Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Чудо в Стамболийски! Поп каза: Стани! И саката проходи

Featured Replies

къде ми изчезва написаното не знам :( отказвам се

• Отговори 194
  • Прегледи 14k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

къде ми изчезва написаното не знам :( отказвам се

Съжалявам, че не копирах целия ти пост.

На мен пък ми е удебелен текста.

Сигурно е станало случайно.

Валкирия, откъде ми цитира поста, аз не го виждам. И всичко е в курсив и болд. Както и да е, само се чудя.

не виждам в посочения цитат пример за изцеление ,а за помощ в критична ситуация. 

Мда, помощ е, ама от какво - или от кого, ако трябва да питам теб? Поправям се: от Кого. Само не разбирам излизането от критичната ситуация защо е налагало да разкъса лъвчето с голи ръце, малко прекалено ми се вижда. Много лош тоя дух...

:tongue2: кредит доверие на попчета не давам,както не давам шанс някой да ми направи добро първо впечатление за втори път...за разпознаването на лъжепророци се изискват сетива и разум.при феновете на последните такива липсват.ако не си разбрала нека ти го кажа пак... смисъл е  да се познава истината.. после e лесно да се разпознае лъжата. защото на лъжата краката са къси е казал народа.не се опитвай драга ,да ми вменяваш какво знам и какво не знам..както и притчите ти за клона.именно за това пиле мило и  шарено не искам да обсъждам доктрините които ми се пробутват  защото не ми занимава с разни сенки и хилядите идиоти които ги следват. моят път не минава от там. лъчите на твоята духовност направо облъчват и  лъчите на твоите мисли са блеснали във всички посоки и със всичка сила като слънцето през юлско пладне. ако не разбираш какво ти казвам това е ефекта от слънчасването. :tongue2: иначе бих си поговорила с отчето изцелител  за  йов , и сигурна съм че с него биха се задавили всички "чудотворни изцелители" и проповедници .но както се казва  бог дал , бог взел. благословено да бъде  името му.

Нещо си ядосана, чадо на Йеова. Намекнах ти веднъж за яростния бог, дръж го изкъсо когато можеш - само предлагам, разбира се. Освен ако не Го виждаш все като помощ в критична ситуация. :D

и аз не знам как стават с тия работи..то като заговорихме за "чудеса" и форума прихвана :lol6:

Пак е болд, а преди малко не беше :no-no: Урочасали са го.

Извън темата. Извинявайте, но ме заболяха очите от удебеления шрифт, нещо май се бъгна от коментар #65 надолу...

Това е работа точно за теб. Ама няма логове :)

#65 коментар, моят - аз урочасах темата :whist: Религия и мистика без езотерика.

другото драга наша съвършеност е  нищо ново относно твоето не разбиране.родължава да търсим някои с дарба...но ми се струва ,че наоколо все бездарници..

Като (ако) се оправи проблема, ми е интересно твоето разбиране за въпросния господен дух, слязъл със сила. Аз не претендирам за разбиране, но ти сигурно знаеш. Това за бездарниците не го разбрах, стои като реплика от писателско кафене, последните постове ти губя нишката.

Редактирано от witness (преглед на промените)

На църквата плоските номера са еднакви от хиляди години.

Поне да бяха измислили нещо интересно, ама как да стане като нашите са половината от държавна сигурност.

• Автор

хахахаа ....само в тази тема ,от всички други във форума се получават такива "ефекти"..болднати текстове и няма явно оправяне......когато се пише ,всичко излиза с нормален шрифт,няколко минути след това ..болдване

Угодна тема, чадо, угодна Публикувано изображение

Я, оправи се?! :no-no:

Верно е угодна, значи :D

• Автор

10 свещеници ще проверяват "чудото" в Стамболийски

С понятието „чудо” не бива да се злоупотребява, за да не се предизвикват у вярващите изкушения и съблазни, смята митрополит Николай

10-членна комисия от духовници и медици ще проверява и анализира случая в храма „Света Троица” в град Стамболийски, обявен като чудо. Митрополит Николай, в чиято епархия се случва това, разпореди Протосингелът отец Добромир Костов да събере специалисти със съответната квалификация, за да направи експертизата. С резултатите от него ще се занимава Светият Синод на Българската православна църква.

"С понятието „чудо” не бива да се злоупотребява, за да не се предизвикват у вярващите изкушения и съблазни. Прибързаното определяне на дадени факти и явления като чудо, без те да са подложени на щателна проверка по установения църковно- каноничен ред, е в състояние вместо да укрепи, да разколебае вярата, и да нанесе щета на авторитета на Православната църква", казва дядо Николай пред "Марица".

"Ние, православните християни, вярваме, че вярата в Бог и обръщането с искрена молитва към Него, Света Богородица и другите светци и Божии угодници е в състояние да предизвика въздействието на Светия Дух и чрез Него появата на благотворни, положителни явления. Това, което хората възприемат и обясняват с понятието „чудо”, са трансцедентни процеси, непонятни за науката и медицината, но които се проявяват чрез обективни факти и са доказателство за съществуването на реалност, в която се реализира действието на Божията воля. Да, чудеса има. Искрената вяра в Бога е в състояние да предизвика чудеса. Случването на чудеса е факт, многократно проверен и доказан", допълва владиката.

blitz.bg

разбирането идва от това-добре е за човека да търси мъдрост от бог, а не от хора които я предлагат на тепсия,в някой храм. 

Всичко се намира в едно и също нещо, щом трябва да доведем докрай нещата - това добре. Църкви, синагоги, разбиране и тепсии с мъдрост, бог, избраност, изкупления и каквото си помислиш. Съгласна ли си, ако разбираш какво имам предвид?

• Автор

Ванга предрекла събитието

Баба Ванга предрекла преди години, че Ваня ще проходи в църква. Ние сме ходили много пъти при нея в Петрич, разказа майката на болната жена Виолета. Баба Ванга дори станала кръстница на другите две деца на Великови - близнаците Петър и Павел. За Ваня казала, че ще има подобрение, но ще минат много години.

Сбъднало се пророчеството, че ще се лекува в чужбина и при доктори в България. Ванга ги пратила и при един ортопед в болницата в Горна баня, който също положил много усилия да помогне на момичето, но не било достатъчно. След това петричката пророчица им казала, че Ваня ще проходи в голям православен храм.

Според Виолета това се случило в "Света Троица". Майката обаче се притеснява от разразилия се скандал. Вчера плачеше силно на улицата пред дома им и обвиняваше Янка, че се е обърнала срещу тях. По думите на Виолета след скандала в църквата и репортажите по медиите дъщеря й се затворила вкъщи, отказвала да излиза и по цял ден плачела. За всичко според Виолета била виновна комшийката. Съседката Янка вчера трябваше да бъде в дома си в Стамболийски, за да представи своята гледна точка. По телефона обаче тя обясни, че внезапно тръгнала за Брацигово. Според Виолета Великова Янка се била скрила, защото се срамувала от постъпката си от другите комшии. Други комшии на болното момиче споделиха, че Великови са излъгали за чудотворното прохождане на Ваня.

Момичето си ходи, а те го представиха за Божията промисъл, коментираха комшиите. Признават, че Ваня не можела да се движи без придружител, но са я виждали да

се изправя на крака и да пристъпва.

Цялата статия

Ванга предрекла събитието

Баба Ванга предрекла преди години, че Ваня ще проходи в църква. Ние сме ходили много пъти при нея в Петрич, разказа майката на болната жена Виолета. Баба Ванга дори станала кръстница на другите две деца на Великови - близнаците Петър и Павел. За Ваня казала, че ще има подобрение, но ще минат много години.

Сбъднало се пророчеството, че ще се лекува в чужбина и при доктори в България. Ванга ги пратила и при един ортопед в болницата в Горна баня, който също положил много усилия да помогне на момичето, но не било достатъчно. След това петричката пророчица им казала, че Ваня ще проходи в голям православен храм.

Според Виолета това се случило в "Света Троица". Майката обаче се притеснява от разразилия се скандал. Вчера плачеше силно на улицата пред дома им и обвиняваше Янка, че се е обърнала срещу тях. По думите на Виолета след скандала в църквата и репортажите по медиите дъщеря й се затворила вкъщи, отказвала да излиза и по цял ден плачела. За всичко според Виолета била виновна комшийката. Съседката Янка вчера трябваше да бъде в дома си в Стамболийски, за да представи своята гледна точка. По телефона обаче тя обясни, че внезапно тръгнала за Брацигово. Според Виолета Великова Янка се била скрила, защото се срамувала от постъпката си от другите комшии. Други комшии на болното момиче споделиха, че Великови са излъгали за чудотворното прохождане на Ваня.

Момичето си ходи, а те го представиха за Божията промисъл, коментираха комшиите. Признават, че Ваня не можела да се движи без придружител, но са я виждали да

се изправя на крака и да пристъпва.

Цялата статия

Имах си аз, да стане нещо интересно и Ванга да не го е предрекла вече :)

Редактирано от ivanxii (преглед на промените)

Има десетки свидетели на прохождането. Наистина е станало чудо!

Само дето се твърди от съседка, която й помагала, че няколко дни по-рано е започнала да "прохожда" след дългогодишни занятия на болната с това. Разбира се, трябва да повярваме на чудото. Извинявай, че ти го казвам, но заблудените, невежим суеверни и лековерни хора, каквато ти се показваш в момента са основният проблем в този свят - измамниците е твърде лесно да ги излъжат и убедят в каквото те искат.

ще бъде много интересно да покажеш аргументите с които учените опровергават съществуването на бог.

Искаш ли да го опровергая - идвам у вас, упоявам те, връзвам ти две павета на краката и те хвърлям в морето. А нека твоят Господ ли, Яхве ли или какъвто е там те спаси от удавяне! Суеверието е като химера, ламя - отсичаш му една, две, пет глави и продължава да се видоизменя, да му растат нови глави, да интерпретира по начин, който поставя явлението извън полезрението на доказателствата. Все едно да се бориш с вятърни мелници, фантазии. Чудото - това сме ние. От това колко глупаво мислене имат масовите хора до какви невероятни неща може да направи човек.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Извинявай, че ти го казвам, но заблудените, невежим суеверни и лековерни хора, каквато ти се показваш в момента са основният проблем в този свят - измамниците е твърде лесно да ги излъжат и убедят в каквото те искат.

В отговор на това, ще цитирам мой пост в тази тема, който вероятно си пропуснал и в който изразявам мнението си по въпроса.

Понякога на човек му е нужно толкова малко, за да преодолее психическата бариера, която му пречи да довърши лечението, за което лекарите са положили огромен усилия.

Ваня е инвалид от раждането си, лекували са я многократно, но лечението не е давало резултат навярно поради нагласата и, че никога няма да проходи.

Искрената молитва на свещеника и заповедта "Стани и ходи" са помогнали на Ваня да отхвърли тази нагласа и да проходи.

Така мисля.

За съжаление манталитетът ни е такъв, да отхвърляме всичко, което не се вписва в т.н. (кой знае от кого) нормално.

http://www.kaldata.com/forums/topic/212113-%D1%87%D1%83%D0%B4%D0%BE-%D0%B2-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%BF-%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-%D1%81%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D1%80/page-4#entry2570228

п.п. Твое право е да имаш мнение за мен и да го изкажеш - нито съм ти благодарна, нито се обиждам.

християнска църква и синагога...това са несравними неща ,за да се съгласявам. :wink12::tongue2:

Да де, беше написала "някой храм", та реших да се пробвам. Ти естествено даде единствения за теб възможен отговор.

• Автор

От това колко глупаво мислене имат масовите хора...

От позицията на какъв определяш какво е мисленето на други хора?

Какво разбираш под масови хора?

Какви още видове хора има според теб?

От позицията на какъв определяш какво е мисленето на други хора? Какво разбираш под масови хора?Какви още видове хора има според теб?

От каква позиция определям мисленето на другите хора? Наистина ли искаш отговор? Ще прозвучи надменно, но от превъзхождаща...или поне така изглежда. Всеки ден, когато видя суеверни хора да се занимават с "числата на живота", да слагат сварени яйца, за да развалят магии и се обаждат в предаванията на врачки и гадатели - удивявам се на невероятната глупост на тези хора, които по-скоро биха повярвали на измама, отколкото на истината.

Не мога да повярвам, че това е светът, обществото, хората, в които са ми всичките надежди за прогрес и по-светло бъдеще в този свят. Отричам се от думите си и едновременно ме крепи слабата надежда глупостта някой ден да бъде разсеяна. Направо понякога ми се иска да не съм човек, като видя човешката глупост.

Публикувано изображение

.казах да ми представиш аргументи на учени против  това дали има бог!?!?!

Каквито и аргументи да ти се дадат - не са достатъчни и ще продължиш да сипеш интелектуални отпадъци както си знае само една латерна. За това давам чисто практически аргумент, като прагматик. Къде ще е твоят бог, докато ти пътуваш към дъното на морето? Или ще ме убеждаваш, че замисълът му бил по-висш и ние простите хора не разбираме?

Simtesh, заповядай. 50 велики учени , за вярата си в Бога.Нобелисти.http://nobelisti.com/

Аз пък мога да ти дам списък със 100 учени, които са атеисти. И?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Тези,нобелисти са направили велики открития, който са олеснили твоя живот.И тези открития не са им дошли ,докато са яли пръжки.Това им е дадено от Бог.Без значение , какво е за тебе Бог.Висш разум. архитект или някаква сила.В друг мой пост , писах . В една чернодробна клетка има 64 милиона молекули.Кой е този който може да го създаде това ?Ти или твойте учени ,атеисти.

Тези,нобелисти са направили велики открития, който са олеснили твоя живот.И тези открития не са им дошли ,докато са яли пръжки

Това е съвсем обяснимо. Евреите, също като мюсулманите не консумират свинско, а пък и извън България няма много места по света където точно такива мезета се приготвят :P

• Автор

От каква позиция определям мисленето на другите хора? Наистина ли искаш отговор? Ще прозвучи надменно, но от превъзхождаща...или поне така изглежда. Всеки ден, когато видя суеверни хора да се занимават с "числата на живота", да слагат сварени яйца, за да развалят магии и се обаждат в предаванията на врачки и гадатели - удивявам се на невероятната глупост на тези хора, които по-скоро биха повярвали на измама, отколкото на истината. Не мога да повярвам, че това е светът, обществото, хората, в които са ми всичките надежди за прогрес и по-светло бъдеще в този свят. Отричам се от думите си и едновременно ме крепи слабата надежда глупостта някой ден да бъде разсеяна. Направо понякога ми се иска да не съм човек, като видя човешката глупост. Аз пък мога да ти дам списък със 100 учени, които са атеисти. И?

Когато човек попадне в тежка ситуация започва да търси начин да излезе от нея и понякога се случва така, че се обръща за помощ към гадатели, магове, ясновидци, екстрасенси и пр.

Бивайки измамен от тях, той получава ценен урок и престава да вярва на шарлатани, а ако не престане да ги търси, по собствена воля влиза в ролята на глупак.

Всеки носи сам последиците от грешките си и може да ги поправи единствено той самият и никой друг.

Не е доказано че Бог съществува, нито че не съществува, така че би било най-разумно да не спорим по този въпрос, защото е безсмислено.

Човек избира сам да вярва ли в Бог или не и никой няма право да го упреква за избора му.

Аз съдя за хората не според вярата или религията им, а по качествата им.

При другите не знам как е.

Когато човек попадне в тежка ситуация започва да търси начин да излезе от нея и понякога се случва така, че се обръща за помощ към гадатели, магове, ясновидци, екстрасенси и пр.

Не е като да не съм виждал тежки ситуации, но не съм се занимавал с врачки и магове. При много хора това си е направо патология, а още по-голяма част от тях са плашливи и суеверни. Последните две са причината за разочарованието ми. Не мога да повярвам как толкова много хора може да са толкова глупави, наивни, суеверни. Искаме ли да вървим напред - с посочените хора светът няма да върви напред, а ще го дърпат назад. Трябва да има мислещи хора, които виждат, знаят, усвояват, правят заключения, мислят и пак мислят, а не просто се държат в плен на своята суеверна глупост и невероятно невежество.

...а пък и извън България няма много места по света където точно такива мезета се приготвят

Сърбите имат хубави мезета и те.

В една чернодробна клетка има 64 милиона молекули.Кой е този който може да го създаде това ?

В един процесор има 60милиона транзистора и нагоре. Кой го е създал - човекът. Дадено от бог - дрън-дрън. Думи без смисъл, значение и стойност за мен.
  • Автор

Не е като да не съм виждал тежки ситуации, но не съм се занимавал с врачки и магове. При много хора това си е направо патология, а още по-голяма част от тях са плашливи и суеверни. Последните две са причината за разочарованието ми. Не мога да повярвам как толкова много хора може да са толкова глупави, наивни, суеверни. Искаме ли да вървим напред - с посочените хора светът няма да върви напред, а ще го дърпат назад. Трябва да има мислещи хора, които виждат, знаят, усвояват, правят заключения, мислят и пак мислят, а не просто се държат в плен на своята суеверна глупост и невероятно невежество.

Не се мъчи да повярваш и не си губи времето да доказваш някому, че греши, а просто приеми, че има хора всякакви.

Насила хубост не става, нали?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.