Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Чудо в Стамболийски! Поп каза: Стани! И саката проходи

Featured Replies

логорея някаква ,тъпа те обхваща щом решиш да ми отговаряш.всъщност ти като цяло си най безпомощния атеист  в тоя форум :tongue2: и решително трябва да стиснеш зъби и да се откажеш от навика си, да се пляскаш в мои мнения без да си подготвен.в една друга тема не можа да ми докажеш ,че маймуната ти е праотец..та е още по невероятно е , да ми докажеш ,че няма и бог.апропо християните пък не могат да докажат ,че Исус е бог..та забавата е твърде голяма тук.

То си е ясно, че сме произлезли от маймуните :) и не ме занимавай повече с тази тема. Ти си вярвай, че те е създал твоят Бог - нямам нищо в против. И разбери, че негативното не се доказва. Никой не може да  докаже, че Бог не съществува тъй както никой не може да  докаже, че невидими дракони не съществуват.

Редактирано от ivanxii (преглед на промените)

• Отговори 194
  • Прегледи 14k
  • Създадено
  • Последен отговор

.богоизбраните трудно някой ги катурва :whist: ,пък за мен забрави ..все пак аз съм острието на нудизма

Да бе, да. Я метни едно фото тогава, в следващия си коментар :)

и защо променяш и редактираш моя пост./заменяш иудаизъм с нудизъм/.за да покажеш колко си жалък и безпомощен, или си просто форумен чикиджия ?

За да видя как се излагаш в отговор.

и защо променяш и редактираш моя пост./заменяш иудаизъм с нудизъм/.за да покажеш колко си жалък и безпомощен, или си просто форумен чикиджия ?

И в тази тема ли ще обиждаш?

старата приказка , че надеждата умира последна ,явно те е подвела.защото аз мога да помета всеки в спор ,при това без да изменям тенденциозно постовете му..така ,че резила е твой. но  пък самият ти не оправдаваш надеждата,че може и създателя  ти да е бог..най вероятно наистина си дете на маймуни.. Не казвам бог да ти е на помощ, защото вече ти си  получил своята награда. :tongue2:

Тука говорим за попа в Стамболийски, не за иудеизъм и т.н. За това си има отделни теми. Няма да ти ги показвам. Предполагам си ги знаеш.

Уважаема! В "моите приятели" аз Ви приемах като много образована и интелигентна жена! Моля Ви, не ме карайте да се разочаровам!

"богоизбраните трудно някой ги катурва  :whist: ,пък за мен забрави "

Не виждам някой, да ви е засегнал, за да го правите.

Ти контактуваш ли с Бог? Имаш ли нужда от помощ? (някаква, ти кажи каква)

уважаеми,

по всяко време може да оттеглите симпатиите си.давам ви дума,че няма да се разочаровам.

Благодаря Ви! Направих го!

теле-евангелизма е индустрия която генерира 2 милиарда долара годишно.примера на биг брадърите от западната и презокеанската част на вярата е заразителен. жаждата за печалба от разни "чудеса", и меркантилни попчета и друга религиозна сволоч  е на ниво по висока от нуждата поне да имаш срам от това да лъжеш и мамиш искрено вярващите хора.бог да благослови всички миряни , но теле-евангелизма е докарал всички си последователи до нивото на телетата или може би телетата са си получили заслуженият теле-евангелизъм.с други думи казано..всекиму според вярата.

Е, това с "теле"-то отпред, вече променя нещата. Надявам се да няма неразбрали отново.  Същото се отнася по отношение на абсолютно всичко обсъждащо се в секцията. Насреща си имаме тълпи бизнесмени...Добре облечени бизнесмени, които ни продават пенкилер "зад ушите"(интервала май не е на правилното място! Или е?).

Публикувано изображение

Ами ако е истина?

Твърди се, че жената в количката, която се казва Ваня е проходила.

Наивна!

:D

много са така, виш колко много хора има на снимката

Много са щото си мислят, че могат да измолят нещо на аванта. Я здраве, я пари, я по-малко тормоз от политиците и чиновниците ни. А и ония в управлението са паразити и ония с расата и те са паразити.

много са така, виш колко много хора има на снимката

и нито един под 45години....:)

Много са ,защото е трябвало Желю Желев да бъде там и да раздава безплатно храна.

• Автор

Публикувано изображение

Тази книжка я купих, когато майка ми се разболя от рак...

Когато ти кажат че си обречен, сякаш рухва целия свят :(

Разбираш, че или трябва да се примириш или да се бориш за живота си.

Който е избрал да се бори, ползва различни видове лечения и някои болни успяват да оздравеят.

В книгата са описани най-различни случаи на удивителни оздравявания,  но в основата на всички е вярата в Бог.

Никой от тези хора не е отказал от болнично лечение, но всички те силно са вярвали, че Бог ще им помогне да се излекуват.

Какво лошо има в това, човек да вярва в Бог или в каквото и да било, щом неговата вяра му помага да оздравее?!

Лошо и престъпно е когато разни лечители отхвърлят всички други лечения освен това с вяра.

Случая, който обсъждаме може да е от удивителните оздравявания, но може и да е измама.

Надявам се да разберем истината.

Публикувано изображение

Тази книжка я купих, когато майка ми се разболя от рак...

Когато ти кажат че си обречен, сякаш рухва целия свят :(

Разбираш, че или трябва да се примириш или да се бориш за живота си.

Който е избрал да се бори, ползва различни видове лечения и някои болни успяват да оздравеят.

В книгата са описани най-различни случаи на удивителни оздравявания,  но в основата на всички е вярата в Бог.

Никой от тези хора не е отказал от болнично лечение, но всички те силно са вярвали, че Бог ще им помогне да се излекуват.

Какво лошо има в това, човек да вярва в Бог или в каквото и да било, щом неговата вяра му помага да оздравее?!

Лошо и престъпно е когато разни лечители отхвърлят всички други лечения освен това с вяра.

Случая, който обсъждаме може да е от удивителните оздравявания, но може и да е измама.

Надявам се да разберем истината.

Да де това е верния отговор.

Човек като се разболее отива на лекар.Нали?Ако лекаря му каже не ти си неизлечимо болен и след 6 месеца ще ритнеш босилека,веднага господ става спасението...като последно спасение.Едно уточнени през годините вярата и религиите са убили повече хора от лекарите.Нищо чудно че религията ненавижда науката,защото им реже "субсидиите".

За заключение самата религия с всичките й принадлежности е пълна измислица.

бтв.

Миналата година отивам в катедралата във Варна ей така,вадя фотоапарата и тъкмо ще снимам и една ми вика момче снимките/та струват 12 лв.как иначе оня с расото ще кара кола за милионче.....вярвайте мои заблудени люде.Вярвайте!

• Автор

Скандал в храма: Комшийки се карат като циганки заради проходилата Ваня

Джипито на момичето твърди, че досега не е успявало да се изправи само

Стамболийски, България
Публикувано изображение

Грозен скандал пред иконите в храма "Света Троица" в Стамболийски се завихри в ефира на bTV заради проходилата Ваня. Близките й твърдят, че след години в иннвалидната количка, тя е направила първите си стъпки с Божията благословия, след като свещеникът й вдъхнал сила, повтаряйки три пъти: Стани, ходи!

Съседката Янка обаче скача срещу твърденията и казва, че единствено благодарение на нея Ваня може да ходи.

В църквата в Стамболийски свидетелки на прохождането и на болестта на Ваня започнаха да се дърпат и да се карат пред очите на отец Стоян Бугурин, който също твърди, че Господ е помогнал на момичето да проходи самостоятелно.

Усетих, че трябва да се помоля за нея, усетих някаква топлина и с чиста молитва тя стана да ходи, казва Божурин.

Джипито й също твърди, че досега момичето не е ходило самостоятелно.  Нямам сведения тя да е успявала досега да се изправя сама, категорична е лекарката. Докато комшийките се караха в храма, Ваня се разплака.

blitz.bg

Грозна работа  :(

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Сигурно отеца си прави реклама, опитвайки се да представи нещата така, че благодарение на неговата благословия имаме правителство с мандата на БСП.

Надявам се, че журналистите ще поразровят нещата и истината ще излезе наяве.

Ето че се поразровиха : 

Чудо или репетиция – как проходи младата жена, прикована в количка

Като тотален контрапункт на тези обяснения на случилото се появи Янка – съседка на Ваня и майка ѝ, която обяви, че е помагала на жената да ходи и преди в двора ѝ, а в деня преди литургията е имало "репетиция” на чудото в присъствието на свещеника в дома им: "Стана Ването, демонстрира ходенето, ръкопляскаха ѝ. На другия ден чух как са я вдигнали."

inews.bg , btvnews.bg

Усетих, че трябва да се помоля за нея, усетих някаква топлина и с чиста молитва тя стана да ходи, казва Божурин.

Джипито й също твърди, че досега момичето не е ходило самостоятелно.  Нямам сведения тя да е успявала досега да се изправя сама, категорична е лекарката. Докато комшийките се караха в храма, Ваня се разплака.

Според мен наистина се е случило нещо необикновено, което не бих нарекла чудо. Показателно е свителството на свещеника за топлината, която е усетил - не мога да ви обясня, защото няма да ми повярвате, но то е вдигнало жената на крака само за момента. Заобикалящите я пречат изключително много, като подкопават вярата ѝ и отравят атмосферата. Вероятно самият отец е бил изненадан, защото се е подчинил на нещо в себе си, за чието съществуване не е предполагал.

• Автор

Според мен наистина се е случило нещо необикновено, което не бих нарекла чудо. Показателно е свителството на свещеника за топлината, която е усетил - не мога да ви обясня, защото няма да ми повярвате, но то е вдигнало жената на крака само за момента. Заобикалящите я пречат изключително много, като подкопават вярата ѝ и отравят атмосферата. Вероятно самият отец е бил изненадан, защото се е подчинил на нещо в себе си, за чието съществуване не е предполагал.

Разбирам какво искаш да кажеш.

Това се случва твърде рядко и не на всеки.

Дано Ваня успее да преодолее огорчението си от реакцията на някои от свидетелите и да продължи да се възстановява.

Според мен получава се това - бавните количествени натрупвания водят до бързи качествени промени. Жената дълги години се е борила и опитвала всякакви лечения и сега просто е успяла. Всичко друго е шашма.

Според мен получава се това - бавните количествени натрупвания водят до бързи качествени промени. Жената дълги години се е борила и опитвала всякакви лечения и сега просто е успяла. Всичко друго е шашма.

Във всеки човек живее  Бог! Трябва само да го откриеш в себе си и  да повярваш в целителството му!

оффффффффффффф нова атака на лъжците от църквите

Те първа ще има да гледаме за такива чудеса. Искат да си възвърнат властта милите с евтини номера, но няма да го бъде това нещо

Дано Ваня успее да преодолее огорчението си от реакцията на някои от свидетелите и да продължи да се възстановява.

Дано, но имам неприятното чувство, че скептиците и медиите са готови да я принесат в жертва на каузата си. Какво значение има за тях някаква си проста женица, инвалид при това, пред борбата с мошеничествата?... Интересна е реакцията обаче по-скоро на отчето, защото не ми изглежда нагласена. Много е вероятно като свещеник да познава описанията на такива усещания, при св. Серафим Саровски например, но това не доказва, че нищо не се е случило. Напротив, репетицията от предния ден може дори да е подготвила почвата, очакването на присъстващите. А случилото се е било усетено само от свещеника и болната, няма как - и това е положението. Освен ако сред присъстващите не е присъствал някой сензитив, но не е имало такъв.

хм.свидетелството на съседката ,че "чудото" е репетирано дни предварително, преди да се получи"риалити" пред свидетели,опровергава напълно твоята теза.

Защо? Пак ще кажа - очакването на присъстващите, на парализираната и самия свещеник може да е създало благоприятна атмосфера. Както това, което се лее в момента, я съсипва.

58 И не извърши там много велики дела, поради неверието им.

http://biblia.bg/index.php?k=40&g=13&s=58&sw=%ED%E5%E2%E5%F0%E8%E5&tr_search=1

такова загряване и такава топлина едва ли е някакъв вид доказателство..в противен случай всяка жена в климакс ще бъде носител на чудеса заради топлите си вълни.

Свещеникът, какъвто и да е, все пак не е жена в климакс. Не става въпрос за такава топлина, нито топли вълни. Причината е друга, както и усещането. Обаче веднъж ти казах, че постоянно режеш клона, на който седиш. Не ми се пише много-много напоследък, извинявай. Виж този цитат, не става въпрос за изцеление, но все пак как си го обясняваш. А иначе и в СЗ има много примери за полагане на ръце и предаване на дух на пророчество например и прочие. Едва ли ще го отречеш.

5 Тогава Самсон слезе с баща си в Тамнат; а като стигнаха до тамнатските лозя, ето, едно лъвче ревеше против него.

Публикувано изображение6 И Господният Дух дойде със сила на него; и той го разкъса както би разкъсал яре, и то без да има нещо в ръката си; но не каза на баща си и на майка си що бе сторил.

Редактирано от witness (преглед на промените)

• Автор

Дано, но имам неприятното чувство, че скептиците и медиите са готови да я принесат в жертва на каузата си. Какво значение има за тях някаква си проста женица, инвалид при това, пред борбата с мошеничествата?...

Понякога на човек му е нужно толкова малко, за да преодолее психическата бариера, която му пречи да довърши лечението, за което лекарите са положили огромен усилия.

Ваня е инвалид от раждането си, лекували са я многократно, но лечението не е давало резултат навярно поради нагласата и, че никога няма да проходи.

Искрената молитва на свещеника и заповедта "Стани и ходи" са помогнали на Ваня да отхвърли тази нагласа и да проходи.

Така мисля.

За съжаление манталитетът ни е такъв, да отхвърляме всичко, което не се вписва в т.н. (кой знае от кого) нормално.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.