води "Цар плъх" .И на мен ми е е една от любимите. Плюс: Мъртвите сибирски полета. Чоки Как се каляваше стоманата Тютюн Среднощен експрес Летище.

Редактирано от trapped79 (преглед на промените)

И аз много обичам да чета,но напоследък нямам време. Ще спомена "Непобедимия" на Станислав Лем;"Сталкер" на братя Стругацки;трилогията за Хиперион на Дан Симънс;"Сезонът на мъглите" и следващата и част на Евгени Гуляковски;всичко на Джон Р.Р. Толкин,Тери Пратчет и т.н. Много са,просто няма как да ги изредя всичките.А има и доста разкази,главно фантастика и фентъзи.;) П.С Обичам и класически романи,исторически,криминални,трилъри. Например "Сътворението" на Гор Видал, трилогията на Хенри Сенкевич( " Кръстоносци","Потоп" и 'Пан Владовски"),индийските епоси "Рамаяна" и 'Махабхарата".От българските автори ще спомена Павел Вежинов като главен любимец( фантастика все пак :computer2: )

Редактирано от Morfey_A (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Преди да намеря Хари Потър всички досега(6 на брой) любима книга ми беше "Реми и призракът" на Колет Вивие.После за известно време(май докато ги прочета) беше Хари и ...-(и 6те). Но сега като мина страстта по Хари , пак любима ми е "Реми и призракът".Тя ще ми е любима винаги!!! Тя е от детските ми години, но вече порастнах(отдавна) и пак ми е любима! Любима ми е защото в нея има всичко: и приключения, и разследване, и много хумор! А любимите ми жанрове са криманалните и хуморът(но хуморът само от определени автори). Ще напиша кои са ми любимите автори на криминална литература и на хумор. Няма да пиша произведенията им,защото от тези автори,ако книгата е криминална или хумор обожавам всичко! И така ето ги и тях: КРИМИНАЛНИ от: АГАТА КРИСТИ , КОЛИН ДЕКСТЪР , ГИЛБЪРТ ЧЕСТЕРТЪН , РЕКС СТАУТ и РОБЪРТ ГОЛДСБЪРОУ(и двамата пишат за детектив Нироу Улф,затова ги пиша заедно) , ВАН ДАЙН , ЪРЛ ДЕР БИГЪРС , РОБЪРТ ван ХЮЛИК , ПАТРИША КОРНУЕЛ , РЕЙМЪНД ЧАНДЛЪР , РОБЪРТ ПАРКЪР , ЕД МАКБЕЙН , МИКИ СПИЛЕЙН , ЪРЛ СТЕНЛИ ГАРДНЪР(пише за Пери Мейсън) , ЖОРЖ СИМЕНОН , АРТЪР КОНАН ДОЙЛ , КАРЛАЙН ГРЕЪМ(но не са подредени по предпочитания,защото са ми любими всичките) .Освен АГАТА-все пак за мен тя е КРАЛЯТ и КРАЛИЦАТА ! ХУМОР: НА ПЪРВО МЯСТО от ПЕЛЪМ Г. УДХАУС(в този жанр той е КРАЛЯТ ) , после са САН АНТОНИО и САКИ.

• 2 седмици по-късно...

"Граф Монте Кристо", "Тримата мускетари", "Шифърът на Леонардо" и още и още... Рядко уцелвам книга, която да не ми хареса.

Най-великата книга според мен е Тримата мускетари на Дюма, ама вие си знаете

"На изток от рая" - Джон Стайнбек "Улица Консервна" - Джон Стайнбек "Полет над кукувиче гнездо" - Кен Киси "Доктор Живаго" - Борис Пастерняк "Спасителят в ръжта" на Джеръм Селинжър

Редактирано от selia (преглед на промените)

1. Осъдени души - Д. Димов :wors:

2. Време разделно - А. Дончев :wors:

3. Солунският чудотворец, Дъщерята на Калояна, Йоан Асен II, Последният Асеновец - Ф. П. Мутафова :wors:

4. Железният светилник, Преспанските камбани, Илинден, Гласовете ви чувам - Д. Талев :clap:

5. Вечната Амбър - К. Уиндзор ;)

6. Брулени хълмове - Е. Бронте

7. Ана Каренина - след много мъки четене и размисли се нарежда в класацията ми - Л. Толстой :nono:

8. Жерминал - Емил Зола :wors:

9. Знахар - Т. Д. Мостович :wors:

10. Кръстникът - М. Пузо

11. Ейглетиерови, Гладът на лъвчетата, Вълнения(Краят на Ейглетиерови) - Анри Троая :wors:

И една по-тийнейджърска - Чичо Томовата колиба - Х. Б. Стоу :wors:

А къде е Морал на Мостович?

Любимата ми книга е "Аз, Азис" :). Не, сериозно, най-добрата книга ноято съм чел е "Шестото клеймо". Според мен е много по-добра от Шифъра

Изненадана съм сама от себе си,че не съм писала в тази тема...Както и да е. Не бих подреждала любимите ми книги в някакъв ред,защото са ми еднакво скъпи и мили.Просто започвам поред. ,,Майстора и Маргарита``-Михаил Булгаков- Чела съм я поне 8 пъти и всеки един път намирам нещо ново,нещо различно,в което да се влюбвам отново и отново.Невероятна е.Ако не сте я чели,я прочетете,а ако сте,значи ме разбирате.В един роман преплетени толкова емоции,мисли,чувства и преживявания,че при първото четене може да ти завие свят и да се питаш в кое измерение на човешката душа и същност си.Пак се отнесох в приказки.... ,,На изток от рая``-Дж.Стайнбек-Няма нужда от коментар.Само ще кажа,че краят буквално ми спря дъха?Невероятна книга,както и всички на Стайнбек. ,,Полет над кукувиче гнездо``-Кен Киси-Помня как като бях 7-8 клас бях изчела повечето квиги в къщи и случайно попаднах на тази,но баща ми ми каза нещо от сорта,че нямало още да разбера този роман.Това разбира се ме насърчи още повече да я прочета и го направих.Не зная какво съм разбрала,но след година две пак я прочетох и ми се стори коренно различна от отав,което бях чела преди време.ех...спомени и не на последно място ,,Властелинът на пръстените`` връх на фентъзито според мен

Такаам...:

Публикувано изображение Оруел - 1984

Публикувано изображение Карл Май - Съкровището в сребърното езеро

Публикувано изображениеСузана Кубелка - Страст в рая

Публикувано изображение Сан Антонио - Берю-берю

Публикувано изображение Самюъл Хънтингтън - Сблъсъкът на цивилизациите

Публикувано изображение Джон Кийн - Медиите и демокрацията

Публикувано изображение Марко Семов - Българска народопсихология

Публикувано изображение Иван Хаджийски - Бит и душевност на българския народ

за сега толкоз :)

Изненадана съм сама от себе си,че не съм писала в тази тема...Както и да е.

Не бих подреждала любимите ми книги в някакъв ред,защото са ми еднакво скъпи и мили.Просто започвам поред.

,,Майстора и Маргарита``-Михаил Булгаков- Чела съм я поне 8 пъти и всеки един път намирам нещо ново,нещо различно,в което да се влюбвам отново и отново.Невероятна е.Ако не сте я чели,я прочетете,а ако сте,значи ме разбирате.В един роман преплетени толкова емоции,мисли,чувства и преживявания,че при първото четене може да ти завие свят и да се питаш в кое измерение на човешката душа и същност си.Пак се отнесох в приказки....

,,На изток от рая``-Дж.Стайнбек-Няма нужда от коментар.Само ще кажа,че краят буквално ми спря дъха?Невероятна книга,както и всички на Стайнбек.

,,Полет над кукувиче гнездо``-Кен Киси-Помня как като бях 7-8 клас бях изчела повечето квиги в къщи и случайно попаднах на тази,но баща ми ми каза нещо от сорта,че нямало още да разбера този роман.Това разбира се ме насърчи още повече да я прочета и го направих.Не зная какво съм разбрала,но след година две пак я прочетох и ми се стори коренно различна от отав,което бях чела преди време.ех...спомени

Определено тези книги са ми спирали дъха. Последно от тях прочетох "На изток от рая" и още съм опиянена от нея.

"Майстора и Маргарита" - гледах филма, възхити ме идеята на самия автор. Скоро мисля да прочета и книгата, макар че засега я имам само в електронен вид.

"Полет над кукувиче гнездо" завинаги ще остане в съзнанието ми жизнения дун на Макмърфи.ю

Но не трябва да забравяме и другите книги на Стайнбек: "Улица Консервна" и "Зимата на нашето недоволство". Определено Стайнбек е един от любимците ми. :)

Определено тези книги са ми спирали дъха. Последно от тях прочетох "На изток от рая" и още съм опиянена от нея.

"Майстора и Маргарита" - гледах филма, възхити ме идеята на самия автор. Скоро мисля да прочета и книгата, макар че засега я имам само в електронен вид.

"Полет над кукувиче гнездо" завинаги ще остане в съзнанието ми жизнения дун на Макмърфи.ю

Но не трябва да забравяме и другите книги на Стайнбек: "Улица Консервна" и "Зимата на нашето недоволство". Определено Стайнбек е един от любимците ми. :hush:

Определено е така,Стайнбек е гений.Има си специфично свой стил и хората,чели повечето от книгите му,спокойно разпознават стила му.Аз харесвам много и ,,Небесните пасбища`` и ,,Гроздовете на гнева``
  • 3 седмици по-късно...

много книги съм чела а и ми предстои да прочета,но в съзнанието ми ще останат книги като терез ракен на емил зола,майстора и маргарита на булгаков,ана каренина на толстой,комедиите на бранислав нушич и още много,но няма да ги избриявам.важното в случая е че се чете,че позволяваме на съзнанието си да открива нови светове,различни и винаги необятни. :)

====>>>Параграф 22 ====>>>Тютюн ====>>>Портокал с часовников механизъм ====>>>Полет над кукувиче гнездо ====>>>Сбогом на оръжията ====>>>Цялото кралско войнство ====>>>Цитаделата ====>>>Дванадесетте стола Има още доста, но най-любимите май май са ми това :hush:

Полет над кукувиче гнездо - Кен Киси

Спасителят в ръжта- Селинджър

Какавидите- Джон Уиндам

Щамът Андромеда- Майкъл Крайтън

10 малки негърчета- Агата Кристи

А какво да кажа за психологическите новели на Стефан Цвaйг :) Уникални!!! Прочетете "Амок" пък ще си говорим пак

Редактирано от magiosnik (преглед на промените)

Винаги мога да чета Клавел (Шогун, Тай Пан, Гай Джин, Цар Плъх,Търговска къща и Вихрушка), от фантастика поредицата на Лоис Макмастър Бюджолд за Майлс Воркосиган

Много книги са останали в съзнанието ми,но фаворити са ми може би "Наричаха ме желязната ръка"на Цончо Родев,"Атомният човек" на Любен Дилов както и ВСИЧКО на Чандлър :)

"Силмарилион"-на проф.Tolkien.Който каже,че има друга такавакнига в този жанр-ще му пратя много здраве :clap:

• 2 седмици по-късно...

Краят на Атлантида - Марион Зимър Брадли Но това е само една от многото, които мога да чета до безкрай.

Дъглас Адамс: Пътеводител на галактическия стопаджия

"Бялата ръкавица"-Майн Рид "10 малки негърчета"-Агата Кристи "Смятай се за мъртав", "И какво ще стане с мен?", "Склонен към насилие"-Дж.Х.Чейс

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.