Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Иск срещу Църквата, за опит за умишленото ни въвеждане в заблуда, относно лъжата

Featured Replies

Ха-ха! Извини ме, не се подигравам. Това го казват евангелистите, а какво е казал Иисус няма как да знаем, освен ако не сме общували с него лично, т.е. ако не сме били негови ученици или не сме го срещнали в мистично видение. Но последното е убедително само за този, който го е преживял. Павел напр. ... Имах предвид, че до настъпването на съдния ден или както там се нарича не се предвиждат други възкресения. Не съм сигурен, че това го е казал Волтер - това по-скоро е облога на Паскал.

Прав си,моя е грешката.На Паскал е.Да това го казват евангелистите;Йоан е бил през 3-те години непрекъснато с Христос.Матей също.Марко е записал евангелието под диктовката на Петър.Поне так пишат повечето изследователи на Новия завет.Аз чета и двете страни и това на атеистите.Това е единствения начин да стигнеш до истината.Иначе ставаш пристрастен,а това е сигурния начин да се заблудиш,другия сигурен начин е невежеството

• Отговори 193
  • Прегледи 11,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това религията е голямо недомислие и пречка за развитието.

Прав си.

Ама с какво да я заменим ?

Така като гледам или една световна диктатура може да изкорени религиите или да наложи някаква нова по-малко шантава религия, която да е единствената разрешена и да не може да служи за разделението на хората.

Някаква soft версия на ирационални вярвания, която да служи на тези на които им трябват "задължително" ирационални патерици в живота.

Ако ме изберете за световен диктатор, обещавам да ви отърва от религиите. 

Ще приложа същите методи, които са използвани от българският цар по време на покръстването.

Сечене на глави на водачите на бунтовниците, хвърляне на телата им в пропасти и други смайващи мероприятия.

Па да ги видим тогава какво ще изберат, дали да заминат веднага при въображаемия дядо боже, със отсечена глава или да живеят още.

Аз съм сигурен че ще изберат да живеят 99% от населението.

Редактирано от Belge (преглед на промените)

Прав си,моя е грешката.На Паскал е.Да това го казват евангелистите;Йоан е бил през 3-те години непрекъснато с Христос.Матей също.Марко е записал евангелието под диктовката на Петър.Поне так пишат повечето изследователи на Новия завет.Аз чета и двете страни и това на атеистите.Това е единствения начин да стигнеш до истината.Иначе ставаш пристрастен,а това е сигурния начин да се заблудиш,другия сигурен начин е невежеството

Атеистите ще кажат, че евангелиетата са написани доста след времето на Иисус и са редактирани многократно, което си е истина. Че Йоан и Матей не са исторически личности, а и дори да са това не доказва нищо. Всъщност, ако имаш вяра тези мнения не са от значение... Паскал, между другото, е бил дълбоко вярващ и последовател на янсенистите, доколкото си спомням.

• Автор

Когато е извършено деянието Църквата не е съществувала.

Тоест - обвнинението, на което почива цялата ти теза отпада и съответно не може да се внесе иск.

:) Разбира се, че сте прав! Въпросът е дали сега съществува църква или това е фирма, с бизнес интереси? :no-no:

Атеистите ще кажат, че евангелиетата са написани доста след времето на Иисус и са редактирани многократно, което си е истина. Че Йоан и Матей не са исторически личности, а и дори да са това не доказва нищо. Всъщност, ако имаш вяра тези мнения не са от значение... Паскал, между другото, е бил дълбоко вярващ и последовател на янсенистите, доколкото си спомням.

:no-no: Вяра ли? :no-no:

Ако имам чаша с кафе, защо трябва да вярвам, че имам чаша с кафе?

"Вярата" е понятие в бъдеще неопределено нещо, никога в настояще или минало време! :D

Когато някой само спомене думата "вяра", вече се е подготвил да излъже!

Има глупаци, които вярват на думата "вяра", която дума всъщност, няма смисъл!

Поздрави  и извинения, ако засягам някого.

Възкръсването на третия ден, според теб, е често срещано явление, което има естествена причина?

Ако имаш вяра, колкото синапено зърно, ще можеш да местиш планини. Не се казва дали трябва да се разбира буквално. ;)

:D След като стана ясно, че "вярата" е понятие, което те праща само и винаги, в бъдеще неопределено време, можеш да правиш каквито искаш сравнения, които са неопределими.

Защо е необходимо да местиш планините?

Те са си там, където са и въобще не е твоя работа да ги местиш!

Освен, ако не става въпрос за "планините от глупост".....

Глупавият глупак е глупав и "вярва" в глупости.

Освен това глупакът е беден и няма пари за багери и фадроми, за да премести планините! :D

А и защо да ги мести, когато планините са красиво нещо.

Поздрави и извинения, ако засягам някого с нещо.

Ха-ха! Извини ме, не се подигравам. Това го казват евангелистите, а какво е казал Иисус няма как да знаем, освен ако не сме общували с него лично, т.е. ако не сме били негови ученици или не сме го срещнали в мистично видение. Но последното е убедително само за този, който го е преживял. Павел напр. ... Имах предвид, че до настъпването на съдния ден или както там се нарича не се предвиждат други възкресения. Не съм сигурен, че това го е казал Волтер - това по-скоро е облога на Паскал.

:D Учениците на Иисус са били предатели! Един от тях, бизнесмен,Юда, който го е продал за 30 сребърника. :no-no:

Иисус не е успял с учениците си! Те са спали с отворени очи, а той не ги е упълномощавал да пишат каквото и да е, по негов адрес!

Всъщност, те са клеветници и доносници, споделяйки неща, които са били конфиденциални- между тях и Иисус!

Освен това, УЧЕНИЦИТЕ НА ИИСУС са били НЕГРАМОТНИ РИБАРИ и способността им да пишат подобни страхотни текстове, каквито са откровенията им, е абсурдно невъзможна.

Този факт е доказателство, че Библията в този си вид, базирана на текстове с неясен източник и цели, следва да бъде предмет на анализ.

Кой и защо е "подхлъзнал" от хиляди години, милиарди хора, в насока, която не е ясна!

Кой смята за възможно, "БОГ ДА БЪДЕ ЗАКОПАН В ГРОБ"?

Това е толкова плоска и тъпа шега!

Това си е гавра с Бога и вярващите в Него!

Извинявам се , ако засягам някого с нещо!

Редактирано от 0001 (преглед на промените)

Разбирам написаното като удостоверение за разклатено психично здраве...

нали ? щото тия, които стават сутрин в 6, за да си бият главата в цимента, са "цъфнали и вързали"....
  • Автор

Разбирам написаното като удостоверение за разклатено психично здраве...

:D Разбира се, няма как да съм здрав психически и да празнувам разпъването на едно невинно същество! :D

Няма как да съм психически здрав в общество, което е болно и пълно с психически болни хора, някои от които се палят като факли.

Отгоре на всичко съм психически депресиран от глупостите, в които хората вярват и за които гласуват! :no-no:

Психически здрав ли беше Юда, който се самоубива?

Психически здрав ли е Господ, създател и автор на същества, облечени с черни раса, с разноцветни снежинки от пърхут? :D

Видяхте ли моя снимка на кръста на един ауспух?

Ето ви гарнитура:

Мисля си, че ако тръгна така между ромите, ще стана бързо поредния пророк?

Поздрави и извинете, ако засягам някого с написаното.

• Автор

Господи, Иисусе Христе, Сине Божий, помилуй ни нас грешните!

Кои вас?

Кои точно са "грешните"?

Сгрешил ли е Господ, разкаял ли се е:

Публикувано изображение 

Битие 6:6: „Разкая се Господ, че беше направил човека на земята, и се огорчи в сърцето Си.”

"И рече Господ: Ще изтребя от лицето на земята човека, когото създадох, - човеци, зверове, влечуги и въздушни птици, - понеже се разкаях, че ги ..."

Ако Господ е сгрешил, ясно защо Земята е пълна с грешници?

Подозирам, че искаш помилване за себе си, а не за мен!

Как този, който е грешен, може да те помилва, освен с крак или ръка?

Не разбирам, затова те питам: Кого точно молиш, Господ, Иисуса, Христа или Сина Божий?

Бог е неделим и не се размножава- тогава какъв е този негов Син?

Господ е грешен и се разкайва, защо очакваш от Него помилване?

Иисус е разпънат и не е помилвал себе си, какво чакаш от Него- бедния и многострадалния?

Христос не е съществувал, това е гръцка дума, възникнала 308 години, след разпъването на Иисус. Тази дума е перводна, а не юдейска или арамейска дума.

Хората сме нахални, даже в молбите си!

Хората се молят за неща, които нямат  и не им принадлежат!

Молят се от интерес, страх, лицемерие!

От какво страдаш, страхуваш и на кого точно се молиш?

Ще се радвам ако ме информираш!

Ха-ха! Основното твърдение на христяните е, че възкресението е уникално събитие, което никога не се е случвало и не може да се случи повторно.

А ти какъв си? Колко от тук пишещите са Християни?

Леле,такава помия ще се изсипе в темата,че не си е истина! Ужас!

Като не сте вярващи,хубаво,какво се занимавате с вярващите?

Като не ви харесват филмите,превключвате канала.

Колко от вас имат икони,кръстчета в домовете си ?

Редактирано от Blue ':^) (преглед на промените)

нали ? щото тия, които стават сутрин в 6, за да си бият главата в цимента, са "цъфнали и вързали"....

Ако намирах и най-малката логическа връзка между нашите два поста, щях да си направя труда да отговоря...

:D Разбира се, няма как да съм здрав психически и да празнувам разпъването на едно невинно същество! :D

Амиии... нека го кажа така - това, което за Вас е горчива шега, за мен е дежавю.

Друго няма какво да добавя. И сам се стараете достатъчно да ме потвърдите... :)

А ти какъв си?

Не съм христянин. И между другото не оценявам хората по това в кой религиозен клуб членуват. Има по важни неща от това дали си от Левски или от ЦСКА. Примерно дали имаш добро сърце и други такива.

напротив..всяка година исус възкръсва и всяка година се празнува възкресение христово..това е основата на която се крепи християнската вяра.

Ей, че си... ;) Не бе, кефяти се, но не е така, както казваш. Иисус възкръсва символично в сърцата на вярващите. Да не е зомби някакво, че да възкръсва постоянно. Но нека те опровергават христяните - аз не съм много наясно с тези работи.

С риск да обидя вярващите хора, но религията е измислена с цел да се манипулира и плаши населението. На времето не е имало възможност така нареченото простолюдие да се образова и е могло да бъде плашено, мамено и лъгано както се намери за добре. Примери затова колкото искаш и днес постващия е дал един от тях. Не случайно важи поговорката - За да изчезнат измамниците, трябва да изчезнат глупаците.

Емо, млад си още, но какво правиш примерно след 30 години, когато на живота почва да се вижда края, а ти не виждаш смисъл да продължаваш? Виж, ако живеехме по 1000 години на никой нямаше да му пука за задгробните дела. Да, но животът е прекалено кратък и много бързо всеки човек стига до тоя извод. 

нее така,ама е :tongue2: ай чети откровението да видиш като какъв убавец ще дойде "благия исус":

Мале, ти верно кат некво зомби го представи. Не че вашият бог е много мил, де. Е, това не е са ли метафори, алюзии и други такива? Пък и Йоан (нали това е от Откровението) може да се е нагълтал с нещо психотропно. ;)

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Автор

А ти какъв си? Колко от тук пишещите са Християни?

Леле,такава помия ще се изсипе в темата,че не си е истина! Ужас!

Като не сте вярващи,хубаво,какво се занимавате с вярващите?

Като не ви харесват филмите,превключвате канала.

Колко от вас имат икони,кръстчета в домовете си ?

:no-no: Изглежда не разбирате, че Иисус не е бил християнин, защото такава дума тогава не е имало! Не е съществувала такава дума! :no-no:

Дори ако случайно Иисус е бил християнин, той би бил първия и последния такъв, защото природата никога не създава едни и същи нещо.

Хората наричащи себе си християни, не са поклонници на Иисус, а на кръста!

Кръстът е инструмента, с който е убит мъдрия Иисус.

Този инструмент на убийство, стои върху църквите, а християните се кръстят, защото са поклонници именно на този инструмент.

Е, няма що!

Голяма религия!

Това е религията на кръстоносците, убили много хора.

Дали ще убиеш едно същество физически или психически, това си е убийство.

Как можеш да вярваш в "кръста" игнорирайки Иисус и съдбата му?

Как можеш да празнуваш "възкресението", с убийството на малки агнета?

"Не убивай!" е заповед, която се извращава в заколи и изяж агънце.

Ако такива са "християните", не благодаря, аз не съм християнин!

Уважавам Иисус и съм ревностен почитател на притчите му.

Попове да обиждат Иисус, наричайки го христос, е глупаво,обидно и клевета.

Ако Иисус възкръсне, първото което трябва да направи е, да се защити от попски клевети и глупости.

Поради това, че "възкресение" няма и не е имало, той не може да се защити сам и да изгони отново, поповете от храма!

Помията отдавна е изсипана върху това невинно същество, поливана всяка година с кръвта на красивите и невинни агънца, полята още, с туби вино и замесена с пиянски приказки. :no-no:

Чак на мен ми става неудобно и се извинявам на тези, които не осъзнават какво са правили!

Извиних се, затова не се сърдете.

Трябва да ми простите, макар че не съм ви обидил, защото изброявам печални факти. :)

Господи, Иисусе Христе, Сине Божий, помилуй ни нас грешните!

Да не помръква вярата ти, Глен, каквото и да чуеш и да видиш, няма причина да не вярваш, че Христос е нетленен. Говоря сериозно, аз нямам такава причина.

Емо, млад си още, но какво правиш примерно след 30 години, когато на живота почва да се вижда края, а ти не виждаш смисъл да продължаваш? Виж, ако живеехме по 1000 години на никой нямаше да му пука за задгробните дела. Да, но животът е прекалено кратък и много бързо всеки човек стига до тоя извод. 

Много добре казано. :)

0001

''Как можеш да празнуваш "възкресението", с убийството на малки агнета?''

А ти колко животинки си изпапкал?

''Ако такива са "християните", не благодаря, аз не съм християнин!''

Откога религията определя дали употребяваш алкохол,убиваш животни и т.н? :no-no:

То ти или си или не си Християнин. Няма средно положение!

... в библията много добре е обяснено

... естествено за този който може да чете внимателно и да разсъждава.

Този който може да разсъждава правилно, няма нужда да чете библията.

------- --------- -------- ---------

Абе верно каква му е религията на брата  scepsis  ???

Да не е нещо будист ?

Как можеш да празнуваш "възкресението", с убийството на малки агнета?

"Не убивай!" е заповед, която се извращава в заколи и изяж агънце.

Tук напълно те подкрепям. Това нали е езически обичай? Щото не вярвам някой вярващ да разглежда това като поглъщане на светото причастие или агнеца-божи.

• Автор

Ако намирах и най-малката логическа връзка между нашите два поста, щях да си направя труда да отговоря...

Амиии... нека го кажа така - това, което за Вас е горчива шега, за мен е дежавю.

Друго няма какво да добавя. И сам се стараете достатъчно да ме потвърдите... :)

:D Въобще не се старая! :D

Няма и за какво да се старая!

Не мога да ви потвърдя, защото няма как, няма и защо.

Кой съм аз, за да ви потвърждавам или отричам?

Просто ви се присмивам и ми доставя удоволствие.

Благодаря ви, все пак, че почетохте и прочетохте поста ми.

Надявам се, че сте почели и прочели написаното от мен, с интерес и от интерес.

Даже за втори път реагирате писмено.

За мен това е достатъчен комплимент.

Благодаря! :)

Кои вас?

Кои точно са "грешните"?

Не разбирам, затова те питам: Кого точно молиш, Господ, Иисуса, Христа или Сина Божий?

Ще се радвам ако ме информираш!

"Не давайте светинята на псетата, и не хвърляйте бисера пред свинете, за да не го стъпчат с краката си, и като се обърнат, да ви разкъсат" (Мат. 7:6)- как се разбира този текст! "Псетата" - това са неверните, а "свинете" - онези, които, макар и да вярват, живеят нечестиво. И така, не трябва да говорим за тайните на вярата пред неверните и да произнасяме светлите и бисерни богословски слова пред нечестивите, защото свинете тъпчат или пренебрегват онова, което им се говори, а псетата, като се обърнат, ни терзаят, както правят онези, които се наричат философи. Когато чуят, че Бог е бил разпнат, започват да ни терзаят със своите умувания и софизми и да доказват, че това е невъзможно" Блажени Теофилакт Български ("Благовестник"). Римляни 9 глава 20 Но, о човече, ти кой си, що отговаряш против Бога? Направеното нещо ще рече ли на онзи, който го е направил: Защо си ме така направил?   21 Или грънчарят няма власт над глината, с част от същата буца да направи съд за почит, а с друга част - съд за непочтена употреба?   22 А какво ще кажем, ако Бог, при все, че е искал да покаже гнева Си и да изяви силата Си, пак е търпял с голямо дълготърпение съдовете, предмети на гнева Си, приготвени за погибел "Понеже, в Божията мъдра наредба светът с мъдростта си не позна Бога, благоволи Бог чрез глупостта на това, което се проповядва, да спаси вярващите... а ние проповядваме разпнатия Христос, за юдеите съблазън, и за езичниците глупост; но за призвани... Христос Божия сила и Божия премъдрост" (1 Коринтяни 1:21,23) "Но естествения човек не побира това, което е от Божия Дух, защото за него е глупост; и не може да го разбере, понеже, то се изпитва духовно." (1 Коринтяни 2:14) Ето защо ви се струват глупави и смешни повечето изказвания на вярващите и на Библията - защото естествения,  човечец не може да достигне до Бога със своя ограничен  мозък,който явлението гравитация и природата на светлината не може още да обясни, пък камо ли нещо по-висше, като например Разумът, който е създал тези физични закони! "Тия обаче, хулят всичко, което не знаят... за тях пророкува и Енох, седмият от Адама, като рече: Ето Господ иде с десетки хиляди Свои светии, да извърши съдба над всички, и да обяви за виновни всичките нечестивциза всичките нечестиви дела... и за всичките жестоки думи, които нечестивите грешници са говорили против Него" (Юда 10, 14,15), а този цитат е за това, което сте говорили в незнанието си защото Бог е любов, ама Той е и справедлив,защото играта с огъня  е опасна!Знайте че - Библията и Бога са безценно съкровище, мъдрост и сила  за този, който ВЯРВА - а невярващите, даже мъртвец да възкръсне, пак няма да повярват! Когато  питате за подобни неща трябва да имате поне частичка уважение към Бог,нестава с заяждане и ирония в отношението ви към духовните въпроси,вие не търсите да дискутирате по тях,а въпросите са ви пропити със сарказъм, присмех и даже отвращение подобно на драгата valkiria !

Да не помръква вярата ти, Глен, каквото и да чуеш и да видиш, няма причина да не вярваш, че Христос е нетленен. Говоря сериозно, аз нямам такава причина.

Какво означава "нетленен"?

Кой съм аз, за да ви потвърждавам или отричам?

Просто ви се присмивам и ми доставя удоволствие.

Такива като теб в живота си остават само с присмиването...

"Не давайте светинята на псетата, и не хвърляйте бисера пред свинете, за да не го стъпчат с краката си, и като се обърнат, да ви разкъсат" (Мат. 7:6)-  

Значи аз попадам в категорията на псетата - благодаря!

• Автор

Много добре казано. :)

0001

''Как можеш да празнуваш "възкресението", с убийството на малки агнета?''

А ти колко животинки си изпапкал?

''Ако такива са "християните", не благодаря, аз не съм християнин!''

Какви са Християните? Откога религията определя дали употребяваш алкохол,убиваш животни ? :no-no:

То ти или си или не си Християнин. Няма средно положение!

:no-no: Не съм християнин и моля, да не се обиждаме! :no-no:

От 20 години съм вегетарианец и станах "будист", за да не бъда повече християнин. :D

Между будистите също е пълно с будали, но да ме будалкат чернодрешковци, които не са се родили с килимявки, ми е обидно и нечистоплътно.

Като чета, явно и ти не си християнин, защото пишеш:

"Откога религията определя дали употребяваш алкохол,убиваш животни ?"

Е не е ли срамно за един християнин, будист да му цитира заповедта:

"НЕ УБИВАЙ!" Публикувано изображение

Заповедта е безусловна за тези , които могат да четат и се отнася както за убиване на хора, също така: за агнетата, кучетата, кравите, .......

Много често обаче, глупавите четат и не разбират прочетеното.

Извинявай, нищо лично! Просто ме разсмя! Публикувано изображение

Изглежда не разбирате, че Иисус не е бил християнин, защото такава дума тогава не е имало!

Ти пък изглежда че не разбираш, че по този начин няма да ги откажеш от заблудите им.

Ако искаш да откажеш някой вярващ в някакви заблуди, трябва първо да разбереш каква работа му върши да вярва в измишльотини и после да му заместиш потребността от религия с нещо друго, което да му върши подобна работа, както ирационалната патерица наречена християнство. Религията е опиум за народите, не може да искаш просто да им спреш опиума, защото са изпаднали в зависимост от него. Трябва заместител на опиума религия, както дават метадон на наркоманите за да не взимат хероин например.

Абсолютно нищо не постигаш като им обясняваш колко са били найвни да вярват че разпнатият еврейн не бил Христос. То на огромното мнозинство от деклариращите се за християни им е една такава мъгла в главата, кой къф е и кво прави в тая религия, че горе долу няма даже да си напрягат акъла да мислят какво пишеш.

С подигравчиците към текстовете от библията, само кефиш атеистите като им затвърждаваш усещането че са нещо повече от вярващ човек. То това добре, ама ако отидеш да видиш темата за великден с христос воскресе, ще изброиш доста от модераторите че са се разписали там като християни. От което следва, че рано или късно ще те подгонят за нещо. Я правилник няма да си спазил, я нещо друго ще си прегрешил и така. Номерът ти с извиненията след всеки пост, няма да минава вечно. Ще дойдат тука разни особи, които ще почнат отначало да те обиждат лекичко, после ако не отстъпваш, ще засилят обидите и накрая ще те обявят за луд и ще те пратят да се преглеждаш при психиатър. Така се случва на този форум. 

Извинявай за откровенията на един безбожник, ама трябва все някой да ти ги обясни тези работи.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.