Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учени дават 200 000 евро на екстрасенс, ако докаже способностите си

Featured Replies

Хубаво си говорите :)

Ако сте гледали Боен клуб с Брат Пит и Едуарт Нортън ще си спомните за сцената с "опрения в слепоочието пистолет".

Иначе:

Костадин Николов Котев

роден в гр. Сандански

26,10,1980

04:50 ч.

• Отговори 306
  • Прегледи 16k
  • Създадено
  • Последен отговор

Хубаво си говорите :)

Ако сте гледали Боен клуб с Брат Пит и Едуарт Нортън ще си спомните за сцената с "опрения в слепоочието пистолет".

Иначе:

Костадин Николов Котев

роден в гр. Сандански

26,10,1980

04:50 ч.

Браво! Сега остава да се появи Admetos. Дали ще рискува?

ПП Филмът си заслужава. Много добър, според мен. Просто си мислех, че колегата трябва да е бая брутален с тоя .45, щото ако ще го опира в нечие слепоочие и .22 ще му е предостатъчен. Ефектът ще е същия.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

С астрология се занимавам от детство.И мога да кажа , че астрологията не е за гадание.Тя е наука за характера и душата на човека.Може да ти покаже , слабите места , болестите от който си застрашен или да ти даде напътствие.Да бъдеш астролог , трябва да бъдеш 90% психолог.Човек има свободна воля .И преди съм го казвал , 60% са от природата ,20% са от свободната воля и 20% са от оклолните хора около нас .В много случаи един неудачник ,постига много защото , близките му или приятелите имат добър хороскоп,Няма астролог който да ти познае повече от 40%.

С астрология се занимавам от детство.И мога да кажа , че астрологията не е за гадание.Тя е наука за характера и душата на човека.Може да ти покаже , слабите места , болестите от който си застрашен или да ти даде напътствие.Да бъдеш астролог , трябва да бъдеш 90% психолог.Човек има свободна воля .И преди съм го казвал , 60% са от природата ,20% са от свободната воля и 20% са от оклолните хора около нас .В много случаи един неудачник ,постига много защото , близките му или приятелите имат добър хороскоп,Няма астролог който да ти познае повече от 40%.

На ези и тура с монета се познават 50% та 40% е доста добре май  :)

• Автор

Астрологията е тествана не веднъж и то много сериозно още преди много години и е доказано не действаща. 

Shawn Carlson’s “A Double-blind Test of Astrology, published in the journal Nature, in 1985.  To recap, 116 people completed California Personality Index (CPI) surveys and provided their natal data (date, time and place of birth). One natal chart and the results of three CPI surveys (one of which was for the same person as the natal chart) were given to an astrologer who was to interpret the natal chart and determine which of the three CPI results belonged to the subject whose natal chart it was. In only 40 of the 116 cases did the astrologers choose the correct CPI.  This is the exact success rate expected by random chance.  The conclusion: the test gave us no reason to suppose astrology works.

Няма да говоря и за експеримантите на Бертрам Форер, защото ти си запознат с тях,.

Тя е наука за характера и душата на човека.Може да ти покаже , слабите места , болестите от който си застрашен или да ти даде напътствие.Да бъдеш астролог , трябва да бъдеш 90% психолог.Човек има свободна воля .И преди съм го казвал , 60% са от природата ,20% са от свободната воля и 20% са от оклолните хора около нас .В много случаи един неудачник ,постига много защото , близките му или приятелите имат добър хороскоп,Няма астролог който да ти познае повече от 40%.

Затова писах, че ако Admetos реши да участва, експериментът трябва да е коректен, т.е. не може да се иска той да познае цвета на очите на лелята на Костадин или номера на кредитната му карта, да речем. Нито пък, да познае какво ще му се случи следващата Сряда на обяд. Макар че последното не е толкова трудно - най-вероятно ще обядва - 50:50.  

Бе, такъв хубав аватар имаше... Откъде го намери тоя тип?

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

ivanxii , и аз се питам какъв е този аватар.Да нямаш комплекс за килограмите, това на майтап.

• Автор

ivanxii , и аз се питам какъв е този аватар.Да нямаш комплекс за килограмите, това на майтап.

Хах ами нямамам. Просто ме кефи фланелката на този тип.

Астрологията е тествана не веднъж и то много сериозно още преди много години и е доказано не действаща. 

Shawn Carlson’s “A Double-blind Test of Astrology, published in the journal Nature, in 1985.  To recap, 116 people completed California Personality Index (CPI) surveys and provided their natal data (date, time and place of birth). One natal chart and the results of three CPI surveys (one of which was for the same person as the natal chart) were given to an astrologer who was to interpret the natal chart and determine which of the three CPI results belonged to the subject whose natal chart it was. In only 40 of the 116 cases did the astrologers choose the correct CPI.  This is the exact success rate expected by random chance.  The conclusion: the test gave us no reason to suppose astrology works.

Няма да говоря и за експеримантите на Бертрам Форер, защото ти си запознат с тях,.

Тя работи, но не е панацея .Тази наука , не е за всеки .Човек има свободна воля .Примерно ,трябва да отидеш от София до Русе , ти избираш по кои път ще стигнеш благополучно.Едно е сигурно , че ще стигнеш до Русе.

• Автор

Тя работи, но не е панацея .Тази наука , не е за всеки .Човек има свободна воля .Примерно ,трябва да отидеш от София до Русе , ти избираш по кои път ще стигнеш благополучно.Едно е сигурно , че ще стигнеш до Русе.

Това е псевдонаука, позволи да те поправя. Има си игра психология в нея и затова много хора се вържат. Тестовете разбира се показват, че в никой случай астрологията не бива да бъде взимана на сериозно. Тъй или иначе, който иска да се развлича с нея - не съм чул някой да е пострадал понеже чете хороскопи и не мисля, че астрологията е нещо страшно.

Дразни ме обаче, когато някой претендира, че има окултни, мистични способности щото разбирал от астрология, нумерология. Просто е смешно.

Редактирано от ivanxii (преглед на промените)

Астрологията, няма нищо общо с мистика и окултизъмТя се базира на реално време и на планетите  който също са реалност.Астрологията е дала много на другите науки има много учени които са се опирали на нея.Това дето го пише по весниците или някои койтомного разбира , това са приказки за наивници.Остани си със здраве, утре съм първа смяна.

Астрологията, няма нищо общо с мистика и окултизъмТя се базира на реално време и на планетите  който също са реалност.Астрологията е дала много на другите науки има много учени които са се опирали на нея.Това дето го пише по весниците или някои койтомного разбира , това са приказки за наивници.Остани си със здраве, утре съм първа смяна.

То оставаше и планетите да не са реалност. Тяхното съществуване е факт, въпреки това този факт не знам как го вързваш с измамата наречена "астрология". Тя е също толкова фалшива, колкото религиите и сектите, колкото ясновидството и разните екстрасензорики, мистицизми и въобще всичко с което се свързва името на тази секция на форума.

.

Понеже Родина изповядва православието той е против окултизма и разглежда астрологията като някаква разновидност на психологията. Аз поне така го разбрах. Последната в много от своите направления също не е точна наука. Неслучайно Попър поставя астрологията и психоанализата в една категория. Втората, обаче, се изучава и в университетите.

Аз пък лично нямам високо мнение, за хора които вярват в небивалици и от там тяхното мнение много слабо ме интересува. Какви практики имаш в окултните науки? Врачуваш? Говориш си с мъртвите? Виждаш аури? Не ми посочвай десетки хора, които да потвърдят уменията ти, а кажи какви са уменията ти и ако искаш ще ти направя елементарно тестче та белким , като станеш за смях вземеш да слезеш на земята Съгласен ли си? Ако си съгласен имай в предвид, че е много тежко изживяване да разбереш, че си посветил десетки години на самовнушения и тежки илюзии. Виждал съм как се чувстват такива хора. - някои вдигат глава поемат си живота сериозно, прощават си за проявената наивност и повече не отварят тази страница. Други обаче тотално се сриват. Ако си съгласен да ми натриеш носа  доказвайки, че имаш паранормални, окултни способности ще уговорим условия и ще действаме. 

Хахах характеристика и прогноза на човек по името и рождените му дата и час. Чак сега го прочетох. Е, че ти си лесен за тестване. Ти си ми от любимите - астролози, нумеролози, ясновидци Точно с този контингент имам най-много опит и съм тествал не един заблуден такъв. Виж сега готов ли си да пробваме уменията ти?? 

Нямам никакво желание да се занимавам с човек, който преиначава (меко казано) думите ми, за да нарече бялото черно, а когато му посочат инсинуациите му, се прави на разсеян - както постъпи ти в казуса с екстрасензорната прогноза за съдебното ми дело. (За сравнение: аз веднага се извиних на използващия махленски език izabel1 за погрешното впечатление, което съм оставил - че съм екстрасенс.) Под достойнството ми е.

ПП Много ми напомняш на един професионален психолог от друг форум, който парадираше с международните си награди, а веднага ставаше ясно, че не е в час и че му липсват първите седем години.

Понеже Родина изповядва православието той е против окултизма и разглежда астрологията като някаква разновидност на психологията. Аз поне така го разбрах. Последната в много от своите направления също не е точна наука. Неслучайно Попър поставя астрологията и психоанализата в една категория. Втората, обаче, се изучава и в университетите.

Да, някак е неловко човек да се числи към вероизповедание, което е против астрологията, и същевременно да се занимава с нея. В този смисъл аз нямам такива тегоби.

Попър е достоен за уважение заради връзката, която прави между езотеричната и екзотеричната философии. Неговата теория за третия свят (ли се наричаше?) доста прилича на окултната теория за астралния свят - доколкото съм запознат с първата.

Астрологията вече се изучава във ВУЗ-ове - засега само в специализирани, каквато е Московската астрологична академия, но смятам, че не е далеч времето, когато ще се изучава и в широкопрофилните. И че наред с традиционната психология ще се изучава също езотерична психология.

• Автор

Моля? Кои са тези много учени които са опирали на астрологията? Само едно име ми кажи? И какво е дала астрологията на другите науки? Само едно нещо, което им е дала ми кажи? Да не би да бъркаш астрологията с астрономията?

И би ли ми обяснил, как така местоположението на планетите определя моят живот и характер? Ти освен книжки писани от ентусиасти-астрлози, чел ли си сериозна литература по въпроса и най-вече какво казват учените? Като за начало можеш да видиш какво пише в уикипедия. След това погледни, резултатите от редицата тестове правени на астрологията и ще разбереш, че астрологията освен средство за развлечение е нищи друго

Неговата теория за третия свят (ли се наричаше?) доста прилича на окултната теория за астралния свят - доколкото съм запознат с първата.

За пръв път чувам. Може би го бъркаш с някой друг. Отношението му към астрологията и психоанализата е като към псевдонауки, защото прогнозите им не се подават на верифициране, казано накратко.

Иначе, четох, че в някакъв университет по света се изучавали и уменията на джедайте. Шарен свят!

• Автор

Нямам никакво желание да се занимавам с човек, който преиначава (меко казано) думите ми, за да нарече бялото черно, а когато му посочат инсинуациите му, се прави на разсеян - както постъпи ти в казуса с екстрасензорната прогноза за съдебното ми дело. (За сравнение: аз веднага се извиних на използващия махленски език izabel1 за погрешното впечатление, което съм оставил - че съм екстрасенс.) Под достойнството ми е.

ПП Много ми напомняш на един професионален психолог от друг форум, който парадираше с международните си награди, а веднага ставаше ясно, че не е в час и че му липсват първите седем години.

Стига си ми важничил ясен си ми, с такива като имам доста опит Дали съм в час или не, не виждам значение защото казвам истината. Винаги забелязвам следните тенденции, когато засегна вярата в глупости на заблудени личности.

Първо започват да използват безпричинно странна, тежка терминология за да демонстрират капацитет - винаги ми е било смешно, когато някой претендира, че е капацитет в измислиците и лъженауките

Второ започва да се дърпа, обижда, и нарича здраво стъпилите на земята луди.

Я дай да не се занимаваме с думи, щото вие вярващите в глупости на думи, философстване много ви бива. Дай да видим делата - щото точно там ви хващам колко сте наивни и смешни.

Ще направим ли едно импровизирано тестче на твоите умения? 

Само едно име ми кажи?

Нютон се е занимавал с алхимия и окултни науки, както е добре известно.

• Автор

Нютон се е занимавал с алхимия и окултни науки, както е добре известно.

Хахах. Дай да говорим сериозно. 

Кой е казал,че не действа?Знаеш ли кой забранява астрологията?

Интереси Иване,интереси.

• Автор

Да, някак е неловко човек да се числи към вероизповедание, което е против астрологията, и същевременно да се занимава с нея. В този смисъл аз нямам такива тегоби.

Попър е достоен за уважение заради връзката, която прави между езотеричната и екзотеричната философии. Неговата теория за третия свят (ли се наричаше?) доста прилича на окултната теория за астралния свят - доколкото съм запознат с първата.

Астрологията вече се изучава във ВУЗ-ове - засега само в специализирани, каквато е Московската астрологична академия, но смятам, че не е далеч времето, когато ще се изучава и в широкопрофилните. И че наред с традиционната психология ще се изучава също езотерична психология.

Много ще имаш да чакаш докато астрологията започне да се изучава масово в университетите. Че тук там в някой университет има курсове  астрология - които по-скоро я разглеждат, като културно явление ДА.

Езотеричната психология си е традиционна психология заместена, обаче с интересни думи, термини и практики.

Кой е казал,че не действа?Знаеш ли кой забранява астрологията?

Интереси Иване,интереси.

Ми сериозните учени са на твърдото мнение, че не действа ;) По прочети малко. Има много, много тестове, чиито резултати са категорични ;)

Кой забранява астрологията Джанис?

Това си беше сериозно: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1%81%D0%B0%D0%BA_%D0%9D%D1%8E%D1%82%D0%BE%D0%BD

По времето на Нютон не вярвам да е имало и един човек, който да се е занимавал с наука и да не е вярвал в звездите и окултното

Много ще имаш да чакаш докато астрологията започне да се изучава масово в университетите. Че тук там в някой университет има курсове  астрология - които по-скоро я разглеждат, като културно явление ДА.

Езотеричната психология си е традиционна психология заместена, обаче с интересни думи, термини и практики.

Ми сериозните учени са на твърдото мнение, че не действа ;) По прочети малко. Има много, много тестове, чиито резултати са категорични ;)

Кой забранява астрологията Джанис?

То си го пише,прочети ти ;)

Астрологията е била част от астрономията,но е била забранена от католическата църкава,както много други неща.Включително твърдението,че замята е кръгла и се върти около оста си много преди официално да се приеме за факт.

Има много неща,които са били в "разрес"с вярванията на нашата мила църква,които са върнали света векове назад.

Много "вещици" са изгорени на клада заради открития,които в последствие са се оказали верни.

Още един път ти казвам,много от нещата и вярванията днес са под съмнение,поради простата причина,че в миналото са били забранени от църквата.

• Автор

То си го пише,прочети ти ;)

Астрологията е била част от астрономията,но е била забранена от католическата църкава,както много други неща.Включително твърдението,че замята е кръгла и се върти около оста си много преди официално да се приеме за факт.

Има много неща,които са били в "разрес"с вярванията на нашата мила църква,които са върнали света векове назад.

Много "вещици" са изгорени на клада заради открития,които в последствие са се оказали верни.

Още един път ти казвам,много от нещата и вярванията днес са под съмнение,поради простата причина,че в миналото са били забранени от църквата.

Да знам, че е била част от астрономията. :) 

ъъъ малко грешиш, учените не се интересуват, какво е било забранено когато правят своите тестове опити, аз също, а и съм тествал разни професионални астролози.  по много елементарен начин и нещо не се справят да ти кажа. :) Точно каквото е и научното мнение по този въпрос ;)

Същност спора е излишен защото наградата от 1000 000$ на Джеймс Ранди си стои непокътната, а за нея едни от най-често кандидатстващите са професионалните астролози. ;)

Да знам, че е била част от астрономията. :)

ъъъ малко грешиш, учените не се интересуват, какво е било забранено когато правят своите тестове опити, аз също, а и съм тествал разни професионални астролози.  по много елементарен начин и нещо не се справят да ти кажа. :) Точно каквото е и научното мнение по този въпрос ;)

Знаеш ли кога е забранена?

Знаеш ли по онова време кой е дърпал конците?

Мислиш ли,че сега някой учен ще излезе да опровергае забраната на една институция и с риска да загуби работата си,ще признае на всеослушание,че вярва в нещо,което църквата определя като ерес?

Интереси Иване,интереси. 

когато се правят изследвания,опити и проучвания,първото,което трябва да направиш е да запиташ,кой ги плаща.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.