Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учени дават 200 000 евро на екстрасенс, ако докаже способностите си

Featured Replies

Доц. Литов: Всички са измамници, няма желаещи за наградата
Тези, които се представят за врачки, медиуми, екстрасенси и печелят от болката на хората, са измамници. Няма нито един истински феномен, който да е пожелал да бъде изследван, макар че им се предлагат 200 000 евро, ако докажат способностите си. Това каза пред камерата на Нова телевизия доц. Леандър Литов. Той припомни, че нобеловият лауреат Жорж Шарпак и професор Анри Брок са обещали да дадат 200 бона на този, който докаже, че има необичайни способности, но досега не се е появил нито един желаещ. 
“Науката отдавна е доказала, че екстрасенсите не съществуват. Част от тях дори са съдени. Много от шарлатаните използват психологическото състояние на хората, с които работят и на които се опитват да предсказват нещо. Но така или иначе науката постепенно развенчава всякакви такива явления”, подчерта преподавателят от физическия факултет в Софийския университет. Той уточни, че науката категорично опровергава телепатията, шестото чувство и предсказанията за природни бедствия. 
“Преди 100 години екстрасенсите са вдигали със силата на мисълта си 100 кг, преди 50 г. – 50 кг, преди 10 г. – 10 кг, а днес и един грам не могат, защото става все по-трудно на измамниците да доказват способностите си. Наскоро при мен дойде един, който се представи за феномен, и ми остави визитката си. Прогнозира земетресение на 12 май. Като мина деня и видях, че няма трус, я хвърлих в коша”, добавя доцентът. Той призова хората да не се оставят повече да бъдат мамени от шарлатани, които обещават чудеса.

flagman.bg

• Отговори 306
  • Прегледи 15,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Хайде да видим дали изобщо някой ще успее да се докаже.

Впрочем винаги ми е било странно и смешно да се използва думата "феномен" за човек - все едно същият да се нарече "събитие" или "случка"...

Бабини деветини като цяло.

Маг Мазнина ще спечели наградата !!

Освен това тя е всемирен лечител  (лекува марсианци ,и сяква чуждопланетна сган),има  дипломи от Юпитерсият университет по гадателство.

Като знам к'во просто племе сме българите,нищо чудно ,че в България има най-много врачки на глава от населението в световен мащаб.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

• Автор

Хайде да видим дали изобщо някой ще успее да се докаже.

Впрочем винаги ми е било странно и смешно да се използва думата "феномен" за човек - все едно същият да се нарече "събитие" или "случка"...

Бабини деветини като цяло.

Има един човечец - казва се казва се Джеймс Ранди, който предлага 1 000 000 $ ако някой "феномен" докаже способностите си. 

Наградата стои непокътната от доста години насам, въпреки, че годишно се явяват доста будали и тарикати, които в повечето пъти отпадат още при предварителните тестове.

Та тоя човечец Джейм Ранид е разобличил и то по сравнително елементарен начин световно известни будали и мошеници - ясновидци, спиритуалисти, майстори на телекинезата и телепатията, псевдо лечители - такива дето правят безкръвни операции, или лекуват чрез "енергия" , Чи - майстори,.такива които уж виждат човешката аура и какви ли още не. - в тубата има доста негови клипове, как ги прави на смешни Самият той е обиколил света да търси доказателства за съществуването на паранормални явления или феномени притежаващи "специални" умения и в крайна сметка след толкова години в търсене човечеца казва, че вярата му в паранорланото и окултното е вече близо до 0  

Та вероятно идеята за 200 000 евро награда за феномен е взета от Ранди. - няма лошо.. трябва да се подкрепят такива начинания, та да видим дали някои от нашенските тарикати ще се осмели да го направят за смях

"Те такова животно нема", възкликнал шопът, като видял жирафа в зоологическата градина.

Дано не се наложи някой ден доц. Литов да попадне в същата смешна и жалка ситуация!

Моето скромно мнение е, че не трябва да бъдем категорични, че съществуването на нещо е невъзможно, само защото не можем да си го обясним и изследваме.

Аз допускам, че съществуват феноменални явления и хора, въпреки че не съм ги виждала.

Дано някой ден ги видя!

Да-може би повечето такива ,,феномени,, от всякакво естество са самозванци,шарлатани и както там искате ги наричайте,но съм убеден,че има и такива хора!Обичам да гледам много научно образователни програми и съм гледал не един и два ,,материала,, с които се доказва съществуването на такива хора.Някой ще каже,че и самия ,,филм,, може да е вид шарлатания-има го и този момент,но аз вярвам ,че има----нещо!

• Автор

Да-може би повечето такива ,,феномени,, от всякакво естество са самозванци,шарлатани и както там искате ги наричайте,но съм убеден,че има и такива хора!Обичам да гледам много научно образователни програми и съм гледал не един и два ,,материала,, с които се доказва съществуването на такива хора.Някой ще каже,че и самия ,,филм,, може да е вид шарлатания-има го и този момент,но аз вярвам ,че има----нещо!

Би ли ми дал само един пример в който се "доказва съществуването на такива хора" Моля те само един.

Сега ....Да водя безмислен спор-не искам.Гледай Discovery,National Geographic,History,а и не само тези ,,образователни,,програми.Излъчвали са не малко програми със съдържание на тази тема.Просто изразих мнение,не искам да водя спорове,или да натрапвам моето :)

• Автор

"Те такова животно нема", възкликнал шопът, като видял жирафа в зоологическата градина.

Дано не се наложи някой ден доц. Литов да попадне в същата смешна и жалка ситуация!

Моето скромно мнение е, че не трябва да бъдем категорични, че съществуването на нещо е невъзможно, само защото не можем да си го обясним и изследваме.

Аз допускам, че съществуват феноменални явления и хора, въпреки че не съм ги виждала.

Дано някой ден ги видя!

Моето скромно мнение е че доц. Литов никога няма да попадне в същата жалка ситуация.

Ще ти кажа обаче в каква друга жалка ситуация попадат и са попадали някои учени. Например пред време един учен беше се хванал на триковете на Юри Гелър - световно известен за времето си мошеник който уж със силата умът си огъваше ключове и лъжци. Та ученият решил да пише книга, как на нещата трябва "да се погледне по нов начин" , че видиш ли явно има чудеса, с които чудеса учените обезателно трябва да се занимаят.

Не щеш ли, обаче отива един скептик прочел книгата му и обяснява на ученият колко елементарно е бил излъган от Гелър, чрез прост но умело изпълнен фокуснически номер патент не Гелър. Ученият от сериозен и ценен експерт станал за смях, а има и сведения, че се е самоубил след това събитие.

Сега ....Да водя безмислен спор-не искам.Гледай Discovery,National Geographic,History,а и не само тези ,,образователни,,програми.Излъчвали са не малко програми със съдържание на тази тема.Просто изразих мнение,не искам да водя спорове,или да натрапвам моето :)

Едва ли има за какво да спорим :)  Иначе аз тези програми си ги гледам най-редовно и няма доказани случи за каквито ти спомена. Осеееен ако не ми говориш за комедията наречена "древните астронавти" която излъчват по history в чието предаване обясняват, как всичките митологични създания са били реалност и освен това са били извънземни - пегаси, минотаври, горгонни медузи - съществували са и са или извънземни или проект на извънземните. Освен това призраците съществуват и също са извънземни, боговете(всичките) също са извънземни, пирамидите са космически кораби, фараооните са можели да летят и  всичко това  според предаването разбира се е доказано :):)  и като цяло всякакви съмнения относно тези факти са безсмислени. :)

Редактирано от ivanxii (преглед на промените)

Гледай Discovery,National Geographic,History,а и не само тези ,,образователни,,програми.Излъчвали са не малко програми със съдържание на тази тема.Просто изразих мнение,не искам да водя спорове,или да натрапвам моето :)

Аз освен тях друго почти не гледам.Там има стотици проучвания и доказателства,за това  как религията е измислена да манипулира хората,и как въпросните "феномени" са просто измамници.

От друга страна пък не знам как да коментирам Баба Ванга.

Доц. Литов: Всички са измамници, няма желаещи за наградата

Тези, които се представят за врачки, медиуми, екстрасенси и печелят от болката на хората, са измамници. Няма нито един истински феномен, който да е пожелал да бъде изследван, макар че им се предлагат 200 000 евро, ако докажат способностите си. Това каза пред камерата на Нова телевизия доц. Леандър Литов. Той припомни, че нобеловият лауреат Жорж Шарпак и професор Анри Брок са обещали да дадат 200 бона на този, който докаже, че има необичайни способности, но досега не се е появил нито един желаещ. 

“Науката отдавна е доказала, че екстрасенсите не съществуват. Част от тях дори са съдени. Много от шарлатаните използват психологическото състояние на хората, с които работят и на които се опитват да предсказват нещо. Но така или иначе науката постепенно развенчава всякакви такива явления”, подчерта преподавателят от физическия факултет в Софийския университет. Той уточни, че науката категорично опровергава телепатията, шестото чувство и предсказанията за природни бедствия. 

“Преди 100 години екстрасенсите са вдигали със силата на мисълта си 100 кг, преди 50 г. – 50 кг, преди 10 г. – 10 кг, а днес и един грам не могат, защото става все по-трудно на измамниците да доказват способностите си.

flagman.bg

Градски , не ме караи да се смея, също и този доцент.Той е същият където търси ,, божествената частица.Първо какво разбираш под феномен или чудо.Откакто свят светува има феномени и чудеса.Нима химията не е един феномен който твори чудеса.Ти можелш ли , като Моцарт да сътвориш нещо.Как да има телепатия , на земята са живели 5 раси и всяка раса развива по едно сетиво.Шестата раса ще развие телепатията.Нашата раса развива ума.Да същият този ум  ,който те кара да мислиш и да твориш. Както и всички учени дължат откритията си на този ум , на въобръжението си и на волята.Душата частица от тази разумна , всемогъща и индувидуална воля изпълваща цялата природа и станала известна като БОГ.  А вие с този учен разбирате само , огъване на вилици за чудо.Жалко.

Градски , не ме караи да се смея, също и този доцент.Той е същият където търси ,, божествената частица.Първо какво разбираш под феномен или чудо.Откакто свят светува има феномени и чудеса.Нима химията не е един феномен който твори чудеса.Ти можелш ли , като Моцарт да сътвориш нещо.Как да има телепатия , на земята са живели 5 раси и всяка раса развива по едно сетиво.Шестата раса ще развие телепатията.Нашата раса развива ума.Да същият този ум  ,който те кара да мислиш и да твориш. Както и всички учени дължат откритията си на този ум , на въобръжението си и на волята.Душата частица от тази разумна , всемогъща и индувидуална воля изпълваща цялата природа и станала известна като БОГ.  А вие с този учен разбирате само , огъване на вилици за чудо.Жалко.

Този доцент е човек,който е постигнал много. Не се подигравайте с хората посветили се на науката,защото именно тя ви е спасила живота,вашият и на децата ви многобройни пъти.

И божествената частица се търсеше в най-голямата лаборатория в света,в която работи и български екип.Едни от най-добрите учени работят там,хиляди инженери и физици.

И се говори за човек феномен,който може да покаже необяснимо явление. Например да чете мисли,да предсказва бъдещето и т.н.А в химията явленията са обясними.

Сигурен съм,че на този доцент му е пределно ясна науката, и то много,по-добре отколкото на теб. Не се обиждай.

Редактирано от Blue ':^) (преглед на промените)

• Автор

Пет раси  и всяка раса развива по едно сетиво**%#!??+?  Шеста раса телепатия @#$!!!? Да не си и ти си фен на "древните астронавти" ? :)

Този доцент е човек,който е постигнал много.Много малко хора могат да се похвалят с такива постижения. Не се подигравайте с хората посветили се на науката,защото именно тя ви е спасила живота,вашият и на децата ви многобройни пъти.

И божествената частица,вече е открита,има и български екип в най-голямата лаборатория в света.

И се говори за човек феномен,който може да покаже необяснимо явление. Например да чете мисли,да предсказва бъдещето и т.н.

Той много добре знае за какви точно феномени и чудеса става въпрос ;) Те вярващите, така някой като им засегне вярата и пускат по някой широка философщина,  тъй че да изглеждат много разбиращи от разни несъществуващи неща, а науката и професорите са въздух. Я по добре да вярваме на такива като тях и да не си губим времето с науката и измислиците на учените ;)

Къде си, Мириам Ахри ?

Къде си ?

:rolleyes:

Всъщност да си вярващ няма нищо лошо. Стига да не се лъжеш от разни секти и т.н.  

Къде си, Мириам Ахри ?

Може ли пояснение?

Редактирано от Blue ':^) (преглед на промените)

• Автор

Всъщност да си вярващ няма нищо лошо. Стига да не се лъжеш от разни секти и т.н.  

Да си вярващ не е въпрос на избор. А дали е лошо... ако не се прекалява не е страшно

Пет раси  и всяка раса развива по едно сетиво**%#!??+?  Шеста раса телепатия @#$!!!? Да не си и ти си фен на "древните астронавти" ? :)

Той много добре знае за какви точно феномени и чудеса става въпрос ;) Те вярващите, така някой като им засегне вярата и пускат по някой широка философщина,  тъй че да изглеждат много разбиращи от разни несъществуващи неща, а науката и професорите са въздух. Я по добре да вярваме на такива като тях и да не си губим времето с науката и измислиците на учените ;)

Ти къде видя някои да говори за вяра и религия.Ти прочети ,ли ми поста,Чети , никъде няма подигравка с учените.и знам кои е този учен.Посочих ти ,че учените творят чудеса и химиятя е най голямото чудо.В един друг раздел , бях написал нещо ,сега ще го напиша пак .Пчелите , мравките и житото нямат аналог на земята и  не са земни творения.Мнение на учените .Самия факт , че мислиш и пишеш форума е доказателство, че  си творение на майката природа.Пък ти както искаш го наричай.

Редактирано от родина (преглед на промените)

• Автор

Ти къде видя някои да говори за вяра и религия.Ти прочети ,ли ми поста,Чети , никъде няма подигравка с учените.и знам кои е този учен.Посочих ти ,че учените творчт чудеса и химиятя е наи голямото чудо.В един друг раздел , бях написал нещо ,сега ще го напиша пак .Пчелите , мравките и житото нямат аналог на земята и  не са земни творения.Мнение на учените .Самия факт , че мислиш и пишеш тъу във форума е доказателство, че  си творение на майката природа.Пук ти както искаш го наричаЙ.

А щом пчелите, мравките и житото както казваш не са земни творения, чие творение са тогава ? И кои са тези "учени" ?

Между другото сега засякох че по хистъри "древните астронавти" е започнало преди малко. :)

Kak  си с английския? Питам сериозно, т.е. бих ти постнал нещо, ако можеш да го разбереш, защото нямам време и мотивация да го превеждам.

• Автор

Kak  си с английския? Питам сериозно, т.е. бих ти постнал нещо, ако можеш да го разбереш, защото нямам време и мотивация да го превеждам.

Постни го

iwanxii гледай си филма , взех отношение защото , твърдите че няма чудо.Всеки ден стават чудеса.А относно Бог , всеки да вярвя в каквото иска.Знаеш ли , че една чернодробна клетка съдържа 64 милиарда молекули .Кой може да организира това творение .Човека е едно малко , чудо.И ме радва това ,че разсъждаваш  и си умен .Четох твои постове в един друг раздел . Но темата е друга и смятам да приключваме.

Може ли пояснение?

Мириам Ахри -

никога няма да я забравя, беше 1990 година, татко си отиде, попаднах на обява във вестник - че контактува с Отвъдното.

До тогава не съм вярвала, нито съм имала някакво религиозно възпитание - нашите са атеисти.

Та се свързах с нея и отидох.

Искаше просто една свещ да занеса - нищо друго - каквато и да е свещ.

Седнах и запали свещта - и ... тогава ми се преобърна още веднъж живота и всичко до момента.

Тя разказа живота ми.

Тя каза името на татко, тя го описа как изглежда...

Без въпроси, без никакви въпроси.

Където и да си, Мириам Ахри, бъди благословена !

• Автор

iwanxii гледай си филма , взех отношение защото , твърдите че няма чудо.Всеки ден стават чудеса.А относно Бог , всеки да вярвя в каквото иска.Знаеш ли , че една чернодробна клетка съдържа 64 милиарда молекули .Кой може да организира това творение .Човека е едно малко , чудо.И ме радва това ,че разсъждаваш  и си умен .Четох твои постове в един друг раздел . Но темата е друга и смятам да приключваме.

Във всяко нещо ако се вгледаш както трябва ако си по-любознателен и разсъдлив ще видиш чудо. Тук обаче става въпрос.. много добре разбираш точно за какво е темата и за кои конкретно чудеса и феномени засягам в почти всеки пост. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.