Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Иск срещу Църквата, за опит за умишленото ни въвеждане в заблуда, относно лъжата

Featured Replies

• Автор

Странни съждения имаш. Разбира се, че можеш да групираш, класифицираш и категоризираш феномените на основата на различни общи свойства, което съвсем не означава, че те губят своята уникалност. Всяка ябълка или круша принадлежи към класа на ябълките или крушите, което не значи, че взета по отделно не се отличава от другите ябълки/круши. Двамата с теб можем да бъдем поставени в общ клас по биологичен, национален или някакъв друг признак. Което не значи, че сме еднакви. Без използването на подобни общи концепти, категоризации и универсалии не можеш да осмислиш възприятията си, нито да общуваш с другите. Христяни се наричат хората, които споделят някакви общи възгледи за Исус, вярват в написаното за него в евангелиетата, посещават църквите, изпълняват определени практики като молитви и пост и т.н. Какво толкова сложно има аз разбиране, не знам. Това, че има всякакви христяни, че някои са наивни, други са христяни само номинално и т.н. е ясно. Какво има да се обсъжда тук? Но ти правиш точно това, против което пишеш в началото - поставяш всички вярващи под един знаменател като ги обявяваш за "торни червеи" и какво ли още не. Не само, че си непоследователен, а и постъпваш по същия начин като glen, който нарича невярващите "псета". Интересно е да се види как един "торен червей" може да общува с "псе"?

Както и да е. Вместо да пишеш глупости, по-добре да беше помогнал на жена си да простре прането. ;)

:) Понеже не си християнин, следи внимателно мисълта ми:

-уникалните неща, не могат да се групират и класифицират, защото са различни.

Хората не са уникални същества, те не са логични същества.

Затова се опитват да класифицират събития и факти, които не са еднакви и именно заради това, не могат да бъдат класифицирани.

При програмирането, една точка, една запетая или нещо друго, правят файла различен и грешен.

Това важи за хората и техния/ нашия/ начин на мислене. :no-no:

Всяка ябълка е различна, по обем, цвят, вкус, тегло....виж колко различни фактори изброих.

Тези ябълки не трябва да имат едно определение, а различни такива. Примерно ябълка 1,2,3, ......до безкрай.

Не съм програмист, но ти обяснявам така, за да разбереш. :D

Не ми пиши за "Био-логия", защото ...няма да обяснявам сега защо....

"Христяни се наричат хората, които споделят някакви общи възгледи за Исус, вярват в написаното за него в евангелиетата, посещават църквите, изпълняват определени практики като молитви и пост и т.н."

Дрън, дрън  :)

Възгледите на Иисус и възприятията на глупаците, са различни. Евреите, ако бяха умни, щяха да ГО познаят и нямаше да разпънат Иисус , като с това си навлечат омразата на света. Сега всички ги мразят и сочат с пръст и Иисус е виновен заради това. Той ги е прецакал и подвел. Ако си го бяха оставили жив, щеше да си умре анонимен и никой нямаше да се нарича с такива глупави думи: християнин"....дрън, дрън.

А тези, които наричат себе си "християни", щяха да заподозрат че са глупави и не могат да се мерят с Иисус и да Го обиждат, като търчат по петите му и ГО молят за глупостите си.

Тези християни, щяха да страдат заедно с Иисус и да не празнуват всяка година страданията МУ.

Той е страдал, много е страдал. Само садисти могат да превърнат това страдание в празник.

Хората са масови садисти, особено християните.

Срамно е да се колят агнета," християни" да се напиват и наяждат до насиране.

На тези същества Иисус е казвал: 

"Братя мои и сестри".

Но братята и сестрите се плякат, чукат, лижат, ......насират и са забравили за страданията на брат си Иисус.

Как наричаш това, братята и сестрите да се чукат? :no-no:

Не съм християнин и това мен това, с чукането, не ме засяга. ТОЙ не ми е брат и не е грозно от моя гледна точка, да имам жена. Тя не ми е сестра.

Но Иисус е бил много умен и ми е симпатичен, макар да е могъл до избяга от тези садисти - свещениците.

Торният червей изяжда псето и го превръща в тор.

Така кучето започва да говори езика на торните червеи.

Ние също, когато ни дойде времето, ще започнем да говорим езика на червеите, макар и сега да сме червеи.

Какво мислиш, е червото ни?

Червото ни е облечен "Червей", на два крака. :ohmy:

Цитирам:

"8. Великия Господ не създава изначално съвършената душа.

9.Тъй като нищо не се ражда съвършено.

10.И всичко което се ражда във Вселената, е призовано да се развива."

Упреквам великия Господ, обвинявам го, че не е съвършен. 

Ако беше съвършен, щеше ли да създаде карикатури и креатури, като християните, мен и теб?

Както усещаш, има какво да се обсъжда тук, по тази тема.

Поздрави и напиши още нещо, за да ме провокираш ..... :)

Жена ми е много готина.

Понякога ходи на църква и пали свещички, за да ме "гаизра" и  да се изходя, /облекча/ по този въпрос.... :D

Християните и поповете са опасно и грозно нещо.

Бог е сътворил човека, разкаял се е и се е скрил! Никога Той не е сътворявал християните.

Те са несътворени и несъществуващи самозванци.... хе хе хе хе хе

Такова нещо не е имало и няма.

Понеже не си християнин, проследи ли внимателно мисълта ми?

Успя ли?

Редактирано от 0001 (преглед на промените)

• Отговори 193
  • Прегледи 11,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Както и да е. Вместо да пишеш глупости, по-добре да беше помогнал на жена си да простре прането. ;)

Аз пък се зачудих дали онова ха-ха-ха само го е написал.)

И 0001 както и опонентите му не задават въпроси, а отговори. Така че какъв е смисълът да им се отговаря, след като вече знаят всичко? Реалността им е ясна и на всичкото отгоре и за двете условни групи почти еднаква - започналият темата не вярва в твърденията на поповете, а се опира единствено на тях, без изобщо да го забележи.

А учениците на Иисус, не са били грамотни и не са могли да пишат!

Единствено Юда е можел да брои! :D 

Също така, глупава глупост е, че неграмотните ученици на Иисус, са написали тези откровения! :no-no:

Факт е, че те са самозванци, атези, които им вярват са наивни, даже глуповати!

Ето как сам си е отговорил :D

Извън шегата, ако всичко не се обяснява с просто невежество, алчност и други свойствени за нас хората неща - наистина, дори най-обща и смътна представа за случилото да добиеш - няма как да не бъдеш разтърсен от мащаба му. Да не прибавям, че разкриването на истината засяга не само християнството, но и други са в кюпа.

Все пак 0001, нима евангелията не са ценни с етичните си съвети и какво по-важно има от тях? Нали и Иисус съветва да слушаме свещениците, а не да вземаме пример от постъпките им. Зад евангелския Иисус стои действителна личност, ако това е толкова важно за някого, но може би не само една.

Упреквам великия Господ, обвинявам го, че не е съвършен. 

Ако беше съвършен, щеше ли да създаде карикатури и креатури, като християните, мен и теб?

Както разбирам, и ти вярваш в Бога? Не каза ли, че си будист?

Не мислех да се намесвам в тази тема, но тук не мога да се стърпя.

Нито един нормален човек, вярващ в Бог не си позволява да съди и хули която и да е вяра или религия.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

• Автор

Не мислех да се намесвам в тази тема, но тук не мога да се стърпя.

Нито един човек, вярващ в Бог не си позволява да съди и хули която и да е вяра или религия.

;) Провокатор съм и провокирам, нали? :D

За каква религия става въпрос тук? Това не е религия, това е садо-маздо извращение. :D

Ако става въпрос за религия, то тя е изтънчена садо-маздо религия. :D

И за каква вяра става въпрос?

Знае ли някой смисъла на думата "вяра", или я използува ей така.

Можеш ли да ми обясниш и ако успееш, ще бъдеш първия в света!

Поздрави и се радвам, че съм успял да те провокирам. :)

И 0001 както и опонентите му не задават въпроси, а отговори. Така че какъв е смисълът да им се отговаря, след като вече знаят всичко? Реалността им е ясна и на всичкото отгоре и за двете условни групи почти еднаква - започналият темата не вярва в твърденията на поповете, а се опира единствено на тях, без изобщо да го забележи.

Ето как сам си е отговорил :D

Извън шегата, ако всичко не се обяснява с просто невежество, алчност и други свойствени за нас хората неща - наистина, дори най-обща и смътна представа за случилото да добиеш - няма как да не бъдеш разтърсен от мащаба му. Да не прибавям, че разкриването на истината засяга не само християнството, но и други са в кюпа.

Все пак 0001, нима евангелията не са ценни с етичните си съвети и какво по-важно има от тях? Нали и Иисус съветва да слушаме свещениците, а не да вземаме пример от постъпките им. Зад евангелския Иисус стои действителна личност, ако това е толкова важно за някого, но може би не само една.

Разбира се, че съм будист!

Аз съм будист и зная че съществуващото е съвършено, а несъвършеното не съществува.

Бог явно е несъвършено нещо, след като създава подобни несъвършени подобия като нас. :D

Но когато гледам маята, се радвам, даже понякога плача.

Маята е толкова истинско подобие на истината.

Поздрави!

Ти будист ли си? :D

Хората не са уникални същества, те не са логични същества.

Една от разликите между хората и животните е, че хората притежават съдна способност, способност да мислят логически, да правят обобщения, да създават концепти и т.н. Макар че като чета написаното от теб започвам да се съмнявам в това. ;)

Понеже не си християнин, проследи ли внимателно мисълта ми? Успя ли?

Сори, не успях - това надхвърля интелекта ми.  

Разбира се, че съм будист!

Ха-ха-ха! Минал си покрай Буда и си го задминал гледам! Поздрави - много забавни неща пишеш!

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Мойра това е нормална постъпка за вярващи.

Религиите са създадени уж за да накарат хората да вървят по прав път,да се обичат и уважават,но постига точно обратното.Всява смут,агресия,глупави съревнования между вярващите.Само да се замислим,какво са провикирали в миналото,споровете между различните религии.За мен всички (най-вече католическата) религии са създадени за да манипулират,дресират и да се възползват мателиално от хората,които по една или друга причина са решили да следват някакви си догми.

Нито един нормален човек, вярващ в Бог не си позволява да съди и хули която и да е вяра или религия.

Буда-Дхарма е атеистично учение, но другото е вярно - никой, който следва Буда-Дхарма никога и при никакви обстоятелства няма да си позволи да обижда, съди и хули чуждите вярвания и религии. Буда специално е предупреждавал за това. Обяснявах го на Valkiria в друга тема.
  • Автор

:) За да се бъзикам с някого, трябва да зная хватките му.

С неговите камъни, по неговата глава! ;)

Айкидиото е бойна техника, в която използуваш енергията на противника. :D

Упрекваш ли ме или не ме разбираш?

Животът ни, е отговор на всички въпроси.

Той дава отговора,аз само го перефразирам на писмен език. :D

Само простите задават въпросите, защото са си прости и глупави.

Аз съм от другия вид прост и глупав- зная само някои от отговорите......хе хе хе хе 

Много обичам поповете и да общувам с тях!

Разконтрям ги! :no-no:

Нима това е лошо?

Карам ги да си четат библиите и да цъкат.

Те не си знаят библиите! хе хе хе хе хе хе

Сериозна пиша, имал съм такива случаи, че им цитирам библията и им я разяснявам.

Един отишъл и изпраскал чутото от мен с Светия Синод и го разпопили.... :D

Идва и казва- разпопиха ме заради теб! Дай някаква работа.

Викам му: "В моята фирма има място само за един поп!Да не си приказвал това, що ти глаголих!"

Той се върна в старата си фирма и беше станал монах в един манастир.

Срещнах го случайно , когато посетих манастира.

Много обичам поповете и общувам с тях, докато  ме траят! :D

Айкидиото е бойна техника, в която използуваш енергията на противника. :D

Ха-ха! И от Айкидо ли разбираш? Както показва името това не техника (яп. джуцу), а път (до). Прочети малко за историята и еволюцията на БИ в Япония. Конкретно Айкидо е най-неагресивното БИ, в което почти липсват нападателни приоми. Така е било замислено от Сенсей Уешиба, така се практикува и днес. С други думи, един айкидока никога не напада, а само се защитава при нужда като хармонизира своето ки (енергия) с вселенската ки, казано най-общо.
  • Автор

Буда-Дхарма е атеистично учение, но другото е вярно - никой, който следва Буда-Дхарма никога и при никакви обстоятелства няма да си позволи да обижда, съди и хули чуждите вярвания и религии. Буда специално е предупреждавал за това. Обяснявах го на Valkiria в друга тема.

:D Кого персонално обидих и как? :D

Тук има само никове, които не са истински, такава, каквато и вярата и християнската религия, почиваща на думана "христос", с която дума Иисус няма нищо общо. :D

Защитавам Иисус от клевети и набеждавания, защото ТОЙ е бил разпнат от именно от вярващи същества, а не от работници- ковачи, орачи, железари.

Нима никовете се обиждат?

И още нещо:

"който следва Буда-Дхарма никога и при никакви обстоятелства няма да си позволи да обижда, съди и хули чуждите вярвания и религии."

Ако тези религии са чужди, каквито са, защо се практикуват без размисъл? :no-no:

Вижте колко съм усмихнато 0001, някакъв си цифров  ник, шегувам се, смея се, играя си, ...защо ми се обижда някой?

Не се сърдете, не се обиждайте, не се вживявайте в нищо чуждо.

Иисус е бил умен и мъдър, но Христос е гръцка измишльотина.

Това си е просто факт неоспорим. :no-no:

;) Провокатор съм и провокирам, нали? :D

За каква религия става въпрос тук? Това не е религия, това е садо-маздо извращение. :D

Ако става въпрос за религия, то тя е изтънчена садо-маздо религия. :D

И за каква вяра става въпрос?

Знае ли някой смисъла на думата "вяра", или я използува ей така.

Можеш ли да ми обясниш и ако успееш, ще бъдеш първия в света!

Я чакай да се пробвам аз като неутрална ;)

Какво е вяра ли?

Когато думите не са придружени от действия,губят всякакъв смисъл.

Смисъла е във вярата и вярата е в смисъла.

Какво означава да вярваш?

Какво трябва да направиш?Защото всяка мисъл е придружена от действие.

Тоест следва ли нещо,след като сме избрали в какво или в кого да вярваме?

Как да неречем всички тези "вярващи",които правят "грехове",защото знаят,че ще им бъде простено?

За мен "вярата" е дума,която сама по себе си няма никаква тежест,ако не бъде придружена от действия.

А бе този,така като му прочетете постовете не ви ли прилича на някой? :rolleyes:

Редактирано от janis joplin (преглед на промените)

• Автор

Ха-ха! И от Айкидо ли разбираш? Както показва името това не техника (яп. джуцу), а път (до). Прочети малко за историята и еволюцията на БИ в Япония. Конкретно Айкидо е най-неагресивното БИ, в което почти липсват нападателни приоми. Така е било замислено от Сенсей Уешиба, така се практикува и днес. С други думи, един айкидока никога не напада, а само се защитава при нужда като хармонизира своето ки (енергия) с вселенската ки, казано най-общо.

:D Както написах вече, съм провокатор! :D

Първо провокирам да ме нападнат, после се защитавам. :no-no:

Усети "чито" ми, колко усмихнато и играещо е! :D

Вселенското "Чи", балансира Земното "Чи". Земното Чи само, е неб*лансирана част от вселенското "Чи".

Поздравявам те за забележката ти! :no-no:

Я чакай да се пробвам аз като неутрална ;)

Какво е вяра ли?

Когато думите не са придружени от действия,губят всякакъв смисъл.

Смисъла е във вярата и вярата е в смисъла.

Какво означава да вярваш?

Какво трябва да направиш?Защото всяка мисъл е придружена от действие.

Тоест следва ли нещо,след като сме избрали в какво или в кого да вярваме?

Как да неречем всички тези "вярващи",които правят "грехове",защото знаят,че ще им бъде простено?

За мен "вярата" е дума,която сама по себе си няма никаква тежест,ако не бъде придружена от действия.

Думата "действие" е неопределена по смисъл, място, цел посока, интензивност.......

С една неясна, неопределена дума, не можеш да дефинираш друга неясна и неопределена дума.

Опитай отново! :)

"Дей" още означава "ден".

Съществува ли деня въобще, след като Слънцето не изгрява и не залязва?

Денят и нощта са глуповата илюзия!

Извинявай, но защо мислиш, че си неутрална! :no-no:

Имам работа и ще се лиша за известно време от това приятно занимание!

Редактирано от 0001 (преглед на промените)

:D Както написах вече, съм провокатор! :D

Първо провокирам да ме нападнат, после се защитавам. :no-no:

Усети "чито" ми, колко усмихнато и играещо е! :D

Вселенското "Чи", балансира Земното "Чи". Земното Чи само, е неб*лансирана част от вселенското "Чи".

Поздравявам те за забележката ти! :no-no:

Думата "действие" е неопределена по смисъл, място, цел посока, интензивност.......

С една неясна, неопределена дума, не можеш да дефинираш друга неясна и неопределена дума.

Опитай отново! :)

Събери двете думи и ще разбереш какво искам да ти кажа.

Проблема е в това,че много хора разшифроват думите поотделно,а както казах вече едната не може да се докаже сама по себе си,ако не бъде придружена от предната.

Май не си вникнал много много в написаното от мен ;)

Много обичам поповете и общувам с тях, докато  ме траят! :D

Силно се съмнявам в живота някой да има уважение към човек,който няма уважение към самия себе си.

Ти ако се считаш за гнида,то сигурен съм че повечето хора не се считат за такива.

Добре е че има някой,който може да те търпи.

Едва ли си толкова ''смел'' провокатор извън Интернет.

За 60 години,ти какво направи,с какво допринесе?

Вижда се,че вие който не сте Християни се изпокарахте и започнахте да се дърпате,а ние Християните,какво направихме? Ние не сме се настроели един срещу друг.Продължавайте да се джавкате. :ph34r:

Редактирано от Blue ':^) (преглед на промените)

Мойра това е нормална постъпка за вярващи.

Религиите са създадени уж за да накарат хората да вървят по прав път,да се обичат и уважават,но постига точно обратното.Всява смут,агресия,глупави съревнования между вярващите.Само да се замислим,какво са провикирали в миналото,споровете между различните религии.За мен всички (най-вече католическата) религии са създадени за да манипулират,дресират и да се възползват мателиално от хората,които по една или друга причина са решили да следват някакви си догми.

За религиите и аз съм на същото мнение.

Но за нормалността на темата и писанията на някои хора няма смисъл и да се спори.

Дотук бях.

0001 , Бог е един и законите на вселената са еднакви за всички.Ти ,като си будист да не би да си безгрешен. Ти самият се вкарваш в заблуда .И аз имам своите забележки за църквата и неините престъпления , но от теб лъха на ненавист.Хайде заради теб да разрушим църкви ,синагоги и джамии.Имаще такива времена.Истината е че нито една религия в основата си не основана на страх.Чел си библията като история ,цитираш ,осъждаш.Истината за твоето състояние е написано на табелата зад теб.Беден ,духом.

Извинявай, но защо мислиш, че си неутрална! :no-no:

Защото съм краен атеист и от това следва,че не исказвам позиция от нито една религия.

Значи викаш ако вярвам в бог съм нормален, така ли ?

А ако не вярвам в божества и прераждания и задгробен живот, тогава какъв съм ?

Пак ли съм си нормален в името на лицемерната толерантност, или съм различен от нормален ?

Глупци, как иначе? Да си мислиш, че като станеш член на някой религиозен клуб автоматично си гарантираш спасение, да си мислиш, че си някакъв избраник и любимец на бог, означава, че не си способен да осмислиш най-елементарни неща.

Значи викаш ако вярвам в бог съм нормален, така ли ?

А ако не вярвам в божества и прераждания и задгробен живот, тогава какъв съм ?

Пак ли съм си нормален в името на лицемерната толерантност, или съм различен от нормален ?

Не.

Казвам, че и нормален може да вярва в бог и ненормален, само че нормалния никога няма да съди и хули други вери и религии, нито пък ще стигне до фанатизъм.

.Истината е че нито една религия в основата си не основана на страх.

Нима? 

Вижда се,че вие който не сте Християни се изпокарахте и започнахте да се дърпате,а ние Християните,какво направихме? Ние не сме се настроели един срещу друг.Продължавайте да се джавкате. :ph34r:

Ето, пак идиотски обобщения. Първо, ние не се джавкаме, а разговаряме. Аз лично не съм настроен против никого - нито против христяните, нито против 0001. Но ми прави впечатление, че повечето христяни в този форум не умеят да водят дискусия и да защитават своите позиции аргументирано. Или цитирате вашите свещенни книги, които са авторитет за вас, но не и за другите и заплашвате другите с божието възмездие, или като малки деца се цупите. Нямам предвид толкова постовете на 0001, но на въпросите на Valkiria напр. избягвате да отговаряте. Това е ваше право, разбира се.

Ти ,като си будист да не би да си безгрешен.

Човекът не е будист със сигурност. Можеш да ми вярваш 100%.

Ето, пак идиотски обобщения. Първо, ние не се джавкаме, а разговаряме. Аз лично не съм настроен против никого - нито против христяните, нито против 0001. Но ми прави впечатление, че повечето христяни в този форум не умеят да водят дискусия и да защитават своите позиции аргументирано. Или цитирате вашите свещенни книги, които са авторитет за вас, но не и за другите и заплашвате другите с божието възмездие, или като малки деца се цупите. Нямам предвид толкова постовете на 0001, но на въпросите на Valkiria напр. избягвате да отговаряте. Това е ваше право, разбира се

Ще се опитам да спазя правилата на форума. :)

Не се смятам за длъжен да накарам някого да вярва в каквото е да е!

Редактирано от Blue ':^) (преглед на промените)

Защо мислиш че ,не е.Страха идва от човека.  Хората са тези който измислят правилата и законите.                   Ето индийският спасител Буда / пет века преди да се роди Христос /: "Роди се чуден герой... Спасител на света, изпълнен с милосърдие..." Евангелистките автори за взели от култа към Митра тайнството на вечерята, която е спадала към "тайнствата на Митра". Езически елементи има и при възкресението. Ето празника на Адонис: първо се празнува смъртта Му и се погребвало неговото изображение. На третия ден идвала вестта, че богът е жив и неговото изображение се издигало във въздуха.Приказката винаги е една и същта , само героите са с различни имена и по различно време .Господ е един и сътворението на света е едно.Когато Бог спи няма живот ,като се събуди живота изпълва всичко.

Ще се опитам да спазя правилата на форума. :)

Опитайте, ще ви е от полза.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.