Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Правителството на Пламен Орешарски

Featured Replies

Социализма беше най-меката форма на държавен капитализъм!

Имаме примера на Сингапур и други подобни експерименти. Частични и незавършени, разбира се. А и друга култура и манталитет. Но да се внушава, че монетарния, неолиберален модел на свободния,саморегулиращ се пазар е съвършен и няма алтернатива е глупост. Просто защото пазара и обществото не функционират по този начин.

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 90,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

А и друга култура и манталитет. Но да се внушава, че монетарния, неолиберален модел на свободния,саморегулиращ се пазар е съвършен и няма алтернатива е глупост. 

Ами то точно това ни внушават! А точно този монетарен капитализъм, прокламиращ "живота на кредит", доведе до този тотален срив на цялата световна икономика! Абе не може да харчиш повече, от колкото си изкарал към момента на харченето! Другото води до фалит!

Имаме примера на Сингапур и други подобни експерименти. Частични и незавършени, разбира се. А и друга култура и манталитет. Но да се внушава, че монетарния, неолиберален модел на свободния,саморегулиращ се пазар е съвършен и няма алтернатива е глупост. Просто защото пазара и обществото не функционират по този начин. Там където "пазара" е във фиктивна конкуренция, демек главното са моно и олигополи и спекула и там където има всякакво друго "общество" но не и гражданско(каквото и да значи това...май поредната утопия)

Само те допълних, за който не може сам да ти продължи мисълта..

Само те допълних, за който не може сам да ти продължи мисълта..

OK.  Нямам против. Допълнението е подходящо като цяло. Но за повечето хора това звучи като утопия, защото им е внушено, че съвършенното общество е това, което се основава върху принципа на безогледната конкуренция. Но дори в природата видовете не оцеляват по този начин. Има борба между видовете, но не и това, което правим ние - безоогледна и унищожителна борба вътре в групата.

OK.  Нямам против. Допълнението е подходящо като цяло. Но за повечето хора това звучи като утопия, защото им е внушено, че съвършенното общество е това, което се основава върху принципа на безогледната конкуренция. Но дори в природата видовете не оцеляват по този начин. Има борба между видовете, но не и това, което правим ние - безоогледна и унищожителна борба вътре в групата.

Има и симбиоза, има  и обикновено сътрудничество. Борбата обикновено е между видове в една и съща хранителна ниша и ареал и то единствено ако храната не достига, или е по-трудно достъпна да си я набавят сами от местонахождението й, отколкото да я набавят чрез кражба.

Но да не забравяме, че там става дума, все пак, за неразумни видове. Различни видове...Ние хората, макар да има някакви расови различия, все пак поне на теория сме от един и същи вид...Уж разумни същества, уж обществени животни, уж морални, уж със съвест...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Уж разумни същества, уж обществени животни, уж морални, уж със съвест...

Уж, уж, уж... :) Не е подходящия раздел и тема, за да посоча защо е така, според мен.

При първите "промени", когато на власт беше правителството на Филип Димитров, във в.Демокрация излезе решение на ръководството на СДС, че всеки министър трябва до февруари месец на следващата година /92г./ трябва да предложи програма за разграждане на стопанстата номенклатура. Това обаче не се случи и сега на много хора това става ясно защо. Аз лично участвах в срещите със Стефан Софиянски в Комитета по съобщения и той не прие програмата на Подкрепа, а заяви, че той ще решава кой да маха и кой да остави. Реално не махна никого, а всички знаят колко от кадрите на ДС се внедриха в системата на съобщенията точно тогава.

:yanim:

Това вече ми идва в повече: Министерството на инвест. проектиране е създадено заради.... ДПС!!

Много ми е интересно дали има някъде списък ,където да е направена разбивка на назначенията ,кой от коя партия къде е назначен.

Имам чувството ,че ДПС са подкрепили БСП за коалицията на много дебела цена,и накрая да не се окаже че ДПС управляват всички.

Много ми е интересно дали има някъде списък ,където да е направена разбивка на назначенията ,кой от коя партия къде е назначен.

Имам чувството ,че ДПС са подкрепили БСП за коалицията на много дебела цена,и накрая да не се окаже че ДПС управляват всички.

Пълен контрол и над водния сектор.......БСП,като втора политическа партия има по-малко мин.кресла от ДПС..........Ех тая лисица Доганя

Пълен контрол и над водния сектор.......БСП,като втора политическа партия има по-малко мин.кресла от ДПС..........Ех тая лисица Доганя

От това се страхувах,и затова трябва да излетят колкото се може по-бързо от там.

Аз пък да те попитам: Къде беше парламентарната група на ГЕРБ и защо не внесоха своя номинация за този пост?

И защо преди 6 години не повдигнаха въпроса за шуробаджанащината, а чак сега?!?!

Аз пък да те попитам: Къде беше парламентарната група на ГЕРБ и защо не внесоха своя номинация за този пост?

И защо преди 6 години не повдигнаха въпроса за шуробаджанащината, а чак сега?!?!

Риторични въпроси задаваш, нали?

Мисля, че въпросът не носи полза за позицията ти. Грешките които са допуснали едни, не могат да бъдат оправдание и за грешките, които допускат сега други. Тоест, ако аз порицавам някой за нещо, което и аз съм вършил значи, че съм лицемер, но не и че не съм прав.

това значе че и Станишев е лицемер защото и той се е возил с Авиоотряд 28

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5916951

Сергей Станишев - 1512

Бойко Борисов - 1789.

Не мисля да оспорвам това :)

А, иначе тези цифри, така поднесени, нищо не значат. Авиоотряд 28 не съществува за да стои на земята, нали? Очевидно, возенето в него не е престъпление, само по себе си.

Престъпление е злоупотребата. Кой колко полета има, не е показва нищо. Показателна ще е статистика, каква част от тези полети не са оправдани от закона.

"Галъп": 41% искат Орешарски да подаде оставка, 40% - да остане

Ако парламентарните избори бяха през юли: БСП- 21,6%, ГЕРБ- 17,8% , ДПС- 6,7%, "Атака" - 1,8%

Вие си подскачайте...подскачайте....

"Галъп": 41% искат Орешарски да подаде оставка, 40% - да остане

Ако парламентарните избори бяха през юли: БСП- 21,6%, ГЕРБ- 17,8% , ДПС- 6,7%, "Атака" - 1,8%

Вие си подскачайте...подскачайте....

Тея разлики с по 1-2% съм ги гледал само в Big Brother ,когато се опитват да стимулират хората да гласуват с sms-и :)

Питали 20 човека,и  обобщават... това е платено бе бате.

Интересно какви щяха да са резултатите ако всеки си каже мнението.Ей за това искам задължително гласуване.

Сорос продължава да налива  пари, създавайки поредният клонинг!

Не е истина...просто не е истина какво се случва....колко много се канят да лапат!  :mad:

Стига с тоя Сорос! Играта е на съвсем друго ниво, но в тази тема няма смисъл да се опитваме да я обсъждаме. В целия политически спктър няма нито една партия или политическа сила, която да защитава националните интереси. Нито една.

Само че нали имено затова хората протестират. Това, че в момента възникват всякакви проекти и опити протестите да бъдат яхнати и използвани от едни или други, е несъмнено. И какво от това? Това е очаквано и естествено в подобна ситуация.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Автор

В целия политически спктър няма нито една партия или политическа сила, която да защитава националните интереси. Нито една.

А дали някога ще има такава партия и как ще я познаем, за да гласуваме за нея?

Ми няма как, защото като в приказката за лъжливото овчарче... Така и сега, прекалено много ни излъгаха и някой с чисти помисли да тръгне да прави нещо ще го омаскарим, ще го подминем или няма да му повярваме. Те така си го направиха!

• Автор

Ми няма как, защото като в приказката за лъжливото овчарче... Така и сега, прекалено много ни излъгаха и някой с чисти помисли да тръгне да прави нещо ще го омаскарим, ще го подминем или няма да му повярваме. Те така си го направиха!

Да, и не ни остава нищо друго, освен да заложим на познатото, защото това, което ни се предлага в момента може да ни донесе още по-големи беди.

Пак ще избираме по-малкото зло.

Ако се появи някой като Чавес, може и да стане. ;) Не мисля, че има голяма вероятност да се появи нещо такова в обозримо бъдеще.

Пак ще избираме по-малкото зло.

По-малко ли? Цялата администрация на национално и местно (общинско) равнище е в колапс. Всички чакат със затаен дъх как ще се развият събитията.

• Автор

Цялата администрация на национално и местно (общинско) равнище е в колапс. Всички чакат със затаен дъх как ще се развият събитията.

1-ви вариант : Назначените от ГЕРБ калинки и приятели ще бъдат заменени, ще дадат под съд няколко човека, отцепници от ГЕРБ ще влязат в парламента и той ще продължи работа, протестите ще утихнат и ще спрат.

2-ри вариант: Оставка на правителството, избори и...ще се повтори това, което е в момента, само че на площада ще има много повече гладни и безработни хора.

За 3-ти вариант не се сещам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.