Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Иск срещу Църквата, за опит за умишленото ни въвеждане в заблуда, относно лъжата

Featured Replies

Колективен иск срещу Църквата, за опит за умишленото ни въвеждане в заблуда, относно лъжата за поредното възкръсване на Иисус.- /Разбирайте написаното като разсъждение и горчива шега/

Мисля се, че е време вече, да заведем иск срещу Църквата, за опит за умишленото ни въвеждане в заблуда, относно лъжата за поредното възкръсване на Иисус.
А стига вече! Не ви ли писна!
Църквата и свещениците са извършители на ненаказано престъпно деяние: разпъване и ритуално убийство. В това деяние няма нищо тържествено и подходящо за празнуване, то е срамно.
Досадно и обидно е, Господ да "възкръсва като малоумен" всяка година, да бъде повод за фалшиви празници, пред фалшиви и малоумни празнуващи. 
Иисус не е бил мазохист, за да изтърпява с удоволствие подобни действия и празненства, свързани с неговото еднократно разпъване.
Може ли еднократното разпъване, да бъде причина за 2013 възкръсвания, безкрайно количество филми и предавания?
Църквата няма авторско право, пълномощно или правно заявена божествена дискреция , да представлява Иисус и използува по подобен начин грозните му лични преживявания, за църковни цели.
Още повече, че Иисус не е Христос, защото думата Христос, е възникнала 308 години, след като Иисус е бил разпнат. В този смисъл Иисус е набеден, наклеветен и осъден с тази гръцка дума незаконно. Това е наказуемо по смисъла на Наказателния кодекс.
Готов съм да докажа, че Библията е документ с съдържащ неверни обстоятелства и факти, използувани с цел и умисъл, нанесла вреди и причинила щети, на мен и хората, вече хиляди години.
Готов съм да вкарам Библията и църквата в Прокуратурата , заради убийство на невинен, присвоени и нарушени авторски права, върху историята и биография на Иисус.. 
Прокуратура, вече е е работно място на политици, министри, премиери.... и друга престъпна паплач. Защо да не стане работно място и на лъжливите свещеници, продаващи свещите си на гърба на Иисус и страданията Му?
Вие какво ще кажете? Публикувано изображение
/Разбирайте написаното като разсъждение и горчива шега/

post-220294-0-06117700-1368088399_thumb.

Редактирано от 0001 (преглед на промените)

• Отговори 193
  • Прегледи 11,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това важи за всяка една религия, служителите, религиозните книги и свързаните с тях пропагандни материали. Те са, от почти безполезни за народа до вредни. Но това важи също и за политиците и за поне 80% от излишно големият брой чиновници.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Най-вероятно отговора на прокуратурата ще е "Лицето Иисус не е подало жалба за извършените срещу него действия, както и не се е явило в прокуратурата на поканата за справка, затова не може да бъде образувано наказателно производство..."

......
Църквата и поповете са извършители на ненаказано престъпно деяние: разпъване и ритуално убийство. 

....

Когато е извършено деянието Църквата не е съществувала.

Тоест - обвнинението, на което почива цялата ти теза отпада и съответно не може да се внесе иск.

Колеги сериозно ли? Не мислех, че тази тема ще има дори 1 коментар, а може би само един от лицето "valkiria1" то и без това лицето живее в измислен свят и се спотайва точно в този раздел :P

Да съдят римската управа за извършеното деяние. ;)

Това религията е голямо недомислие и пречка за развитието.

Колективен иск срещу Църквата, за опит за умишленото ни въвеждане в заблуда, относно лъжата за поредното възкръсване на Иисус.- /Разбирайте написаното като разсъждение и горчива шега/

Мисля се, че е време вече, да заведем иск срещу Църквата, за опит за умишленото ни въвеждане в заблуда, относно лъжата за поредното възкръсване на Иисус.

А стига вече! Не ви ли писна!

Църквата и поповете са извършители на ненаказано престъпно деяние: разпъване и ритуално убийство. В това деяние няма нищо тържествено и подходящо за празнуване, то е срамно.

Досадно и обидно е, Господ да "възкръсва като малоумен" всяка година, да бъде поовод за фалшиви празници, пред фалшиви и малоумни празнуващи. 

Иисус не е мазохист, за да изтърпява с удоволствие подобни действия и празненства, свързани с неговото еднократно разпъване.

Може ли еднократното разпъване, да бъде причина за 2013 възкръсвания, безкрайно количество филми и предавания?

Църквата няма авторско право, пълномощно или правно заявена божествена дискреция , да представлява Иисус и използува по подобен начин грозните му лични преживявания, за църковни цели.

Още повече, че Иисус не е Христос, защото думата Христос, е възникнала 308 години, след като Иисус е бил разпнат. В този смисъл Иисус е набеден, наклеветен и осъден с тази гръцка дума незаконно. Това е наказуемо по смисъла на Наказателния кодекс.

Готов съм да докажа, че Библията е документ с съдържащ неверни обстоятелства и факти, използувани с цел и умисъл, нанесла вреди и причинила щети, на мен и хората, вече хиляди години.

Готов съм да вкарам Библията и църквата в Прокуратурата , заради убийство на невинен, присвоени и нарушени авторски права, върху историята и биография на Иисус.. 

Прокуратура, вече е е работно място на политици, министри, премиери.... и друга престъпна паплач. Защо да не стане работно място и на лъжливите попове?

Вие какво ще кажете? Публикувано изображение

/Разбирайте написаното като разсъждение и горчива шега/

С риск да обидя вярващите хора, но религията е измислена с цел да се манипулира и плаши населението. На времето не е имало възможност така нареченото простолюдие да се образова и е могло да бъде плашено, мамено и лъгано както се намери за добре. Примери затова колкото искаш и днес постващия е дал един от тях. Не случайно важи поговорката - За да изчезнат измамниците, трябва да изчезнат глупаците.

Не става. Прочети НК, Обща част, 3-та глава: Наказателно отговорни лица - не можеш да подведеш под наказателна отговорност юридическо лице, каквото е църквата.

библията и всички подобни книги на различните религии са художествена измислица,единствената им цел е да накарат "тъпите" да им се подчиняват едн път поизках да ми помогне една църква казаха няма проблем направиха кампания сърраха еди куп средства и накрав ми отказаха да ми дадат и 1 ст.

Какво имате против главните букви и пунктоацията изобщо. Не се отнася само за вас - гледам, че това се среща все по-често. Затруднява се разбирането, комуникирането, общуването, т.е. вие си знаете какво искате да кажете, но другите трябва да полагат усилия да разберат... Инак църквата  е общност от вярващи, а не благотворителна организация.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Автор

Най-после се намери един който да опровергае Библията  :) Успех и стискам палци.

Само един съвет:Първо се запознай с някой елементарни неща

Тогава не е имало нито църква,нито попове,а и след това Църквата не е била ортодоксална т.е.православна.

Емокостов,твърдението ти е абсолютна глупост по простата причина,че по времето на първите християни ,изобщо не е било безопасно да си християнин,напротив това е значело смъртно наказание.Ранната църква е била доста по различна от сегашната православна,която е взела много неща от езичеството

Големия парадокс тук е че когато става въпрос за нещо от което човек не разбира обикновено си мълчи ,но когато става въпрос за религия всеки е разбирач,дори да не е запознат с някой елементарни неща.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

:)  Разбира се, че сте прав и е точно така! :)

Поправих текста и замених думата църква и попове, със "свещеници"! :)

Така стана по-вярно.

Разбира се, моля да бъда извинен за написаната шега. Но тази лъжа е довела до сериозните последствия , произтекли от лъжата.

Православната църква не е права и "православна", защото свещениците не разполагат с нищо право в телата си /както и ние всички/. Всички ние имаме криви чела, криви мисли, ръце крака, очи и уши.

Само кривия може да бълнува за "право".... и "православие"! Кому е нужна крива слава, наричана "православие"?  :no-no:

Целта на настоящето е да ни вкара в размисъл и разсъждения, относно тоталната лъжа, на която сме подложени от хиляди години.

Поздрави и с уважение!

Редактирано от 0001 (преглед на промените)

библията и всички подобни книги на различните религии са художествена измислица,единствената им цел е да накарат "тъпите" да им се подчиняват едн път поизках да ми помогне една църква казаха няма проблем направиха кампания сърраха еди куп средства и накрав ми отказаха да ми дадат и 1 ст.

Това е кофти,ама да питам чела ли си Библията.И ако не как разбра че е художествена измислица.И по дадена църква ли съдиш за Библията,щото мога да ти гарантирам че православната църква и не само доста се е отдалечила от Библията.

Това е кофти,ама да питам чела ли си Библията.И ако не как разбра че е художествена измислица.И по дадена църква ли съдиш за Библията,щото мога да ти гарантирам че православната църква и не само доста се е отдалечила от Библията.

А как разбра, че не е художествена измислица? Всъщност направо го докажи. Аз съм Тома неверни. Изпъчи се пред форума и направи чудо. Нещо, което е невъзможно да стане с възможностите на хората, а е предизвикано от сила, за която природните закони не важат.

до колкото знам все повече неща които са описани като чудеса в библията / като както се опеменава червена вода като кръв, мападение от жаби, големия потоп, възкръсване - някои заболявания много приличат на това / са доказани научно че са естествени неща в природата

Възкръсването на третия ден, според теб, е често срещано явление, което има естествена причина?

А как разбра, че не е художествена измислица? Всъщност направо го докажи. Аз съм Тома неверни. Изпъчи се пред форума и направи чудо. Нещо, което е невъзможно да стане с възможностите на хората, а е предизвикано от сила, за която природните закони не важат.

Ако имаш вяра, колкото синапено зърно, ще можеш да местиш планини. Не се казва дали трябва да се разбира буквално. ;)

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Е, нямам тази вяра. Едно време вярвах, че доброто побеждава. После разбрах, че доброто за друг може да е зло за мен, а моето добро  - зло за някой трети. После разбрах, че доброто за някои отделни(доста ограничен брой) "хора", може да е зло не за един, а за хиляди дори за милиони хора.

Цялата Библия е исторически и географски обусловена.Това я отличава от останалите религиозни книги.

Дори самата вселена и живота е един вид чудо,с което сме свикнали и не му отдаваме значение.Реда  във вселената говори за един Висш Интелект.Не би било чудно Този Интелект да се е свързал с хората чрез така наречените пророци и да е изразил волята си и характера си..И ако човечеството има разум чувства   то и Твореца му би трябвало да има.Природата която няма интелект и не може да мисли може ли да създаде мислещи същества?Просто разсъждавам логически.Всеки часовник си има часовникар.За да повярваш че всичко е станало от само себе си се изисква много повече вяра. :) 

Редактирано от stryper6 (преглед на промените)

Цялата Библия е исторически и географски обусловена.Това я отличава от останалите религиозни книги.

Аз също мога да напиша цяла фентъзи сага, на базата на  определена географска област и да се съобразя със случила се, или случваща се, история. Нищо, което просто е написано на хартия няма как да ме накара да повярвам в него. Мога да го науча наизуст, да го приказвам , да го цитирам, при това в "подходящи" случаи, но аз няма да вярвам в него.

Разбирайте написаното като разсъждение и горчива шега

Разбирам написаното като удостоверение за разклатено психично здраве...

а да си чувал че при падане и при удар по глава може да изпаднеш в кома и дори сърцето тогава бие по бавно, и се събуждаш неизвестно кога, а и тялото издържа около 1 седмица без вода и храна, а и като в всяка книга и там са преувеличили вероятно

Но това не отговаря на описаното в Новия Завет. Има свидетелства на очевидци - проблемът е, че няма как да ги разпитаме отново. ;)

Възкръсването на третия ден, според теб, е често срещано явление, което има естествена причина?

Зависи и от мястото на действието. Навремето руснаците решили да продадат мумията на Ленин и с парите да закърпят бюджета, само че на търга се явил само един купувач от Израел и те му отказали с думите "При вас един вече възкръсна, не ни трябва втори..."

Дори самата вселена и живота е един вид чудо,с което сме свикнали и не му отдаваме значение.Реда  във вселената говори за един Висш Интелект.Не би било чудно Този Интелект да се е свързал с хората чрез така наречените пророци и да е изразил волята си и характера си..И ако човечеството има разум чувства   то и Твореца му би трябвало да има.Природата която няма интелект и не може да мисли може ли да създаде мислещи същества?Просто разсъждавам логически.Всеки часовник си има часовникар.За да повярваш че всичко е станало от само себе си се изисква много повече вяра. :) 

За синегертика и самоорганизация, чували ли сте? Това с часовникаря е нещо, което Дарвин е опровергал. Ако вярвате в еволюционната теория, разбира се. А инак има много религиозни книги, които са изградени върху действителни исторически събития, но тезата на противниците им е, че тези събития са предадени превратно, че са мистифицирани и напаснати към определен религиозен мит.

Зависи и от мястото на действието. Навремето руснаците решили да продадат мумията на Ленин и с парите да закърпят бюджета, само че на търга се явил само един купувач от Израел и те му отказали с думите "При вас един вече възкръсна, не ни трябва втори..."

Ха-ха! Основното твърдение на христяните е, че възкресението е уникално събитие, което никога не се е случвало и не може да се случи повторно.

Аз също мога да напиша цяла фентъзи сага, на базата на  определена географска област и да се съобразя със случила се, или случваща се, история. Нищо, което просто е написано на хартия няма как да ме накара да повярвам в него. Мога да го науча наизуст, да го приказвам , да го цитирам, при това в "подходящи" случаи, но аз няма да вярвам в него.

Прав си донякъде.Въпроса е че без очевидци никой няма да ти повярва :) .А как си обясняваш,че на една малка група хора последователи на Христос е повярвала една трета от населението на земята.Ако прочетеш самият Апостол Павел казва на вярващите:както сами вие видяхте.На възкресението на Христос е имало над 500 човека очевидци.И ако са излъгали защо повечето са  умрели разпънати на кръст,съсечени с меч и т.н заради твърдението си че Христос е Месия и са го видели възкръснал.Биха ли умрели за една лъжа.Та извода е че или  христос и учениците на Христос са били луди или са казали истината.

За синегертика и самоорганизация, чували ли сте? Това с часовникаря е нещо, което Дарвин е опровергал. Ако вярвате в еволюционната теория, разбира се. А инак има много религиозни книги, които са изградени върху действителни исторически събития, но тезата на противниците им е, че тези събития са предадени превратно, че са мистифицирани и напаснати към определен религиозен мит.

Ха-ха! Основното твърдение на христяните е, че възкресението е уникално събитие, което никога не се е случвало и не може да се случи повторно.

Напротив Христос казва;Който вярва в мен ще възкръсне като мен в последния ден,Който не вярва е вече осъден.

А убедения атеист Волтер казва:абе няма Бог,ама ако има сме загазили :)

Та всичко е въпрос на вяра.Както е казал Исус:Ако не вярват,дори мъртвец да възкръсне и им каже пак няма да повярват.Не вярва ли човек дори и да има факти пак няма да се убеди.Ще си ги обясни според своето си неверие.Вярващият  вярва,че има Бог.Невярващият вярва,че няма Бог!

Редактирано от stryper6 (преглед на промените)

Прав си донякъде.Въпроса е че без очевидци никой няма да ти повярва :) .А как си обясняваш,че на една малка група хора последователи на Христос е повярвала една трета от населението на земята.Ако прочетеш самият Апостол Павел казва на вярващите:както сами вие видяхте.На възкресението на Христос е имало над 500 човека очевидци.И ако са излъгали защо повечето са  умрели разпънати на кръст,съсечени с меч и т.н заради твърдението си че Христос е Месия и са го видели възкръснал.Биха ли умрели за една лъжа.Та извода е че или  христос и учениците на Христос са били луди или са казали истината.

Напротив Христос казва;Който вярва в мен ще възкръсне като мен в последния ден,Който не вярва е вече осъден.

Просто изключително много роби и онеправдани бедни и наивни хора винаги е имало. Впрочем липсата или наличието на добро образование не е достатъчна гаранция срещу наивност. Може да си взел 3 висши и пак да си наивен и лесно да се заблуждаваш. Важното е да си дресиран консуматор. Това да сме такива, ни тренират в парично вързаните строеве включително и капитализма, но и във всички преди него, още откакто се родим.

Ха-ха! Извини ме, не се подигравам. Това го казват евангелистите, а какво е казал Иисус няма как да знаем, освен ако не сме общували с него лично, т.е. ако не сме били негови ученици или не сме го срещнали в мистично видение. Но последното е убедително само за този, който го е преживял. Павел напр. ... Имах предвид, че до настъпването на съдния ден или както там се нарича не се предвиждат други възкресения. Не съм сигурен, че това го е казал Волтер - това по-скоро е облога на Паскал.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.