Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учени дават 200 000 евро на екстрасенс, ако докаже способностите си

Featured Replies

каква е  истинската хомеопатия,

При хомеопатията, както при всяко друго лечение, е нужен индивидуален подход - контакт и общуване между лекар и пациент.  

От друга страна,за някои заболявания се счита,че медикаментите дават само окл 50% от излекуването.Останалите проценти са психика.

Да, напълно съм съгласен и дори си мисля, че този процент е по-висок. В друга тема, Док го обясни добре - подходът на холистичната медицина, към която се отнася и хомеопатията е превенция. Нищо не пречи този подход да се съчетава с подхода на класическата западна медицина. Двете могат да се допълват. За хипнотерапията ОК. С акупунктурата, обаче, нещата са по различни, най-малкото, защото такова лечение се е провеждало и над животни, а при тях няма как да има плацебо.

За клиничните изпитания на лекарствата ми е "болна" тема. Не искам изобщо да пиша за тези неща.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Отговори 306
  • Прегледи 16k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Сцепсис с тоя клип и това сравнение започвам да те съжалявам. Почвам да разбирам защо имаш толкова дълъг стаж в този форум. 

При хомеопатията, както при всяко друго лечение, е нужен индивидуален подход - контакт и общуване между лекар и пациент.  

Да, напълно съм съгласен и дори си мисля, че този процент е по-висок.

Правилното отношение и поведение на лекуващият към пациента е част от лечението, но единствено добро отношение на лекуващ към пациент и хомеопатия е равно на чиста хипноза. 

При сериозно заболяване това ще доведе до трагедия - както има и не един такъв случай.

Редактирано от ivanxii (преглед на промените)

Тука сериозни хора ли сте или някакви  пубери, че ще се закачаме, като се питаме замята плоска ли е, не е ли плоска?

Плоска е като тепсия... Ми, кой пък ти каза, че сме сериозни хора. Сериозните хора не се занимават да пишат по форуми, а вършат разни сериозни работи, нали? ;)  

Сцепсис с тоя клип и това сравнение започвам да те съжалявам.

Що бе, клипчето си е много добро и си е съвсем намясто.

Да, напълно съм съгласен и дори си мисля, че този процент е по-висок. В друга тема, Док го обясни добре - подходът на холистичната медицина, към която се отнася и хомеопатията е превенция. Нищо не пречи този подход да се съчетава с подхода на класическата западна медицина. Двете могат да се допълват. За хипнотерапията ОК. С акупунктурата, обаче, нещата са по различни, най-малкото, защото такова лечение се е провеждало и над животни, а при тях няма как да има плацебо.

За клиничните изпитания на лекарствата ми е "болна" тема. Не искам изобщо да пиша за тези неща.

Нямам впечатление хомеопатията да има претенции само към превенцията.Бих казал,че се намесва и в активното лечение.

За акупунктурата явно аз не съм се изразил добре.Нямах предвид плацебо,а това,че някои от методите не действат при всички пациенти.Иначе,ефектите на някои техники са добре известни и описани, и в това две мнения няма.

Не знам защо клиничните изпитания на лекарства са ти болна тема,но това определено е най-болната тема за хомеопатията.

Редактирано от ivo464 (преглед на промените)

Нямам впечатление хомеопатията да има претенции само към превенцията.Бих казал,че се намесва и в активното лечение.

Това е вярно. Но тя наистина дава резултат при доста заболявания от по-лек характер като настинки, грипове и други такива. Както и подобрения при някои хронични заболявания. Плацебо или не, но работи. Не при всеки, разбира се. Дори нещо толкова силно като ЛСД се отразява по различен начин на различните хора. Или аспирина и аналгина. И дори кафето или алкохола.

Не знам защо клиничните изпитания на лекарства са ти болна тема,но това определено е най-болната тема за хомеопатията.

Защото в тези експерименти и тестове се използват животни, което в повечето случаи е напълно неоправдано.

Да се аргументирам ли? Ето вижте това: http://www.care2.com/causes/scientists-proclaim-animal-and-human-consciousness-the-same.html#ixzz25VdW5ojf Като пример само. И след което ще стане ясно защо децата, понякога имат много повече акъл от големите:

http://vbox7.com/play:2c896a7d6f

• Автор

Това е вярно. Но тя наистина дава резултат при доста заболявания от по-лек характер като настинки, грипове и други такива. Както и подобрения при някои хронични заболявания. Плацебо или не, но работи. Не при всеки, разбира се. Дори нещо толкова силно като ЛСД се отразява по различен начин на различните хора. Или аспирина и аналгина. И дори кафето или алкохола.

А на теб, кой ти каза, че наистина дава резултати?  Да ни би да си правил клинични изпитания? Със сигурност не си защото клиничните изпитания показват точно обратното -, че  хомеопатията не дава резултати, не оказва влияние върху човешкия организъм.

Плоска е като тепсия... Ми, кой пък ти каза, че сме сериозни хора. Сериозните хора не се занимават да пишат по форуми, а вършат разни сериозни работи, нали? ;)  

Прав си. Разбрах че си дечко.

Но тя наистина дава резултат при доста заболявания от по-лек характер като настинки, грипове и други такива. Както и подобрения при някои хронични заболявания. Плацебо или не, но работи. 

С риск да те разочаровам,ще кажа,че това не е доказано.Точно това е и причината за да е забранена хомеопатията в държавни лечебни заведения във Великобритания/и не само/.

За съвременната клинична медицина това,че някой е приел някакво хапче и се е почувствал по-добре/дори и подобряване на някои клинични симптоми/,съвсем не е доказателство,че въпросното хапче действа.Необходими са далеч по-задълбочени познания,за да се приеме подобен извод.Най-общо казано - по описаната вече от мен схема:доза-концентрация-ефект.По тази схема се утвърждават дори различните работни дозировки на съвременните медикаменти,т.е. ако искаш да увеличаваш дозата,първо трябва да докажеш,че това действа.Напълно неприложима/поне засега/ при хомеопатията.

И за да съм по-ясен,ще ти дам един пример от личния си живот:

Преди години,когато детето ми беше още на 4-5 годинки,се разболя от някаква вирусна инфекция-много висока температура,кашлица,хрема.Още на втория ден се карахме с жена ми дали да започне антибиотик,или не.Аз твърдях,че това е вирусна инфекция и антибиотик не е необходим,съпругата ми като всяка майка искаше  максимума,за да е сигурна.На третия ден,вече само не се бяхме сбили,защото аз продължавах да твърдя,че антибиотик не е необходим.Няма да ти казвам,какво вътрешно напрежение и усилие ми костваше всичко това,защото само ако не бях прав....Така или иначе,съгласих се,че ако на четвъртия ден сутринта все още има температура и кашлица,започваме веднага антибиотик.Така и заспахме скарани.Когато станахме на следващия ден,чудото се беше случило-температура нямаше,кашлицата-значително намаляла.Сега си представи какъв щеше да е коментара,ако предната вечер бяхме започнали антибиотик:Виждаш ли,само за 12 часа детето се оправи,а ти го мъчиш 3 дни/например/.А сега си представи,че вместо за антибиотик,говорим за хомеопатичен препарат.

Така че,оздравяването е комплексен процес и често е трудно да отчетеш точния ефект на нещо,което е в реални концентрации в кръвта,а какво да говорим за нещо,което не е ясно къде всъщност е.

Беше ми приятно!Лека нощ!

• Автор

С риск да те разочаровам,ще кажа,че това не е доказано.Точно това е и причината за да е забранена хомеопатията в държавни лечебни заведения във Великобритания/и не само/.

За съвременната клинична медицина това,че някой е приел някакво хапче и се е почувствал по-добре/дори и подобряване на някои клинични симптоми/,съвсем не е доказателство,че въпросното хапче действа.Необходими са далеч по-задълбочени познания,за да се приеме подобен извод.Най-общо казано - по описаната вече от мен схема:доза-концентрация-ефект.По тази схема се утвърждават дори различните работни дозировки на съвременните медикаменти,т.е. ако искаш да увеличаваш дозата,първо трябва да докажеш,че това действа.Напълно неприложима/поне засега/ при хомеопатията.

И за да съм по-ясен,ще ти дам един пример от личния си живот:

Преди години,когато детето ми беше още на 4-5 годинки,се разболя от някаква вирусна инфекция-много висока температура,кашлица,хрема.Още на втория ден се карахме с жена ми дали да започне антибиотик,или не.Аз твърдях,че това е вирусна инфекция и антибиотик не е необходим,съпругата ми като всяка майка искаше  максимума,за да е сигурна.На третия ден,вече само не се бяхме сбили,защото аз продължавах да твърдя,че антибиотик не е необходим.Няма да ти казвам,какво вътрешно напрежение и усилие ми костваше всичко това,защото само ако не бях прав....Така или иначе,съгласих се,че ако на четвъртия ден сутринта все още има температура и кашлица,започваме веднага антибиотик.Така и заспахме скарани.Когато станахме на следващия ден,чудото се беше случило-температура нямаше,кашлицата-значително намаляла.Сега си представи какъв щеше да е коментара,ако предната вечер бяхме започнали антибиотик:Виждаш ли,само за 12 часа детето се оправи,а ти го мъчиш 3 дни/например/.А сега си представи,че вместо за антибиотик,говорим за хомеопатичен препарат.

Така че,оздравяването е комплексен процес и често е трудно да отчетеш точния ефект на нещо,което е в реални концентрации в кръвта,а какво да говорим за нещо,което не е ясно къде всъщност е.

Та  и аз това обяснявам от 20 -30 поста насам.

Със сигурност не си защото клиничните изпитания показват точно обратното -, че  хомеопатията не дава резултати, не оказва влияние върху човешкия организъм.

Клинични изпитания, които си провеждал през последните 20-30 г. Поклон! Всъщност някога влизал ли си в лаборатория (нямам предвид кабинета по химия в училище)?

Прав си. Разбрах че си дечко.

Това го приемам като комплимент, уважаеми защитнико на науката. Кво става с въпроса на Бадр? Чакаме компетентен отговор - кое около кое обикаля. Пробвай се де, че инак излиза, че си като миската от клипа, но тя поне е имала достойнството да си върне короната,

• Автор

off

:biggrin: мъка, мъка... :lol6:

А... сцепсис имал и втори женски профил хахахахахах 

Клинични изпитания, които си провеждал през последните 20-30 г. Поклон! Всъщност някога влизал ли си в лаборатория (нямам предвид кабинета по химия в училище)?

Това го приемам като комплимент, уважаеми защитнико на науката. Кво става с въпроса на Бадр? Чакаме компетентен отговор - кое около кое обикаля. Пробвай се де, че инак излиза, че си като миската от клипа, но тя поне е имала достойнството да си върне короната,

Ама хич не го приемай като комплимент ;)

Аз чакам твоя. Псевдо философе.  хахахаха :):)

Да за разлика от теб. Всъщност ти въобще някога от вас излизал ли си? Светлината слънчева виждал ли си?  Май си се сраснал с комютъра а ? хахахаха

Точно така. И аз за това говоря. Мненията ни принципно са близки, макар и да не се припокриват напълно. То не е и нужно. Много правилно си постъпил с антибиотика.

И на мен ми беше приятно! Поздрави! Лека нощ на теб и близките ти!

О, да ме сбъркат със Скепс за мен би било комплимент, но мислех, че такъв извод е прекалено елементарен дори за теб...

За това пък ти пак не разочарова читателите в темата... :D

п.п. съжалявам за офтопика, но не се сдържах...

• Автор

О, да ме сбъркат със Скепс за мен би било комплимент, но мислех, че такъв извод е прекалено елементарен дори за теб...

За това пък ти пак не разочарова читателите в темата... :D

п.п. съжалявам за офтопика, но не се сдържах...

Ами щом не се сдържала лошо, явно атмосферата около теб не е читава в момента  :):)

Не ме занимавай бе човече със твоите глупости. Играй си шаха и много много не ме анализирай, че не се справяш. Кой си ти, че ще ти отговарям на глупавите ти въпроси? Шеф ли си ми някакъв? Задавай си детските въпроси на някой друг и си интерпретирай отговорите както ти е угодно

Нарича се реципрочност, ти искаш някакви екстрасенси да ти доказват заявените от тях възможности.

На свой ред обаче и ти заяви научни познания, но не можеш да ги защитиш.

Каква е разликата м/у теб и тия мошенници?

• Автор

Нарича се реципрочност, ти искаш някакви екстрасенси да ти доказват заявените от тях възможности.

На свой ред обаче и ти заяви научни познания, но не можеш да ги защитиш.

Каква е разликата м/у теб и тия мошенници?

Те са си добре защитени позициите които заемам и от далече по компетентни хора от теб и мен,

Сцепсис какво направи ти бе човек, извика целия форум тука да защитава суеверията и наивността ти. В чудо се виждам. Няма ли тука рационално мислещи или всички тук вярват в баба яга, екстрасенси и хомеопатия :)

Вижте какво уважаеми съфорумници философи -научни експерти и капацитети понеже както разбирам мнозинството сте такива. Вместо да ми разправяте на мен врели некипели, обединете заедно усилия изберете един от Вас, подгответе го според възможностите Ви и го пратете да защити вашите позиции в един тест при доцента. Приберете му награда от 200 000 евро и след това директно при Джеймс Ранди, който пък дава 1 000 000 $ , като хубавото е,че  Ранди приема всякакви предизвикателства именно относно хомеопатията. 

Хем ще затворите устата на скептиците, както и моята, а и ще се видите с някой лев. Какво по хубаво от това. Не мислите ли??

Да за разлика от теб. Всъщност ти въобще някога от вас излизал ли си? Светлината слънчева виждал ли си?  Май си се сраснал с комютъра а ? хахахаха

Хм, ми определено повече от теб. Във форума участвам на периоди, т.е. когато съм си в страната (към 60-65% от годината), гаджето не е при мен и трябва да се занимавам с някакви досадни работи като да превеждам от английски или тибетски, гледам да се разсейвам като си общувам тук или във фейса. Щото приятелите ми си мислят, че работя и не смеят да ми звъннат. После ще си наваксам, но не мога да изпусна екземпляр като теб. Инак, за слънчевата светлина какво да ти кажа - не съм и фен, щото се вра по разни пещери и други такива. И скално катерене, но там не съм много добър, да си призная.

Тук вече не мисля да ти минавам метър, щото прекаляваш. Не само, че си невеж и невъзпитан, но си и много просто момче. Ако това, което си написал е сериозно, то значи си без грам акъл. Ако е шега, то е много плоска. И пак, за пореден път, чакам да ни кажеш отговора на въпроса на Бадр.

• Автор

Тук вече не мисля да ти минавам метър, щото прекаляваш. Не само, че си невеж и невъзпитан, но си и много просто момче. Ако това, което си написал е сериозно, то значи си без грам акъл. Ако е шега, то е много плоска. И пак, за пореден път, чакам да ни кажеш отговора на въпроса на Бадр.

Да ти кажа най глупавият човек когото съм срещал някога в някой форум вероятно това си ти   ;) На живо съм срещал брутално хора, но във форумите - вярно нямам много опит, но ти си номер 1

Досега не бях виждал човек да изпише толкова много постове и в нито един от тях да няма и грам смисленост а само наивност. 

Сцепсис какво направи ти бе човек, извика целия форум тука да защитава суеверията и наивността ти. В чудо се виждам.

И аз се видях в чудо с теб. Много си твърдоглав и невъзпитан. Позволи ми да ти дам един съвет, който може да приемеш или да отхвърлиш, разбира се. Смисълът на форума е да общуваш, да опознаваш други гледни точки или най-просто казано да разговаряш. Няма проблем да спориш, но не бива да се опитваш да налагаш твоето мнение като някаква абсолютна истина. И трябва да уважаваш хората, с които говориш, а не да ги наричаш малоумни, бавно развиващи се и други подобни. Това е начина да научиш нещо, а инак само си губиш времето и се въвличаш в емоционални урагани. Следващият път, вярвам, че ще се справиш по-добре. Поздрав и лека нощ!

• Автор

Ти си се видял в чудо с мен, а аз определено се видях в чудо с теб.  Дано имаш късмет и не се видиш в едно друго чудо за което имайки в предвид начинът по който възприемаш реалността няма да бъдеш въобще подготвен.

Ти си много инатест и много наивен - патологично наивен -  ама въобще не го казвам с удоволствие. Рядко се случва, но се надявам, че този път греша в преценката си  - все пак не сме коментирали каквото и да е било на живо.

Ще ти кажа, че съм еродиран човек до момента в който някой, като теб заемайки дадена абсурдна позиция( това не ми пречи по принцип) ме нарече невежа . Аз ще ти кажа, че не съм експерт по всичко, както ти шеговито подхвърли на няколко пъти, но именно по въпросите за които давам мнения - параномрални явления, окултизъм, измами ( може би забелязваш, че пиша единствено в този раздел и никой друг)имам много, ама много сериозен опит и знания, че за да ги придобия съм отделил  много време и съм изминал много километри и най-лошото съм видял много много чужда мъка.

Имайки в предвид щетите, които са нанесли този вид вярвания върху живота и здравето на много хора, както не веднъж съм видял с очите си и ми се е късало сърцето и нервите, ако обичаш не очаквай от мен да подминавам твоите неуместни квалификации.и да не бъда чувствителен към темата. За теб вярата в тези неща може да е просто един красив нюанс в живота, една приятна мистичност, но не всички хора възприемат така нещата, а и ти явно не познаваш добре човешките слабости и най-вече не познаваш потенциала и коварният стил на мислене на хората, които се занимават с практиките за които говоря. Така... аз съм врял и кипял в тези среди за добро или лошо и мога да ти кажа, че красотата в окултното в наши дни е сведена до нула. Занимавам се почти ежедневно с хора, които си страдат изключително сериозно от тежки измами в стил свръх естественото и нещата са изключително сериозни.

Освен този тип измами познавам цялата азбука на човешката хитрост и вредите, която носи.

Може би в моменти прекалих, като явно тенденциозно съм налагал мнението си въпреки, че когато пиша тук го  правя от чиста добронамереност -в противен случай нямаше да си губя времето. Мислех, си че явно има смисъл, а се оказа, че постигам обратен ефект.Така или иначе повече няма да си губя времето тук и най-вече с теб - твърде сме различни по възгледи и светоосещане за да водим каквато и да е било беседа..

Пожелавам ти малко повече реализъм и критично мислене - съвсем искрено.

Лека нощ и всичко добро!

Те са си добре защитени позициите които заемам и от далече по компетентни хора от теб и мен,

Сцепсис какво направи ти бе човек, извика целия форум тука да защитава суеверията и наивността ти. В чудо се виждам. Няма ли тука рационално мислещи или всички тук вярват в баба яга, екстрасенси и хомеопатия :)

Вижте какво уважаеми съфорумници философи -научни експерти и капацитети понеже както разбирам мнозинството сте такива. Вместо да ми разправяте на мен врели некипели, обединете заедно усилия изберете един от Вас, подгответе го според възможностите Ви и го пратете да защити вашите позиции в един тест при доцента. Приберете му награда от 200 000 евро и след това директно при Джеймс Ранди, който пък дава 1 000 000 $ , като хубавото е,че  Ранди приема всякакви предизвикателства именно относно хомеопатията. 

Хем ще затворите устата на скептиците, както и моята, а и ще се видите с някой лев. Какво по хубаво от това. Не мислите ли??

Десет пъти ли трябва да ти се повтори, нито аз, нито Скепсис сме привърженици на някакви екстрасенси и измамници.

Към хомеопатията пък нямам обособено  мнение, защото  информацията не е достатъчна за категорични изводи.

За разлика от теб обаче приемливо владея научната методология и са ми ясни трудностите за достигане категоричен извод.

Но ти се явяваш тук с претенции за научност, но тези претенции имат същата стойност както тези на екстрасенсите.

Ето даваме ти възможност да докажеш тези си претенции.Възползвай се де.

• Автор

Десет пъти ли трябва да ти се повтори, нито аз, нито Скепсис сме привърженици на някакви екстрасенси и измамници.

Към хомеопатията пък нямам обособено  мнение, защото  информацията не е достатъчна за категорични изводи.

За разлика от теб обаче приемливо владея научната методология и са ми ясни трудностите за достигане категоричен извод.

Но ти се явяваш тук с претенции за научност, но тези претенции имат същата стойност както тези на екстрасенсите.

Ето даваме ти възможност да докажеш тези си претенции.Възползвай се де.

Аз няма какво да се доказвам пред теб - просто не изпитвам никаква такава потребност  Но ще ти кажа следното за да задоволя твоя интерес.Не съм експерт по научната методика, но когато трябва да тествам даден екстрасенс или феномен ползвам методи, тестове които успешно са ползвани в миналото точно за същите цели като моите и дават недвусмислени бих казал прекрасни резултати. Не ти трябва кой знае каква квалификация за да разбереш дали един човек може да познава бъдещето, дали един човек има дарбата да лекува с биоенергия, или да вижда човешката аура. Освен това поддържам връзка с някои скептици-експерти и когато имам нужда се консултирам с тях.

По скоро трудностите идват в началото преди самият тест, когато трябва да се направи уговорката със самият "феномен"  за условията, как точно ще бъде проведен тестът - човек трябва да е доста съобразителен защото те перфектно съзнават, какво мога и какво не могат ( тоест, знаят,че нищо не могат) и лесно в капана не влизат.

Що се отнася до самозаблудените екстрасенси те са лесни за тестване понеже наистина си вярват и  уговорката как да бъде извършен тестът протичат леко.

Така... аз съм врял и кипял в тези среди за добро или лошо

Новопокръстен, както отбелязах по-горе. Нищо и това ще мине след време. Важното е, че разбра, че ползваш погрешен подход и ефекта е обратен. Инак, каузата ти може да е полезна, стига да не се вманиачаваш на тази тема. Нали знаеш, че пътя към ада е постлан с добри намерения, т.е. изследвай мотивите си по-задълбочено - наистина ли го правиш, за да помогнеш на някого или има лични причини. Не ти давам акъл, просто изказвам мнение. Поздрав!

ПП И както каза Бадр - не сме привърженици на разни врачки, екстрасенси и други такива шарлатани. Ако беше подходил умело и възпитано, щеше да получиш подкрепа от нас. Нищо, ще се научиш.

Ти си се видял в чудо с мен, а аз определено се видях в чудо с теб.

Предложение за най-добър коментар. Все пак чудесата са във важна връзка с тематиката на секцията от форума :biggrin:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.