Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Правителството на Пламен Орешарски

Featured Replies

1-ви вариант : Назначените от ГЕРБ калинки и приятели ще бъдат заменени, ще дадат под съд няколко човека, отцепници от ГЕРБ ще влязат в парламента и той ще продължи работа, протестите ще утихнат и ще спрат.

Taм е работата, че този вариант не изглежда да се случва - правителството на Орешарски явно няма капацитета да свърши подобно нещо. То е в изолация отвън, притиснато от протестите, бойкотирано от администрацията и без стабилна парламентарна подкрепа. Без програма и това, което му викат "политическа воля".

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 90,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Taм е работата, че този вариант не изглежда да се случва - правителството на Орешарски явно няма капацитета да свърши подобно нещо. То е в изолация отвън, притиснато от протестите, бойкотирано от администрацията и без стабилна парламентарна подкрепа. Без програма и това, което му викат "политическа воля".

За капацитета не съм сигурна, но че правителството е притиснато от всички страни е повече от ясно.

• Автор

за пореден път правителството заявява че няма да подава оставка

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5922991

Според мен правят всичко възможно за да не се върне ГЕРБ на власт.

Според мен правят всичко възможно за да не се върне ГЕРБ на власт.

Да, но го правят по-възможно най-некадърния начин. Ако продължават така, ефектът ще е обратен.

• Автор

Да, но го правят по-възможно най-некадърния начин. Ако продължават така, ефектът ще е обратен.

А може би това е единствения начин за момента?

Не ми се ще да мисля какво ще стане, ако мракобесниците от ГЕРБ се върнат на власт. :(

Ако продължават така, ефектът ще е обратен.

Тука си в голяма грешка! Протеста налива вода в мелницата на БСП....

Тука си в голяма грешка! Протеста налива вода в мелницата на БСП....

Да видим. Времето ще покаже. Според мен, БСП действа напълно неадекватно. Само им виж кадровата политика - напр. новата-стара шефка на НЗОК. Не съм в тези среди, тъй че по-добре някой лекар да каже какво му е мнението за д-р Румяна Тодорова, сестрата на евродепутата Иляна Йотова. .

Според мен, БСП действа напълно неадекватно. Само им виж кадровата политика - напр. новата шефка на НЗОК. Не съм в тези среди, тъй че по-добре някой лекар да каже какво му е мнението за д-р Румяна Тодорова. .

А според мен хората вече изпаднаха в...не знам как е медицинският термин...някакъв вид "хронично фиксиране" в тази т.н. "кадрова политика"! Абе какво ми дреме в крайна сметка, кого са назначили, ако той върши работата си положително! Голямо зацикляне и вторачване има в тоя кабинет... 

Аз пък считам, че стъпките на правителството са в правилната посока и са точно в посоката, която очакват хората.....Оставете ги да работят!

Редактирано от SA-13 „Gopher“ (преглед на промените)

А според мен хората вече изпаднаха в...не знам как е медицинският термин...някакъв вид "хронично фиксиране" в тази т.н. "кадрова политика"! Абе какво ми дреме в крайна сметка, кого са назначили, ако той върши работата си положително! Голямо зацикляне и вторачване има в тоя кабинет... 

Аз пък считам, че стъпките на правителството са в правилната посока и са точно в посоката, която очакват хората.....Оставете ги да работят!

Ми пречи ни, като ни назначават същите провалиле се преди няколко години кадри. Това все едно да си преназначат Дянков след 2 години и тогава ти да роптаеш, а аз да те питам - че какво ти пречи ако си върши работата? Защо да "даваме шанс" на вече провалили се кадри? Такова нещо като втори шанс на хора, заради които сме загубили млн. млрд. или пък плащаме неадекватни договори и т.н. или които са свалени със скандали, няма да има за тях втори шанс. Да се радват, че нямаме закони и не са в затвора повечето, не визирам само новата/стара шефка на НЗОК има и други кадри.

Защо да "даваме шанс" на вече провалили се кадри?

Ей за т'ва е цялата дандания.Нещо повече ,тези са се проваляли повече от 1 път.Освен това взеха властта ,въпреки че загубиха изборите.

Аз разочаровм ли се от някой заради такава важна причина,абсолюно нищо неможе да ме накара да му дам шанс.Те имаха много шансове,и се издъниха по всички параграфи,и пак ще го направят,щото толкова си могат.

Боко и той се наака,и за него никаква прошка.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

• Автор

Премиерът Пламен Орешарски е разпоредил пълен анализ на казуса със собствеността на земите в резиденция Бояна, съобщиха от правителствената информационна служба.

В Министерския съвет той се срещна с представителите на Сдружението „Граждански инициативен комитет – квартал Бояна" Светла Ваташка и Николай Веселинов. От Сдружението запознаха премиера накратко с проблема на протестиращите граждани относно около 350 декара земи, които се намират в рамките на резиденцията.

Ваташка и Веселинов подчертаха, че казусът стои още от 90-те години и са се обърнали към редица институции, имащи отношение към проблема. „Бихме желали да има партньорство между институциите", изтъкнаха те.

От Сдружението предложиха да се създаде работна група, която да изчисти неяснотите около собствеността на терена, като през това време да се забрани строителството върху земята.

Премиерът Орешарски заяви, че ако е необходимо, ще се направи инвентаризация на документацията по казуса и ще се проверят архивите. Тъй като проверката ще отнеме време, министър-председателят и представителите на Сдружението се съгласиха, че ще бъде необходима и следваща среща.

http://www.standartnews.com/balgariya-politika/oresharski_proveryava_zemite_v_boyana-196083.html

• Автор

все пак при управлението на ГЕРБ нямахме толкова много критики от ЕС - това значи че са се справяли с ситуациите по добре, а и тогава имаше протести

овен това четох вчера една новина че Меркел одобрява полицейското следене, значи одобрява как действа Борисов / а може би защото той не е на влас има критики от ЕС та нали Германия е един от основните двигатели на ЕС

Имаше и критики и много предупреждения, особено що се касае да организираната престъпност.

ама сега са повече

Явно си нямаш на представа какво точно твърдиш, така че, недей се излагаш повече по този въпрос.

Е айде пак се почва... Преди това, сега това, предишните така ние така... Мен не ме интересуват предишните, именно защото са минало! Интересува ме сега да се върши работа, аз живея в настоящият момент в тази "държава" и ме интересува СЕГА, не преди, не вчера, не преди 1-2-3-4 години, а СЕГА! И сега е много зле положението, от началото на годината до сега имам 2 познати семейства, които вече групово се изнесоха и още 2-3 познати все още се чудят, явно имат капка надежда за по - добро. По - доброто го чакаме прекалено дълго, не знам дали са 23 години или 50 години, или 100 години, но го чакаме прекалено дълго! Колкото до това правителство то е тотален фарс и провал, Орешарски може и да е добър специалист, но той си каза в едно интервю - "...Няма как да няма партиен натиск, защото като предложа някой той трябва да мине през гласуване в парламента и без одобрението на водещите партии няма как...", той самият си каза, че му ги почти диктуват, той не е Господ, за да каже е този слагам и точка! Но както казах шанс няма да дам, толеранса е свършил в мен, след като станах на 18 и започнах да се боря с образователна, работодателна и т.н. системи толеранса в мен се изчерпа.

все пак при управлението на ГЕРБ нямахме толкова много критики от ЕС - това значи че са се справяли с ситуациите по добре, а и тогава имаше протести

овен това четох вчера една новина че Меркел одобрява полицейското следене, значи одобрява как действа Борисов / а може би защото той не е на влас има критики от ЕС та нали Германия е един от основните двигатели на ЕС

В момента не се ли обмисля замразяването на членството ни в евро-съюза ? Някъде четох такова изявление.

В момента не се ли обмисля замразяването на членството ни в евро-съюза ? Някъде четох такова изявление.

Е, това са интерпретации, които правят някои журналисти.

Но ако трябва да си спомняме миналото, то всички знаем, че през 2010 Париж и Берлин официално поискаха отлагане на члеенството на България и Румъния в Шенгенското пространство, заради корупцията и организираната престъпност. Последната обща позиция на посланниците на тези две страни у нас, преди няколко дена, беше съвсем ясна и остра - "Ако продължавате така, можем да спрем кранчето със субсидиите". Но на нашите олигарси не им дрееме чак толкова. Има си други начини- външни кредити, както и да продължат с ограбването на населението. Изобщо, всякакви врътки.

Има си други начини- външни кредити, както и да продължат с ограбването на населението. Изобщо, всякакви врътки.

Забравяш, че пари могат да дойдат не само от северозападна посока, но и от североизточна.... ;)  Но тия дето подскачат, казват, че не ги щат тия "североизточни" пари.....то затова е и подскачането! 

Ако се пита от мен, направо да идват с армията от североизток и да ни освободят от асраело-американското робство.

Проблема на протеста е, че искат оставка, но нямат готово решение след оставката. Пръкват се разни нови партийки и сдружения, уж десни или центърдесни, но без реална програма и идеи, кой ги знае какви са всъщност. Хората едва ли биха ги припознали при нови избори. Т.е. доста логично е нещата да се превъртят при нови избори и да се окажем в новата-стара ситуация, когато пак няма кой да чуе хората и пак новите управници ще си правят каквото си знаят. Вчера имаше пак прогнозни изборни резултати и в тях фигурират само сегашните "изпълнители". Къде е промяната тогава...??? Новите идеи не се раждат в главите на всички, а обикновено в такива на единици. Но към днешна дата, такава личност или група, не се вижда на хоризонта....

Проблема на протеста е, че искат оставка, но нямат готово решение след оставката. Пръкват се разни нови партийки и сдружения, уж десни или центърдесни, но без реална програма и идеи, кой ги знае какви са всъщност. Хората едва ли биха ги припознали при нови избори. Т.е. доста логично е нещата да се превъртят при нови избори и да се окажем в новата-стара ситуация, когато пак няма кой да чуе хората и пак новите управници ще си правят каквото си знаят. Вчера имаше пак прогнозни изборни резултати и в тях фигурират само сегашните "изпълнители". Къде е промяната тогава...??? Новите идеи не се раждат в главите на всички, а обикновено в такива на единици. Но към днешна дата, такава личност или група, не се вижда на хоризонта....

Първо да свършим тази работа. Който и да дойде, ще знае, че ще бъде свален като комунистите, ако си разиграва коня и наглеее като тях. Боко Тиквата много ме изненада, като я хвърли почти без бой. Ама тогава янво си мислеше, че е хитър популистки ход. Ако не им бяха спретнал и това с печатницата, боковците печелеха убедително, матриала щеше да им вярва. Това е смисъла на гражданското общество. Наакват се, а ние веднага излизаме и ги сваляме. Всеки, който идва на власт ще има едно на ум ако не спинкаме. 

Първо да свършим тази работа. Който и да дойде, ще знае, че ще бъде свален като комунистите, ако си разиграва коня и наглеее като тях.

Огромна, тотално безотговорна глупост ще бъде това! Абе как ше рушиш къщата в която живееш, без да имаш направен проект за строителството на нова! Мислех те за по-сериозен, ама си май от първосигналните...

Боко Тиквата много ме изненада, като я хвърли почти без бой. Ама тогава янво си мислеше, че е хитър популистки ход. Ако не им бяха спретнал и това с печатницата, боковците печелеха убедително, матриала щеше да им вярва.

• Първо- "ефекта" от печатницата е доста по-малък, от колкото си мислиш. някъде около 10 мандата щеше да е, което значи, че пак щяхме да сме с същата ситуация, само, че още по изнервена, но същата....
  • Второ- Боко Тиквоча има още много хляб да яде- как се играе играта...а и не се знае, дали сигнала за печатницата не е дошло то вътрешен човек...все пак печатницата е на Герб!
  • Трето. Мога да те разочаровам, но ще ти кажа, че новите избори ще бъдат спечелени от БСП, като те ще покачат резултата си, за сметка на Атака!

не е верно пак ще води ГЕРБ но няма да има мнозинство и ще стане същата ситуация

да си подаде оставка БСП , нови избори и те като влязат пак в коалиция с ДПС ще имат мнозинство и АТАКА или който и да е няма да им е нужен,защото част от електората на ДПС или БСП не съм сигурен които гласуват под строй им бе казано да гласувано за АТАКА, незнам каква бе целта

Права си ще спечелят само циганите, пардон ромите

Редактирано от balki65 (преглед на промените)

• Автор

Скачаме срещу всяко действие на правителството на Орешарски и в това няма нищо лошо.

Но се питам, къде бяхме, когато Борисов назначаваше некомпетентни хора на високи длъжности?

Защо си мълчахме и търпяхме?

Май е било от страх, породен от управлението на една тоталитарна партия.

Сега защо няма страх?

Скачаме срещу всяко действие на правителството на Орешарски и в това няма нищо лошо.

Но се питам, къде бяхме, когато Борисов назначаваше некомпетентни хора на високи длъжности?

Защо си мълчахме и търпяхме?

Май е било от страх, породен от управлението на една тоталитарна партия.

Сега защо няма страх?

Били сме там,където сме били ..има ли значение ? А още по-преди къде бяхме когато правеха абсурдната приватизация,като подписваха договорите за Мариците ? А когато банките заробиха 80% от малките бизнесмени опитали се да правят нещо чрез обречени кредити ?

Борисов го изритахме,квото било било.. .Сега обществото се събуди,и вече няма да е същото.

И да се върне тиквата един ден , пак ще го изритаме,щото протестираме срещу смешната система,няма толкова значение кой точно е на власт.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

• Автор

И да се върне тиквата един ден , пак ще го изритаме,щото протестираме срещу смешната система,няма толкова значение кой точно е на власт.

Не можем вечно да протестираме и да затъваме все повече и повече.

Крайно време е да се смени изборния закон и да изберем сами хората, които желаем да ни управляват.

Колкото по-скоро стане това, толкова по-добре.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.