Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 3)

Featured Replies

Да, пак е така. Ако искате мога да дам точния сайт, при който сстава така: http://mechtai.bg/index.php?url=9e70d84649 при регистрация на 3тата стъпка накрая има "Сподели във ФБ и "Харесайте нашата страница във ФБ" и ето така ми изглежда:

В хром:

Публикувано изображение

В мозила:

Публикувано изображение

В мозила споделянето е неактивно, все едно няма бутон, а харесването както се вижда е просто сиво поле, на което няма нищо.

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 365,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако не е секретно и прикачиш PDF-файла, ще можем (всички от форума) да разберем дали е от регионалните настройки, шрифтовете или се дължи на нещо друго.   1. За да забраниш вградения четец на Лиско,

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Новата версия на Mozilla Firefox 98.0 дойде с една нова непотребна за мен опция: https://www.kaldata.com/софтуер/mozilla-firefox-2-51239.html След започване на изтегляне на даден файл, автом

• Joss Bomon
    Joss Bomon

В обща тема не можеш, но рейтинга не е най-важното. Важното е, че проблема ти се е оказал лесен за решаване.

Публикувани изображения

изчисти бисквитките за този сайт да видим какво ще стане.

пробвай - помощ->рестартиране с изключени добавки.

Редактирано от emil644466 (преглед на промените)

то става така за всички сайтове. примерно като се изисква регистрация и има опция влез с фб акаунт пак е същото

опита ли рестарта с изключените добавки ?

пробвай версия 26 бета 5 на Firefox.

виж  дата и часът на компа дали са верни.

Редактирано от emil644466 (преглед на промените)

Току що пробвах и сега работи за фейсбук, но проблема с отварянето на клипчета във вбокс си стои. Изписа ми, че мозилата работи в безопасен режим. Какво значи това и вече така ли ще си стои?

П.П. Забелязах още един проблем - като се логна във един форум, първо ми изписва, че съм логната и като натисна да отида някъде другаде във форума ми изписва пак Вход или Регистрация, все едно не съм се логвала. След рестарта пак е така.

Датата и часът са си верни, 16.11 около 20:20 часа

Редактирано от Glasgow_girl (преглед на промените)

след рестарт излиза от безопасен режим,както си още в него включвай една по една добавките да видиш коя ти прави проблема с Фейса.

за разлогването изчисти бисквитките за форума.

От известно време браузера замръзва за секунди появява се тоя надпис,който ще споделя и натискам един от двата бутона и се оправя.Но това се повтаря често през ден през два.Какво може да е?

Публикувано изображение

Редактирано от trifon81 (преглед на промените)

като чекнеш "изключване на въпроса" пак ли изкача ?

Не съм го чеквал,но според мен просто няма да показва съобщението,а пак ще прави тоя номер!

Здравейте! Насичат ли ви клиповете в youtube, и въобще в други сайтове, където има клипове, например новинарски и т.н, при използване на Firefox 25?

Имам чувството - че Firefox става все по-некадърен браузър... Опера пък я направиха близнак на Chrome.... Chrome нямам намерение да ползвам...

Някаква свястна алтернатива?

Windows 8.1 е легален!

flash Или html5? при мен много рядко насича 720р, 1080 ползвам рядко, тъй като ми е тежък вечеинтересна особеност е че при скалинга (демек като не е full screen) реалното 720р (а не Upscale такова) насича забележимо, което си е нормално деи една новина от преди 3 дни: новия интерфейс australis вече е факт в алфите (х86 и х64)

Пробвах да сменя настройките от сайта на HTML5, но пак си насича... Единствено не насича с Internet Explorer..., което от своя страна означава че проблема не е в Windows 8.1...

Аз не виждам причина да накъсват 720p, при мен при фоложение че интернет връзката ми международната е 60Mbits/s.

flash Или html5? при мен много рядко насича 720р, 1080 ползвам рядко, тъй като ми е тежък вечеинтересна особеност е че при скалинга (демек като не е full screen) реалното 720р (а не Upscale такова) насича забележимо, което си е нормално деи една новина от преди 3 дни: новия интерфейс australis вече е факт в алфите (х86 и х64)

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Здравейте

От както ми се обнови браузъра до 25.0.1 пишейки в търсачката на Google нещо на английски, директно го "превежда" на бг. Каквото и да е това, е голяма глупост за мен и искам да се отърва от него, защото ми пречи на работата при търсене не на български.

Публикувано изображение

PS Оправи се от самосебе си :D

Редактирано от Иван Бонев (преглед на промените)

Нов проблем с лисицата.С версия 26 съм и от известно време,като отварям страници или просто скролвам страница нещо ми товари доста и дори Aimp3 ми забавя.Какво може да се направи?ОС ми е Windows7 32 bita!В една тема четох че трябва да инсталирам adblock plus и flashblock,но няма ефект!С тях и без тях е едно и също!

Публикувано изображение

Имате ли последните версии на драйвърите за видеокартата и Flash Player плъгина?

Да имам ги!

пробвай тази добавка memory fox https://addons.mozilla.org/bg/firefox/addon/memory-fox/

Сложих я нямах време много да тествам,но за сега не прави засичания,само че товари пак доста паметта даже стига 280!До колко е нормално да товари,аз нямам много добавки на лисицата,само 2-3 и не отварям кой знае колко подпрозорци толкова вдига при отворени или 1 или 2 подпрозореца!

@trifon81 - А правили ли сте оптимизация на FireFox-а ?

http://f.badmin.org/index.php

Сякаш за сега има резултат,ще тествам по сериозно и утре.Благодаря!

Публикувано изображение

От известно време жабата(java), сериозно започна

да ми лази по нервите - нито мога да я махна, нито да я обновя...

Рових в регистъра, чистих, пусках JavaRa - се същия уй...

Моля Ви помогнете ми. OS: WINBLOWZ ULTIMATE SP1 X64.

А също така постоянно ми blink-ва браузъра.

JavaRa-3122013г.log

User initialised redundant data purge.
......................
Exception encountered in module [JavaRa]
Message: The process cannot access the file 'D:kingsizePortableMalware TOOLSJavaRaJavaRa.def' because it is being used by another process.
at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
at System.IO.FileStream.Init(String path, FileMode mode, FileAccess access, Int32 rights, Boolean useRights, FileShare share, Int32 bufferSize, FileOptions options, SECURITY_ATTRIBUTES secAttrs, String msgPath, Boolean bFromProxy)
at System.IO.FileStream..ctor(String path, FileMode mode, FileAccess access, FileShare share, Int32 bufferSize, FileOptions options)
at System.IO.StreamReader..ctor(String path, Encoding encoding, Boolean detectEncodingFromByteOrderMarks, Int32 bufferSize)
at System.IO.StreamReader..ctor(String path)
at JavaRa.routines_interface.purge_jre()

Редактирано от difficult (преглед на промените)

За всички потребители на приставката InstantFox

Търсачката за основната секция на kaldata.com пригодена за работа със въпросната приставка.

Разархивирате във папка %appdata%mozillaFirefoxProfilesh3g8t58g.defaultsearchplugins

Рестартирате FF и се наслаждавате на моментално мигновено търсене във сайта. Приятно ползване.

Добър вечер!

От версия 25 на Firefox, включително новата - 25.0.1 има едно дразнещо нововъведение, което не знам как да изключа. Прерових всички настройки и нищо подобаващо не открих. Търсих информация и в Google, но нищо! Не е изключено и и неправилно да съм задал въпроса си...

Та, на проблема - Когато пиша текст на английски в Google лентатата на търсачката им (не тази горе в дясно), а на страницата (както е показано на изображението), съответно се превежда на български непосредствено, докато пиша думата и след като я напиша на английски бъде преведена на български, трябва с Back space да върна, за да се коригина на английски. Ползвам браузъра от както се помня, но това е изключително дразнещо и не знам как да процедирам, за да го изключа или премахна. Вие, които ползвате 25 или 25.0.1 имате ли този проблем и ако да - какво решение сте намерили? :help:

Публикувано изображение

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.