Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учени дават 200 000 евро на екстрасенс, ако докаже способностите си

Featured Replies

• Автор

Дажнис аз ти казах. Направи следното вземи 2-3 книжки с хороскопи, покани една твоя приятелка която е зодия риби например и започни да и четеш от книжки инфо за зодия телец, лъв или други произволни без тя да знае разбира се и ще видиш, че всичко казано ще намира за силно отоговарящо на нейната личност. Една приятелка, като теб и тя много си пада по хороскопите (като повечето момичета) и след като веднъж на маса направи този елементарен опит на друго момиче ми каза с усмивка " Стига бе....  Ти се оказа прав "

Знаеш ли кога е забранена?

Знаеш ли по онова време кой е дърпал конците?

Мислиш ли,че сега някой учен ще излезе да опровергае забраната на една институция и с риска да загуби работата си,ще признае на всеослушание,че вярва в нещо,което църквата определя като ерес?

Интереси Иване,интереси. 

когато се правят изследвания,опити и проучвания,първото,което трябва да направиш е да запиташ,кой ги плаща.

Ми те много учени точно с това се занимава да опровергаят директно  религията., окултното. а камо ли забраните.

Никой няма да ги уволни не сме 16-ти век. Не искам да бъда груб, но в момента говориш тотални небивалици.

В момента църквата няма никаква власт, че и прибягва до шарлантии за да се докопа до власт, но няма да го бъде

Между другото виждам, че имаш що-годе развито критично мислене, продължаван в същия дух, и скоро ще се освободиш и от останалите наивности, а тогава ще се чувстваш много добре и ще си научила твърде много неща за природата на хората, което е огромен плюс

Редактирано от ivanxii (преглед на промените)

• Отговори 306
  • Прегледи 16k
  • Създадено
  • Последен отговор

Дажнис аз ти казах. Направи следното вземи 2-3 книжки с хороскопи, покани една твоя приятелка която е зодия риби например и започни да и четеш от книжки инфо за зодия телец, лъв или други произволни без тя да знае разбира се и ще видиш, че всичко казано ще намира за силно отоговарящо на нейната личност. Една приятелка, като теб и тя много си пада по хороскопите (като повечето момичета) и след като веднъж на маса направи този елементарен опит на друго момиче ми каза следното " Стига бе....  Ти се оказа прав "

Ми те много учени точно с това се занимава да опровергаят директно  религията., окултното. а камо ли забраните.

Никой няма да ги уволни не сме 16-ти век. Не искам да бъда груб, но в момента говориш тотални небивалици.

В момента църквата няма никаква власт, че и прибягва до шарлантии за да се докопа до власт, но няма да го бъде

като не искаш не бъди груб ;)

никога не съм казвала,че вярвам в хороскопи.Никой и нищо не може да ти предскаже бъдещето.Родопа ти го каза много точно,няма да ти повтарям.

Вярвам в характеристиките на зодиите и имам много такива "проучвания" с приятелки ;)

Според мен 50% е зодия,40%-семеен кръг и възпитание и 10% собствени черти. 

• Автор

като не искаш не бъди груб ;)

никога не съм казвала,че вярвам в хороскопи.Никой и нищо не може да ти предскаже бъдещето.Родопа ти го каза много точно,няма да ти повтарям.

Вярвам в характеристиките на зодиите и имам много такива "проучвания" с приятелки ;)

Според мен 50% е зодия,40%-семеен кръг и възпитание и 10% собствени черти. 

Точно това твърдение, че зодиите отговарят на личностните характеристики е най-лесно проверимо и отдавна е проверено.. Много те моля напиши Бертрам Форер в гуугъл и виж неговият опит. Този тест, който провежда  е извършан хиляди пъти и резултати винаги са едни и същи. И най-интересното е , че много хора дори и да познават опитът на Форер продължават да се хващат на психологическият трик заложен в астрологията.

Характеристиката за всяка зодия пасва на всеки и всеки пасва на всяка зодия, но този които приема характеристиката написана в зодията трябва да си мисли, че се отнася специално за неговата зодия- това е психологическото трикче.

Ако примерно някой не знае, че това което му четът не се отнася за неговата зодия, а за друга ще каже - изключително точно, наистина астрологията цепи мрака и много познава. Но ако повторим опитът и човекът знае, че това което му четът не се отнася за неговата зодия ще каже - абсурд, много малко неща съвпадат, личи си че не се отнася за мен и моята зодия :):):) Ех психология. Имаме си бъговете ние хората

Аз пък ще ти дам имато Линда Гудман.

ще те оставя да си почешеш езичето,моите наблюдения са други и аз си вярвам в тези 50% зодия.

Знаеш ли кога е забранена?

Знаеш ли по онова време кой е дърпал конците?

Мислиш ли,че сега някой учен ще излезе да опровергае забраната на една институция и с риска да загуби работата си,ще признае на всеослушание,че вярва в нещо,което църквата определя като ерес?

Интереси Иване,интереси. 

когато се правят изследвания,опити и проучвания,първото,което трябва да направиш е да запиташ,кой ги плаща.

Дженис, има поне един такъв учен - вижда се от тази моя статия от 98-ма:

КВАНТОВИЯТ СКОК НА ЕДИН АСТРОНОМ

Едва ли съществува друго противопоставяне в областта на познанието, което толкова бързо да води до патова ситуация, колкото спорът между привържениците и противниците на астрологията. И двете страни привеждат много доказателствен материал, за да подкрепят диаметрално противоположни доводи. Само в изключителни случаи някой минава на другата страна. Затова е интересно да се чуе за някоя известна личност, която е направила точно това - въпреки свързаните с него сериозни рискове.

В средата на 80-те години д-р Пърси Сеймур беше само един от многото учени, определящи астрологията като шарлатанство. Понастоящем в очите на неговите колеги той е еретик, ако не и предател. Той напусна техните редици и така постави репутацията си на карта.

Д-р Сеймур е известен астроном - главен референт в Плимут, Англия, и директор на планетариума Уилям Дей. Неговият проблем е, че вярва в астрологията. Още по-лошо: той създаде революционна теория, за да обясни, как действа астрологията.

В продължение на десетилетия учените са се присмивали на астрологията, тъй като никой не е могъл да обясни, как и защо планетите изобщо оказват значимо влияние върху нещо или някого. Няколко от тях, между които и нобелови лауреати, дори предупредиха: Учените са обезпокоени от нарастващото влияние на астрологията. Ние - астрономи, астрофизици и представители на други научни дисциплини - искаме да предупредим хората. Онези, които все още вярват в астрологията, правят това въпреки факта, че тяхната вяра не се основава върху научно проверен фундамент. В действителност дори има силни указания за противното.

Те са изчислили, че по време на раждането на едно бебе силата на тежестта на родилния дом е 500 пъти, а тази на майката - 20 пъти по-голяма от теглото на планетата Марс. Изчислили също, че силата на привличане на майката и лекаря, взети заедно, е един милион пъти по-голяма от силата на Луната. Въз основа на тези изчисления светилата на официалната наука обявиха, че космическите влияния практически се анулират от местни причини. Следователно астрологията няма как да функционира. Съответно се прекратяват научните изследвания по въпроса.

Д-р Сеймур е признат експерт в областта на земните магнитни полета. Именно върху тях според него би могла да се основава астрологията. Той приема, че тези полета се деформират под въздействието на планетите. Освен тоба е убеден, че в случая решаваща е не силата на магнитния сигнал, а неговата честота.

Комплексната теория на д-р Сеймур може опростено да бъде представена по следния начин: Планетните движения предизвикват на земята една съставена от многобройни разнообразни честоти магнитна симфония. Всеки човек генетично е настроен за приемане на различни честоти, които синхронизират електрическата активност на клетките от нашата нервна система. Това причинява процеса на раждане на едно бебе в определен миг от времето.

Ние се раждаме тогава, когато космосът набере нашия личен номер - пише д-р Сеймур в своята книга Астрология. Научни доказателства.

От този момент и за цял живот новороденото е настроено за приемане на планетната честота, предизвикала раждането му. Т.е. човек представлява високочувствителна антена, способна да улавя и интерпретира сигнали от отдалечени на милиони километри планети.

Теории като тази на д-р Сеймур са изключително важни както за хората с научен светоглед, така и за езотериците. Те допринасят за по-нататъшното сближаване на науката и паранормалните явления.

Астрологията, няма нищо общо с мистика и окултизъмТя се базира на реално време и на планетите  който също са реалност.Астрологията е дала много на другите науки има много учени които са се опирали на нея.Това дето го пише по весниците или някои койтомного разбира , това са приказки за наивници.Остани си със здраве, утре съм първа смяна.

Извинявай, но според мен астрологията има много общо с окултизма, ако се приема определението, дадено му от Бенджамин Крийм: наука за енергиите, управляващи еволюционния процес.

За пръв път чувам. Може би го бъркаш с някой друг. Отношението му към астрологията и психоанализата е като към псевдонауки, защото прогнозите им не се подават на верифициране, казано накратко.

Иначе, четох, че в някакъв университет по света се изучавали и уменията на джедайте. Шарен свят!

Съжалявам, изглежда човекът, който преди време ме запозна с тази теория, ме е подвел. Или аз погрешно съм запомнил, че е на Попър.

Обаче астрологичните прогнози се поддават на верифициране и то толкова лесно, колкото и екстрасензорните.

Съжалявам за преживяването ти. Не са приятни тези неща, НО!

Гледам падаш си по вносните думички.

Не знам как на комата можеш да кажеш ниър дет експириънс, но аз ще ти кажа какво е ниър дет експириънс! 

Тогава когато опра 45-и калибър в слепоочието ти се нарича ниър дет експириънс, по ниър няма как да бъдеш.

Останалото са глупости и 3D моделиране на мозъка под въздействието на опиати.

Тва ми е мнението

Не казвам, че самата кома беше near death experiwnce, а преживяното докато траеше, или поне в няколко часа от коматозното състояние.

Иначе и 22-ри калибър е достатъчен за много хора, за да напълнят гащите, но не и за мен. Можем да опитаме на живо.

Не казвам, че самата кома беше near death experiwnce, а преживяното докато траеше, или поне в няколко часа от коматозното състояние.

Иначе и 22-ри калибър е достатъчен за много хора, за да напълнят гащите, но не и за мен. Можем да опитаме на живо.

Аз не съм убиец и не стрелям по хора!

Дадох ти пример просто.

Останалото ти казах какво е...

Той затова колегата даде пример с .45 - по-внушително е. Но сериозно ли го пишеш това по-горе. Мен не ми се случвало, но знам хора, които са го преживели. Не чак в слепоочието, но срещу тях. Докато не ти се случвало, което, разбира се, не ти пожелавам, не мисля, че можеш да си толкова категоричен.

• Автор

Дженис, има поне един такъв учен - вижда се от тази моя статия от 98-ма:

КВАНТОВИЯТ СКОК НА ЕДИН АСТРОНОМ

Едва ли съществува друго противопоставяне в областта на познанието, което толкова бързо да води до патова ситуация, колкото спорът между привържениците и противниците на астрологията. И двете страни привеждат много доказателствен материал, за да подкрепят диаметрално противоположни доводи. Само в изключителни случаи някой минава на другата страна. Затова е интересно да се чуе за някоя известна личност, която е направила точно това - въпреки свързаните с него сериозни рискове.

В средата на 80-те години д-р Пърси Сеймур беше само един от многото учени, определящи астрологията като шарлатанство. Понастоящем в очите на неговите колеги той е еретик, ако не и предател. Той напусна техните редици и така постави репутацията си на карта.

Д-р Сеймур е известен астроном - главен референт в Плимут, Англия, и директор на планетариума “Уилям Дей”. Неговият проблем е, че вярва в астрологията. Още по-лошо: той създаде революционна теория, за да обясни, как действа астрологията.

В продължение на десетилетия учените са се присмивали на астрологията, тъй като никой не е могъл да обясни, как и защо планетите изобщо оказват значимо влияние върху нещо или някого. Няколко от тях, между които и нобелови лауреати, дори предупредиха: “Учените са обезпокоени от нарастващото влияние на астрологията. Ние - астрономи, астрофизици и представители на други научни дисциплини - искаме да предупредим хората. Онези, които все още вярват в астрологията, правят това въпреки факта, че тяхната вяра не се основава върху научно проверен фундамент. В действителност дори има силни указания за противното.”

Те са изчислили, че по време на раждането на едно бебе силата на тежестта на родилния дом е 500 пъти, а тази на майката - 20 пъти по-голяма от теглото на планетата Марс. Изчислили също, че силата на привличане на майката и лекаря, взети заедно, е един милион пъти по-голяма от силата на Луната. Въз основа на тези изчисления светилата на официалната наука обявиха, че космическите влияния практически се анулират от местни причини. Следователно астрологията няма как да функционира. Съответно се прекратяват научните изследвания по въпроса.

Д-р Сеймур е признат експерт в областта на земните магнитни полета. Именно върху тях според него би могла да се основава астрологията. Той приема, че тези полета се деформират под въздействието на планетите. Освен тоба е убеден, че в случая решаваща е не силата на магнитния сигнал, а неговата честота.

Комплексната теория на д-р Сеймур може опростено да бъде представена по следния начин: Планетните движения предизвикват на земята една съставена от многобройни разнообразни честоти магнитна “симфония”. Всеки човек генетично е настроен за приемане на различни честоти, които синхронизират електрическата активност на клетките от нашата нервна система. Това причинява процеса на раждане на едно бебе в определен миг от времето.

“Ние се раждаме тогава, когато космосът набере нашия личен номер” - пише д-р Сеймур в своята книга “Астрология. Научни доказателства”.

От този момент и за цял живот новороденото е настроено за приемане на планетната честота, предизвикала раждането му. Т.е. човек представлява високочувствителна антена, способна да улавя и интерпретира сигнали от отдалечени на милиони километри планети.

Теории като тази на д-р Сеймур са изключително важни както за хората с научен светоглед, така и за езотериците. Те допринасят за по-нататъшното сближаване на науката и паранормалните явления.

. Др. Сеймур признат експерт?  Научни доказателства? Толкова глупости на едно място никога не бях чел до сега. Съмняваме, че има сериозен учен на тази планета който не би се изсмял  на тези фантасмагории.

И както казах, думи, думи, глупости, фантастики, термини, но нищо повече от това. Няма да посмееш да тестваме уменията ти нали?. Защо ли? Астролозите, а и претендиращите, че имат специални дарби рядко се съгласяват да бъдат тествани, защото добре разбират, че силата им е в думите, а не в доказателствата - там стават смешни защото винаги се оказва, че "специални" умения не притежават.

• Автор

Аз пък ще ти дам имато Линда Гудман.

ще те оставя да си почешеш езичето,моите наблюдения са други и аз си вярвам в тези 50% зодия.

Вярвай си в каквото желаеш ;)

Тоя Пърси Сеймур, само в жълтите медии го намирам споменат. Това да е бил учен... сигурно ли е?  Или е от тия "калинки" с фалшивите дипломи, които като са назначени и почнали да практикуват, са били хванати колко са куци и кухи и понеже са отстранени от научните среди, са се принудили да си вадят хляба с измама.

Вярвай си в каквото желаеш ;)

точно и това правя,въпреки  силите които влагаш за да промениш мнението ми. ;)

Харесвам хора,които защитават вярванията си даже и когато не могат добре да обяснят на околните,какво всъщност ги кара да защитават така разпалено.Поздравления и продължавай все така(само да не стигнеш до момента "бунтовник баз кауза".

Не съм иронична,всичко,което ти казах е съвсем на сериозно.

• Автор

точно и това правя,въпреки  силите които влагаш за да промениш мнението ми. ;)

Харесвам хора,които защитават вярванията си даже и когато не могат добре да обяснят на околните,какво всъщност ги кара да защитават така разпалено.Поздравления и продължавай все така(само да не стигнеш до момента "бунтовник баз кауза".

Не съм иронична,всичко,което ти казах е съвсем на сериозно.

Аз знам, че човек който иска да вярва в небивалици дори и да има конкретни доказателства, че това в което вярва е фантазия това няма да го спре. Това вече е ирония.

А не мислиш ли, че Не аз съм човекът който защитава разпалено вярванията си, който дори не може да обясни какво го кара да ги защитава така разпалено?? :) :)

Тоя Пърси Сеймур, само в жълтите медии го намирам споменат. Това да е бил учен... сигурно ли е?  Или е от тия "калинки" с фалшивите дипломи, които като са назначени и почнали да практикуват, са били хванати колко са куци и кухи и понеже са отстранени от научните среди, са се принудили да си вадят хляба с измама.

Аз също  нищо не намерих за този тип освен, че е издал някаква книжка.  Не видях отзвуци в някой международен научен журанал относно работата му и мненията му. Както бях сигурен, този човечец е просто игнориран  от научните среди, а и така трябва да бъде

Аз знам, че човек който иска да вярва в небивалици дори и да има конкретни доказателства, че това в което вярва е фантазия това няма да го спре. Това вече е ирония.

А не мислиш ли, че Не аз съм човекът който защитава разпалено вярванията си, който дори не може да обясни какво го кара да ги защитава така разпалено?? :) :)

аз ти го казах в поста ми и ти сам го разбра,защо ми задаваш въпроса(риторичен)?

За тебе са небивалици,уважажай мнението на околните и не се превръщай като някои хора тук в този форум.Мисля се досещаш за кого ти говоря.

Той затова колегата даде пример с .45 - по-внушително е. Но сериозно ли го пишеш това по-горе. Мен не ми се случвало, но знам хора, които са го преживели. Не чак в слепоочието, но срещу тях. Докато не ти се случвало, което, разбира се, не ти пожелавам, не мисля, че можеш да си толкова категоричен.

Майтап бе, Уили!

Сериозно: не си ли чел или чувал, че хората, "върнали се от оня свят", трудно могат да бъдат сплашени?

• Автор

аз ти го казах в поста ми и ти сам го разбра,защо ми задаваш въпроса(риторичен)?

За тебе са небивалици,уважажай мнението на околните и не се превръщай като някои хора тук в този форум.Мисля се досещаш за кого ти говоря.

Мога да бъда толерантен към такива мнения, но не мога да уважавам такива мнения особено, като ми се представят за истина. И то упорито ми се представят за истина.

Майтап бе, Уили!

Сериозно: не си ли чел или чувал, че хората, "върнали се от оня свят", трудно могат да бъдат сплашени?

Горе един колега си даде данните. Няма ли да пробваш да му направиш хороскоп или нещо такова? Питам, щото сам беше предложил.

• Автор

Горе един колега си даде данните. Няма ли да пробваш да му направиш хороскоп или нещо такова? Питам, щото сам беше предложил.

Той колегата може и да е негов човек и затова  предлагам друг тест да направим ако се съгласи господин астролога. Пак ще е елементарен.

Ама недей чака.  Те така правят, като ги накараш да си докажат уменията бягат и се крият. Или пък оправдания - сега енергията не е на ниво, Марс в четвърти дом трябва да се отвори, че да може да си ползва дарбата , и всякакви други от този сорт

За мене да вярваш в астрологията е все едно да вярваш че живота на една мравка в Горно Нанадолнище зависи от това в каква форма ще се подредят слоновете в саваната в Африка .

• Автор

За мене да вярваш в астрологията е все едно да вярваш че живота на една мравка в Горно Нанадолнище зависи от това в каква форма ще се подредят слоновете в саваната в Африка .

Колкото по-голяма е една небивалица, толкова по-лесно се вържат хората стига да има малко философщина, малко логика, и тук там някой авторитет, който да твърди, че има данни тази небивалица да е истина.

Дето вика един приятел, убий една крава, хвърли я навътре в гората и кажи, на двама трима човека, че си видял извънземен кораб как я пуска кравата, след това има кажи обезателно да не казват на никого за тази история!

Гледай какво ще стане.до няколко месеца Медии. НЛО, доказателства ще има от уфолозите, че това е истина, коснпирации, ЦРУ, КГБ после иди разкажи, че си режисирал цялата история и всичко е измислица и ще ти се смеят и ще спорят с теб с часове, как не си прав и как определено има някаква истина, някаква конспирация. и извънземна намеса. ;)

Ще му посоча в лично съобщение изчислени от мен няколко периода от миналото, в които би трябвало да са му се случили важни събития в определени житейски области, а той да каже имало ли е такива. Но не обещавам, че ще стане скоро, защото е доста работа.

Всъщност не предложих нищо конкретно, само заявих, че по този начин мога да докажа уменията си. И че няма да направя хороскоп на един определен съфорумец.

Всъщност принципа или ефекта на пеперудата (надявам се всички да се сещат за какво говоря) е нещо доста сходно с твоя пример.

Ще му посоча в лично съобщение изчислени от мен няколко периода от миналото, в които би трябвало да са му се случили важни събития в определени житейски области, а той да каже имало ли е такива. Но не обещавам, че ще стане скоро, защото е доста работа.

Всъщност не предложих нищо конкретно, само заявих, че по този начин мога да докажа уменията си. И че няма да направя хороскоп на един определен съфорумец.

В миналото му и той сам си знае какво му се е случило, + това го знаят цял кръг негови приятели и приятели на приятелите му. Даже го знаят и доста от враговете му.  Но тъй или иначе ще "гледаш" в миналото му...Кажи какво му подари баба му на 9-я му рожден ден.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.