Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Борисов подаде оставка на правителството - НС я прие!

Featured Replies

Борисов подава оставка на правителството

09:21  |  20 февруари 2013

Премиерът Бойко Борисов по обяд ще депозира оставката на правителството, това обяви самият той в Народното събрание. Властта ни е дал народът, днес му я връщаме, заяви той от парламентарната трибуна
"Вчера направихме максимума да отговорим на исканията на протестиращите. От днес нататък няма какво повече да направим, за да им помогнем. Не мога да гледам окървавен Орлов мост. Всяка капчица кръв за нас е петно. Аз не мога да гледам парламент ограден с ограда – това не ни е цел, нито изгода, ако трябва да се пазим от народа", добави министър-председателят, цитиран от БГНЕС. 

"След като така са поставени въпросите държавата има нужда от нов кредит на доверие и хората да определят как да се управляват от сега нататък. През тези 4 години направихме максимума", заяви още Борисов под аплодисментите на депутатите от ГЕРБ. 

Той бе категоричен, че няма да участва в служебно правителство и щом народът иска улицата да управлява държавата, нека да го направи, предаде "Фокус". 
„Досега съм се явявал на избори винаги сам, по закон. На избори са се явявали ГЕРБ винаги, когато ЦИК, РИК и законът са описали. Никога не сме се явявали на избори, за да ни упреква някой, че ще искаме да манипулираме изборите по наши правила. След като искат такова управление на държавата, да видим. Няма да участвам в управление, в което полицията се бие с хората и няма да има политически дебат, а ще се плашим с протести", добави премиерът. 

Според него Иван Костов е положил огромни усилия да върне ДПС и БСП на власт и хората ще го оценят на изборите. 
"След като по този начин направиха колегите от БСП и ДПС, направиха един много опасен прецедент и това ще ви се върне, бъдете сигурни. Ние имаме достойнство, чест. Властта ни е дал народът, днес му я връщаме. Няма да участваме в гласуването. Вие си гласувайте, ако искате”, обърна се Борисов към опозицията. 

След това той призова вицепремиера Цветан Цветанов, който заедно с останалите министри беше в парламентарната зала: "Да благодарите на всички полицаи за положените усилия и това е жест и към тях да нямат работа на улицата, да а си гледат обществения ред и борбата с престъпността”. 

Редактирано от algor (преглед на промените)

• Отговори 250
  • Прегледи 13,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

И сега - младите нямат вяра и няма да гласуват за никой - Станишев ще изкара пенсионерската червена сила до урните, а Доган ще насъска "поробените". Честито на печелившите.

Изключително лоша новина... Да ни е честита тройната коалиция номер 2... При всичките ми резерви спрямо правителството на ГЕРБ, тя са по-малкото зло в сравнение с другите хиени, чакащи отстрани. Това беше възможно най-лошият сценарий, който можеше да се случи.

Изключително лоша новина... Да ни е честита тройната коалиция номер 2... При всичките ми резерви спрямо правителството на ГЕРБ, тя са по-малкото зло в сравнение с другите хиени, чакащи отстрани. Това беше възможно най-лошият сценарий, който можеше да се случи.

Аз пък все още вярвам в здравия разум на българина. Убедена съм някак си, че всички сме наясно за липсата на алтернатива. А готовността за подаване на оставка приемам като жест на поемане на отговорност - дори и да изглежда театрален в нечии очи. Самите протестиращи се разграничиха още сутринта от лумпените, скандиращи за оставки...

Мисля, че всичко това ще бъде оценено от гласоподавателя и в крайна сметка ще е в полза на ГЕРБ. 

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Легенди се носеха,колко е "умен"българина ето,че легендите са факт.Българина дори не е и ПРОДАЖЕН.......Честито ви сега прехода стана ВЕКОВЕН........Сега националните предатели поемат РУЛЯ тежко ви и ГОРКО

Редактирано от NLSoldier (преглед на промените)

Камъните са в градината на Президента.

Той трябва да назначи Служебно правителство,но парламентарно представените партии отказват да участват в такова.

След загуба на време,ще бъде принуден да свика Велико Народно Събрание. Освен,ако хората не изберат отново въртележката "Тройна коалиция"...

Е сега, без извинение, си ..... майката.... Втасахме я и вече не виждам как ще се излезне от тук... България вече не е за живот, а недей си боже оня ..... Станишев да ни се падне отново, направо бягай надалеч...

Редактирано от algor (преглед на промените)

На всичкото отгоре - служебно правителство не може да отнема лиценза на ЧЕЗ, да променя изборен кодекс, не може да се променят и други  закони и  наредби до редовните избори.

Баси ! 

Бойко направо *ба мамата на пейзажа - осра всичко и като засмърдя подаде оставка и се маха, пък след него-потоп :mad:

В момента го гледам по телевизията -речта му в парламента.

p.s. за разлика от горе изказвали се, аз обаче чувствам облекчение.Това може би трябваше да се случи преди година или две.Не да се чака кръв да се лее по Орлов мост.

Колкото до бъдещето - каквото и да стане - все ще е промяна на статуквото. Все ще е по-интересно от досегашните калинки.ще се сменят хората, ще влязат нови хора във властовите структури. А в коя посока ще тръгне управлението, къде, какво ще става - няма никакво значение.Ще видим, ако не ни хареса -ще простестираме пак.Важното е, че се свърши с досегашното положние.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Възможно най-лошия изход от създалата се ситуация.

Тази сутрин докато преглеждах пресата, попаднах на нещо, което ми хареса.

ха, и защо ще бъде принуден ?

Защото не вярвам хората от протестите да се примирят и да гласуват за другите крадливи птици...

Ако не се гласува за Служебно правителство,то се отива на ВНС.

Няма де се оправи тая държава! Става все по-зле и по-зле, направо не ми се мисли ако дойдат старите мърши комунистите и турците!

Няма де се оправи тая държава! Става все по-зле и по-зле, направо не ми се мисли ако дойдат старите мърши комунистите и турците!

Ами зависи от нас, на  изборите - старите мърши няма да дойдат от Луната или Марс.

При ниска избирателна активност - печелят тези, които платят по 50 лв на циганите.

Важното е на предстоящите избори да гласуват колкото се може повече българи за да им объркаме сметките.На референдума се видя колко хора гласуваме по съвест, и как циганите седят и викат най-нагло -няма да гласувам без да ми се плати.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Защото не вярвам хората от протестите да се примирят и да гласуват за другите крадливи птици...

Ако не се гласува за Служебно правителство,то се отива на ВНС.

отива на ВНС ? ти изобщо не си наясно с функциите на ВНС, които нямат нищо общо със случая...

Редактирано от rvp (преглед на промените)

Ами зависи от нас, на  изборите - старите мърши няма да дойдат от Луната или Марс.

При ниска избирателна активност - печелят тези, които платят по 50 лв на циганите.

Важното е на предстоящите избори да гласуват колкото се може повече българи за да им объркаме сметките.На референдума се видя колко хора гласуваме по съвест, и как циганите седят и викат най-нагло -няма да гласувам без да ми се плати.

И ти си прав. Дано!

Всеки край е ново начало!!Когато има гражданско общество и съзнание нещата рано или късно си идват на мястото.

Честито! Най-важното може би е обстоятелството, че оттук насетне Цветанов няма да пазарува гласове

Честито! Най-важното може би е обстоятелството, че оттук насетне Цветанов няма да пазарува гласове

Ще ги пазарува, въобще не се залъгвай. Всъщност гласовете вероятно са вече купени, а неучастието на ромите в  протестите, е част от сделката...Въпроса не е дали са купени, или ще се купят...а в чия полза. Оставката на Борисов ще доведе до поредната вътрешна смяна на кадрите, едва ли до смяна на системата, защото всичките ни политици са едно цяло, от една мафия са. Дали ще е дон Борисов, или дон Станишев, или доня Кунева, пак мафиоти ще управляват - поредните кукли на конци на едрият капитал.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Поредният хитър ход на правителството.Пак отклоняват вниманието в друга посока,с цел да спрат протестите.Защо да стоят,когато виждат,че всичко се обръща срещу тях.Това си е измъкване,от ситуацията,през задната врата.Но после на изборите,пак ще се кандидатират.

Да видим, какво ще се случи до довечера. Както каза, Динди - може пък да дадат на заден !

И аз си мислех това.

Може всичко да е игра.

За сегашното положение в страната имат вина всички партии и правителства, а не само ГЕРБ и правителството на Борисов.

Избрали сме и издържаме депутати, които да защитават нашите интереси, но до този момент сме ставали свидетели само на това, че освен личното им благоденствие нищо друго не ги интересува.

Едни и същи от години! :mad:

Която и партия да дойде на власт ще е все същото, че и по-лошо.

Нова политика с политически трупове не се прави.

Ще ги пазарува някой друг...

Ми то избираме между комунист, охрана на комунист и турчин от държавна сигурност работещ за комунистите.

Готино нали !

Нова политика с политически трупове не се прави.

Абсолютно съгласен! Нямаме "живи" представители на народа в управлението. Всички са представители на партиите, които сме принудени да избираме, а те от своя страна решават кои от техните редици да ни "представляват", на лобиращият едър наш и чужд капитал, което води до това, че никой реално не е представител на народа на България.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.