Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Борисов подаде оставка на правителството - НС я прие!

Featured Replies

Искам да допълня нещо, което според мен е важно. На този етап, нагласата "така не може да се продължава повече" е достатъчна. Ако хората са мотивирани, нещата ще се развият от само себе си. Тъй или инак всякакво строго планиране на бъдещето е неуместно, защото се базира върху надежди, страхове, очаквания и недостиг на информация.

И още нещо, което хората може би започват да разбират - властта е до голяма степен илюзия, в която е нужно да вярват и двете страни.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Отговори 250
  • Прегледи 13,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Борисов : Щях да вдигна днес заплатите и пенсиите с 50 %, но трябваше да подам оставка

http://pressadaily.bg/publication/10264-Щях-да-вдигна-днес-заплатите-и-пенсиите-с-50-но-трябваше-да-подам-оставка-/

:no-no:

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Мисля, че министерството вече знае на какво е способен народа, че той вече не е тихия народ на който му се промиват мозъците всеки ден с всякакви обещания... Съгласен съм герб да ни промиват мозъците отново, но поне всичко да е по-добре, най вече да сме добре финансово.

Борисов : Щях да вдигна днес заплатите и пенсиите с 50 %, но трябваше да подам оставка

http://pressadaily.bg/publication/10264-Щях-да-вдигна-днес-заплатите-и-пенсиите-с-50-но-трябваше-да-подам-оставка-/

Това е уникална наглост, според мен. Поздрав за всички, които възнамеряват да продължат да протестират, защото падането на това правителство не решава нищо:

Това е уникална наглост, според мен.

Бих казал „епистемологична арогантност(най-общо – прост и нахален, хабер си нема колко не знае…) 

Той ако искаше щеше да го направи преди 4 години, а не сега... Ама, че наглост...

Ама веднага го разбрахте на криво. Дори, май не го прочетохте.

"Колеги, знаете че подадох оставка на кабинета и тя вече е в парламента.

Има някакво технологично време, не знам колко е по закон, до тогава

всички си изпълняват ангажиментите. Ще работите така, че след изборите,

ако хората определят пак ние да управляваме, там където ще се върнете да

не се е срутило. Това е много важно да го имате предвид. Иначе, още

днес щях да вкарам точка да увеличим пенсиите и работните заплати с 50

%, но аз съм убеден, че хората когато оценят и днешния ни жест и могат

да избират между това, което им се предлага от различните политически

партии имаме голям шанс отново да ни посочат нас на първо място. Така,

че така искам да се работи, че през тези няколко дни, за които сте там,

да правите така, че тези които идват след вас да заварят една подредена

държава.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

Ама веднага го разбрахте на криво. Дори, май не го прочетохте.

Напротив, прочетох ме го. Е, може ли да се говорят такива глупости. Че то и господ да слезе от небето не може да вдигне заплатите и пенсиите. И тази, с извинение, тиква, ни управлява вече 4 години. и се кани да ни управлява още толкова: "имаме голям шанс отново да ни посочат нас на първо място."

Глупости на таркалета. Будалкат ви и от двете страни, а вие вярвате на театъра :)  Колко протестиращи се появиха по телевизиите? И как така все се оказва, че са с ферман досие? Айде стига тия! И едните и другите са маскари, както е казал... Хахаха...

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

ГИ едните и другите са маскари, както е казал... Хахаха...

Мнозинството от хората, които излизат да протестират не са маскари... Дано не ми се обидиш, но ще го кажа ясно. Лично аз имам възможност да напусна страната

и ако реша да го направя, ще е заради хора, които се постоянно се опитват да доказват, че всички (освен те самите) са маскари.

Tоку що казаха по телевизията,че протестите вместо да намаляват,се засилват...Дано има положителен ефект.

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

Той ако искаше щеше да го направи преди 4 години, а не сега... Ама, че наглост...

Не е просто наглост.

Борисов ни казва: "Който е тръгнал срещу мен е загубил, затова бъдете послушни на следващите избори, и ще ви дам ви дам това, за което се борите".

Публикувано изображение

Мнозинството от хората, които излизат да протестират не са маскари... Дано не ми се обидиш, но ще го кажа ясно. Лично аз имам възможност да напусна и ако реша да го направя, ще е заради хора, които се постоянно се опитват да доказват, че всички (освен те самите) са маскари.

Ехооо...Чети правилно :) Казах за тия, дето се появяват на разни пресконференции и предавания по телевизията. И ако си мислиш, че самият ти си светата вода ненапита, я по-добре се огледай назад в миналото си ;) Ако се видиш чистичък, евала! Обаче с такива хора не разговарям - заслепени от собственото си АЗ. Това го казвам в случай, че се имаш за перфектият човек. Лично аз не знам такива така, че хайде да замълчим за малко. Нали знаеш - пътят към Ада е осеян с добри намерения. Такива имаха ( поне на думи) всички влезли във властта досега. Едва ли ти и ония, дето хвърлят камъни, ще са различни. самото посягане към камък, клон, пиратка...те поставя веднага в графата "несериозни". Нито те знам какъв си, нито искам да знам. Само ти напомням съвсем добронамерено да се огледаш назад. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Вярно-това правителство усвои някое и друго евро.....Но грижа за народа-никаква,Навсякъде бедност,безработица,високи данъци,мудна и тромава административна система,корупция.........и т.н.Сякаш търпението се поизчерпа,но пак някой ще се възползва от цялата ситуация,а ние струва ми се пак ще сме на същото положение..... Докато законите ощетяват народа няма да има промяна.То и за това  е-ЗаКОН а не ЗаЛЪВ....

Tоку що казаха по телевизията,че протестите вместо да намаляват,се засилват...Дано има положителен ефект.

Естествено, че ще се засилват. Такава е волята на режисьора. Познай сега какви пачки ще се завъртят :) Днес и аз се чудех, каква аджаба далаведа да направя и дали да пусна въдиците в мътните води, но нещеш ли, шефа ни улесни - дава 50 % от фирмата и понеже не искаме ни посъветва да отидем да работим. Хубаво, ама работното време свърши отдавна. Щом вече се подхвърлят ей така по 50 % за нищо, значи се готви Нещо с голямо "Н" Какво е то, ще разберем вероятно след няколко години. Един съвет. Обръщайте левчетата веднага в долари, че еврото ще се разклати яко ;)

Такива крайни мнения, пълни с абсолютно нищо друго, освен чисти предразсъдъци са причината да не можем да се оправим. Мислете логично, обективно и възможно по-безпристрастно.

Кое е крайно ела в бургаска област да видиш,докато бсп бяха на власт правиха заменки не само тук в цяла България! Данеби да лъжа че 70% от горите са на Доган ! Не можем да се оправим,българия тръгна нанякъде при ГЕРБ. При предишните правителства които управляваха,разпродадоха всичко като започнеш от кремиковци да стигнеш до най дребния завод ! Проблема на българия е че хората строят заводи,а ние балъците складове и магазини от къде народа ще си намери препитание ако не са заводите. Ще дам прост пример с Бургас,голямото предприятие с бивше име Гочо Иванов продадоха ли го продадох го,а там си вадеха хляба 40% от бургазлии(сега собствениците му неса българи). В нефтохима се произвеждаше какво ли не,сега работи само производството на горива и сяра ако се нелъжа(а от вътрешен източник знам че станишев и още някои имат дялове там). Ако на теб ти живее в държава управлявана от Турци живей в турция,аз съм горд Българин и искам да управляват Българи!

Не бъди толкова сигурен. Възрастните отдавна не гласуват за БСП по простата причина, че техните майки наричахме "червени бабички", а сегашните възрастни бяха млади и зелени ;) Съдя по себе си разбира се, щото след още 23 години може да се намери някой като теб и да повтори заучената фраза за "червените бабички" и да ме изкара "червен дядо". Да, ама не позна. Може да съм на изчезване тогава, но все още ще бъда БЪЛГАРИН!

Ами виж преди малко бях до магазина и се заприказвах момчето на касата.Стана въпрос за партиите,неговите родители са на 47 и 48 винаги гласували за БСП и се чудеше как дъги вразуми да не гласуват за тях. Никой не наричам "червени бабички" или "червен дядо" не съм наричал и няма да нарека. Просто гадното в ситуацията е че БСП и ДПС ще намерят кой да гласува за тях и някои може да спечели а й двете партии не ги понасям,барабар с Костов да не казвам къде ми бърка като го чуя!

И Бойко може да не беше стока, но го предпочитам пред Станишев, Костов, Доган и Волен! 

Евала и аз съм на твоето мнение ! 

Дори и бившата коалиция остана леко изненадана от днешната оставка на кабинета.

Тя виждаше нещата,като очерняне и взимане на властта,но на Протестите,явно я сочат за главен виновник,наред с останалите...

Вероятно си дават сметка,че хората искат Промяна,а не Подмяна...

Исканията за ВНС и Нова Конституция,окончателно ще ги изхвърли от политическият живот у нас.

Редактирано от dimd (преглед на промените)

Промените се отнасят и за опозицията,а те са доста стресирани и объркани..

Кое е крайно ела в бургаска област да видиш,докато бсп бяха на власт правиха заменки не само тук в цяла България! Данеби да лъжа че 70% от горите са на Доган ! Не можем да се оправим,българия тръгна нанякъде при ГЕРБ. При предишните правителства които управляваха,разпродадоха всичко като започнеш от кремиковци да стигнеш до най дребния завод ! Проблема на българия е че хората строят заводи,а ние балъците складове и магазини от къде народа ще си намери препитание ако не са заводите. Ще дам прост пример с Бургас,голямото предприятие с бивше име Гочо Иванов продадоха ли го продадох го,а там си вадеха хляба 40% от бургазлии(сега собствениците му неса българи). В нефтохима се произвеждаше какво ли не,сега работи само производството на горива и сяра ако се нелъжа(а от вътрешен източник знам че станишев и още някои имат дялове там). Ако на теб ти живее в държава управлявана от Турци живей в турция,аз съм горд Българин и искам да управляват Българи!

Ами виж преди малко бях до магазина и се заприказвах момчето на касата.Стана въпрос за партиите,неговите родители са на 47 и 48 винаги гласували за БСП и се чудеше как дъги вразуми да не гласуват за тях. Никой не наричам "червени бабички" или "червен дядо" не съм наричал и няма да нарека. Просто гадното в ситуацията е че БСП и ДПС ще намерят кой да гласува за тях и някои може да спечели а й двете партии не ги понасям,барабар с Костов да не казвам къде ми бърка като го чуя!

Евала и аз съм на твоето мнение ! 

По повод червените бабички...майка ми по време на комунизма бе партиен член и ходеше да събира членски внос от мангалите в квартала, щото тук доста мангали около мен. Тая вечер обаче ми каза - кой сега ще вземе власта? Онова...( забравих точното определение, но нещо асоциирано с лайно) Станишев ли? Баща ми, лека му пръст, по време на комунизма мразеше комунистите. Не прие да се издигне в службата си, защото се сещам как навремето казваше - аз комунист няма да стана. така с твърдата си глава почина преди година и половина. Моите по-възрастни роднини, минаващи 60-те, никога пък не са гласували за БСП.  Та тия хора през 1989 година бяха около 40-те, колкото съм аз сега. Никой от тях не се обърна и не прие комунистите като свой идеал, само защото вече е на годинки! Напротив - партийните членове по принуда най-сетне се отърваха от партията-майка. Сещам се навремето, как баща ми не искаше да се абонира за вестник "Работническо дело", понеже караха майка ми да направи това. Не и позволи просто. Вместо това си знаеше неговия "Отечествен фронт" и "Паралели".  Та не знам как твоите родители са бесепари, но около мен няма такива :) За което се радвам естествено! Предполагам, че понеже са от малко по-старото поколение, са имали вземане-даване като млади с комсомола. Това не е никакъв повод за гордост естествено. Не отъждествявай обаче всички с твоите родители, защото не е изобщо така! И 48-49 години си е една хубава възраст, нямаща нищо общо с "възрастните хора", както се опитваш да ги изкараш! Възрастен може да кажеш, че е Петко Бучаров, да е жив и здрав още дълги години, но не и твоите родители. Доста скоро ще отидеш на тяхната, а все още ще се чувстваш като на 16. 

А и 20 % за БСП според социологическите проучвания са едно нищо при положение, че в България пенсионерите са над 30 %. Освен това и последния референдум показа, че няма голяма разлика в гласовете при различните възрастови групи. да, навремето можеше да се каже, че едно поколение гласува за старото, друго за новото, но вече минаха 23 години и всички отдавна свикнахме с новата ситуация. Все едно сме се родили в това време. Всеки има право на мнение, още повече при днешното изобилие от информация. Не си мисли, че "възрастните" са като пра-пра баба ти с трето отделение, дето единствено името си може да напише и то само главните букви, за да се разпише за пенсията. Отдавна вече и възрастните са достатъчно образовани, имат достъп до интернет, телевизии, много информация! Имат глави на раменете си и мислят! Не ги отъждествявай с комунизма, моля те. Преди малко гледа митинга на ГЕРБ. Там доста пенсионери. Гледах и митинга на протестиращите. там също пенсионери! Как ще обясниш това с твоето мнение, че възрастните ще издигнат отново комунистите?

Каква наглост на Борисов - хората можели пак да го изберат. Защо, по дяволите, ще го избират, след като сега протестират срещу него! Игра ли играе: когато напрежението се засилва бяга, а после иска пак да управлява. Дали ще му стигне мозъка да проумее, че това му е краят, той отдавна се провали.

Хем боли, хем сърби. До снощи скандираха "оставка" и "мафия", а днес бягал от отговорност. Какво всъщност искат "протестиращите"?

Каква наглост на Борисов - хората можели пак да го изберат. Защо, по дяволите, ще го избират, след като сега протестират срещу него! Игра ли играе: когато напрежението се засилва бяга, а после иска пак да управлява. Дали ще му стигне мозъка да проумее, че това му е краят, той отдавна се провали.

Народа е в сянка и всичко се прави за държавата. Народа иска промяна, не замяна. Сигурен съм, че Борисов ще бъде избран.

Май не си наясно срещу какво и кои е Протеста....!

Хем боли, хем сърби. До снощи скандираха "оставка" и "мафия", а днес бягал от отговорност. Какво всъщност искат "протестиращите"?

А ти какво искаш??

Не можем да се оправим,българия тръгна нанякъде при ГЕРБ.

Тръгнахме на някъде при ГЕРБ - все надолу, а като стигнахме дъното - почнахме да копаем в него. Мога да ти кажа, че положението в Бургаска област го знам пределно добре. Но не съм тръгнал глупаво да защитавам и да плюя на "кой не скача е червен". Какво направи ГЕРБ за нас през последните години, освен да строи магистрали, които сами се разпадат? Нещо повече ли видя България? По-добре ли се чувстваш? Не, не ми отговаряй, сигурно имаш и партийна книжка на ГЕРБ. Всеки въпрос се политизира и продължаваме да си се плюем - я ГЕРБ, я БСП. Ама аз не защитавам БСП, аз просто не харесвам ГЕРБ. И то не го харесвам все повече и дори повече от някои предходни правителства, защото освен загробващи ни за пореден мандат бяха също така нагли и безочливи. Можеш да си подкрепиш ГЕРБ и още един мандат да затъваме, още един мандат да се краде, още един мандат цар Кировци да не ги пипат, още един мандат полицаи да бият протестиращи, още един мандат да гладуваме, още един мандат... До къде ще го докараме ние така, как мислиш? Горд Българин си бил - ами докажи го, при условие че разбираш и много от политика - направи една партия и ни защити народните интереси. Горд Българин ли беше Дянков като управляваше тук, а иначе живееше в Америка с американски стандарт на живот? По-добре ли се чувстваше, а по-съпричастен ли беше той във ВИП автомобила си, докато ти опъваше колана? Някои май са останали българи само по документи, а иначе изменници и предатели - за тези управляващи в момента говоря. И за предходните също.

Промяна. Но Бойко удобно избяга от ангажиментите, които уж е поел и за пореден път не я осигури. Хората искаха да бъдат чуди и да спре да се краде безочливо, а да се работи за интересите на народа.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.