Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е любимата ви книга?

Featured Replies

П.С Обичам и класически романи,исторически,криминални,трилъри. Например "Сътворението" на Гор Видал, трилогията на Хенри Сенкевич( " Кръстоносци","Потоп" и 'Пан Владовски"),индийските епоси "Рамаяна" и 'Махабхарата".

Налага се да те поправя. "Кръстоносци" не е част от трилогията му. Тя се състои от "С огън и меч", "Потоп" и "Пан Володиовски".
  • Отговори 208
  • Прегледи 65,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не си спомям дали вече писах в тази тема, но всеки обича да си спомня любимите книги. За мен това определено са "Книга за джунглата" и "Приказки точно така" на Ръдиард Киплинг. Заради тях обаче май пораснах твърде идеалистично настоена :-) Но пък няма чак толкова лошо в това човек да държи на честта

• 1 месец по-късно...

Поредицата "В смъртта" на Нора Робъртс страхотна е.

Хрониките на Амбър на Роджър Зелазни, Колелото на Времето на Робърт Джордън

Публикувано изображениеПубликувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Всъщност, на мен много ми се иска да не бях чела някои книги само за да мога да ги прочета пак за първи път. Например "Майстора и Маргарита" и "Властелинът на пръстените"

• 5 седмици по-късно...

"Шифърът на Леонардо'' и "Шестото клеймо" - и двете от Дан Браун .  :yanim:Сега има трета по ред книга и чакам да излезе на български език. 

"Шифърът на Леонардо'' и "Шестото клеймо" - и двете от Дан Браун . :whist:Сега има трета по ред книга и чакам да излезе на български език.

Дан Браун има още две книги, които са издадени на български - "Метеоритът" и "Цифрова крепост" - http://www.chitanka....rst&mode=simple :angry:

• 4 седмици по-късно...

Ами "Автобиография" на Бранислав Нушич? Това е книга, което може да те накара да се подмокриш и отгоре(смях до сълзи) и отдолу(чак да пикнеш от смях).

• 2 седмици по-късно...

"ПТИЦА ЛИ Е КАТО ПТИЦА" - САТИРИЧНИ ФАНТАЗИИ НА ПИСАТЕЛЯ ЕМИЛ ИЗМИРЛИЕВ - МОЖЕТЕ ДА Я ИЗТЕГЛИТЕ НА АДРЕС http://www.e-bookbg.com/index.php?option=com_docman&task=doc_view&gid=2190&Itemid=61

Под Игото , Записки по българските въстания , Тримата мускетари , Без Дом !!!

• 5 месеца по-късно...

"ДЕСЕТ ПРИКЛЮЧЕНИЯ НА ЛИСКО" - БОРИС АПРИЛОВ Тази книга я прочетох преди 22-23 г. в 4 или 5 клас бях и оттогава съм я чел сигутно 10 пъти,знам я наизуст,но винаги ми е кеф да я чета отново и отново

Редактирано от magapasa__ (преглед на промените)

Любими много, трудно е да избера:

№1 в личната ми класация си остава "Престъпление и наказание" на Фьодор Михайлович Достоевски

Разбира се, няма как да пропусна "Братя Карамазови" на Достоевски, "Цар Плъх" на Клавел, "Граф Монте Кристо" на Александър Дюма, "Дейвид Копърфийлд", на Дикенс, "Моби Дик" на Хърман Мелвил, "Дивото зове" на Джек Лондон, "Спасителят в ръжта" на Селинджър, "Вълшебникът от Оз" на Лиман Франк Баум...

Редактирано от icicle_78 (преглед на промените)

I. Четирилогията на Дан Симънс за Хиперион 1. "Хиперион" 2. "Падането на Хиперион" 3. "Ендимион" 4. "Триумфът на Ендимион" II. "Диамантената ера" на Нийл Стивънс.

• 2 месеца по-късно...

Хари Потър ;)

А стига бе имаме еднакъв вкус но аз ще добавя и Дон Кихот! :)

"Алексис Зорбас" на Никос Казандзакис

И на мен вече ми е любима щом и на теб ти е но има и има още една „Реквием за една мръсница“ -Богомил Райнов :)

И на мен вече ми е любима щом и на теб ти е но има и има още една „Реквием за една мръсница" -Богомил Райнов :)

"Последното изкушение" на Казандзакис също е много добра.

Има и балет по нея- "Репетицията"с музика на Габор Пресер от Locomotiv GT и Бах.Ето малко музика от него:

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=1mL1vSEQaPs

• 2 седмици по-късно...

Силмарилион, Властелинът на Пръстените, и другите книги на Толкин. Също и Хари Потър поредицата. Четох скоро и Одисея в Космоса, чак любима не ми стана, но доста ми хареса. Иначе искам да прочета класики като Престъпление и наказание, Война и мир, За кого бие камбаната и т.н. Също любими са ми и стихотворенията на Ботев(най-вече Хаджи Димитър), и други избрани стихотворения, поеми и разкази на известните български поети и писатели(Септември, Песента на колелетата, Последна радост и т.н.).

1. Празни мисли на един празен човек - Дж.К.Джером 2. Параграф 22 - Джоузеф Хелър 3. Бойно поле Земя - Л. Рон Хабърд 4. Разказите на Робърт Шекли

"Разкази и текстове за нищо" - С. Бекет. Препрочитам си я в момента дори....и се преоткривам.

В моята лична класация на първо място е „Малкият принц”. Прочетох я в шести клас и нищо не разбрах. Прочетох я и когато сина ми беше в шести клас – тогава я разбрах. „Портретът на Дориан Грей” на Оскар Уайлд „Братя Крамазови” на Достоевски „Името на розата” на Умберто Еко „Полет над кукувиче гнездо” пък беше книгата, която като екранизация повтаряше едно към едно всичко, което си представях, докато я четях. И разбира се цялото творчество на Чехов.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.