Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учени дават 200 000 евро на екстрасенс, ако докаже способностите си

Featured Replies

Вие поне можете да научите някоя истина от мен, а аз от вас?

Защо тогава участваш? Не разбирам, т.е. предполагам и го посочих по-горе - реакцията на някой, който е бил зависим след като се е освободил от зависимостта си. Но дали наистина е така? Защото ти просто си обсебен от тази тема и желанието да отвориш очите на другите. Просто приеми, че хората са различни и вярват в различни неща. Докато не вредят на другите и на себе си, всичко е наред. И да вярват в Дядо Коледа, какво толкова лошо има? Това си е техен избор и решение.

• Отговори 306
  • Прегледи 16k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Защо тогава участваш? Не разбирам, т.е. предполагам и го посочих по-горе - реакцията на някой, който е бил зависим след като се е освободил от зависимостта си. Но дали наистина е така? Защото ти просто си обсебен от тази тема и желанието да отвориш очите на другите. Просто приеми, че хората са различни и вярват в различни неща. Докато не вредят на другите и на себе си, всичко е наред. И да вярват в Дядо Коледа, какво толкова лошо има? Това си е техен избор и решение.

Не съм имал никакви зависимости от никакъв характер. Ти ако си имал такива, явно си запознат по-добре от мен с реакциите на зависимите след, като са се освободили от дадената такава

Приемам, че хората са различни и искат да си вярват в това онова - нека вярват не съм аз човек, който ще им каже в какво да вярват и в какво не. Това, което не прием е такива хора да ми обясняват, колко са прави и да парадират с познания в псевдонаучни области. 

Не съм имал никакви зависимости от никакъв характер.

Много категорично твърдение. Ако е така, то трябва да си се родил и расъл на някой пуст остров и да не си преминал праз процеса на социализация. Дори и тогава, обаче, щеше да си обусловен от обкръжаващата те среда.

Това, което не прием е такива хора да ми обясняват, колко са прави и да парадират с познания в псевдонаучни области. 

Пък други не приемат да парадираш, че изразяваш научния светоглед. Просто защото не го познаваш, а те го познават, макар и да го или да не го споделят изцяло. И най-важното - няма точно установен научен отговор на всеки въпрос. В науката има хипотези и теории, които са валидни дотогава, докато подлежат на верифициране по емпиричен или разсъдъчен път. Но няма абсолютни истини. Абсолютни истини или догми има в религията, която има за източник вярата. Дали вярваш в бог или в науката е все тая, ако подходът ти е a priori,  т,е, първо приемаш тезата и след това издирваш удобни доказателства, които я потвърждават. Това е подхода на средновековните схоласти, както писах по-горе.

• Автор

Много категорично твърдение. Ако е така, то трябва да си се родил и расъл на някой пуст остров и да не си преминал праз процеса на социализация. Дори и тогава, обаче, щеше да си обусловен от обкръжаващата те среда.

Пък други не приемат да парадираш, че изразяваш научния светоглед. Просто защото не го познаваш, а те го познават, макар и да го или да не го споделят изцяло. И най-важното - няма точно установен научен отговор на всеки въпрос. В науката има хипотези и теории, които са валидни дотогава, докато подлежат на верифициране по емпиричен или разсъдъчен път. Но няма абсолютни истини. Абсолютни истини или догми има в религията, която има за източник вярата. Дали вярваш в бог или в науката е все тая, ако подходът ти е a priori,  т,е, първо приемаш тезата и след това издирваш удобни доказателства, които я потвърждават. Това е подхода на средновековните схоласти, както писах по-горе.

Ти явно обичаш да ти давам един и същи отговори по няколко пъти.

Да речем,че  ми интересува дадено твърдение Започвам да събирам информация за него от различни източници, като целя да са възможно най-достоверни и съответно анализирим тази информация. Ако мога лично тествам и наблюдавам

Ако научните мнения, доказателства, анализи, тестове категорично подкрепят дадено твърдение, аз също го приемам - не винаги без съмнение, но го приемам, защото вярвам в науката, а не във филосфоски възгледи и чувства.

Що за глупост е това да си харесам позиция и чак след това да търся и нагаждам аргументи?? Мен ме интересува истината та колкото и скучна, безинтересна или невероятна да ми изглежда тя.

Какво ми се иска да е истина за разлика от теб и някои други тук аз оставям настрана. Когато всички факти сочат че истината относно даден въпрос се различава от това, което на мен  би ми се искало да бъде истината, аз мълча  не философствам и не упорствам, като малко детенце пред магазин за играчки.

Редактирано от ivanxii (преглед на промените)

Ти явно обичаш да ти давам един и същи отговори по няколко пъти.

Това е щото съм бавноразвиващ се, както забеляза... Искаш ли да ти кажа къде можеш да насочиш полемичната си енергия, тъй че да има полза за теб и за другите. Ето:

Ми ти много работи можеш да мислиш или не мислиш, но както ти казах ме бъркаш с някой друг. От там нататък колко си точен и че не си видял никакви научни становища от мен е лесно обяснимо.

Ти да не си и ти някой вярващ в извънземни, астролози и хомеопатия?

Лесно забележимо е когато човек е далеч  от науката, повярвай ми, личи си.Не съм видял научно становище просто защото не знаеш какво  е наука ,не знаеш какви са методите и камо ли пък какво е научно становище.

Склонен съм да приема, че е възможно да съм се заблудил и да те бъркам с друг.Съветвам те и да допускаш вероятността да грешиш.

Но ето как можем да проверим. Кажи ни, според теб слънцето  обикаля ли около земята или земята обикаля около слънцето?

Не мога да се съглася с теб.Наш Иванчо е на светлинни години и от средновековните схоласти.Къде е Иванчо, къде е Ал-Газали?

Делят ги бездни непроходими.

Писанията му са на ентусиаст, който си мисли, че докато гледа дискавъри -гледа научни предавания.Кацне някоя муха на носа му, за да го дразни, а усещанията  предизвикани от  насекомото и частите от предаването формират един интересен калмбур, чийто проявления виждаме тук.

Редактирано от badr (преглед на промените)

• Автор

Лесно забележимо е когато човек е далеч  от науката, повярвай ми, личи си.Не съм видял научно становище просто защото не знаеш какво  е наука ,не знаеш какви са методите и камо ли пък какво е научно становище.

Склонен съм да приема, че е възможно да съм се заблудил и да те бъркам с друг.Съветвам те и да допускаш вероятността да грешиш.

Но ето как можем да проверим. Кажи ни, според теб слънцето  обикаля ли около земята или земята обикаля около слънцето?

Да, благодаря, че ме осведоми какво знам и какво не знам.

Значи също така не ми и интересува в какво си склонен и в какво не си склонен, както казах от астрономия ни най малко се интересувам и не съм давал мнения по тази тема.

Да допусна вероятността, че греша в какво??

А ти кой си? Даскал ли си? Нещо ще ме разработваш ли? Ще ме изпитваш ли? Я не ме занимавай с глупости, ако обичаш. 

Не мога да се съглася с теб.Наш Иванчо е на светлинни години и от средновековните схоласти.Къде е Иванчо, къде е Ал-Газали?

Делят ги бездни непроходими.

Някак трудно ми е да бъда много суров с него, защото съм фен на Мъпетите, а той си е сложил един толкова симпатичен аватар, че сърцето ми се къса като трябва да му напиша нещо по-директно. А инак, имах предвид късните трето-разрядни схоласти, които просто са повтаряли като папагали написаното преди тях. Ал-Газали или Тома, да речем, са съвсем друго нещо, разбира се.  

Значи също така не ми и интересува в какво си склонен и в какво не си склонен, както казах от астрономия ни най малко се интересувам и не съм давал мнения по тази тема.

Що се запали толкова? Ми, човекът те пита нещо просто, което се учи в училище - кое около кое се върти. Не казвай, че не можеш да отговориш, защото съвсем ще ни озадачиш. Ако не можеш да дадеш отговор на един толкова прост въпрос, как искаш да ти имаме доверие, когато ни говориш за медицина, биология, еволюция и космология?

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Автор

Някак трудно ми е да бъда много суров с него, защото съм фен на Мъпетите, а той си е сложил един толкова симпатичен аватар, че сърцето ми се къса като трябва да му напиша нещо по-директно. А инак, имах предвид късните трето-разрядни схоласти, които просто са повтаряли като папагали написаното преди тях. Ал-Газали или Тома, да речем, са съвсем друго нещо, разбира се.  

Що се запали толкова? Ми, човекът те пита нещо просто, което се учи в училище - кое около кое се върти. Не казвай, че не можеш да отговориш, защото съвсем ще ни озадачиш. Ако не можеш да дадеш отговор на един толкова прост въпрос, как искаш да ти имаме доверие, когато ни говориш за медицина, биология, еволюция и космология?

Не съм запалил, че даже заспивам ако трябва да съм искрен. 

А Вие с господина идеоти ли сте, че не можете да съобразите, че дори и да не знам отговорът на глупавия Ви въпрос, не бих отворил нов прозорец и не бих се осведомил в гуугъл??  А ти защо си мислиш, че ми пука дали ще ми имаш доверие или няма да ми имаш.?  И колко ще си суров с мене?? Я пробвай да те видим какъв си суровак

А Вие с господина идеоти ли сте, че не можете да съобразите, че дори и да не знам отговорът на глупавия Ви въпрос,

Aз съм идеот и бавно развиващ се, както установи, а за господинът не знам. А какво му е глупавото на въпроса, все пак? Искаш да кажеш, че не знаеш дали Земята се върти около слънцето или обратно? Изумяваш ме наистина.

Извинявам се за глупавото цитиране.Чак когато публикувах,видях какво съм направил...

Иво, здравей! Ако можеш оправи си поста, че така ми е трудно да цитирам и отговарям. Има много неща, с които съм съгласен и някои, с които не съм. Просто нещата са по-завързани по мое мнение.

• Автор

Aз съм идеот и бавно развиващ се, както установи, а за господинът не знам. А какво му е глупавото на въпроса, все пак? Искаш да кажеш, че не знаеш дали Земята се върти около слънцето или обратно? Изумяваш ме наситина.

Иво, здравей! Ако можеш оправи си поста, че така ми е трудно да цитирам и отговарям.

Виждам те какъв си, няма нужда във всеки твой пост да ми напомняш

Не не искам да кажа това, ако искаш да кажа това, щях директно това да кажа ;)

А ти знаеш ли отговорът на този тъй специфичен въпрос? Всъщност ако не го знаеш за начало опитай с нещо по-просто  - земята ли се върти около луната или луната около земята? 

Aз съм идеот и бавно развиващ се, както установи, а за господинът не знам. А какво му е глупавото на въпроса, все пак? Искаш да кажеш, че не знаеш дали Земята се върти около слънцето или обратно? Изумяваш ме наистина.  

Иво, здравей! Ако можеш оправи си поста, че така ми е трудно да цитирам и отговарям.

Нещата започнаха да губят всякаква форма,логика и  нещо наречено разговор,щом влезе и в злоупотреба и обидата.........

Искам да те попитам ти като толкова възпитан и интелегентен човек,защо още свириш на тази гайда?Не разбра ли,че не става?А сега и да търпиш обиди.

Иво, здравей! Ако можеш оправи си поста, че така ми е трудно да цитирам и отговарям. Има много неща, с които съм съгласен и някои, с които не съм. Просто нещата са по-завързани по мое мнение.

Здравей!

Оправих го и пак се извинявам за грешката!

А сега и да търпиш обиди.

Не, Джанис. Ако някой се държи толкова невъзпитано и невъздържано, той обижда само себе си. Не мен. А в поста на Иво имаше добри попадения, които заслужават да им се обърне внимание.  

Здравей!

Оправих го и пак се извинявам за грешката!

Няма защо. Всички сме го правили и го правим отвреме-навреме. Обещавам да ти отговоря малко по-късно. Извинявай, че ще се забавя малко.  

Искам да те попитам ти като толкова възпитан и интелегентен човек

Интелигентен едва ли, а възпитан - е не се познаваме извън форума. Изобщо не съм възпитан, а само така ти се струва.

Не, Джанис. Ако някой се държи толкова невъзпитано и невъздържано, той обижда само себе си. Не мен. А в поста на Иво имаше добри попадения, които заслужават да им се обърне внимание.  

Няма защо. Всички сме го правили и го правим отвреме-навреме. Обещавам да ти отговоря малко по-късно. Извинявай, че ще се забавя малко.  

Интелигентен едва ли, а възпитан - е не се познаваме извън форума. Изобщо не съм възпитан, а само така ти се струва.

водя се по постовете ти.Я стига си се срамувал,много добре знаеш,че си интелегентен,а за възпитанието то си ли личи простотията и липсата на такова.Мене няма да ме заблудиш :nono: 

Виждам те какъв си, няма нужда във всеки твой пост да ми напомняш

Не не искам да кажа това, ако искаш да кажа това, щях директно това да кажа ;)

А ти знаеш ли отговорът на този тъй специфичен въпрос? Всъщност ако не го знаеш за начало опитай с нещо по-просто  - земята ли се върти около луната или луната около земята? 

И двете се въртят около общ гравитационен център, в близост до центъра на ядрото на Земята. Ако се абстрахираме от това, че и двете обикалят Слънцето.

Не съм запалил, че даже заспивам ако трябва да съм искрен. 

А Вие с господина идеоти ли сте, че не можете да съобразите, че дори и да не знам отговорът на глупавия Ви въпрос, не бих отворил нов прозорец и не бих се осведомил в гуугъл??  А ти защо си мислиш, че ми пука дали ще ми имаш доверие или няма да ми имаш.?  И колко ще си суров с мене?? Я пробвай да те видим какъв си суровак

Е уважаеми, аз съм шахматист и подобна възможност я предвиждам веднага, но затова и въпроса е такъв че изисква интерпретация, а на изпита ти се с гръм и трясък се провали.

Ако ти можеше да извлечеш есенцията от купищата научна информация по зададения ти въпрос намираща се в нета, ти щеше да го направиш.

Но понеже нямаш необходимите познания не смееш  да се ангажираш с отговор.Дотук добре.Човек не трябва да дрънка, когато не разбира нещо.Но ти заяви, че имаш необходимия потенциал и след сравняване на научни мнения и източници  представяш  научнообосновани становища.

А сега не можеш да го направиш, при положение, че имаш огромно количество достъпна информация.Самият ти посочи Гугъл.

Логично се натрапва извод потвърден от експеримента.

Зададен ти бе въпрос и те не се справи, а отговора се изчерпва с едно изречение.Вместо това, ти се позоваваш на спецификата на въпроса.

Как тогава да се отнасяме към твърденията ти за научна обосновка на мненията ти освен като празни приказки.

• Автор

1. Позволявам си да се включа в спора ви,защото виждам написани някои неистини:

Всъщност,в никоя от цитираните страни хомеопатията не е призната за лечебен метод!В никой съвременен учебник по медицина няма да видиш хомеопатично лечение,като част от общото лечение на дадено заболяване.Нещо повече:Във Великобритания хомеопатията е забранена във всички държавни структури и държавата не заплаща подобно лечение/личен опит/.Подобно е и положението в САЩ,Канада,Франция.За други страни не мога да твърдя,защото не съм запознат с тяхната система.Причината е една единствена:липса на доказателства за какъвто и да било ефект, от което и да било хомеопатично средство,получени на базата на клинични изпитания.

Всъщност и в България е същото.Хомеопатията е разрешена/не - призната за метод на лечение/,но в държавните лечебни заведения подобни препарати не се изписват.Касата не заплаща подобно лечение.

А иначе,както хомеопатията,така и ясновидство,гадаене и т.н. са разрешени,т.е. спазени са правата на всички граждани/както на практикуващите подобни дейности,така и ползващите ги/.Ако смяташ,че лечението с хомеопатия/баене,леене на куршум/ е по-ефикасно,никой не те спира както да го практикуваш/стига да не вредиш/,така и да го ползваш.Не очаквай обаче,за това да получиш държавно финансиране.

2.Тук си безкрайно близо до истината.Всеизвестно е,че всички /айде-почти всички/ медикаменти,които се използват в съвременната медицина,са токсични.Целта на лечението е да се използва терапевтичната доза,без да се достига до токсичната такава.Има ,обаче една съществена разлика между традиционните медикаменти и хомеопатичните.Всеки традиционен медикамент,преди да постъпи в мрежата преминава доста тежка процедура на клинични изпитания,които започват с изясняване на действието на медикамента на молекулно ниво,през тестване на животни и хора-доброволци,мерене на плазмени концентрации и ефектите им,до одобряването му за използване от съответните институции.

За съжаление,все още няма нито един хомеопатичен препарат,преминал през подобна процедура.Честно казано,аз бих се затруднил да тествам един хомеопатичен препарат.Какво да мериш?Дали молекулата от нещо си е в плазмата?И дали действа на нещо?Или т.нар. активирана вода е все още такава?Всъщност, никой не знае как точно изглежда паметта на водата.

Не искам да отричам хомеопатията като цяло/макар, че мнението ми може би ясно си личи/.Просто се опитах да изложа малко факти от личен опит.

Част от нещата, които си написал ги повторих около 20 пъти на сцепсис, а той твърдеше, че съм наивен за да ги твърдя  Интересно след, като ти изразяваш сходно мнение със моето относно хомеопатията, даваш що годе същите факти които ползвах пред сцепсис какъв ще е неговият коментар 

Е уважаеми, аз съм шахматист и подобна възможност я предвиждам веднага, но затова и въпроса е такъв че изисква интерпретация, а на изпита ти се с гръм и трясък се провали.

Ако ти можеше да извлечеш есенцията от купищата научна информация по зададения ти въпрос намираща се в нета, ти щеше да го направиш.

Но понеже нямаш необходимите познания не смееш  да се ангажираш с отговор.Дотук добре.Човек не трябва да дрънка, когато не разбира нещо.Но ти заяви, че имаш необходимия потенциал и след сравняване на научни мнения и източници  представяш  научнообосновани становища.

А сега не можеш да го направиш, при положение, че имаш огромно количество достъпна информация.Самият ти посочи Гугъл.

Логично се натрапва извод потвърден от експеримента.

Зададен ти бе въпрос и те не се справи, а отговора се изчерпва с едно изречение.Вместо това, ти се позоваваш на спецификата на въпроса.

Как тогава да се отнасяме към твърденията ти за научна обосновка на мненията ти освен като празни приказки.

Не ме занимавай бе човече със твоите глупости. Играй си шаха и много много не ме анализирай, че не се справяш. Кой си ти, че ще ти отговарям на глупавите ти въпроси? Шеф ли си ми някакъв? Задавай си детските въпроси на някой друг и си интерпретирай отговорите както ти е угодно

Част от нещата, които си написал ги повторих около 20 пъти на сцепсис, а той твърдеше, че съм наивен за да ги твърдя  Интересно след, като ти изразяваш сходно мнение със моето относно хомеопатията, даваш що годе същите факти които ползвах пред сцепсис какъв ще е неговият коментар 

Не ме занимавай бе човече със твоите глупости. Играй си шаха и много много не ме анализирай, че не се справяш. Кой си ти, че ще ти отговарям на глупавите ти въпроси? Шеф ли си ми някакъв? Задавай си детските въпроси на някой друг и си интерпретирай отговорите както ти е угодно

ivanxii, може и да си ги казал.Но , липсва уважението към събеседника.

Всъщност,в никоя от цитираните страни хомеопатията не е призната за лечебен метод!В никой съвременен учебник по медицина няма да видиш хомеопатично лечение,като част от общото лечение на дадено заболяване.

Хомеопатията, билколечението, акупунктурата, акупресурата и други подобни се считат за неконвенционални, алтернативни лечебни методи, които не са част от класическата западна медицина. Затова и няма да ги откриеш в учебниците. Това означава ли, че не работят? Сега, по отношение на хомеопатията има нещо, което не ми се ще да обяснявам в детайли, защото имам само странични впечатления. Все пак, ще го спомена накратко. Има много голяма разлика между хомеопатичните лекарства, които се произвеждат масово и можеш да си купиш от аптеките и истинската хомеопатия. От доста време тенденцията е хомеопатията да се комерсиализира, за да се обслужват интересите на една компания производител на хомеопатични лекарства.

Целта на лечението е да се използва терапевтичната доза,без да се достига до токсичната такава.

Това всъщност е и идеята на хомеопатията. Понеже споделяш лични впечатления и аз ще споделя. Няма да давам за пример себе си, а майка ми, която е към 60-те. От 15-на години тя не е взимала никакви лекарства, освен хомеопатични и то много рядко. От значение е, че се занимава активно с йога, кум-нйе (тибетска форма на ци-гун), не пие, не пуши и се храни здравословно, доколкото е възможно. От най-голямо значение, обаче, е че е много свестен, дисиплиниран, състрадателен и умен човек. Тъй че има много фактори. При нея хомеопатията дава много бърз ефект. Причината, според мен, е че организмът и е много чист. Затова писах, че хомеопатията е най-добра като финна настройка. Ако някой е тотално стресиран, пълен с токсини и други такива, хомеопатията едва ли ще му е от полза.

Това е накратко.  

Задавай си детските въпроси на някой друг и си интерпретирай отговорите както ти е угодно

Хм, ма ние си водим статистика. Увисна с много въпроси, но това, че не знаеш дали Земята се върти около Слънцето или обратно, вече е съвсем странно. Това се учи в средното училище, уважаеми защитнико на научния мироглед.

• Автор

Хм, ма ние си водим статистика. Увисна с много въпроси, но това, че не знаеш дали Земята се върти около Слънцето или обратно, вече е съвсем странно. Това се учи в средното училище, уважаеми защитнико на научния мироглед.

Аз може и да увисвам, а ти когато отговаряш директно падаш ;) Толкова се смях, че още хълцам от коментарите ти от онзи ден.

Как например разбра, че не знам дали Земята се върти около Слънцето или обратното :)) Врачка ли си имаме тук?

Хахаха я кажи професоре, каква е  истинската хомеопатия, която се различавала от хомеопатичните лекарства, които се разпространявали масово. Я кажи, че няма търпение какво ще изръсиш за пореден път.

Как например разбра, че не знам дали Земята се върти около Слънцето или обратното

Даде ли отговор? Бадр ти подсказа, но ти нямаш смелостта да дадеш категорично становище по този въпрос. Колебаеш ли се? Чакай малко, сега ще потърся един сходен случай...

Ето: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1943165

Тя поне е убавица, което компенсира невежеството и. И не претендира да е учена. За теб не знам.

• Автор

Даде ли отговор? Бадр ти подсказа, но ти нямаш смелостта да дадеш категорично становище по този въпрос. Колебаеш ли се? Чакай малко, сега ще потърся един сходен случай...

Че защо ще му давам каквито и да е било отговори? С какво е заслужил да му отговарям на въпросите? Хич да не си прави труда да ме занимава повече.

А ти дадели отговор на моя въпрос Земята ли се върти около Луната или обратното? И понеже не ми даде отговор логично ли е да си мисля, че не знаеш отговора на този глупав въпрос и да те считам  за необразован и посредствен??

Ти само дрънкаш моя. Тука сериозни хора ли сте или някакви  пубери, че ще се закачаме, като се питаме замята плоска ли е, не е ли плоска?

Хомеопатията, билколечението, акупунктурата, акупресурата и други подобни се считат за неконвенционални, алтернативни лечебни методи, които не са част от класическата западна медицина. Затова и няма да ги откриеш в учебниците. Това означава ли, че не работят? Сега, по отношение на хомеопатията има нещо, което не ми се ще да обяснявам в детайли, защото имам само странични впечатления. Все пак, ще го спомена накратко. Има много голяма разлика между хомеопатичните лекарства, които се произвеждат масово и можеш да си купиш от аптеките и истинската хомеопатия. От доста време тенденцията е хомеопатията да се комерсиализира, за да се обслужват интересите на една компания производител на хомеопатични лекарства.

Това всъщност е и идеята на хомеопатията. Понеже споделяш лични впечатления и аз ще споделя. Няма да давам за пример себе си, а майка ми, която е към 60-те. От 15-на години тя не е взимала никакви лекарства, освен хомеопатични и то много рядко. От значение е, че се занимава активно с йога, кум-нйе (тибетска форма на ци-гун), не пие, не пуши и се храни здравословно, доколкото е възможно. От най-голямо значение, обаче, е че е много свестен, дисиплиниран, състрадателен и умен човек. Тъй че има много фактори. При нея хомеопатията дава много бърз ефект. Причината, според мен, е че организмът и е много чист. Затова писах, че хомеопатията е най-добра като финна настройка. Ако някой е тотално стресиран, пълен с токсини и други такива, хомеопатията едва ли ще му е от полза.

Това е накратко.  

Както вече казах,не се опитвам да отричам хомеопатията.Още по-малко пък,цитираните от теб методи на лечение.Най-малко - билколечението.Част от съвременната фармакотерапия, на практика е усъвършенствано билколечение.Просто,хомеопатията за мен е твърде далеч от разбиранията ми за медикаментозно лечение.Основният проблем на хомеопатията обаче е,че няма как да докажеш,че даден препарат действа.Поне според разбиранията на съвременната клинична медицина нито един хомеопатичен препарат не може да премине през всички  етапи,необходими за утвърждаването на един лекарствен препарат.Само да вметна,че за някои лекарства тези етапи на проучване могат да продължат повече от 10 години.Няма съвременни научни методи,които да докажат реални ефекти на хомеопатичен препарат,които да съответстват  на логиката доза-концентрация-ефект.Докато,с известна модификация посочената логика може да се приложи към осналите методи-цитирани от теб.

От друга страна,за някои заболявания се счита,че медикаментите дават само окл 50% от излекуването.Останалите проценти са психика.Защо не приемем,че има препарати,които действат на 100% психика.Така можем да си обясним,защо при някои действат,а при някои-не.Както между впрочем е и при хипнозата,акупунктурата.Така бих си обяснил и действието на хомеопатията при теб и майка ти,например.За мен понятие като "много чист организъм" е твърде условно и мъгляво.По-скоро определени психични нагласи,типове,ако щеш дори - плацебо...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.