Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Чудо в Стамболийски! Поп каза: Стани! И саката проходи

Featured Replies

ето ти още символи нагаждай ги както си искаш и  си търси каквато истина на теб ти отърва

Аз се подкрепих с източници, не само с картинки и папагалщина. Цитираното би трябвало да обърнеш към себе си, но нямам големи надежди.

не винаги плод е читав  и това добре се знае...и това е писано в библията..дали на теб това ти харесва или не си е твоя работа. :whist:

Без коментар, без коментар, без... добре си прекарваш времето виждам, карай, лаф да става.

Всъщност, тя няма нищо общо с тази на Винету и Олд Шетърхенд. "Капитани на фрегати" - не се сещам...

Едва ли, и аз дори не помня автора, май беше руснак. За великите мореплаватели. Сетих се, защото спомена детско-юношески четива.

• Отговори 194
  • Прегледи 14k
  • Създадено
  • Последен отговор

Едва ли, и аз дори не помня автора, май беше руснак. За великите мореплаватели. Сетих се, защото спомена детско-юношески четива.

Ето: Капитани на фрегати Не съм го чел. Мен от този тип литература любими ми бяха "Островът на съкровищата" и "Черният корсар".

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

няма и нужда..това е според новия завет  нали?..доколкото си спомням ти не го отхвърляш

«По делата им ще ги познаете». (Матей 7:20) .

16 От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи? Публикувано изображение 17 Също така, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошото дърво дава лоши плодове. Публикувано изображение 18 Не може добро дърво да дава лоши плодове; или лошо дърво да дава добри плодове. Публикувано изображение 19 Всяко дърво, което не дава добър плод, отсича се и се хвърля в огън. Публикувано изображение 20 И тъй, от плодовете им ще ги познаете.

Матей 7: 16-20

http://biblia.bg/index.php?k=40&g=7&s=16&sw=%EF%EE%20%EF%EB%EE%E4%EE%E2%E5%F2%E5%20%E8%EC%20%F9%E5%20%E3%E8%20%EF%EE%E7%ED%E0%E5%F2%E5&tr_search=1

Уфф. Стига сега... ще се лъжем ли? Много добре знам къде е. Няма да мине, защото лично на теб съм ти го цитирала два пъти с този вече, колко може. :)

Темата пак се бъгна нещо... стига сме говорили за чудеса, че ми изчезват постовете.

:whist:

Редактирано от witness (преглед на промените)

Престани, моля. Вече те помолих, нали? Писах в предишния пост, но пак се бъгна нещо. Известният цитат е точно от Матей 7: 16-20, не вади всяка фраза, съдържаща думата "делата" от библията. Няма никакъв смисъл.

16 От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи? Публикувано изображение 17 Също така, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошото дърво дава лоши плодове. Публикувано изображение 18 Не може добро дърво да дава лоши плодове; или лошо дърво да дава добри плодове. Публикувано изображение 19 Всяко дърво, което не дава добър плод, отсича се и се хвърля в огън. Публикувано изображение 20 И тъй, от плодовете им ще ги познаете.

Редактирано от witness (преглед на промените)

Валкирия, да не прекаляваш с някои кашерни напитки напоследък? Или вече наистина талисмани ще трябва да слагаме, пу, пу

От слънцестоенето и наближаващата суперлуна ще да е. Народът психясва... Тая вечер се сетих покрай дявола на Лутер и за "Майстора и Маргарита" :(

Какво чудо във форума, пробутват ни клип със заглавие на руски :D Това и оня поп не може да го направи. Пропаганда!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Да хвърлят униформата, та да си дойдем на приказките с тия гърли. Бе нещо повече на манекенки, или актриси ми приличат. Колкото за снимки и видео. Да вдигат самолета на истинските войници :D Както вече писах - пропаганда.

Намерих тук автентично чудо.29 годишна касиерка без музикална подготовка пропяла на х-фактор.Публиката на крака възторжено ръкопляска, а членовете на журито гледат като изтрамбушени.

http://vbox7.com/play:7e1e156e5c

и да си хвърлят униформата,какво по точно шеее направиш ти дейди,най много да хвърлиш топа при вида на  топлеса :tongue2: :tongue2: ...пък и  самолет нямаш :tongue2:  нали се видя на парада.

Никак не си познала. Може би трябване да ползуваш Belge, да ти гледа на карти за мен :whist:

`Начи викаш под "чехъл" ли беше, или нещо такова служите. Да видиш на мъжете какво им е, като се бракуват :D

П.П. Да ти подскажа малко... Цяло чудо е, как доживяват до пенсия.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор
Синьо сияние струи от църквата с чудесата в Стамболийски

Експерт твърди, че тя е издигната върху мощен енергиен източник

Синьо сияние се излъчвало от църквата "Света Троица" в Стамболийски, където стана "чудото". Това заяви по Нова тв Емил Бунарски, който се представи като "експерт по научно-развойна дейност".Емил дори го заснел на филм с HD качество. Църквата се намира на доста сериозно енергийно място, а когато отец Божурин се появи, сиянието се засилва, каза Емил.

blitz.bg

Тая медия вече се класира като абсолютно жълт и ненадежден източник. Нареждам позоваването на Блиц, да прави репутацията на възползувалите се на пух и прах.

• Автор

Нареждам позоваването на Блиц, да прави репутацията на възползувалите се на пух и прах.

...каза Той и си прочете молитвата...  Публикувано изображение

:lol6:

ами тя е православна драги ми  бадр ..,на тях "чудесата" са им в кръвта..ей, и аз ти показвам  чудо ...от друга християнска  деноминация обаче.признавам ,че нейното чудо по ми харесва,защото честно си признава,че го е репетирала преди това :wink12:

Ах.Тук направо ме срази.Без думи съм.Наистина  чудо, единственото което мога  да изтъкна, е че  украинката е много красива и симпатична и то почти наполовина от колкото си ти.

А твоята англичанка нощно време би уплашила дори Т-72.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Удивителното е, че хората продължават да водят такива разговори дори в старческите домове.

Аз нищо, просто защото вчера бях на погребение на една 93 годишна роднина, тя не спираше да мели. По стените висяха красиви портрети. За съжаление, подтекстът на разговорите беше "отървахме се".

От отец Стоян благословия са получили вече Орешарски и Станишев

Публикувано изображение

Истинско чудо се случило тази сутрин в Стамболийски, саката жена проходила миг след като местният свещеник Стоян Божурин й рекъл: “Стани!”, досущ като Христос, съобщава Marica.bg.

Новината за чудодейните слова на отчето обиколила за секунди градчето и околните села, загряла телефоните на миряните, а попадията започнала да крои планове как тълпи от вярващи ще изсипят несметни богатства в местния храм “Св. Троица”, за да стане най-богатият и уважаван в околията.

От днес цял Стамболийски вярва в прераждането. Вестта, че животът е вечен, им съобщил лично Господ, чрез поп Стоян. Куп свидетели на случката в местния храм „Св. Троица” се кълнат, че видели чудото.

Денят започнал обичайно за малкото градче, което в миналото бе известен като Меката на родната консервната промишленост. Отец Стоян запял литургията рано-рано, тъй като тук хората са свикнали да стават по първи петли. Църквата „Света Троица” започнала да се пълни с народ. Както всяка неделя дойде и Ваня Великова, която е в инвалидна количка, разказаха местните. По-точно докарала я нейната майка, която не се отделя от саката нито за миг, тъй като дъщеря й е прикована от 30 години.

Двете жени изобщо не подозирали, че само един час дели Ваня от чудото да ходи. След като свърши литургията се наредихме на опашка пред отец Стоян, за да ни благослови, споделиха свидетели на случилото се. Като дошъл редът на Ваня, свещеникът се надвесил над количката да подаде на жената кръста, но тя поискала първо да си поговорят. Споделила с отчето, как много иска да се изправи на крака и го помолила за индивидуална молитва. “Отец Стоян се отзова и започна да се моли”, разказват очевидци. Споделят, че попът в този момент изглеждал малко по-различен от обичайното, но хората го отдали на светлината в църквата. Като свършил с молитвата обаче той погледнал към Ваня, протегнал ръка и я докоснал с думите на Христос: „Стани и ходи!”

Жената се поколеб*ла само един миг, после станала и запристъпяла на нозете си. Онемяхме, защото разбрахме, че Исус проговори чрез нашия свещеник и помогна на жената, казаха свидетелите на случилото се. След като си поплакали от щастие и се окопитили, единодушно обявили Божурин за новия Исус Христос.

Веста за чудото в Стамболийски се разнесе бързо. По думите на съпругата на отец Стоян – Милка вече започнали да им звънят хора от цяла България – куци, сакати, слепи и глухи, за да си записват час за молитва при свещеника.

Отчето също било не на себе си след станалото, но пък отдава силата, която придобил на верната си служба, повече от 35 години пред бога. В Стамболийски вече единствената тема на разговор е чудото с Ваня, която се е лекувала в Холандия и Белгия, но и най-прочутите доктори не успели да я изправят на крака. Момичето не спира да плаче от радост, да пристъпва макар все още плахо и да благодари на отец Стоян.

Свещенослужителят не за първи път в рамките на този месец е в светлините на прожекторите. България го видя за първи път в нощта след парламентарните избори в НДК, където бе на първия ред на пресконференцията на БСП.

Лично Сергей Станишев целуна златния кръст на врата на отец Стоян, а свещеникът го благослови.

После се самопровъзгласи за духовен баща на лидера на социалистите. В деня на клетвата на новото Народно събрание отец Стоян пък бе в кулоарите на парламента, докато патриарх Неофит наблюдава церемонията по заклеването от балкона на пленарната зала. В момента, в който духовният глава излезе навън, отец Стоян се настани на неговото място и отново бе уловен от камерите. Този път докато прави с ръка кръст и благославя народните избраници.

Благословия от свещеника на Стамболийски получи дори новият премиер Пламен Орешарски, след като се озова лице в лице с отец Божурин в коридора на парламента.

Явно и тогава Христос е бил с него, коментират съгражданите на отчето след днешното чудо, което измести и единственото по-интересно събитие, което се очакваше да се случи в малката Община от една седмица насам.

В 11 часа в църквата на отец Стоян трябваше да дойде първият демократично избран президент на страната Желю Желев. От църковното настоятелство на „Св. Троица” оповестиха официално, че д-р Желев ще бъде в храма в 11 часа. „Президентът не дойде, но пък се появи новият Исус Христос”, не съжаляват хората в града.

Много от тях вече правят планове как от център на консервната промишленост, Стамболийски ще се превърне в българския Йерусалим, а отец Стоян ще е новият Месия.

blitz.bg

Станало е чудо, въпреки че не мога да си обясня как и ми е трудно да повярвам.

Някой може ли да обясни как е станало това чудодейно изцеление?

Жалко че все още има хора, които вярват на евтини реклами. :ohmy:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2048790

хората са си наред.ти, обаче ме притесняваш.все си една такава намръщена,сопната..по погребения ходиш.

ей ся,ше ти покажа аз едно истинско чудо,направо не вярвах на очите си..и то от доайените на религията идва ...само не можах да разбера  в залисията , кой каза"стани и засвири"..и всичко това с благословията на светата троица..да не каже сега някой,че има нещо порочно в тройното зачатие

Очевидно са наред, какво по-вярно може да има от очевидните неща. За мен никой отдавна не се притеснява, няма за кого. Желая ви широк път и си останете. Със здраве.

ЧУДО! Болно момиче проходи

Това чудо не се случи в храм, а в болницата. Млада жена на 24 години е родена сцеребрална парализа и никога до сега не е говорила.

Публикувано изображение

Д-р Янакиев, излекуваната Гергана и майка й Мария

След направена успешна операция в клиника в Пловдив, момичето вече казало своите първи думи в живота. Гергана Асенова изрекла думичката “Мамо”. А нейната майка Мария твърди, че през живота си не е получавала по-скъп подарък от тази думичка.

Младата Гергана преживява 4 операции, извършени от д-р Янаки Янакиев – ортопед. В продължение на 23 години Гери е била в инвалидна количка. Можела е само да стои за кратко седнала. През повечето време лежала.

Майката на Гергана е убедена, че и самата операция е Божие чудо! Това е само Божията намеса и воля!

• Автор
Йоан Павел ІІ ще бъде обявен за светец - доказаха второ чудо

Конклавът на Ватикана, който определя кандидатите за светци, е признал второ чудо, отдадено на Йоан Павел ІІ, съобщи агенция АНСА.

Това на практика прави възможно канонизирането на покойния папа. То може да стане факт още през декември, за когато е насрочена специална церемония.

Теолозите на Ватикана отдадоха второ чудо на папа Йоан Павел ІІ, което според тях "ще изуми света".

За канонизиране в Римокатолическата църква са наебходими две потвърдени "чудеса", извъшени с божията намеса. Това правило бе прието окончателно през 2006 година шест месеца преди смъртта на папа Йоан Павел ІІ

Първото чудо се отнася към излекуването от болестта на Паркинсон на сестра Мари Симон-Пиер, която се молела за душата на покойния папа. За този феномен още няма научно обяснение.

Второто чудо, според АНСА, е възникнало в деня на обявяването на папа Йоан Павел ІІ за блажен на 1 май 2011 г., когато жена от Коста Рика е била изцелена от страданията си.

Решението на конклава на Ватикана трябва да бъде последвано от официален декрет от името на действащия глава на Римокатолическата църква папа Франциск, който да обяви канонизирането на Йоан Павел ІІ и конкретната дата за това.

24chasa.bg

• 1 месец по-късно...
  • Автор
Отец Божурин с чудесата: Дайте шанс на Орешарски

Нека хората си починат от тези дълги негодувания и влязат в храма

Призовавам българите да спрат с протестите временно и да дадат шанс на правителството „Орешарски” да покаже какво може и дали ще изпълни обещанията си. Нека хората си починат от тези дълги негодувания, нека влязат в храма и се обърнат към Христовата вяра. Това заяви пред БЛИЦ станалият известен с чудесата си отец Стоян Божурин от църквата „Света Троица” в Стамболийски.

Вчера в храма той е отслужил празнична литургия за обединение на народа ни. Всички трябва да се хванем за ръце и да не гледаме политическите си пристрастия, защото народът ни е много измъчен, каза свещеникът и се зарече да продължи да моли милост от Господ за държавата ни. Божурин продължава да твърди, че чудото със сакатата Ваня е истинско. Младата жена вече вървяла с два бастуна и всеки ден се подобрявала. Както БЛИЦ съобщи, отчето преди време заяви, че чрез молитви е вдигнал болната от церебрална парализа Ваня от инвалидната количка. В последствие стана ясно, че съседката Янка три години е раздвижвала Ваня, за да започне поне да се изправя. Скандалът набра пълна сила, когато стана ясно, че чудото е пиар акция. От тогава обаче и Ваня, и свещеникът твърдят, че жената е излекувана благодарение на отец Божурин. Кристина ИВАНОВА

blitz.bg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.