Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Езотеризъм и Християнство

Featured Replies

В Библията могат да бъдат намерени тектове, които призовават вярващите да стоят далеч от ясновидци, медиуми, врачки и т.н., да не ползват в никакъв случай техните услуги и съвети.

Други текстове пък казват, че ако човек напредне в духовното си развитие, "приближи се до Бога", той ще придобие свръхсетивни способности като говорене на чужди езици, ясновидство и т.н.

Не е ли това противоречие?

На какво се дължи това разминаване?

Кое от двете становища и защо би трябвало да приемем за правилно?

• Отговори 146
  • Прегледи 13,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Има много противоречия в библията. Важното е да разбереш замисъла и да се доближиш до твоя БОГ.

Не е, защото канонът, който го тълкува, елиминира това противоречие.

Религията е социална институция, която служи за функционализиране на отношенията в дадена социална система (общество). Та ако те интересува защо от гледна точка, различна от тази на канона, се получават противоречия, трябва да търсиш противоречията в самата социална система, в която религията е вписана.

ясновидство и т.н.

Къде по точно го пише това в Библията,може ли да кажете,в стария завет,в новия завет?!

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

• Автор

Къде по точно го пише това в Библията,може ли да кажете,в стария завет,в новия завет?!

Например, в новия завет в Първо Послание на ап. Павел до коринтяните, гл. 12 или гл.14, в която четем:

1. Стремете се към любовта; показвайте ревност за духовни дарби, а особено - да пророчествувате. 2. Защото, който говори на език непознат, той не говори на човеци, а на Бога; понеже никой го не разбира, а духом говори тайни; 3. който пък пророчествува, той говори на човеци за поука, увещание и утеха. 4. Който говори на непознат език, той поучава себе си; а който пророчествува, той поучава църквата. 5. Желая всички вие да говорите езици, а още повече да пророчествувате; защото, който пророчествува, по-горен е от оногова, който говори езици - освен ако ги тълкува, та църквата да получи поука.

Здравейте,

Ако се интересувате от православния възглед и мнението на светите отци, които най-точно и правилно са тълкували и разяснявали словото Божие, прочетете материалите от секцията "Ереси и иноверие" в сайта www.budiveren.com на адрес: http://budiveren.com/index.php?option=com_content&view=category&id=54&Itemid=91

Поздрави

Петър

• Автор

Ако се интересувате от православния възглед и мнението на светите отци, които най-точно и правилно са тълкували и разяснявали словото Божие, прочетете материалите от секцията "Ереси и иноверие" в сайта www.budiveren.com на адрес: http://budiveren.com/index.php?option=com_content&view=category&id=54&Itemid=91

Виждам, че там има доста материали.

Къде по-конкретно може да се прочете отношението на православната църква към думите на ап. Павел от Посланието му към коринтяните?

В Библията могат да бъдат намерени тектове, които призовават вярващите да стоят далеч от ясновидци, медиуми, врачки и т.н., да не ползват в никакъв случай техните услуги и съвети.

Други текстове пък казват, че ако човек напредне в духовното си развитие, "приближи се до Бога", той ще придобие свръхсетивни способности като говорене на чужди езици, ясновидство и т.н.

На какво се дължи това разминаване?

Кое от двете становища и защо би трябвало да приемем за правилно?

Думата ясновидец,няма нищо общо с думата пророк!

Думата пророк означава човек,носещ вести от Бога,докато думата ясновидец означава точно обратното - не носи вести от Бога,а от Сатана!

Библията не си противоречи,тя много ясно го е казала!

Ето виж какво пише в Библията по този повод :

Второзаконие 18:10,11,12 :

10 Да не се намира между тебе някой, който да прекара сина си или дъщеря си през огън, никой чародей, астролог, гадател, или омаятел,

11 никой баяч, запитвач на зли духове, врач, или запитвач на мъртвите;

12 защото всеки, който прави тия дела, е омразен на Господа, и поради тия мерзости Господ твоят Бог изгонва тия народи от пред тебе

Исая 8:19,20 :

19 И когато ви рекат: Допитвайте се до запитвачите на зли духове, И до врачовете, които шепнат и мърморят, отговорете: Не трябва ли един народ да се допита до своя Бог? Ще прибегне ли при мъртвите заради живите?

20 Нека прибягнат при закона и при свидетелството! Ако не говорят според това слово, Наистина няма зазоряване за тях

Левит 19:31 :

31 Да се не отнесете към запитвачите на зли духове нито към врачовете; не ги издиряйте та да се осквернявате чрез тях. Аз съм, Господ вашият Бог.

Левит 20:27 :

27 Също мъж или жена, която запитва зли духове, или е врач, непременно да се умъртви; с камъни да ги убият; кръвта им да бъде върху тях.

Лек ден и поздрави! ;)

Думата ясновидец,няма нищо общо с думата пророк!

Думата пророк означава човек,носещ вести от Бога,докато думата ясновидец означава точно обратното - не носи вести от Бога,а от Сатана!

От гледна точка на поповете не знам какво означава някой да е ясновидец.

От гледна точка на хората които не са подвластни нито на божества нито на рогати ангели от породата сатани, 

думата ясновидец означава да виждаш нещо от бъдещето на друг жив човек.

Всъщност, самата думичка - ясновидство, е лъжа защото ясновидството не съществува такова каквото е значението на думата.

Няма 100% сигурно предсказание на бъдеще действие, но има ясновидци които имат добри статистически резултати, сравнено с друг човек който просто е тръгнал да налучква какво ще се случи на друг човек, като му гледа на боб да речем.

За да се образоваш ти и твоят приятел с нежното име Сатана, четете тук:

http://www.kaldata.com/forums/topic/209207-да-се-научим-да-врачуваме/

Абе ти рогатия да си го виждал някога ???

Щото аз живи врачки ясновидки съм виждал, от близо, само дето не съм ги барал.

От гледна точка на поповете не знам какво означава някой да е ясновидец.

От гледна точка на хората които не са подвластни нито на божества нито на рогати ангели от породата сатани, 

думата ясновидец означава да виждаш нещо от бъдещето на друг жив човек.

Всъщност, самата думичка - ясновидство, е лъжа защото ясновидството не съществува такова каквото е значението на думата.

Няма 100% сигурно предсказание на бъдеще действие, но има ясновидци които имат добри статистически резултати, сравнено с друг човек който просто е тръгнал да налучква какво ще се случи на друг човек, като му гледа на боб да речем.

За да се образоваш ти и твоят приятел с нежното име Сатана, четете тук:

http://www.kaldata.com/forums/topic/209207-да-се-научим-да-врачуваме/

Абе ти рогатия да си го виждал някога ???

Щото аз живи врачки ясновидки съм виждал, от близо, само дето не съм ги барал.

Бля,бля,бля,празни приказки!

Ако исках да разгледам темата,която си предложил,можех да я видя сто пъти досега,но не желая!

А колкото до това как да се образовам и то на тема врачуване,и тем подобни сатанински неща,нямам ни най-малко намерение!

Библията ме е образовала достатъчно,за да зная кое е правилното за мен! ;)

Както виждаш цитатите,които постнах по-горе са напълно достатъчни,за да може човек да разбере,кое е правилно за него,и кое не,нали?! ;)

И още нещо кой ти е казал,че Дяволът (Луцифер) е рогат?!

Преди своето падение,Луцифер е първият от осеняващите херувими,свят и непорочен. “Така казва Господ : Ти си печат на съвършенство,пълен си с мъдрост и съвършен по хубост. Ти бе в Божията градина,в Едем; ти бе обсипан с всякакви скъпоценни камъни... Ти беше херувим, помазан, за да засеняваш; и Аз те поставих, така щото беше на Божия свят хълм; ти ходеше всред огнените камъни. Ти бе съвършен в постъпките си от деня, когато бе създаден,догдето се намери беззаконие в тебе” (Езекил 28:12-15).

Луцифер можеше да остане под Божието благоволение,обичан и почитан от всичките ангелски множества,употребявайки всичките си благородни сили за благословението на другите и за прослава на своя Създател. Но пророкът казва: “Сърцето ти се надигна поради хубостта ти; ти разврати мъдростта си поради блясъка си” (Езекиил 28:17).

Ако имаш време и желание ( не се чувствай длъжен,не те задължавам с нищо) можеш да хвърлиш едно око на тези видео материали тук :

http://infinity-bg.org/video1.php?id=11

Направи си извод сам,колко опасно може да бъде това,въпреки че не всеки го разбира,на повечето хора им е приятно и интересно,но не осъзнават какво всъщност се случва,и какво може да им се случи! ;)

Погледни и това :

Част 1

и

Част 2

Лека вечер,поздрави! ;)

П.П.

Искам предварително да ви кажа,че нямам намерение да споря,просто разяснявам какво пише в Библията относно ясновидците,гадателите,врачките и т.н,и т.н.,тоест това което авторът на темата е попитал! ;)

Абе не съм го виждал аз твоя дявол, ама има разни картини рисувани от векове и се виждат роги там.

А само от четене на вехти книги, нещо не ми иска да вярвам сляпо.

Да дойде тука поне един ангел, да се запознаеме и после ще си помисля дали ще ми се иска да вярвам.

И извън земни могат да дойдат ако искат, пак дa се запознаеме и така.

А на тебе главата ти нищо не разбира от ясновидство, писал някой си преди хиляди години, че гадаенето било работа на дявол някакъв и сляпо вярваш ли вярваш.

Като ти се вярва, вярвай .

Редактирано от Belge (преглед на промените)

По-добре че не си го виждал,нито аз съм го виждал,но не е и нужно!
Дявола иска да вярваш точно в тези картини,а ако беше изгледал,поне от любопитство,първа и втора част на :
"Пътешествие в свръхестественото - Роджър Морно",човекът който интервюират (той също го е виждал нарисуван ;) ),то тогава наистина щеше да разбереш как изглежда истинския образ на дявола,а и още интересни и любопитни факти за него!
Колкото до тази книга,която ти наричаш "вехта",мога да ти кажа всъщност,че е много специална и скъпоценна,и то не само за мен,но и за всички хора по земята!
За да дойде Ангел при теб,трябва да имаш вяра :

"Ако имате вяра колкото синапово зърно, ще речете на тая планина: Премести се от тука там, и тя ще се премести; и нищо няма да ви бъде невъзможно"

(Матей 17:20).

но докато учиш хората как да врачуват,тоест обратното на това,което Библията ти казва,това няма как да стане!

Можеш да прочетеш пак цитатите от Библията по-горе,които постнах и тогава може би ще разбереш какво имам предвид!
Извънземните са пък другото нещо,в което дявола те кара да вярваш,това за мен е недопустимо,така че тук за извънземни и дума няма да стане!
Belge аз и не желая да разбирам ясновидството въобще,защо трябва да разбирам нещата,които дявола втълпява на хората,не ми е и нужно,защото аз уповавам на моя Бог! ;)
Всеки има избор,Бог ни е дал свободата да избираме,въпросът е дали един ден тази свобода няма да ни погоди лош номер,както е станало и в Райската градина с Ева и Адам! ;)

Лека вечер,поздрави! ;)

За да дойде Ангел при теб,трябва да имаш вяра :

...

но докато учиш хората как да врачуват,тоест обратното на това,което Библията ти казва,това няма как да стане!

Ония евреи дето са ги писали книгите на двата завета, вече са умряли та не мога да ги питам това онова.

На поповете пък хич не им вярвам, щото аз съм много повече от тях, имам дарбица която те я нямат. Те поповете трябва да се кланят пред, а не обратното да става, аз на тях да съм им бил целувал ръка.

А библията нищо не може да ми казва. Тя си е инструмент на поповете, да си я тълкуват както на тях си им е изгодно и така.

Значи аз вярвам в собствените си способности и в способностите на разни други живи хора.

Освен това, някои хора сме се добрали до разни тайнства, до които поповете цял живот не могат да стигнат.

Вяра в дяволи и божества няма как да стане аз да имам.

Та ще трябва те, божествата или ангелчетата да направят първата крачка и те да дойдат да преговарят с мен, да скиваме дали ще можем да завъртим заедно някой взаимно полезен бизнес. Щото те на мен не са ми изтрябвали, ни ми е зор за Сатана, Люцифер, Лукавия рогатко, ни пък ми пука за оня разпнатия и фамилията му и феновете дето са изрисувани по иконите, а още по малко са ми изтрябвали ония крилатите ангелчета дето не им се знае секса какъв е. 

За кво ми е да му вярвам на разпнатия, като едни числа от тотото не иска да даде ?

Ти си вярвай, като си ти върши работа, ама аз файда никаква не виждам от подобни вери.

Остави хората да определят дали си нещо повече,или не си,а относно дарбата знаем вече кой ти я е дал - дявола,въпреки че не вярваш в него,той точно това желае ти да си мислиш.

Ти от коя християнска секта си ?

Вероятно не си православен мирянин.

Значи викаш рогатко ми бил дал дарбата ми. Ми той бил голям симпатяга тоя тогава бе. Ти като си навътре с божите работи, не можеш ли да дадеш телефона на тоя дявол, да го питам за числата от европейското тото, да гушна аз 15 милиона евро, па после ще му мислиме.

Айде, дай да оправиме тая работа с тотото и ще отида после да ме кръсти някой католически свещеник. Католически, щото аз живея назапад и тука са такиви. Па като им ходя после по катедралите, ще ме имат повече за техен човек тукашните попове.

Значи викаш рогатко ми бил дал дарбата ми. Ми той бил голям симпатяга тоя тогава бе. Ти като си навътре с божите работи, не можеш ли да дадеш телефона на тоя дявол, да го питам за числата от европейското тото, да гушна аз 15 милиона евро, па после ще му мислиме.

Айде, дай да оправиме тая работа с тотото и ще отида после да ме кръсти някой католически свещеник. Католически, щото аз живея назапад и тука са такиви. Па като им ходя после по катедралите, ще ме имат повече за техен човек тукашните попове.

А защо трябва човек който чете и изследва,и цитира Библията да се нарича сектант?Нима повечето от хората във форума които четат и цитират Библията са сектанти?!

Аз просто съм християнин.

Моята връзка е с Бога,а не с дявола!

В Библията пише следното :

Матей 6 : 24 :

24 Никой не може да слугува на двама господари,защото или ще намрази единия,а ще обикне другия,или към единия ще се привърже,а другия ще презира.Не можете да слугувате на Бога и на мамона.

Досега ти писах много неща и от Библията,и отделно ти представих някои видео материали,но това,че не искаш да ги възприемеш аз не съм те задължил,мисля че няма смисъл от други разисквания повече,поради това,че виждам подигравателния ти тон!

Ти си склонен да вярваш повече на дявола,отколкото на Бога,затова нека да спрем дотук и да си останем добри приятели! ;)

Лек ден,поздрави! ;)

Аз просто съм християнин.

Ти си склонен да вярваш повече на дявола,отколкото на Бога,...

Виж как те познах че не си православен християнин, това е то да виждаш ясно.

Ти се опита тук да си напишеш малко прозелетизъм, та дано се хване някой да ви стане нов брат във вашата църква, която представлява секта, спрямо големите наложени църкви.

Според твоята теория, всеки атеист си има работа с твоя въображаем дявол.

Мозъкът ти е вече необратимо промит, до такава степен, че не можеш да проумееш че може някой да не вярва нито в божества, нито в дяволи, нито в светици, нито в патриарх, нито в папа и т.н.

Ти живееш в страх от нещо въображаемо, което никога не си виждал и няма да видиш, просто си приел да те е страх.

Вие набожните съдите останалите хора, като задължително лоши. Лоши защото не приемат вашите заблуди.

Вас ви е страх и всеки когото не го е страх, за вас е братовчед на въображаемия ви дявол.

Яжте си го вашия дявол, да ви е сладък.

Ние свободните хора си живеем живота, без подчинение на въображаеми дяволи и божества.

Е и като живеш на запад какво. Останалси си БАЙ ГАНЮ ,само за келепир мислиш.

Е и като живеш на запад какво. Останалси си БАЙ ГАНЮ ,само за келепир мислиш.

Това е професионална деформация на личността бе, учил съм как се прави бизнес, промили са ми мозъка професорите и все на келепир ме тегли.

Belge, ти нали си чел езотерична литература?

Като си чел знаеш за "високите" и "ниските" астрали, нали?

Тогава какво ми спориш, че няма Бог и Дявол?

То това е, само дето според религиите имената и йерархията им е малко по-различна, но си е все същото.

И какво значение има кой, какво изповядва, като така или иначе е важно едно - да ги прави по-добри.

Belge, ти нали си чел езотерична литература?

Като си чел знаеш за "високите" и "ниските" астрали, нали?

Тогава какво ми спориш, че няма Бог и Дявол?

То това е, само дето според религиите имената и йерархията им е малко по-различна, но си е все същото.

И какво значение има кой, какво изповядва, като така или иначе е важно едно - да ги прави по-добри.

Аз не съм по четенето бе, повече обичам да давам акъл.

Не ги знам твоите астрали кви са, щото то ако почне човек да чете всичките щуротии писани от разни вдъхновени автори, до никъде няма да стигне.

Аз карам по директния път, направо се докопвам до тайнствата, дето ги няма в книгите и така.

Бог и дявол няма, има християнска религия само и попове и църква институция и църкви сгради.

Сега ако искаш можем да преговаряме да има свети дух ( поповете така му викат), ама първо трябва да постигнем взаимно изгодно споразумение по условията на договореността. Щото ако ще е дух да му робувам аз на него, тогава не го искам. Ако ще е дух полезен партньор, тогава може да се спазарим да действаме заедно. Такъв съм аз, на попски език се вика че ми е силен ангела хранител. То и ангели няма, такиви каквито ги описват поповете, ама ползвам попския език щото иначе не знам как да се изразя, та да ме разберат поне малко непросветените в тайнствата.

Аз карам по директния път, направо се докопвам до тайнствата, дето ги няма в книгите и така

Те и на 4 km се докопват до тайнствата и така!

Те и на 4 km се докопват до тайнствата и така!

По времето на писането на стария завет не е имало 4-ти километър, та е имало достатъчно хора на свобода, да пишат каквото си искат. От време на време римляните са качвали по някой на кръст, да не мъти акъла на народа и така.

Публикувано изображение

.

Само че, не става въпрос за тях, а за теб! Чудесата извършени от светците по тяхно време са истина, докато

"направо се докопвам до тайнствата, дето ги няма в книгите и така" е под въпрос? :D

Ванга и Вера за Бог говорят и са се доказали (Световно признати са), докато "врачуване" с обикновени карти от 2-3 лв е "много сериозна работа" и вдъхва респект в мен, особено от човека дето беше публикувал снимки на езотерична литература във въпросната тема, а тук си признава, че не е чел нищо! ;)

Само че, не става въпрос за тях, а за теб! Чудесата извършени от светците по тяхно време са истина, докато

"направо се докопвам до тайнствата, дето ги няма в книгите и така" е под въпрос? :D

Ванга и Вера за Бог говорят и са се доказали (Световно признати са), докато "врачуване" с обикновени карти от 2-3 лв е "много сериозна работа" и вдъхва респект в мен, особено от човека дето беше публикувал снимки на езотерична литература във въпросната тема, а тук си признава, че не е чел нищо! ;)

Аааааааааааа, за мен ли било ставало въпрос бе, ц ц ц ... как не съм се сетил бре ?

Аз съм на 2000 км  от 4-ти километър. За да си успешно настанен на такова разстояние, си трябва акъл.

В една друга тема съм обяснил как си стават чудесата в днешно време, например да се излекува човек от кофти болест на психосоматична основа, или да зачене и роди дете жена правила спонтанни аборти. Става въпрос за разрешаване на здравословен проблем, след като дълго време докторите не са успяли да помогнат. Чудесата проработват само за определени проблеми, не за всички. Значи и аз бих могъл да мина за светец, след една умело подготвена постановка. Само че не ми върши никаква работа папата да ме обяви за светец, след като съм пукнал и ме няма вече.

Ако някой иска да се занимава успешно с врачуване и магии, трябва да прави точно като Ванга, да се нагоди по местните заблуди, да се прави че вярва на същите щуротии, на които вярват непосветените в тайнствата хорица. Няма значение каква е местата религия, ако си някъде в Азия и искаш да имаш успеха на Ванга, трябва да се правиш на набожен по азиатската традиция. Пък те там нещо не си падат по разпнати евреи, други щуротии са си измислили и на тях си вярват.

Значи в моята тема съм писал че не си ги купувам книгите показани на снимката там. Това означава че и не съм ги взимал на заем да ги чета. Но съм чел специализирани списания преди години, за да разбера на какво вярват хората във Франция, когато става въпрос за врачуване и магии. То белгийски няма, ама понеже френския  е общ език, та френските съм чел. Разговарял съм с много хора практикуващи врачуване и магии. Пробвал съм ги  разни тарикати от Франция и Белгия, дето пускат обяви за обучения разни, да ги скивам как действат. Имал съм големите каталози от езотеричните книжарници от Париж. Освен това, частните френски телевизии си пробутват редовно разни предавания в които става въпрос за врачки. Някои предавния са хвалебствени, други са със скрита камера и са критични относно измамите. Та имам един цялостен поглед върху практиките на врачките във Франция. Гледал съм още от към 2000г.  по сателитните телевизии на френски и на италиански, много врачки как работят. Сега не ги гледам, щото вече съм разбрал всичко което има за разбиране.

Успокой се, не е баш като да не съм чел нищо. Още в библиотеката на софийския университет съм чел двете налични по комунистическото време книги на тема парапсихология. Заглавията ми ги даде лично г-н Леви ( после стана професор по психология ). Същият ми е разправял за тестовете правени от БАН върху Ванга. Този имаше книги на френски относно парапсихологията, ама аз тогава не ползвах този език. 

Тука на този форум, до този момент най-вероятно няма друг човек, който да е толкова запознат с гадаене, ясновидство, врачуване и други подобни, колкото аз ги знам тайнствата. Става въпрос че няма активен потребител, написал поне 1000 мнения. Може да има някой регистриран с по 30 мнения и не влизащ с месеци тук.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.