Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Иск срещу Църквата, за опит за умишленото ни въвеждане в заблуда, относно лъжата

Featured Replies

Аха ти си будист,вегетарианец,не си вкусвал месо. Свестен тип? Пък ние тук сме..

Какво обидно имаше в поста ми?  Никога през живота си не си ял месо?

Редактирано от Blue ':^) (преглед на промените)

• Отговори 193
  • Прегледи 11,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Какво означава "нетленен"?

Означава безсмъртен. Нероден, вечен и т.н.

И не ни се бъркай, както се изразява колегата Белж, в "попския" език.)

Само че не съм голям оптимист дали Глен и други вярващи имат желание да направят разлика между Иисус и Христос, Сотер. Както и да е . Разбирам защо ме питаш, но сега не мога да отговоря сериозно.

Редактирано от witness (преглед на промените)

Такива като теб в живота си остават само с присмиването...

Точно... И присмиването /или мисълта за това/ свършва до момента, в който проумеят... или намерят достатъчно безскрупулен адвокат, за да "придвижи" иска им...

Но понеже това с проумяването обикновено става трудно - нека си се къпят в малката си радост.

Не знаех, че само с прочитането на един пост, мога да докарвам до еуфория... :)

п.п. А като си помисля колко глупости на ден чета... Дано не ми порастнат ушите... 

• Автор

"Не давайте светинята на псетата, и не хвърляйте бисера пред свинете, за да не го стъпчат с краката си, и като се обърнат, да ви разкъсат" (Мат. 7:6)- как се разбира този текст!

:no-no: Чакай, чакай, по полека и внимавай, за да не ти се смея! :no-no:

Псетата не могат да четат и не се интересуват от "светинята". Те се интересуват от яденето, пиенето, агнешкото.

Свинете пък, не се интересуват от бисери.

Написаните слова не касаят псетата и свинете.

Те касаят този, който може да чете.

Не е сигурно, че Иисус е можел да чете. Няма доказателства за това, че той е чел на учениците си, нито пък е писал.

Светинята е светиня само за този, който се е припознал нещо като светиня!

Можеш да хвърлиш само нещо, което е вън от теб. Не можеш да хвърлиш нещо, което е вътре в теб. :) 

Не зная как да продължа, без да обидя тези, които си въобразяват , че хвърлят светините на псетата и бисерите на свинете! :D

Нито "светините", нито "бисерите" представляват интерес за псетата и свините, така че и да ги хвърлиш, те няма да ги изядат.

Дали ме разбрахте вие, дето цитирате глупости, смисъла на които не разбирате?

Бихте ли ми обяснили значението на думата "светиня".... :no-no:

Не съм християнин и моля, да не се обиждаме! 

От 20 години съм вегетарианец и станах "будист", за да не бъда повече християнин.

Абе усетих те аз тебе че не си читав атеист. 

Дошъл си тука вегетариански прозелетизъм да им пробутваш, а .

Еми пробвай се, може да се хване някой пък на твоята въдица, що не.

Технологията ти на зярибяване ( баламосване ) обаче не е добре скалъпена.

"Не давайте светинята на псетата, и не хвърляйте бисера пред свинете, за да не го стъпчат с краката си, и като се обърнат, да ви разкъсат" (Мат. 7:6)-

как се разбира този текст!

"Псетата" - това са неверните, а "свинете" - онези, които, макар и да вярват, живеят нечестиво. И така, не трябва да говорим за тайните на вярата пред неверните и да произнасяме светлите и бисерни богословски слова пред нечестивите, защото свинете тъпчат или пренебрегват онова, което им се говори, а псетата, като се обърнат, ни терзаят, както правят онези, които се наричат философи. 

А така, наричайте ни нас безбожниците псета, пък после искайте от нас ние да ви уважаваме.

Е няма да стане.

• Автор

Ти пък изглежда че не разбираш, че по този начин няма да ги откажеш от заблудите им.

Ако искаш да откажеш някой вярващ в някакви заблуди, трябва първо да разбереш каква работа му върши да вярва в измишльотини и после да му заместиш потребността от религия с нещо друго, което да му върши подобна работа, както ирационалната патерица наречена християнство. Религията е опиум за народите, не може да искаш просто да им спреш опиума, защото са изпаднали в зависимост от него. Трябва заместител на опиума религия, както дават метадон на наркоманите за да не взимат хероин например.

Абсолютно нищо не постигаш като им обясняваш колко са били найвни да вярват че разпнатият еврейн не бил Христос. То на огромното мнозинство от деклариращите се за християни им е една такава мъгла в главата, кой къф е и кво прави в тая религия, че горе долу няма даже да си напрягат акъла да мислят какво пишеш.

С подигравчиците към текстовете от библията, само кефиш атеистите като им затвърждаваш усещането че са нещо повече от вярващ човек. То това добре, ама ако отидеш да видиш темата за великден с христос воскресе, ще изброиш доста от модераторите че са се разписали там като християни. От което следва, че рано или късно ще те подгонят за нещо. Я правилник няма да си спазил, я нещо друго ще си прегрешил и така. Номерът ти с извиненията след всеки пост, няма да минава вечно. Ще дойдат тука разни особи, които ще почнат отначало да те обиждат лекичко, после ако не отстъпваш, ще засилят обидите и накрая ще те обявят за луд и ще те пратят да се преглеждаш при психиатър. Така се случва на този форум. 

Извинявай за откровенията на един безбожник, ама трябва все някой да ти ги обясни тези работи.

:no-no: Нямам за цел, да ги отказвам от заблудите им! :no-no:

Кой съм аз, за да ги отказвам?

Не съм насилник, нито фюрер, за да им давам тон в живота им! :no-no:

Темата започна като шега и майтап и за мен си още такава.

Глупакът "вярва" и винаги е прецакан. :no-no:

Ако не вярваш, има някакъв шанс, да не бъдеш прецакан.

Виж историята на вярващите и им съди за акъла!

Гласуват като ненормални и все излъгани!

Един политик каза "повервайте ми".....и се виде...хе хе хе хе

Пишеш:

Ако искаш да откажеш някой вярващ в някакви заблуди, трябва първо да разбереш каква работа му върши да вярва в измишльотини и после да му заместиш потребността от религия с нещо друго, което да му върши подобна работа, както ирационалната патерица наречена християнство.

Не си прав! Не съм садист! Изкарваш някой от една помийна яма и го поставяш  в друга помийна яма! :no-no: 

Остави го така, той сам ще си излезе, когато му дойде акъла.

Не е голям кеф да седиш в помийна яма и затова, хората живеят зле.

Нали? :no-no: 

Редактирано от 0001 (преглед на промените)

Значи аз попадам в категорията на псетата - благодаря!

Човекът  е създаден в образа на Бога и е запазил своята свободна воля-Божия образ!

• Автор

Абе усетих те аз тебе че не си читав атеист. 

Дошъл си тука вегетариански прозелетизъм да им пробутваш, а .

Еми пробвай се, може да се хване някой пък на твоята въдица, що не.

Технологията ти на зярибяване ( баламосване ) обаче не е добре скалъпена.

А така, наричайте ни нас безбожниците псета, пък после искайте от нас ние да ви уважаваме.

Е няма да стане.

:) Не ме приемай като мисионер с мисия! :no-no:

Който каквото яде, си е негова работа.Това не ме засяга!

Не съм и технолог, за да ти демонстрирам технологии. Такива са чернодрешковците, не аз. :D

Атеистите са вярващи, които вярват че няма Бог.

Теистите са вярващи, че има Бог!

Нито едните, нито другите знаят дали има или няма бог, но са вярващи.

Те са двете страни на една монета. :no-no:

Май не разбираш това?

Не съм нито от едните, нито от другите, така че , да не де обиждаме..... :)

Поздрави от мен!Публикувано изображение

Човекът  е създаден в образа на Бога и е запазил своята свободна воля-Божия образ!

:no-no: Дрън дрън! :D

Казано и писано е: "ПО ПОДОБИЕ", но всяко едно подобие не е оригинала , а менте!

Ходи да си научиш библията и обърни внимание на това, какво пише там.

Ако не знаеш, питай какво означава "подобието" и не плещи глупости, които не си написал и съчинил сам!

Разбери написаното и не питай будист да ти обяснява , защото е  обида за теб!

Зубар и преписвач си ти!

Публикувано изображение

Не си прав! Не съм садист! Изкарваш някой от една помийна яма и го поставяш  в друга помийна яма! 

Еми точно това си направил, излязъл си от ямата на християнството си се гмурнал в тази на будизма.

Заменил си едно ирационално вярване с друго, което ти допада повечко.

Значи ти си живо доказателство за правилността на моята теза за това, че човек който е свикнал с религиозен опиум, трудно може да живее без някакъв заместител на първоначалния продукт на опиянение.

Атеистите сме неверници безбожници, ние не вярваме, ние знаем с обсолютна сигурност че няма божества.

Разликата от вярване и знаене на нещо и колкото от земята до небето.

--------- -------- -------- 

Абе имам един братовчед, който не яде месо от няколко години. Я кажи как да го изпитам дали не е будист или нещо подобно. Щото като му говоря за християнски секти, при които са вегетаранци, той ми обяснява в какво е бил различен от тях. Пък не ми се изучава сега будизъм, само за да го усетя дали и той  е такъв. Помогни моля ти се с някой съвет.

Абе това на новобългарски какво ще рече, щото съм малко зле с попския диалект братче.

• Автор

Точно... И присмиването /или мисълта за това/ свършва до момента, в който проумеят... или намерят достатъчно безскрупулен адвокат, за да "придвижи" иска им...

Но понеже това с проумяването обикновено става трудно - нека си се къпят в малката си радост.

Не знаех, че само с прочитането на един пост, мога да докарвам до еуфория... :)

п.п. А като си помисля колко глупости на ден чета... Дано не ми порастнат ушите... 

:D Това със скрупулите и адвоката, не го разбрах! :no-no:

Може би не се отнася до мен, защото ника ми е 0001, а не този, но когото сте отговорили.

Колкото до еуфорията, това не съм го писал и моля да не ми бъдат приписвани думи, които не съм употребявал!

Всеки ден чета само глупости, това е мое хоби и занимание.

Какво могат да пишат глупаците, освен глупости?

Ми те са глупаци, само това могат да пишат.

А аз съм глупак, който може да чете само глупави глупости, като това, което чета в момента!

Радвам ви се!

Благодаря , ако сте писала на мен, попаднали сте на най-подходящия глупак! :no-no:

мали ква тема имало

Пази Боже сляпо да прогледа

:D Това със скрупулите и адвоката, не го разбрах! :no-no:

Де да беше само това... :) Няма смисъл...

Нямам интерес към темата, а и достатъчно радост ти доставих - това е вече трети мой отговор... :clown::D

Дерзай си!

• Автор

Римляни 9 глава 20 Но, о човече, ти кой си, що отговаряш против Бога? Направеното нещо ще рече ли на онзи, който го е направил: Защо си ме така направил?   21 Или грънчарят няма власт над глината, с част от същата буца да направи съд за почит, а с друга част - съд за непочтена употреба?   22 А какво ще кажем, ако Бог, при все, че е искал да покаже гнева Си и да изяви силата Си, пак е търпял с голямо дълготърпение съдовете, предмети на гнева Си, приготвени за погибел.

:D Вие римлянин ли сте? Аз не съм! И чета внимателно неща, които не са казани и написани за мен, а са написани за някой друг. Този друг, вече го няма , умрял е! Иначе нямаше да пише глупости, а щеше да ми ги каже лично. :no-no:

Някой на някого е писал писмо.

Защо се отъждествяваш с този непознат "някой" или другия -"някого"? :D

Самия факт че този пишещия е умрял вече, трябва да те успокои!

Той вече не те заплашва, спи спокойно!

Освен това, не си адресата за това писмо!

Писмото не те засяга, там не пише твоето име и твоя адрес!

Не се страхувай и не бъди глупав!

Вие римлянин ли сте?

Аз не съм!

Чета внимателно глупостите, които не са казани и написани за мен, а са написани за някой друг. Този друг, вече го няма , умрял е! Иначе нямаше да пише глупости, а щеше да ми ги каже лично. :no-no:

Поздрави!

• Автор

Де да беше само това... :) Няма смисъл...

Нямам интерес към темата, а и достатъчно радост ти доставих - това е вече трети мой отговор... :clown::D

Дерзай си!

:no-no: Как мога да ви разбера, след като не ви познавам?

Дори и да ви познавам, няма да мога да ви разбера, защото сте затворена в друго тяло, различно от моето тяло.

Хората живеят и се плякат с години, без да се разбират и това е причина за разводите. :no-no:

Няма накъде да дерзая! 

Няма защо да дерзая!

По същата причина и вие не ме разбирате мен и ми пишете неща, които явно не разбирате!

Какво означава думата "дерзая!! ????

Ще се радвам да ми обясните!

Надявам се тази дума не е глупава, обидна,  неясна и трудна за обяснение!

Ще очаквам с нетърпение!

Благодаря ви! :D

мали ква тема имало

Ама той човека е вегетарианец, учи се от него, ще спестиш някой лев ако не ядеш месо.

• Автор

Има една приказка за мълчанието. :P

За мълчанието пишат и говорят само дърдорковците!

Как с шумна приказка и глава,пълна с  мисли, можа да напишеш думата "мълчание".... :no-no:

Примитивна лъжа!

Дай някоя друга, по изтънчена лъжа, за да се хванем! :no-no:

Хм, не ми допада. Ако вярвам в Иисус съм спасен, ако не съм псе. Само че последователите на другите религии ще ми кажат същото, ще ми приведат разни псевдо-исторически доказателства и псевдо-логически аргументи. Защо да вярвам на теб, а не на тях?

• Автор

мали ква тема имало

Ама той човека е вегетарианец, учи се от него, ще спестиш някой лев ако не ядеш месо.

:no-no: Ей, не съм учител и не ме сочи

Имам пари и не пестя! Ям най доброто, което може да се яде и се чувствам прекрасно на 60 години!

Поздрави и не насъсквай след мен последователи, защото ми е писнало!

Иисус като има последователи, прокопса ли?

Постоянно му ходят по петите и Му досаждат с тъпите си молитви!Публикувано изображение

То бива нахалство, ама нахалството на последователите няма край!Публикувано изображение

--------------------------------------------------------------------------------------

Пази Боже ли?

Кой да го пазят и от какво да го пазят? 

За да пазиш нещо, то трябва да е ценно!

Кое тук е ценно, подходящо за пазене?

Как може сляпото да прогледне, когато е сляпо?

Видял ли си сляпа къртица да прогледне?

Не пиши за неща, които не разбираш!

И какво общо има Бог, със слепите?

Да не би той да е Бог на слепите, сакатите и глупавите? 

Не Го обиждай! :D

http://www.kaldata.com/forums/topic/210863-%D1%81%D1%80%D1%81-%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2-%D0%B1%D0%B8%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D0%B0-%D0%B8-%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0/

Хм, не ми допада. Ако вярвам в Иисус съм спасен, ако не съм псе. Само че последователите на другите религии ще ми кажат същото, ще ми приведат разни псевдо-исторически доказателства и псевдо-логически аргументи. Защо да вярвам на теб, а не на тях?

:D Ама кой ти казва и пише "да вярваш"? ТИ НЕ СИ ВЯРВАЩ! Ти си неверник!

Чети се:

" Ако вярвам в Иисус съм спасен, ако не съм псе...."

Самия факт че пишеш думата "АКО" доказва че не си вярващ!

Не си и псе, дори и да джафкаш!

Не обиждай псетата и не ги депресирай! :no-no:

Вярващият не знае смисъла на думата вярвам, защото е вярващ.

Невярващия не знае смисъла на думата "вярвам", защото е невярващ.

Ти си лъжец!

Извини ме , но лъжеш примитивно и те хващам веднага!

Опитай пак отново! :D

:no-no: Не те разбирам!  :no-no:

Ти ли си Буда?

Или мен наричаш така?

Аз не съм Буда, затова не ме четкай!  :no-no:

И да не би да нямам успех, та ми пожелаваш успех?

Ако имам успех, защо ми пожелаваш това, което имам вече?

Не ме будалкай, защото съм будист и хващам будалкането от далеко!  :)

Поздрави  и лека нощ!

мали ква тема имало

Кой казва това: "Пази Боже сляпо да прогледа"

На кого е казано това?

Постоянно се използуват чужди цитати, казани и използувани, при условия различни от тези, когато тези  цитати, са били казани!

Нямате ли си свои думи и приказки за да изразите себе си, та използувате чужди думи и приказки?

Само питам и отговор не искам!

http://www.kaldata.com/forums/topic/210863-%D1%81%D1%80%D1%81-%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2-%D0%B1%D0%B8%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D0%B0-%D0%B8-%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0/

така,че виждаш,че да залагаш на нетленност,не е много убедително доказателство за чудесата на исус и други си имат такива "чудеса" :tongue2:

който пък е по любознателен и не се катери или виси на някой сефирот :tongue2: може да се позаинтересува от един специален научен клон от палеонтологията,наречен тафономия.. :whist: и ще види ,че причината се крие не в мъртъвците, а в хората :wink12:

Даже познавам хора, които са виждали тялото на споменатият лама на живо. И да това само по-себе си не означава нещо специално. В Дзогчен има практика на тяло-дъга и има много документирани случаи на хора, които са правили това включително в наше време. Вярно, че после никой не ги обявявал за синове-божи. ;) На всичкото отгоре подобна практика има и в индуистката тантра, но от гледна точка на будизма приликата е само външна. Изобщо трудно някой, който познава източните религии като индуизъм, будизъм или даоизъм ще се впечатли от възкресението като чудотворен феномен. Още пък по-малко от тези неща с нетленните мощи от различни светии. Във всеки индуистки и будистки храм може да видите такива работи.

• Автор

не се обръщам към теб.ясно е към кого:

има разделно хранене,има и разделно мислене.при разделното хранене има диета ,при разделното мислене се ограничава паметта-слага се в два джоба..честно казано все ми е тая какво си мислиш,как си устройваш живота,как си настройваш вибрациите в него,дали хемороидите ти са с нетленен или тленен произход, какъв е произходът на голямата и малката ти  нужда   и в кой джоб си слагаш паметите. :whist:

:) Понеже не съм християнин, нямам хемороиди! :)

След като нямам хемороиди, те не могат да бъдат нетленни! :no-no:

Разбирам за хемороидите, когато ги срещам да се разхождат по улиците и да се показват по телевизията!

Бог явно е бил в  голяма нужда, когато е сътворил "човека"!

Иначе защо ли е сторил това? :no-no:

И защо ли, после се е разкаял от това, което е сторил?

и в кама сутра има много практики и  има много документирани случаи на хора, които са правили това включително в наше време.. :tease::tongue2:

:lol6: Вярно си е. Четох някъде за някаква ваша традиция от сексуални практики. Нещо като Кама сутра, но за юдеи. Верно ли е?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.