Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учени дават 200 000 евро на екстрасенс, ако докаже способностите си

Featured Replies

• Автор

Ще му посоча в лично съобщение изчислени от мен няколко периода от миналото, в които би трябвало да са му се случили важни събития в определени житейски области, а той да каже имало ли е такива. Но не обещавам, че ще стане скоро, защото е доста работа.

Всъщност не предложих нищо конкретно, само заявих, че по този начин мога да докажа уменията си. И че няма да направя хороскоп на един определен съфорумец.

Е това ли ще ти е доказателството?? От къде ще знаем, че този човек не е твой човек? И какво ти сега ще действаш чрез техниките дето ползват ясновидците - широко статистически  предположения, като ще го чакаш той да напасне твоите предположения с подобни минали събития от живота си? 

Ще кача зип файл с парола в който има документ в който документ са виписани реални факти за дадена реална личност. (човекът може да е жив, може и да е починал) Всеки, който желае да си изтегли файлът. Аз ще ти дам рожденна дата и инициали на личността, а ти ще ми кажеш следното за него

Образование 
професия  
хоби
местожителство - име на град, село.( а не българия, северна българия или окло софия)
семейно положение -имa ли деца, сестри, братя колко са на брой
здравословно състояние/проблеми ( ако е почианл, имал ли е хроничи здравословни проблеми приживе и какви)
жив/мъртъв- ако е мъртъв причини, приблизтелна дата на смъртта

Ще отгориш точно на конкретните питания и без номера в стил ефектът на Бертрам Форер - " добър човек, но понякога суров, добряк който знае какво иска от живота и само в крайни случаи е егоист и подобни"

След, като отговориш, ща кажа паролата за файлът и който иска ще може да сравни.
Ако си точен в над 50% процента, бих допуснал, че ще е добре да се срещнем лично и да направим пълен тест на уменията ти.
Аз поемам следите рискове:
Нямам представа дали не си служител или имаш роднина,близък който е служител в НОИ, МВР, НАП и.т. а от там лесно да се сдобиеш с информация.

Какво рискуваш ти:
Това, че не можеш да си сигурен без да провериш в НОи, МВР, НАП или др. дали личността чиито характеристики представям е реална

Редактирано от ivanxii (преглед на промените)

• Отговори 306
  • Прегледи 16k
  • Създадено
  • Последен отговор

Май, експеримента няма да стане. Щеше да е интересно. Изводът за мен е, че човек даже и във виртуалното пространство трябва да си мери думите.

• Автор

Май, експеримента няма да стане. Щеше да е интересно. Изводът за мен е, че човек даже и във виртуалното пространство трябва да си мери думите.

Така и предполагах още 20 поста назад. Нищо ново под слънцето

Така и предполагах още 20 поста назад. Нищо ново под слънцето

То беше ясно, но винаги трябва да даваме шанс на някой, който има такива претенции да ги докаже. Така е справедливо. Ако беше предложил парична награда дали щеше да приеме предизвикателството? Едва ли, но другият път може да пробваш. Рискът да изгубиш е минимален - както при доц. Литов.

• Автор

То беше ясно, но винаги трябва да даваме шанс на някой, който има такива претенции да ги докаже. Така е справедливо. Ако беше предложил парична награда дали щеше да приеме предизвикателството? Едва ли, но другият път може да пробваш. Рискът да изгубиш е минимален - както при доц. Литов.

Е той, ако искаше щеше директно да се яви при доцент Лилов и да му отнесе наградата от 200 000 евро.  

Той нас трудно ще излъже макар и с тези условия,  а за доцента шанса да направи някоя шашма и мине теста е близо до 0 ( има такива случаи в които екстрасенси, феномени, ползват техника, трикове,  вътрешни лица за да се справят с такива тестове, но това се е случвало около 70-те. В наши дни е много трудно, да не кажа невъзможно) 

Е той, ако искаше щеше директно да се яви при доцент Лилов и да му отнесе наградата от 200 000 евро.

Вярно. Не съобразих. Нали си наясно, че много от тези хора си вярват, т.е. не всички са безсрамни мошенници.

А инак, по същество за предсказанията - ако приемем хипотезата, че всички явления във Вселената са взаимосвързани и взаимозависими, което е твърде вероятно поне на нивото, което изследва квантовата физика, то е много трудно да се дават точни прогнози, защото самата прогноза внася нов фактор и променя системата. Това накратко.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Автор

Вярно. Не съобразих. Нали си наясно, че много от тези хора си вярват, т.е. не всички са безсрамни мошенници.

А инак, по същество за предсказанията - ако приемем хипотезата, че всички явления във Вселената са взаимосвързани и взаимозависими, което е твърде вероятно поне на нивото, което изследва квантовата физика, то е много трудно да се дават точни прогнози, защото самата прогноза внася нов фактор и променя системата. Това накратко.

Най-интересното за мен е, че практикуващите ясновидство, астрология, нумерология самите те много често се хващат и повярват в материята по същия начин, както и  самите им клиенти. Хлътват и се хващат на собствената си игра и трикове заложени в нея   Само, че с практиката неминуемо идва момента в който "феноменът" ще усети, че нещо не е както трябва и ако пренебрегнат този момент и не се поинтересуват какво точно става, могат да си останат дълбоко, дълбоко заблудени и с годините тази заблуденост да се закали до едно общо казано патологично състояние.  

Най-интересното за мен е, че практикуващите ясновидство, астрология, нумерология самите те много често се хващат и повярват в материята по същия начин, както и  самите им клиенти.  

Понеже е 50:50. Ако познава клиента и е природно надарен, интуитивен психолог, процентът ще нарасне още повече. Феноменът или окултистът ще придобие увереност и тя ще се предаде на клиента. И тук има един важен въпрос - във всички тези случаи ли се нанася вреда? Как мислиш?

Отделно от това, както казва Шекспир, по небето и земята има неща, „които нашата философия не е и сънувала”. Съвременният популярен материалистически светоглед всъщност е доста далеч от последните открития на науката. Научната парадигма е в процес на искристализиране. Когато се утвърди нова, много от нещата, които се твърдят в момента, ще се окажат (те вече се оказват) наивни и погрешни. Въпреки това, подкрепям разобличаваното на шарлатаните, макар че за мен най-големите шарлатани са сред политиците. Те ме притесняват много повече.

Ivanxii , много си се рзвихрил.Звездите предполагат , а човек разполага.Днешната астрология е комерсиална и от нея се печелят милиарди.От миналият век не се е раждал велик астролог.А , че е наука , наука но не точна.За някой неюа си прав но за други не.Хипарх,Хипократ,Херодот,Клавдий Птоломей ,Галилей,Коперник, Нютон,Йоханес Кеплер,Парацелз ,Кардано ,Томазо Кампанела ,Роджър Бейкън , все шарлатани според някой.Да ама не, те са се опирали на астрологията.Значи според теб планетите не оказват влияние .Грешка , оказват и то голямо върху климата на земята ,върху растенията които ти ядеш ,върху човека и неговото здраве.Вземи само магнитните бури който оказват силно влияние върху всичко на земята.Ти си скептик , но потърси Книгата ,,Попол Вух,, и виж древните колко са били напред от нас .И знаеш ли защо , защото нямаме вяра , воля да се борим.Тоз които разчита на гадатели , астролози ,баячки е слаб човек.Все търси проблемите извън себе си.Астрологията не е за гадание.Ето ти  един списък  с още хора на науката който се занимават с астрология.http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_astrologers

Относно темата , по същата логика ,някой може да даде на учените 1 милион , ако открият алтернатива на слънцето.Това е несериозно .И мисля , че има отделна тема за астрология.Даже във форума има регистрация Апостол Апостолов.

.А , че е наука , наука но не точна.

Затова дадох примера с психоанализата. Има доста сходства - и комерсиализирането, и липсата на верифицируемост и други неща. Тъй че пак да питам: може ли категорично да се отрече ползата от астрологията като вид психотерапия, да речем?

• Автор

Понеже е 50:50. Ако познава клиента и е природно надарен, интуитивен психолог, процентът ще нарасне още повече. Феноменът или окултистът ще придобие увереност и тя ще се предаде на клиента. И тук има един важен въпрос - във всички тези случаи ли се нанася вреда? Как мислиш?

Отделно от това, както казва Шекспир, по небето и земята има неща, „които нашата философия не е и сънувала”. Съвременният популярен материалистически светоглед всъщност е доста далеч от последните открития на науката. Парадигмата е в процес на искристализиране. Когато се утвърди нова, много от нещата, които се твърдят в момента, ще се окажат (те вече се оказват) наивни и погрешни. Въпреки това, подкрепям разобличаваното на шарлатаните, макар че за мен най-големите шарлатани са сред политиците. Те ме притесняват много повече.

Не мисля, че във всички случи се нанася вреда. Една част от врачките играят ролята на народни психолози давайки увереност на клиентите си като им обрисуват светло бъдеще, и като има казват точно това, което имат нуждата да чуят.

Но като цяло вярата и прокламирането на тази материя носи вреда на обществото. Човек става нестабилен мислейки си, че някой може да му попречи на щастието и успеха с черни магии, уроки и други небивалици. Хората започват да си въобразяват, че живота им не зависи от тях, а от разположението на планетите, тайни сили и мистерии.  Освен това добронамерените врачуващи са далеч повече от недобронамерените.

Ivanxii , много си се рзвихрил.Звездите предполагат , а човек разполага.Днешната астрология е комерсиална и от нея се печелят милиарди.От миналият век не се е раждал велик астролог.А , че е наука , наука но не точна.За някой неюа си прав но за други не.Хипарх,Хипократ,Херодот,Клавдий Птоломей ,Галилей,Коперник, Нютон,Йоханес Кеплер,Парацелз ,Кардано ,Томазо Кампанела ,Роджър Бейкън , все шарлатани според някой.Да ама не, те са се опирали на астрологията.Значи според теб планетите не оказват влияние .Грешка , оказват и то голямо върху климата на земята ,върху растенията които ти ядеш ,върху човека и неговото здраве.Вземи само магнитните бури който оказват силно влияние върху всичко на земята.Ти си скептик , но потърси Книгата ,,Попол Вух,, и виж древните колко са били напред от нас .И знаеш ли защо , защото нямаме вяра , воля да се борим.Тоз които разчита на гадатели , астролози ,баячки е слаб човек.Все търси проблемите извън себе си.Астрологията не е за гадание.Ето ти  един списък  с още хора на науката който се занимават с астрология.http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_astrologers

Относно темата , по същата логика ,някой може да даде на учените 1 милион , ако открият алтернатива на слънцето.Това е несериозно .И мисля , че има отделна тема за астрология.Даже във форума има регистрация Апостол Апостолов.

А ти като ми даде този списък с астролози обърнали внимание през кои епохи са живяли??  То тогава са вярвали във вещици и какви ли не други неща

А, че Нютон е вярвал на звездите, както казах през онези години едва ли е имало човек, който да не вярва на звездите и в окултното. Астрологията да е помагала на учените да развиват наука - съжалявам, но това са тотални глупости.

Ако ти самият искаш да докажеш, качествата на астрологията (доколкото разбрах и ти самият си такъв) защо не опиташ?

Затова дадох примера с психоанализата. Има доста сходства - и комерсиализирането, и липсата на верифицируемост и други неща. Тъй че пак да питам: може ли категорично да се отрече ползата от астрологията като вид психотерапия, да речем?

Оговора ми е , не.И преди го казах, за да си астролог , трябва да си 90% психолог.Не може , без да познаваш човешката психика и характер , да му даваш съвети.

Не мисля, че във всички случи се нанася вреда. Една част от врачките играят ролята на народни психолози давайки увереност на клиентите си като им обрисуват светло бъдеще, и като има казват точно това, което имат нуждата да чуят.

Но като цяло вярата и прокламирането на тази материя носи вреда на обществото. Човек става нестабилен мислейки си, че някой може да му попречи на щастието и успеха с черни магии, уроки и други небивалици. Хората започват да си въобразяват, че живота им не зависи от тях, а от разположението на планетите, тайни сили и мистерии.  Освен това добронамерените врачуващи са далеч повече от недобронамерените.

А ти като ми даде този списък с астролози обърнали внимание през кои епохи са живяли??  То тогава са вярвали във вещици и какви ли не други неща

А, че Нютон е вярвал на звездите, както казах през онези години едва ли е имало човек, който да не вярва на звездите и в окултното. Астрологията да е помагала на учените да развиват наука - съжалявам, но това са тотални глупости.

Ако ти самият искаш да докажеш, качествата на астрологията (доколкото разбрах и ти самият си такъв) защо не опиташ?

Градски ,няма да споря. Физиката  от колко години е наука.Всички велики открития са от древноста .Астрологията е близо на 6000 години , някой даже дават и повече.Няма нищо окултно.Бащата на медицина та Хипократ въз основа на астрологията е открил основните конституциони типове на човека.И между другото изтозният зодиак е много по верен .А тои е копиран от календара на прабългарите.Има доста информация стига да се поразрови човек.Мисля повече да не вземам думата..Където ида пиша все стават едни спорове и се отклоняваме от темата,Модераторите ,ще ми пуснат бариерата.По добре само да си ,чета.

• Автор

Оговора ми е , не.И преди го казах, за да си астролог , трябва да си 90% психолог.Не може , без да познаваш човешката психика и характер , да му даваш съвети.

Градски ,няма да споря. Физиката  от колко години е наука.Всички велики открития са от древноста .Астрологията е близо на 6000 години , някой даже дават и повече.Няма нищо окултно.Бащата на медицина та Хипократ въз основа на астрологията е открил основните конституциони типове на човека.И между другото изтозният зодиак е много по верен .А тои е копиран от календара на прабългарите.Има доста информация стига да се поразрови човек.Мисля повече да не вземам думата..Където ида пиша все стават едни спорове и се отклоняваме от темата,Модераторите ,ще ми пуснат бариерата.По добре само да си ,чета.

А ти ако си добър психолог, защо ще ти е да си астролог.( при положение, както казваш, че астрологията не се занимава с пророчества)

Струва ми се, че сам се доближаваш до същината на астрологията и ясновидството - те са сбор от игра на психология и игра на статистика

Ролята на врачките, гадателките, астролозите и изповедниците днес до голяма степен се изземва от психолозите, но не навсякъде и не изцяло. Особенно у нас. Пък и каква е гаранцията, че един психолог, лекар или адвокат, да речем ще е добронамерен или кадърен? Мисълта ми е, че дори да приемем, че в цялата тази работа е фантазия (което не е точно така, но това е друга тема), не можем да отречем, че има известна социална полза. Въпросът, според мен, е да се отстранят откровенните мошенници и шарлатани, които манипулират и си играят с хората.  

А ти ако си добър психолог, защо ще ти е да си астролог.( при положение, както казваш, че астрологията не се занимава с пророчества)

Ми, това се мъча да обясня. И Фройд примерно си е създал някаква типология, която също може да се оспорва толкова силно, колкото и тази по зодиите.

А ти ако си добър психолог, защо ще ти е да си астролог. 

По професия съм печатар.От дете ме влече непознатото. Астрология  не практикувам. имам си компютърни програми , но избягвам да правя хороскопи.И на децата си давам ,съвети и не им казвам накъде да вървят.Въпреки ,че знам.Всеки трябва да се учи сам и да си извърви пътя на живота.

• Автор

Ролята на врачките, гадателките, астролозите и изповедниците днес до голяма степен се изземва от психолозите, но не навсякъде и не изцяло. Особенно у нас. Пък и каква е гаранцията, че един психолог, лекар или адвокат, да речем ще е добронамерен или кадърен? Мисълта ми е, че дори да приемем, че в цялата тази работа е фантазия (което не е точно така, но това е друга тема), не можем да отречем, че има известна социална полза. Въпросът, според мен, е да се отстранят откровенните мошенници и шарлатани, които манипулират и си играят с хората.

Много по-правилно би било, който иска да помага - в университета психолгия или медицина ( и най-важното услугите им да бъдат наистина достъпни за всички). А врачките и ясновидците забрана - защото  докато ги отсеем добронамерените ще отиде цяла вечност..

По професия съм печатар.От дете ме влече непознатото. Астрология  не практикувам. имам си компютърни програми , но избягвам да правя хороскопи.И на децата си давам ,съвети и не им казвам накъде да вървят.Въпреки ,че знам.Всеки трябва да се учи сам и да си извърви пътя на живота.

И мен ме влече от дете непознатото, но реших да видя колко реално непознато е непознатото. 

Пак съм аз. :)

Ничии човек не съм. От пишещите в темата не познавам никого. :) Ако някой ме познава лично - да пише.

Обаче, ако Admetos ми изпрати ЛС със съответната информация ще я споделя тук. Преди години един приятел, който твърдеше, че разбира от хороскопи ми направи един ама нищо не позна, пък и като започнах да го разпитвам започна да увърта и да мрънка, та... Не вярвам в подобни неща, но това, че аз не вярвам в нещо не означава, че то не съществува.

А врачките и ясновидците забрана - защото  докато ги отсеем добронамерените ще отиде цяла вечност. 

Това би дало обратен ефект, както е известно от историята. Спомни си "сухия режим" и стотици подобни примери.

По добре само да си ,чета.

Оооооо аз отдавна го правя това с много теми.Не всеки е в състояние да уважава мнението на другия без после да го вземат за подигравка.

• Автор

Това би дало обратен ефект, както е известно от историята. Спомни си "сухия режим" и стотици подобни примери.

Твърда забрана със закон може би няма да е сполучлива идея. Да речем,  медиите да престанат да правят предавания с тях, и да престанат да ги канят като гости. Всякакви импулсни услуги от този тип да бъдат забранени. Реклами във вестниците да не се публикуват. И повече материали стил - "господари на ефира" са много подходящи. Полицията да почне да ги разследва за измама както трябва, а не да се отнася несериозно към такива случаи с пострадали от ясновидци. За псевдо лечителите обаче (биоенергии, аури) трябва сериозна строгост защото правят големи бели на хората. 

Пак съм аз. :)

Ничии човек не съм. От пишещите в темата не познавам никого. :) Ако някой ме познава лично - да пише.

Здрасти. То е ясно, че не си поставено лице, но теориите за конспирацията са популярни и сред противниците на астрологията и окултните науки.

1. Всички велики открития са от древноста .

2. Астрологията е близо на 6000 години , някой даже дават и повече.

Чак малко, че ме заинтригува. Може ли малко инфо на аванта? Значи от десетките хиляди открития, които не са от древността, няма нито едно велико. Тия Нобелови награди просто така си ги подаряват помежду си  :D

Мани мани, тогава хората още не можеха да пишат...Как ли са изчислявали планетарните разположения. Да не говорим,  че дори не са знаели за някои планети, които са открити доста по-късно...

Да речем,  медиите да престанат да правят предавания с тях, и да престанат да ги канят като гости.

Ма, ти в кой свят живееш? Ми, дай и чалгата да забраним. Аз съм "за", но кой ме пита? Ако т. нар. обуславящи явлението условия изчезнат, ще изчезне и самото явление. Но не виждам как ще стане, когато толкова много медии разчитат точно на тези неща, за да печелят.

• Автор

Здрасти. То е ясно, че не си поставено лице, но теориите за конспирацията са популярни и сред противниците на астрологията и окултните науки.

В конспирации не вярвам ни най малко ;)  и не ми се вярвам в случая той да приятел на нашия астролог. А ти все пак не се съмнявай в хитростта на феномените ;)

Ми, дай и чалгата да забраним. Аз съм "за", но кой ме пита?

Ти си "за", ма не ти стиска да напишеш лозунга и да излезеш на площада

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.