Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Чудо в Стамболийски! Поп каза: Стани! И саката проходи

Featured Replies

Да вярваш на себе си , това е вярата в Бога.На всеки от нас е дадено от неговата частица и от нас зависи по кой път ще тръгнем.Тук на земята всичко е илюзия .А човека кой го е създал, този поп с неговите чудеса.Първо Simesh си изясни ,за себе си какво е бог и тогава отричай А нека този поп , нали е човек.Човека е велико нещо, нека вземе две риби и да ни нахрани.От житеиски опит знам, този който не вярва ,винаги му се случват случки , който да му върнат вярата.Не , се впрягайи, водим си диалог ,

• Отговори 194
  • Прегледи 14,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не е като да не съм виждал тежки ситуации, но не съм се занимавал с врачки и магове. При много хора това си е направо патология, а още по-голяма част от тях са плашливи и суеверни. Последните две са причината за разочарованието ми. Не мога да повярвам как толкова много хора може да са толкова глупави, наивни, суеверни. Искаме ли да вървим напред - с посочените хора светът няма да върви напред, а ще го дърпат назад. Трябва да има мислещи хора, които виждат, знаят, усвояват, правят заключения, мислят и пак мислят, а не просто се държат в плен на своята суеверна глупост и невероятно невежество.

Сърбите имат хубави мезета и те.

В един процесор има 60милиона транзистора и нагоре. Кой го е създал - човекът.

Дадено от бог - дрън-дрън. Думи без смисъл, значение и стойност за мен.

От каква позиция определям мисленето на другите хора? Наистина ли искаш отговор? Ще прозвучи надменно, но от превъзхождаща...или поне така изглежда. Всеки ден, когато видя суеверни хора да се занимават с "числата на живота", да слагат сварени яйца, за да развалят магии и се обаждат в предаванията на врачки и гадатели - удивявам се на невероятната глупост на тези хора, които по-скоро биха повярвали на измама, отколкото на истината.

Не мога да повярвам, че това е светът, обществото, хората, в които са ми всичките надежди за прогрес и по-светло бъдеще в този свят. Отричам се от думите си и едновременно ме крепи слабата надежда глупостта някой ден да бъде разсеяна. Направо понякога ми се иска да не съм човек, като видя човешката глупост.

Публикувано изображение

Каквито и аргументи да ти се дадат - не са достатъчни и ще продължиш да сипеш интелектуални отпадъци както си знае само една латерна. За това давам чисто практически аргумент, като прагматик. Къде ще е твоят бог, докато ти пътуваш към дъното на морето? Или ще ме убеждаваш, че замисълът му бил по-висш и ние простите хора не разбираме?

Аз пък мога да ти дам списък със 100 учени, които са атеисти. И?

Жив ще те изядат точно тези на които очите искаш да отваряш. Нека всеки сам се дави в наивността си. Много пъти съм казвал, че човек дали ще вярва в чудесата, окултното не е въпрос на избор, за съжаление не е въпрос и на интелигентност, знания - тези личности имат сериозен проблем, но от друг характер.

Пред такива, хора аргументи и факти от всякакъв характер са безполезни, а дори така подхранваш суеверието, вярата им в чудесата, мистиката - все едно на  куче да му дърпаш кокала от устата - колкото по силно дърпаш, ответно толкова по силно кучето стиска кокала и го дърпа към себе си.

Ако изгубят тази си вяра, губят цялата си философия чрез която виждат света, а силното им чувство за самосъхранение няма да позволи това. Защото това са страхливи хора, не сигурни в себе, нямат силата да се преборят със себе си, често и с трудностите във живота си.  

Ако продължиш още няколко поста в същия дух ще забележиш странен ефект - все едно си ритнал кошера или си разтурил мравуняк. От всякъде ще започнат да ти налита суеверници, кой силно религиозен, кой астролог, кой ясновидец -  ще те карат да доказваш разни работи,  ще те обсипят с мнения, че това не било доказано, че онова не било доказано, че истината е някъде там, че не трябва да говориш така. Нищо лошо в това, което правиш / казваш и аз като теб съм непоклатим скептик и с каквото мога помагам, но като цяло каузата е изгубена. ;)

Ако изгубят тази си вяра, губят цялата си философия чрез която виждат света, а силното им чувство за самосъхранение няма да позволи това. Защото това са страхливи хора, не сигурни в себе, нямат силата да се преборят със себе си, често и с трудностите във живота си.  

Е тука ,не си прав.Като не знаеш хората какво са преживели , не коментирай.Ти ги изкара малодушни.Напротив . не са страхливи.Ако ти кажа какво съм ,преживял ,ще се хванеш за главата.И Господ помага на смелите , това го запомни.Това ,че някой вярва в нещо ,не го прави страхливец.Не го прави второ качество човек.Бъди по толерантен.Може и да не съм съгласен с теб , но вингаги ще уважа правото ти на мнение.Ето тази философия трябва да научиш.

Не трябва да сме толкова наивни!...............Ние сме в 21 век и на подобни неща не трябва да обръщаме внимание , камо -ли да ги коментираме на 6 страници?!

Е тука ,не си прав.Като не знаеш хората какво са преживели , не коментирай.Ти ги изкара малодушни.Напротив . не са страхливи.Ако ти кажа какво съм ,преживял ,ще се хванеш за главата.И Господ помага на смелите , това го запомни.Това ,че някой вярва в нещо ,не го прави страхливец.Не го прави второ качество човек.Бъди по толерантен.Може и да не съм съгласен с теб , но вингаги ще уважа правото ти на мнение.Ето тази философия трябва да научиш.

Никога не съм казвал, че вярващият човек е второ качество, човек.  И абсолютно не поддържам такова мнение.  

Всички хора са страхливи, но суеверните смея да твърдя, че са най-малко една идея по страхливи - това е моето мнение и не е нужно да го приемаш, като аксиома. Нали и без друго както разбрах от коментарите Ви тук не вземате твърде на сериозно мненията ми.

Редактирано от ivanxii (преглед на промените)

Защото това са страхливи хора, не сигурни в себе, нямат силата да се преборят със себе си, често и с трудностите във живота си.

Тук дали ще ми позволиш да възразя, без да ме обявиш за бавноразвиващ се или малоумен? Преди всичко, пак да кажа, за да няма недоразумения и да не ми приписваш разни неща, че съм атеист и не вярвам в гадатели, врачки и други такива шарлатани. Мисля, обаче, че правиш некоректно обобщение. Несъмнено има много хора, за които вярата в окултното е нещо като психическа патерица, но има и съвсем друг тип вярващи, които са тъкмо обратното на описаните от теб. Те са напълно наясно със себе си, справят се много успешно, както в личния, така и в професионалния си живот и не разчитат на "помощ отгоре" в посочения от теб смисъл. Добре образовани са и причината, поради която са избрали да вярват в бог е, че са изследвали нещата и са направили метафизичен и житейски избор. Тези хора не са наивни, не вярват в шарлатани и познават науката. И не се опитват да налагат своята вяра на другите. Просто имат различен светоглед от твоя. Да искаш или да се надяваш, че някога ще дойде време всички хора да мислят еднакво и да вярват в едно и също е не просто наивно, а напомня за опитите за тоталитарно уеднаквяване на обществото от миналия век. Опити, които продължават и днес, но с други средства и с доста голям успех, но това е друга тема.

Моля, ако решиш да ми отговаряш, прочети внимателно какво съм написал, за да не се получи някое разминаване, т. е. да съм казал едно, а ти да си разбрал друго. Пиша доста ясно, според мен, тъй че се надявам да не се случи нещо като в другата тема.

пък като прагматик се изявяваш като мутра...защото ми предлагаш чрез мутренски приоми да ми докажеш ,че няма бог.въобщеее

Дам. Той писа, да припомня: идвам у вас, упоявам те, връзвам ти две павета на краката и те хвърлям в морето, пък да видим как твоя бог ще те спаси. Това е подходът на фанатиците като е без значение дали са атеисти или теисти. Понеже нямам аргументи или защото не приемаш моите аргументи, ще те унищожа, за да ти докажа, че вярата ти е фалшива. Браво!

един жалък опит да беше направил...

Много повече от жалък опит бях направил в темата за религиите, но ми омръзна да споря с латерна, която ме залива с интелектуални отпадъци. Още там писах, че с теб нямам намерение повече да дискутирам темата - хващаш се за думата, пишеш стени от текст, които могат да се опишат с 5 реда резюмирано и отгоре на всичкото с куцо форматиране, изкривяваш и извърташ аргументи и изказвания, чиито смисъл е бил тотално различен от интерпретираното от теб.

Тук дали ще ми позволиш да възразя, без да ме обявиш за бавноразвиващ се или малоумен? Дам. Той писа, да припомня...

Както казах - като видя някого да ми говори за числата на живота, магии, магове, гадатели и врачки се чувствам нещо между потресен, ужасен и гневен, с желание за последващ изстрел с едрокалибрено оръжие, да та избавя индивида от мъките му. А що иде реч до подхода - нито е мутренски, нито фанатичен. Ако има бог - няма да потъне. В противен случай - вярвам в законите на физиката. Те поне не действат избирателно, а абсолютно в определени рамки.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Както казах - като видя някого да ми говори за числата на живота, магии, магове, гадатели и врачки се чувствам нещо между потресен, ужасен и гневен, с желание за последващ изстрел с едрокалибрено оръжие, да та избавя индивида от мъките му.

Хубаво чувство за хумор, но не знам защо реакцията ти е гняв, а не съчувствие. Ако видиш едно дете да вярва в Дядо Коледа как ще постъпиш - ще го застреляш ли? Не мисля. Описаните от теб хора са жертви на своите заблуди и ако искаш да им помогнеш трябва да се отнасяш с тях, както един добър лекар към своя пациент. Ако не искаш да им помагаш, просто не се занимавай и не си късай нервите. Това звучи ли ти разумно?

А що иде реч до подхода - нито е мутренски, нито фанатичен. Ако има бог - няма да потъне.

Слаб аргумент от гледна точка на някой вярващ. Ще потъне, разбира се. Или поне това е твърде вероятно, но това не доказва, че няма бог. Нужно ли е да обяснявам защо? Подсказвам само - ако има бог, то всичко, което се случва е по негова воля. Той би могъл да позволи това, което си намислил, защото има "съображения" и мъдрост, която е отвъд ограничените способности на тварните създания. Не казвам, че е така. Просто посочвам защо аргумента ти не е обоснован.

Хубаво чувство за хумор, но не знам защо реакцията ти е гняв, а не съчувствие. Ако видиш едно дете да вярва в Дядо Коледа как ще постъпиш - ще го застреляш ли? Не мисля. Описаните от теб хора са жертви на своите заблуди и ако искаш да им помогнеш трябва да се отнасяш с тях, както един добър лекар към своя пациент. Ако не искаш да им помагаш, просто не се занимавай и не си късай нервите. Това звучи ли ти разумно? Слаб аргумент от гледна точка на някой вярващ. Ще потъне, разбира се. Или поне това е твърде вероятно, но това не доказва, че няма бог. Нужно ли е да обяснявам защо? Подсказвам само - ако има бог, то всичко, което се случва е по негова воля. Той би могъл да позволи това, което си намислил, защото има "съображения" и мъдрост, която е отвъд ограничените способности на тварните създания. Не казвам, че е така. Просто посочвам защо аргумента ти не е обоснован.

Когато виждаш един заблуден - проявяваш съчувствие. Когато масово обаче виждаш заблудени хора, които и не искат да чуят какво се опитваш да им кажеш, нито правят каквито и да е усилия да излязат от заблудата, а дори налагат своят глупост над света - чувстваш гняв. Такива хора не стига, че са лесни за манипулиране, че и поради тях онези, които манипулират, могат да контролират буквално света. А що иде реч до втората част - сам отговори защо диалогът с вярващ на такава тема е безсмислен. Вечно ще се вадят аргументи как видиш ли - всяко зло имало някакъв скрит божи замисъл и план за нещо извън възприятието на човека, а всяко явление, което било физично, всъщност не бог пускал мълниите, след като учените доказали, че това е статично електричество, ами той бил създавал условията, света, Вселената и какво ли не. Бог в този смисъл се крие за религиозните заблудени в белите полета, между редовете. Колкото и да им сочиш факти - те ще ти сочат белите полета, за които няма още написано. Всъщност аргументът им е липсата на аргументи за нещото Х от гледна точка Y. И понеже ще ми измислят милион вариации на едно и също нещо, то вечно ще намерят някое бяло поле, където да се сврат и да ти размахват високопарно пръстче.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Когато виждаш един заблуден - проявяваш съчувствие. Когато масово обаче виждаш заблудени хора, които и не искат да чуят какво се опитваш да им кажеш, нито правят каквито и да е усилия да излязат от заблудата,

... би следвало да проявиш още повече съчувствие, според мен, но това е малко трудно наистина. Когато видиш, че някой нарянява едно куче, както в случая, който нашумя тези дни у нас, това те впечатлява, но когато прочетеш, че всяка година от Северен Тайланд се изнасят за виетнамските ресторанти около 200 хил. живи кучета, това вече е статистика.

Друго, обаче, ме безпокои. Цялата тази работа - атеисти vs теисти просто разсейва и отклонява енергията на хора като теб от същинските проблеми. Религията отдавна не е основен фактор в историята, макар да има известно влияние. Проблемът с религията на Запад е бил решен през Просвещението, когато църквата е била отделена от държавата. Не това е, с което човек трябва да отстоява. Наболелите проблеми са съвсем различни, а това е като да се бориш срещу вятърни мелници и e част от манипулацията. Защо да се интересуваме от неща като заробващата толкова много хора и нефункционираща икономическа и политическа система, която унищожава околната среда или от деградиращата система на образованието и здравеопазването, когато можем да се дърляме дали има или няма бог? Divide et impera, както казват римляните, които са ги разбирали тези работи.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

... би следвало да проявиш още повече съчувствие, според мен, но това е малко трудно наистина... ... Друго, обаче, ме безпокои. Цялата тази работа - атеисти vs теисти просто разсейва и отклонява енергията на хора като теб от същинските проблеми...

Кой случай? Я се консултирай с темата за кучетата и ми виж отношението по въпроса. Аз съм от тези, които прехвърлят акцента върху хората и как някои искат по-строги санкции за убиец на куче, отколкото на човек. Съчувствие не мога да проявя толкова лесно поради факта, че тези заблудени суеверници са част от обществото и докато са част от него - техните прояви се отразяват на цялото общество. Т.е всеки от нас индивидуално е дърпан назад от наличието на такива. Понеже не подлежат на образоване и не може да им се налее акъл... Що иде реч за атеисти срещу теисти и отклоняването от по-наболели въпроси - това не е така. Както коментирам и това, така имам позиция и за тях. Обаче всичко и има връзка по между си.

Tц-Тц -Тц----някои хора и към Бога нямат свян

От нещо, което го няма, няма как да имам свян.

А що иде реч до подхода - нито е мутренски, нито фанатичен. Ако има бог - няма да потъне. 

Аха. Подходът много напомня, направо сякаш е взаимстван от един тест на Инквизицията за вещици. Връзвали жената (обикновено) и я хвърляли във водата и ако потъне и се удави, значи е обикновен човек без отношения с дявола. Ако изплува, значи е вещица и загива безкръвно на кладата. След оздравителна доза мъчения, разбира се. Нищо ново.

Пак го ударихте на вяра и на вечният спор между вярващи фанатаци/атеисти фанатици. Че и последните в умерение граници. Да аз съм атеист, да колежката валкирия колкото и интелектуални неща да ми изсипе за съжаление тя цитира като фактор и извор на истината в 90% от коментарите си шериата или старият завет, как да призная "факт" от тези книги при положение, че съм прочел и старият и новият завет и там нещата ги нямам за достоверни. Имам си своя теория, която според общото мнение ме свързва с атеизма, не ме е срам, че не вярвам в Бог - това, че не вярвма в него не значи, че не го "уважавам" както "него" така и неговите последователи. Влизал съм много пъти в църкви, синегоги, черкви, катедрали и т.н. Тази година дори присъствах на литургия в Роженският манастир - не разбрах много от това, което беше "изпято", но пък докато бях там се запознах подробно с легендите, поверията и историята на църквата. Нали осъзванате, че аз като трезво мислещ човек, няма как да кажа "чудо" и да приема за истина, че иконата се е придвижвала с божията сила и воля от едно място на друго (физически) и че иконата плавала по море и т.н. Винаги съм твърдял, че църквите,катедралите,синегогите,минаретата и всички нам земни храмове са просто и чисто бизнес (поне над 99% от тях). Най - продаваната книга за всички времена си остава библията... Няма да се учудя и ако най - продаваната вещ се окаже кръстче. Отплеснах се много... Та темата е за "чудото" сполетяло тази жена, не съм от хората, които трябва някой лично да убеди, сам си изграждам мнение на база на известен брой чужди мнения - тъй че за сега нищо не ме кара да вярвам на истинността на тази случка. Има неща, които все още са "загадка/чудо" за мен, но се надявам в остатъка от живота си да разбера истината и за тях. В противен случай си оставам озадачен от някой феномени, но това не значи че съществува Господ в този вид както искат да ми го "натресат". Господ за различните хора е различно нещо, аз вярвам в баланса във вселената, ефекта на пеперудата, извънземните и в паралелните светове - да тези неща трудно се комбинират, но живота без тях би ми бил скучен... Ако ме разбирате ;)

Кой случай?

Този: http://arsofia.com/bg/39013/shokirashho-nasilie-nad-zhivotni-kuche-vlacheno-kilometri-zavarzano-na-teglicha-na-avtomobil-16/

Що иде реч за атеисти срещу теисти и отклоняването от по-наболели въпроси - това не е така.

Така е. Мен, да речем, ме притеснява, че днес избраха една мутра за шеф на ДАНС, а не има или няма бог.

аз вярвам в баланса във вселената, ефекта на пеперудата, извънземните и в паралелните светове - да тези неща трудно се комбинират, но живота без тях би ми бил скучен... Ако ме разбирате ;)

Поне аз те разбирам. Комбинират си се съвсем добре. Поздрав - хубав пост. :)

Господ за различните хора е различно нещо, аз вярвам в баланса във вселената, ефекта на пеперудата, извънземните и в паралелните светове - да тези неща трудно се комбинират, но живота без тях би ми бил скучен... Ако ме разбирате

Въобще знаеш ли какво стои под ефекта на пеперудата или го приемаш за чиста монета? Пък за баланс недей ми и говори - балансиране освен в естествените физични процеси едва ли ще намериш, но ти сигурно ми визираш баланс между доброто и злото - няма такъв филм, не е произведен още. Тия извънземни и паралелни светове пък подлежат на доказване, нещата в момента са тука има-тука няма.

Мен, да речем, ме притеснява, че днес избраха една мутра за шеф на ДАНС, а не има или няма бог.

Има връзка с темата. Докато они се молят, мерзавците си прекарват своите интереси. Въобще взаимовръзките могат да се търсят и намират на много места, на които човек дори не подозира. Факт е обаче, че те притеснява, но няма какво да направиш по случая, нямаш власт, нито някой положителен човек има. Защо? Защото същите тези заблудени оФци дават властта на разни мерзавци и наглеци, измамници и лицемери, които много лесно ги мамят.
  • Автор

Защото същите тези заблудени оФци дават властта на разни мерзавци и наглеци, измамници и лицемери, които много лесно ги мамят.

Ами на кого да я дадат оФчиците властта, като само такива я искат?

елементарни иезуитски техники се опитва да ми прилагаш бе мила :tongue2:

Ами, нищо подобно, нали знаеш - "делото на давещите се е в ръцете на самите давещи се" :tongue2:

защото той ясно указва,че до второ пришествие изобщо няма да се вясва или да дава акъли на някой. да му мислят наивниците които ходят в такива храмове за такива услуги  и се подлагат на такава интервенция.явно е ,че  на някои от тях ще им трябва квалифицирана психиатрична помощ.

Подскажи ми къде е написано и се указва в Библията буквално онова, в което вярват евангелистите протестанти – че до второ пришествие всички ще спят като бебета в гробовете си, за да възкръснат лично в бившите си телесни мяхове (и защо точно ти привеждаш доказателства от евангелието и го сочиш като извор); че дотогава чудесата секват и че всичко „свръхестествено” в периода е проява на Дявола и бесовете му и т.н. и т. евангелистки булшитс, както се изрази тук един колега. Вяра която споделяш, както подразбирам, само че възкръсването е вързано и за конкретно парче земя, пустиня, да сме по-точни.. Впрочем според Маймонид в това вярва ам ха-арец, простолюдието демек, ама той е друга работа, а ти явно си от партията на антирационалистите.. И в тази връзка, квалифицирана помощ не е излишна за някои от съверците ви, че направо избиват рибата в това отношение. По-скоро се страхувай, защото точно такива ментори седят в сянка на политическия ви елит в момента.

няма оставено писмено доказателство да е искал пари за молитви,или пък да е предлагал ценоразпис на някакви там църковни специфични услуги.питам може  ли да се  заплати равностойно получената божия благодат и тая божия благодат защо бива продавана от поповете.ценоразпис днес можеш да видиш на входа на всяка църква.

В църквата има и други хора и аз ги познавам. Не са застраховани срещу заблуди, не са фанатици и не са светци - кой от нас е - но не са дядо Николай и нямат нищо общо с ролексите, ценоразписите и кадилаците. Мотивите им са чисти и служат честно. Случва се скришом от колегите си да кажат за ценоразписа „бе я остави тия простотии, ела да ти прочета молитвата”; има интелигети, музиканти, математици, бивши битници, няма да споменавам имена на изключително талантливи писатели, повече или по-малко известни; аз не се бъркам, защото малко по малко те ще си свършат работата. Това, което ми навираш в очите като лице на християнството (ще ти се) само себе си ще затрие и колкото повече кристализира, толкова по-лесно ще се разчупи, но ще стане след още време. Църквата така или иначе съществува, не може да духнеш и фактът да изчезне, нито е необходимо. Казах защо, защото ги има. Може понякога да пита отчето къде съм и защо не идвам, но винаги първо ще ме благослови.

Редактирано от witness (преглед на промените)

Факт е обаче, че те притеснява, но няма какво да направиш по случая

Имам и го правя дотолкова, доколкото зависи от мен. Инфо искаш ли или предпочиташ да си възмутен, но да не участваш в нищо? Ето, все пак, ако решиш, че от теб нещо зависи:

София, Ларгото, Министерски съвет, 18:30 Благоевград, Американския университет, 17:00 Бургас, сградата на общината, 18:30 Варна, сградата на общината, 18:30 Велико Търново, паметник "Майка България", 18:30 Габрово, пл. Възраждане, 18:30 Димитровград, сградата на общината, 18:30 Казанлък, Лъвовата чешма, 18:30 Ловеч, сградата на общината, 18:30 Пазарджик пред Полицията в 18:30 Перник, на площада, 18:30 Плевен, площад "Възраждане", 18:30 Пловдив, паметник Съединение, 18:30 Русе, площад "Свобода", пред общината, 18:30 Сандански, пред общината, 18:30 Сливен, сградата на НТС към общината, 18:30 Стара Загора, пред общината, 18:30

Това е протест срещу назначаването на мутрата Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Не е политически, в смисъл, че не е организиран от някоя политическа партия, а (както е модерно напоследък) се случва в социалните мрежи.  

как да призная "факт" от тези книги при положение, че съм прочел и старият и новият завет и там нещата ги нямам за достоверни.

Прости ми, но се съмнявам не че си ги чел, а че си разбрал нещо от тях. :) Прочети ги пак и не търси достоверност, търси нещо друго. Например мъдрост. Или нещо още по-елементарно - цикличност. Ще останеш поразен колко са "достоверни" и колко НИЩО не се е променило в отношенията между хората(например). :)

Защото същите тези заблудени оФци дават властта на разни мерзавци и наглеци, измамници и лицемери, които много лесно ги мамят.

На бас, че гласуващите за Атака не са от нашия контингент :) - на вярващите. Но я се опитай обаче да разколебаеш някого... :)

Често говориш за манипулации... а замислял ли си се, че няма аспект, в който ти(като човек) да не приличаш на другите хора, т.е. всички ние(хората) можем да бъдем манипулирани и можем да манипулираме. По различен начин разбира се. Доста е пъстър живота, за да слагаме под общ знаменател... Ти как мислиш?

За случая в Стамболийски... скептик съм, макар и да вярвам в Разума(Бог). И веднага ми светна лампичката :) с въпроса: Аджеба, цели 30 години ли чакаха тази майка и това момиче, за да помолят за персонална молитва?

Даже се е намерил и фотограф в този момент... Случайно пък този поп има мешания с Орешарски и Станишев, дори и Жельо Желев намесен...

Пропуснах да видя откъде е статията ... Mea culpa :(:)

Тук дали ще ми позволиш да възразя, без да ме обявиш за бавноразвиващ се или малоумен? Преди всичко, пак да кажа, за да няма недоразумения и да не ми приписваш разни неща, че съм атеист и не вярвам в гадатели, врачки и други такива шарлатани. Мисля, обаче, че правиш некоректно обобщение. Несъмнено има много хора, за които вярата в окултното е нещо като психическа патерица, но има и съвсем друг тип вярващи, които са тъкмо обратното на описаните от теб. Те са напълно наясно със себе си, справят се много успешно, както в личния, така и в професионалния си живот и не разчитат на "помощ отгоре" в посочения от теб смисъл. Добре образовани са и причината, поради която са избрали да вярват в бог е, че са изследвали нещата и са направили метафизичен и житейски избор. Тези хора не са наивни, не вярват в шарлатани и познават науката. И не се опитват да налагат своята вяра на другите. Просто имат различен светоглед от твоя. Да искаш или да се надяваш, че някога ще дойде време всички хора да мислят еднакво и да вярват в едно и също е не просто наивно, а напомня за опитите за тоталитарно уеднаквяване на обществото от миналия век. Опити, които продължават и днес, но с други средства и с доста голям успех, но това е друга тема.

Моля, ако решиш да ми отговаряш, прочети внимателно какво съм написал, за да не се получи някое разминаване, т. е. да съм казал едно, а ти да си разбрал друго. Пиша доста ясно, според мен, тъй че се надявам да не се случи нещо като в другата тема.

Дам. Той писа, да припомня: идвам у вас, упоявам те, връзвам ти две павета на краката и те хвърлям в морето, пък да видим как твоя бог ще те спаси. Това е подходът на фанатиците като е без значение дали са атеисти или теисти. Понеже нямам аргументи или защото не приемаш моите аргументи, ще те унищожа, за да ти докажа, че вярата ти е фалшива. Браво!

Съгласен съм, че не всички вярващи са хлътнали, като вярата им се явява нещо като, психологическа патерица. Моите наблюдения обаче показва, че често с годините нещата се утвърждават точно в тази посока и особено ако живота на един такъв човек не върви, както той очаква, а е изпълнен с загуби и тежки трудности.

Така е. Мен, да речем, ме притеснява, че днес избраха една мутра за шеф на ДАНС, а не има или няма бог.  

Не желая да бутам темата в друга посока, но нещата са много сериозни. Човек от ДПС вече ръководи национална сигурност.

Погнусен съм.

За пореден път опетнихме имената на Ботев, Левски и останалите велики българи от онова време. 

Това което се случи днес уважаеми съформници  съвсем спокойно може да бъде определено като истинско чудо!! 

Да ме извинява попа от Стамболийски, но с нашите тиквеници от парламента не може да се сравнява.

Редактирано от ivanxii (преглед на промените)

Не желая да бутам темата в друга посока, но нещата са много сериозни. Човек от ДПС вече ръководи национална сигурност.

.

Не е по темата, наистина, но случаят е съвсем скандален и абсурден. И мен лично не ме тревожи, че е от ДПС, а каква му е биографията. Може да звучи пресилено, но то е като да избереш някой шеф на мафията за директор на ФБР, да речем. Чудо си е отвсякъде. 

• Автор

Не е по темата, наистина, но случаят е съвсем скандален и абсурден. И мен лично не ме тревожи, че е от ДПС, а каква му е биографията. Може да звучи пресилено, но то е като да избереш някой шеф на мафията за директор на ФБР, да речем. Чудо си е отвсякъде. 

Не ми прилича на чудо, а на добре обмислен план.

Само че какво цели този план?

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Само че какво цели този план?

И аз вече се обърках, да си призная. Ние сме наистина напълно ненормално общество. Значи, последните няколко години медиите на Пеевски воюваха със Станишев и БСП като го определяха за некадърник и даже гей. Сега Станишев казва: "За мен е абсолютно ясно, и съм убеден, че Делян Пеевски има волята, решимостта да работи за държавата и за хората, да се противопостави на всякакви икономически интереси, източване на държавата, корупция, независимо към коя политическа сила принадлежат". Уникално! За целите и причините Станишев да се самоунижава до такава степен, можем само да гадаем. Чудо и като повечето чудеса си има прозаични обяснения. Та, за да се върна към темата - безмислените спорове дали има или няма бог или разни съмнителни чудеса, както и всякакви подобни псевдо-проблеми, отклоняват енергията на хората от това, което наистина е важно.

• Автор

И аз вече се обърках, да си призная. Ние сме наистина напълно ненормално общество. Значи, последните няколко години медиите на Пеевски воюваха със Станишев и БСП като го определяха за некадърник и даже гей. Сега Станишев казва: "За мен е абсолютно ясно, и съм убеден, че Делян Пеевски има волята, решимостта да работи за държавата и за хората, да се противопостави на всякакви икономически интереси, източване на държавата, корупция, независимо към коя политическа сила принадлежат". Уникално! За целите и причините Станишев да се самоунижава до такава степен, можем само да гадаем. Чудо и като повечето чудеса си има прозаични обяснения. Та, за да се върна към темата - безмислените спорове дали има или няма бог или разни съмнителни чудеса, както и всякакви подобни псевдо-проблеми, отклоняват енергията на хората от това, което наистина е важно.

Чрез медиите успяха да ни объркат, насочвайки мисълта ни към всякакви маловажни неща.

За кой ли път... :(

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.