Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Иск срещу Църквата, за опит за умишленото ни въвеждане в заблуда, относно лъжата

Featured Replies

Опитайте, ще ви е от полза.

А да съм ги нарушил? Опитайте и вие!

Редактирано от Blue ':^) (преглед на промените)

• Отговори 193
  • Прегледи 11,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Темата беше за църквата .Господина ще съди църквата за заблуждение.По същата логика може да осъдиш и медиите за заблуждение , както и политиците.Това е токлкова несериозно. Все едно лисицата да съди гарвана в заблуждение.Господ няма нужда от адвокат.И всички един ден тези попове ще ни опяват , независимо дали са добри или лоши.За мене темата е безмислена Има теми за религията , които иска да се изявява.

Господина ще съди църквата за заблуждение.По същата логика може да осъдиш и медиите за заблуждение , както и политиците.

Предлагам първо да съди себе си за самозаблуждение :)

Съмнявам се. Те са свикнали, какви по-лоши случаи има. Един познат, който се изживява като писател, колко скандални книги написа и ловчанският митрополит щеше да го отлъчва. Толкова беше горд, за една сутрин обиколи всички реп-ове в Русе да види дали не са го споменали във вестниците. Суета на суетите :D

Ти будист ли си? :D

Май не си следиш темата.

Днес, понеже и на мен ми е скучно, съм двоен баптист-детерминист.

Ето индийският спасител Буда

Грешка. Това е ваша интерпретация. Буда не е спасител, защото не притежава всемогъщество, което да му позволи да спаси, когото и да било. Може да го наречете "водач", т.е. някой който познава пътя, който може да ви помогне да го изминете, но не някой който може да ви пренесе на гръб по него. Буда не е божи син или пророк, най-малкото, защото е отхвърлил съществуването на бог.

А да съм ги нарушил? Опитайте и вие!

Първо, ще трябва да ги прочета. ;) Не съм обидил личността ви, което се забранява от правилата (argumentum ad hominem), aко това имате предвид. Просто посочих, че считам вашето обобщение за "идиотско". Но не съм казал, че лично вие сте идиот. Всеки може да изказва погрешни, глупави, идиотски и други такива съждения. Не мисля себе си за изключение и когато установя, че съм го направил гледам да се извиня.
  • Автор

Събери двете думи и ще разбереш какво искам да ти кажа.

Проблема е в това,че много хора разшифроват думите поотделно,а както казах вече едната не може да се докаже сама по себе си,ако не бъде придружена от предната.

Май не си вникнал много много в написаното от мен 

:) Изпускаме основната идея на темата- колективен иск срещу Църквата за измама, набеждаване, нарушаване на авторските права на Иисус и злоупотреба с неграмотността на милиони хора, от хиляди години. :D

http://www.kaldata.com/forums/topic/210842-%D0%B8%D1%81%D0%BA-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D1%86%D1%8A%D1%80%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D1%83%D0%BC%D0%B8%D1%88%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D1%8A%D0%B2%D0%B5/

:no-no: Само да попитам, дали се родихте говорещо същество? :no-no:

Ако не сте се родили говорещо същество, а после сте станала такава, ще стигнем до констатацията, че ме карате да събирам думи, всяка от които няма ясен смисъл.  

Така няма да стигнем до разбиране, считам и отново ви моля, да разсъждаваме.

Може и заедно.

Дадох веднаж пример, ще дам и сега пример:

Няма защо да вярвам че пиша в темата, защото в този момент пиша в темата.

Мога да вярвам, че в бъдеще ще пиша пак в темата, защото вярата е само в бъдеще неопределено време.

Но ако умра внезапно, ще ми остане само вярата, за далечното бъдеще, защото в настоящето тази вяра въобще не ми е необходима.

Аз пиша и самия факт изключва необходимостта от вяра.

Фактите убиват вярата.

Факт е, че Иисус не е знаел въобще думата Христос, даже гърците са се озорили, за да намерят дома, за преводна дума на Библията.

След като Иисус не е ползувал такава дума, свързването му с нея е вид набеждаване.

А разпъването Му , си е ритуално убийство, подбудено от свещеници.

Ако сте чели, присъствуващите на разпъването Му, са пощадили крадеца Варава, а не Иисус.

Те са ГО мразели. Те са ГО ненавиждали.

А сега са Го превърнали в източник на доходи.

Поздрави и не се сърдете, че не ме разбирате.

Това не е точно мой проблем. :no-no:

Предлагам първо да съди себе си за самозаблуждение :)

:D Дрън дрън!

Разбира се няма да съдя Царквата, само се гъбаркам с нея!

Блудния син, се заблуди, но после се върна при Отец си и Отца му го прие!

Самозаблудения в мое лице, не го приемат още при Отец Му, защото още не съм втасал достатъчно и не съм се вмирисал.

Зная, че Отец ни никого не е върнал от там:

На няколко пъти бях близо, но ме връщаха със шутове, за да си дострадам. Да зная, че много наивни и самозаблудени хора газят и къкат по земята, твърдейки и вярвайки в глупости.

За да попаднеш тук, на тази Земя, задължително трябва да си самозаблуден.

Поздрави и благодаря за вярната констатация. 

Май не си следиш темата.

Днес, понеже и на мен ми е скучно, съм двоен баптист-детерминист.

Почетен потребител

[*]Публикувано изображение

[*]Потребители

[*]Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

[*]596 мнения

[*]Пол:Мъжки

[*]Интереси:Природни науки,Интернет...

Публикувано Днес, 13:31

0001, на 11 Май 2013 - 1:10 PM, написа:Публикувано изображение

Много обичам поповете и общувам с тях, докато  ме траят! 

Силно се съмнявам в живота някой да има уважение към човек,който няма уважение към самия себе си.

Ти ако се считаш за гнида,то сигурен съм че повечето хора не се считат за такива.

Добре е че има някой,който може да те търпи.

Едва ли си толкова ''смел'' провокатор извън Интернет.

За 60 години,ти какво направи,с какво допринесе?

Вижда се,че вие който не сте Християни се изпокарахте и започнахте да се дърпате,а ние Християните,какво направихме? Ние не сме се настроели един срещу друг.Продължавайте да се джавкате. 

-------------------------------------------------------------------------------------------

Нещо , аз 0001не мога да пиша по това мнение и го пейснах тук:

;) Една от заповедите е , "НЕ ЛЪЖИ!"

Господине Лъжете, когато твърдите че се караме и джафкаме. Лъжете и когато твърдите че сте "християнин" след като Иисус не е бил християнин.

"Не лъжи"

Спазвайте заповедите.

Поздрави и както видяхте, ви намигам и се усмихвам. ;)

Редактирано от 0001 (преглед на промените)

Защото съм краен атеист и от това следва,че не исказвам позиция от нито една религия.

А вярването на в психологическите портрети на база зодиакални знаци и то ли се брои за атеизъм ???

Самото ти твърдение че астрологията е наука, те издава че не си чак толкова атеист.

Атеистите освен че не вярваме в съществуването на божества, не вярваме и на други ирационални заблуди.

Е, може понякога да ви учим вас вие да вярвате на нещо, ама ние не го вярваме. Ние само ви учим, щото знаем че има келепир в тая работа вие да вярвате на астрогията например. ;)

----------- ------------- -------------- --------------

Абе кво стана сега, кой е будист и кой не е ?

А брата scepsis що се спотйва като пръдня в гащи и не иска да ни осведоми той какъв е ?

Вика че в бог не вярвал, ама не ще да напише дали е будист или някакъв друг .

Айде бе, кажи къф си най-накрая де ?

Аз съм белгиец, неверник, безбожник, закоравял атеист, антикомунист и вещ по някои въпроси свързани с чудеса.

А ти какъв си ? 

Редактирано от Belge (преглед на промените)

:) Изпускаме основната идея на темата- колективен иск срещу Църквата за измама, набеждаване, нарушаване на авторските права на Иисус и злоупотреба с неграмотността на милиони хора, от хиляди години. :D

:D Дрън дрън!

Разбира се няма да съдя Царквата, само се гъбаркам с нея!

За първи път чувам някой да иска да влезе в съд с Господа на Славата!Всички които се молят,молят Бог да не влиза на съд с тях,търсят милост и прошка!!И все пак,ако искате да го осъдите ще ви трябват свидетели,а най подходяща е valkiria!Още повече,че нейните праотци веднъж го осъдиха и разпнаха,с голям и вековен опит са!

едно баба си знае,едно баба си бае.

Няма смисъл да продължавам с напълно излишни постове,то се е видяло,че с теб не може да се говори.

Толкова си вглъбен в твоята "истина",че не правиш и опит да прочетеш останалите постове т.е.да ги разбереш.

И не се отклонявам от темата,ти попита какво е вяра и аз ти отговарям.Друг е въпроса,че не искаш и да разбереш какво искам да ти кажа.

А вярването на в психологическите портрети на база зодиакални знаци и то ли се брои за атеизъм ???

Самото ти твърдение че астрологията е наука, те издава че не си чак толкова атеист.

Атеистите освен че не вярваме в съществуването на божества, не вярваме и на други ирационални заблуди.

Е, може понякога да ви учим вас вие да вярвате на нещо, ама ние не го вярваме. Ние само ви учим, щото знаем че има келепир в тая работа вие да вярвате на астрогията например. ;)

----------- ------------- -------------- --------------

Абе кво стана сега, кой е будист и кой не е ?

А брата scepsis що се спотйва като пръдня в гащи и не иска да ни осведоми той какъв е ?

Вика че в бог не вярвал, ама не ще да напише дали е будист или някакъв друг .

Айде бе, кажи къф си най-накрая де ?

Аз съм белгиец, неверник, безбожник, закоравял атеист, антикомунист и вещ по някои въпроси свързани с чудеса.

А ти какъв си ? 

Под атеист искам да кажа,че не вярвам в нито едно божество или религия.Ако характеристиките на зодиакалните знаци имат нещо общо с това.......... :speak:

Mногократно съм го заявявал съвсем открито. Нов си във форума и затова задаваш такъв въпрос.

Mногократно съм го заявявал съвсем открито. Нов си във форума и затова задаваш такъв въпрос.

Абе аз съм в този форум от 2005г.

Ама в раздела за измишльотините не се мяркам често та съм те пропуснал какъв си.

Сега що те е срам да си го кажеш пак ???

Няма да ти се присмивам, обещавам, честна пионеска или ако предпочиташ честна мошеническа дума ти давам.

Редактирано от Belge (преглед на промените)

Абе аз съм в този форум от 2005г.

Ама в раздела за измишльотините не се мяркам често та съм те пропуснал какъв си.

Сега що те е срам да си го кажеш пак ???

Няма да ти се присмивам, обещавам, честна пионеска или ако предпочиташ честна мошеническа дума ти давам.

Просто не виждам причина да се представям отново след като съм го правил многократно, но щом държиш и за да не оставаш с погрешни впечатления ще го направя. От над 18-на години се занимавам с тибетски будизъм. Имената на тези, при които уча няма да ти говорят нищо, но те са тибетци и живеят в Индия, а един от тях в Непал. В България при тях учим няколко човека, нямаме намерение да създаваме някаква организация тук, да привличаме последователи или нещо подобно. Това просто е наш избор, това е възгледа или духовния път, с който имаме връзка, ако щеш. Други въпроси имаш ли?

А бе ,тука оня 0001 още ли .не е осъдил папата.

Той иска да заведе наказателно преследване срещу православната църква, доколкото разбрах, но както посочих в началото това е невъзможно, защото юридическите лица не могат да носят наказателна отговорност. Това са азбучни неща и се учат в 1-ви курс на всеки юридически факултет, даже и в най-калпавите. Идеята на 0001, ако бъде приета сериозно, е безумна, но и той самият каза, че всъщност целта му е да провокира вярващите. Сама по себе си провокацията не е нещо лошо, според мен, стига да е направена с положителна мотивация. В случая, обаче, не виждам такава. Просто човекът търси с кого да се заяде, за да изпусне парата. Проявете христянско милосърдие и не си губете времето с него или пък, ако сте достатъчно умели, му възразявайте аргументирано и любезно.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Други въпроси имаш ли?

Каква работа ти върши да вървиш по духовен път ?

На този въпрос могат да отговорят и други хора, ако не са срамежливи.

Каква работа ти върши да вървиш по духовен път ?

Сериозно ли питаш? Приемам, че е така. Накратко. От светска, общоприета, конвенционална гледна точка следването на нещо подобно е съвършено безмислено, да не кажа налудничаво или най-малкото е екстравагантно. От несветска или духовна гледна точка неследването на подобен път означава изгубване на скъпоценния шанс, който имаме като човешки същества да разширяваме и обогатяваме нашето осъзнаване. Това е свързано с разбирането на непостоянството на всички явления и поемането на отговорност, но темата е много обширна... Накратко, считам, че ако някой се стреми да бъде добро човешко същество, да не вреди на другите, а да им бъде от полза, доколкото му е по силите, без надменност и суета, то той на практика следва духовен път, без значение дали се е нарекъл будист, христянин, мюсулманин, атеист или нещо друго. И обратно. Това са просто етикети, които нямат отношение към същноста, към начина, по който избираме да изживеем живота си. Затова ценя не това, което хората твърдят, че вярват и следват, а това, което правят.

От несветска или духовна гледна точка неследването на подобен път означава изгубване на скъпоценния шанс, който имаме като човешки същества да разширяваме и обогатяваме нашето осъзнаване

Всъщност ти предпочиташ да се осъзнаваш по начин измислен от други хора, през други епохи, сега през 2013г.

Вървиш по някакъв утъпкан път, който изглежда че ти допада. На мнение си даже, че си се уредил с нещо важно.

----------- --------- -----------

Имам един братовчед, който е тръгнал и той по някакъв вегетариански път, не яде месо и яйца. Около него разправя че не искал да го ловят болести от месото и яйцата. В смисъл че може да пренесат зараза като болеста луда крава или салмонела. Така ми отговори и на мен през 2010г., когато го питах. Уж му казах че съм толерантен към разни духовни залитания, ама той не иска да каже истината. Аз мисля че е преживял нещо което го е стреснало, уплашил се е за живота си и е тръгнал по този път. Според мен е възникнал екзистенциален проблем, на който той се опитва да намали влиянието, залитайки по разни пътища. А е могъл да отиде просто на психолог, да му помогне. Братовчеда си е бил пораснал човек, пълнолетен, когато се е отказал от яденето на месо и яйца. Не са му промивали мозъка в детска възраст с вегетаризъм. От роднините му няма друг като него.

Аз мисля че той не печели нищо от това, че е приел да бъде различен от обкръжаващите го хора.

Проблемите си е могъл да разрешава по друг начин.

Всъщност ти предпочиташ да се осъзнаваш по начин измислен от други хора, през други епохи, сега през 2013г.

Вървиш по някакъв утъпкан път, който изглежда че ти допада. На мнение си даже, че си се уредил с нещо важно.

Това е път, с който имам връзка, към който имам афинитет. На мнение съм, че съм намерил това, което ми подхожда и пожелавам всеки да намери това, което му подхожда. Що се отнася до осъзнаването, то е винаги лично, т.е. можеш да получиш методи и support, но нищо повече. Ако методите са подходящи за теб, няма никакво значение кога са предадени. Конкретно тези неща не са изобретени или измислени, а по-скоро предадени като дананг-приемствености от измерението на Самбогакая, но да не навлизаме в тази материя, тъй като е много сложна. Също така тези неща се адаптират и обновяват, а освен това въпросното предаване продължава и в момента, защото е истина, че не всичко от миналото "работи" днес.

Не виждам какво общо има вегетарианството в случая - един будист може да е или да не е вегетарианец. Това не е нещо задължително. Екзистенциални проблеми също нямам.

пп никой друг да не се "обажда"..гленочка ще си го "ям" сама :tongue2:

Bon apeti! Гледам с гностиците вече закуси, макар че беше по-добре да си ги оставиш за десерт.   ;)

ай ти си мълчи,да не взема та сложа най отгоре на десерта :tongue2: ..щото  ше зема ти разправям за една глинена делвичка на която пишело:"буда, сасалиле нагавате" и как ашока ,всъщност взел че направил буда съществуващ :wink12: пък ти си разправяй ,че нито се е раждал нито умирал

За ролята на черешката ли си ме предвидила? Да не ти приседна, обаче! :tongue2:  ... Но, ОК, ще си трая в очакване на разправата с glen, aко се яви изобщо.

колко си немощен драги ми гленочка,колко си немощен..ей нека те види всеки,та да стане ясно..какво означава чалга в християнството :tongue2:

мило ми фанатиче,ако се беше престрашил да отговаряш на въпросите ми,знаеш ли колко бързо ,щеше да лъснеш,като абсолютен невежа в собствената си религия ...ама си мълчиш,щото си знаеш нали?! :wink12: хайде сега,след десет пъти задаване  на въпроси-ти не отговаряш или се правиш на важен,че си разсеян.хайде и други въпросчета:

1 намери текста в библията ,който показва къде иудеи разпъват исус?!?!

2 намери да видим къде в библията пише,че иудеите имат смъртна присъда ..разпъване на кръст?

3 намери този текст в библията,който да указва,че по време на разпъването исус е бил бог? или ,че иудеите са разпънали изобщо някакъв бог?

чакам душо ..с голямо нетърпение чакам..

пп никой друг да не се "обажда"..гленочка ще си го "ям" сама :tongue2:

драга valkiria,

намерете текст,където пише че това не е така!и гледайте да не е от вашия талмуд придържайте се към Светата Библия!понеже не признавате Новия завет,цитирайте пророците пратени до вас от които твърдите че се учите,но преди това итрепахте!ако пък говориме за невежество,то вашето е недостижимо,усъвършенствано!яжте ме драга valkiria,но от това нямате полза,защото Господ Иисус Христос е казал какво да ядете и пиете в Негов спомен!дерзайте!като ми изръфате едната буза,ще ви подам и другата!

пп никой друг да не ме дъвче,зъбите на valkiria ми стигат! :)

Конкретно тези неща не са изобретени или измислени, а по-скоро предадени като дананг-приемствености от измерението на Самбогакая, но да не навлизаме в тази материя, тъй като е много сложна.

Прав си брате sepsis-e, да не навлизаме в такиви материи.

Достатъчни са ми християните с техните терминологии, да се мъча да ги запомням, кой бил рогат, па кой бил опашат, па кой бил предател, па кой кръст носил, абе мани мани ...

Па те се нароили едни църкви и църквички, па всеки свой вариант на библия си писал, та не може човек да им хване края.

А примера с братовчеда беше само за илюстрация като частен случай. Просто сме израстнали заедно от деца, па ми стана жал как аз лапам пържоли сервирани от майка му, а той изяде всичките фъстъци от общата чинийка.

п.п.

в Белгия май си имат цял храм такиви като твоите даскали, изостанали се в бг, ама сигурно там няма същите пари от къде да дойдат.

...та няма как евреина иешуа /исус/ да ви е казвал да боядисвате яйца и ако искаш да ме опровергаеш ,го направи с библията..като милостиво ти позволявам да използваш който си искаш завет. 

Не си ли се сетила до сега да вземеш да напишеш нова библия, по-модерна, па да си регистрираш едно вероизповедание, да ти се напълни храмът с народ и ти да си най-важната там?

мила ,скъпа наша преизящна айн дьо соф,

наистина ли вярваш ,че от някъде ще ви изкочи истината ..или просто наистина не знаете,че ще вярвате в истината на друг!!!

Която, предполагам, е твоя частна собственост и я владееш напълно и завинаги. Вярата не е препоръчителна за бесновати, но може да е и душеспасителна. Защо не и вярата, че истината се е пръкнала едва след появата на племенното ви божество, някъде след смъртта на египетския йерофант Мойсей, благодарение на ловкостта на книжниците. Които великодушно го отстъпили на християните, за да им гледат сеира... ама той в крайна сметка е общ. :tongue2: Щом пак ще си говорим така.

Благодаря за подробната информация, аз изобщо не съм информиран човек, макар че  съм чувала за Еразъм. Но тя само допълва, но не променя каквото вече приведох в друга тема (за антихриста) за цензурата на Йероним върху изчезналото „еврейско евангелие”. Научих го от книга, която е излязла сто години преди находката, за която говориш. Толкова знам и мога да предположа. И то е, че алегориите в гностическите учения, чрез които се представят отвлечени понятия също както в египетските митове, са били преплетени с и превърнати в истории за реални исторически личности. Всичко останало зависи от вярата и целите на онзи, който ги ползва. Главният център, от който е тръгнало знанието към настоящата ни цивилизация е Египет, макар че той е само един от тях.

,второ..няма как да дам цитати за нещо дето не съществува,освен във фантазиите на антисемитите..

иначе ,мога да ти кажа ,какво е ял и пил исус..категорично е спазвал левит и абсолютно е спазвал и празнувал всички празници на иудеите!!!! ето ти как например спазва иудейската  ханука, и то написано не в моя стар завет и талмуд, а в твоя нов завет ,драгий ми глен.където можеш да видиш,че исус е ходил в синагога, а не в църква

Ти значи вярваш на евангелията? Т.е. че Иисус е живял по времето на Пилат Понтийски и е бил точно тази историческа личност?

А вярваш ли на "Сефер Толдот Иешу"? И там има Иехошуа, и той е бил убит, но не от римляните. Бил е обесен от съплеменниците си на рожково дърво.

и така ..обобщение за всички преизящни, високодуховни катерачи по сефироти ,пиещи манна небесна директно от твореца на вселената ,хванали бога за шлифера,топките ,ушите и пр...нетленни негови части:

За тия неща обичат да се държат само които си мислят, че са хванали истината завинаги, чадо мое. В известен смисъл и майя е нетленна. Поздравявам те по този повод с една стара поемка.

ХИПНОТИЗАТОР С ОЧИЛА

1

Тъй както се разхождам, може би

из най-отчаяната си лъжа,

а пръстите ми са изтръпнали и сгърчени

около сънувани предмети,

аз може би не ходя, а лежа на коленете

на някакъв хипнотизатор

с очила.

И уж лицето му е на небето, и е светло

над тази шестдиоптрова,

многоетажна синева –

там някъде светът е виолетов

и се живее леко-леко,

нани-на…

Или, тъй както си лежа възторжено

с нетрепващи луминесцентни зеници

и вцепенението ме обзема като екот

под фосфорната периферия на кожата ми,

ефирният ми двойник се разхожда,

тра-ла-ла,

по златна някаква спирала –

където чаят е горещ за вечността

и времето е спряло.

2

Покорно моля за сериозност

Мартенския заек и Шапкаря,

и приканвам към внимание

уважаемия мистър Бийн…

Но те са в дяволското огледало

на съзнанието ми,

а то е краят на една цивилизация

от плачещи вулкани.

Затуй простете, че се хиля,

о, строги прокурори в тоги.

Това бе толкова отдавна… ( на Луната?

на Земята? Марс?… но Марс е в обскурация),

колкото е всяко утре

и всяко утро в пясъчния кратер

на небостъргачите,

във виртуалната реалност на съзнанието ми –

страна на чудеса и дяволски примамливи

играчки.

3

Пари и опера – сантиментален “казус белли”…

А някога роялите предъвкваха потпури,

димяха партитурите

и сгушени край телешкото,

изпушвахме по пура

в антракта на неделите.

Чочо сан, “Титаник” – печална холограма,

дим над Фуджияма, оформен във винетка.

Там някъде – армадите на непонятни армии

браздяха океаните

с Нике на раменете си.

“Няма Бог” – ни казваха безгласно телеграмите

и поздравявахме смъртта си

със сигнални пистолети

и незалязващото слънце на Орела светеше,

там някъде – над Тихоокеанските

и Атлантически предели

гърмяха опери, шансони, йодлери,

сантиментални римски трели…

Тъй както спящите в печалния Титаник,

тъй както старите атлантски вещери –

събудихме се – и ни нямаше.

• Автор

Дрън ,дрън. Не си интересен  и Господ не те е упълномощавал.

:D Прав си! :D

Бог не ме е упълномощил и никъде не твърдя обратното.

Той не е упълномощавал и Иисус .

Затова Иисус не е написал даже един ред или "писание".

ТОЙ не е бил грамотен, бил е природно умен,/ за разлика на много от нас/. :no-no:

Глуповати хора,  които не знаят какво е "вярата", вярват в "писания" и "откровения", които даже не са писани от "учениците" на Иисус.

Всъщност тези всички ученици, освен неграмотни, са били предателите на Иисус.

Езичен неграмотен в миналото народ,  става "християнски", когато самият Иисус не е бил такъв!

Поздрави! :D

За първи път чувам някой да иска да влезе в съд с Господа на Славата!Всички които се молят,молят Бог да не влиза на съд с тях,търсят милост и прошка!!И все пак,ако искате да го осъдите ще ви трябват свидетели,а най подходяща е valkiria!Още повече,че нейните праотци веднъж го осъдиха и разпнаха,с голям и вековен опит са!

:no-no: Извини ме, но будист да ти обяснява разликата между ГОСПОД и БОГ, е срамно! :D

След като има две различни думи, за едно и също нещо, логично е да се запита човек, дали няма две различни неща, определени с две различни думи.

Будист да обяснява какво е Господ и какво е Бог, е все едно циганин - боклукчия, да чете лекции по квантова физика или философия, на някой по неграмотен и от циганина! :no-no:

Писах вече , че Иисус е бил неграмотен, но природно умен и интелигентен, за разлика от "вярващите" в него.

Да не обиждам Иисус, като го сравнявам с тези вярващи! 

Горкият Той , разпънаха Го, ама не стига това, го направиха "лидер" на неграмотни и неинтелигентни хорица.

Учениците Му, не ГО познаха, предадоха Го, не ГО защитиха.

Осъдиха Го, разпънаха Го и изяждат в Негово име агнета, хиляди години!

Е няма що!

После "предателите" се юрнали да пишат откровения...., без да уважат авторското право на Иисус! 

Много смешен застъпник сте!

Иисус го няма и няма нужда от застъпници!

Поздрави. :D

Редактирано от 0001 (преглед на промените)

Всъщност живеем в собствената си измишльотина, или тя ни живее, зависи как ще го погледнеш, или по-скоро са и двете. Доста уморително занимание. :(

с поздрав най сърдечен :валкирия дьо вампирия

А, ти поне си валкирия. Аз съм вампир по рождение. Това е и необходима предпоставака, и последствие от прочита на "Разбулената Изида".

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.