Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Чудо в Стамболийски! Поп каза: Стани! И саката проходи

Featured Replies

• Автор

моиричка,

то цялата християнска църква е менте..ти сега за един  поп ше правиш на въпрос :tongue2:

Ако беше само християнската, отдавна всички да са станали кой юдаист, кой мюсюлманин  :tongue2: 

• Отговори 194
  • Прегледи 14,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не знам дали си даваш сметка какво "оръжие за масово поразяване" представлява изкуството. С него може да ти разкрият истината и да те излекуват, може да те зомбират доживот, както става впрочем. Поетите, музикантите, художниците и т.н. са много, много по-опасни от от духовниците. Правителствата на имперските държави и рекламните агенции например го знаят.

Но никой от тях няма сметка да раздухва този факт прекалено, защото идеите трябва да се имплантират незабелязано. Винаги.

:) Невероятна глупост. 

Досега не бях чувал, че музикантите и художниците биха могли да бъдат тъй опасни. Не съм чувал и за секти предвождани от музиканти и художници. Не съм чувал и за масови самоубийства и жертвоприношения случили се по волята на някой музикант или художник. :) ама може пък и да има такива случаи, щото няма доказателства, че няма нали ? :giggle1:

"И между другото защо пък сте толкова твърдо убедени, че нищо извънредно не се е случило на тази молитва, все пак можеш ли да го докажеш, или пак говориш на вяра? Много вярващи много нещо."

А ти какво извънредно видя? Някаква жена, която и преди е ставала от количката, е станала и в присъствието на свещеник?? Ехаа невероятно чудо!! :)

Редактирано от ivanxii (преглед на промените)

:) Невероятна глупост. 

Досега не бях чувал, че музикантите и художниците биха могли да бъдат тъй опасни. Не съм чувал и за секти предвождани от музиканти и художници. Не съм чувал и за масови самоубийства и жертвоприношения случили се по волята на някой музикант или художник. :) ама може пък и да има такива случаи, щото няма доказателства, че няма нали ? :giggle1:

Невежи дечко, с теб няма смисъл да се спори. Не си запознат с проблема, който е много дълбок, но сега и аз нямам време да ти нося вода от девет кладенеца. Можеш да го направиш сам, ако се интересуваш. Доказателства има колкото щеш, прехвърли набързо само българската история от последните 100 - 150 години и се запитай защо толкова поети са заминали курбан на властта и обществото. Ако ги смятаха за безобидни нямаше да ги душат с тел, разстрелват, побъркват с убийствени обвинения и прочие и прочие... С какво са пълни читанките на първокласниците и учебниците по музика? Нарича се пропаганда. Не си наясно, но следващия път, когато не можеш да си избиеш от главата досадна мелодийка или реплика от реклама, не бъди толкова смел и се замисли дали наистина си остров сред морето, и дали ако се потърсиш, ще се откриеш сред всичко това. Такива работи.

За чудеса не ми се спори, в самата църква без това имат традиция да се карат до откат за всичко.

:no-no: Май не му се е отразил много добре тоя щит.

знам,знам ,хитовете на спароток..нали той е евангелието в постовете на тихчо.ама той и така не разбра,че не е горд тракиец,ами горд тирак.

"Тирак" ли? Това пък какво е? Бе, мило, страната е пламнала и въпреки, че си далеч прояви малко отношение и съпричастие. По-насетне ще обсъждаме всички тези много интересни теми и въпроси, които ни предлагаш. Нали по-горе цитирах "Еклезиаст" - има си време за всичко, а баш сега не е времето за езотерика и религия.

ПП С обувките, които убиваха се справихме като ги сложихме в хладилника и те после се разшириха. :)

мило,

1 следващия път преди да тръгне по шопинг..вземи наври за малко в хладилника главата на любимата си,не обувките и.

Добра идея. Ма само за малко, нали? :)

3 проблема на българия са българите..ако можеш да ме разбереш какво ти казвам. :wink12:

Напълно те разбирам... Напълно и го пиша и обяснявам постоянно, ма не ме чуват много, много.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Автор
хм..за гредата и сламката ли  говорим ,драга ни моиричка.ами щом е така,дай да гледаме от времето на константин и на майка му елена,които ви измислиха религията.защото иудаист  и мюсюлманин няма как да сготвят такъв гювеч..те са непоправими и твърди монотеисти..виж християните са романтици..те си падат по екзотиката .та затова на теб ти давам да рацзчетеш гатанката на дан браун в новия му роман..и това е какво е думата saligia..крайно време е ,мила ни ани салич, като произвеждаш новини, да можеш и да ги обясняваш.знаеш ли колко много християнство ще ти излезе като разгадаеш думата

Сламки, греди, религии, смъртни грехове, новини...

С една дума - тюрлюгювеч.

Отдавна имам желание да ти задам един въпрос.

Защо от постовете ти винаги вее едно и също - нападаш, за да защитиш нещо, т.е. някаква слабост?

Не е нужно да ми отговаряш.

Ааааа, тва saligia го знам кво е, не е чак такава загадка, щом аз го знам. Само казвам.

Ква змия, кво нещо? Аз дори не знам в коя тема съм. Знам, щото съм умен. И най-вече щото знам как да използвам гугъл. Ама повече щото съм умен. Ако ти си змията, ше се въздържа от целувки, даже обет за целомъдрие ще положа.

според това ,колко ще и подейства..при всеки е различно.

Правилно - в хладилника и колкото изкара. ;) Ми, на мен даже не ми хрумва да и плесна някой шамар, пък ти ми говориш за Чикатило. Но кат си влюбен нали знаеш, че минаваш метър.

Сега, по-сериозно - мнозинството от българите са тотални идиоти, които нито се ориентират в ситуацията, нито знаят какво да правят. Не че не го знам и не че не ми беше обяснено поне три пъти от трима различни учители още в края на миналата година, но аз съм наивенен идеалист и вярвам в приказки.

И леко ми се повдига от това.

ами змията е символ на мъдростта и знанието

Интересно наистина. В будизма има цикъл от много дълбоки учения, които са дадени на Нагарджуна от Нагараджа, т.е. "кралят на нагите". Това е клас същества, които са известни като "наги". Обичайно е да ги възприемаме като змии и други подобни влечуги.

Невежи дечко, с теб няма смисъл да се спори. Не си запознат с проблема, който е много дълбок, но сега и аз нямам време да ти нося вода от девет кладенеца. Можеш да го направиш сам, ако се интересуваш. Доказателства има колкото щеш, прехвърли набързо само българската история от последните 100 - 150 години и се запитай защо толкова поети са заминали курбан на властта и обществото. Ако ги смятаха за безобидни нямаше да ги душат с тел, разстрелват, побъркват с убийствени обвинения и прочие и прочие... С какво са пълни читанките на първокласниците и учебниците по музика? Нарича се пропаганда. Не си наясно, но следващия път, когато не можеш да си избиеш от главата досадна мелодийка или реплика от реклама, не бъди толкова смел и се замисли дали наистина си остров сред морето, и дали ако се потърсиш, ще се откриеш сред всичко това. Такива работи.

За чудеса не ми се спори, в самата църква без това имат традиция да се карат до откат за всичко.

:no-no: Май не му се е отразил много добре тоя щит.

Тебе те стяга корделата доста здраво, както разбирам. :) Музиката пропаганда?  Това чудесно изкуство? Аз лично нямам нищо в против такава пропаганда, а ти щом желаеш не слушай музика, та белким се опазиш от внушения.

Някои от писателите по онова време, които се били чисто и просто ликвидирани от режима, трябва да си доста невежа, за да не знаеш реалната причини за това - а именно, че са казвали някои истини, критикували са управляващите тоест били са неудобни и това им е коствало живота. Не казвам, че изкуството не може да бъде ползвано за пропагандни цели  но изкуството като цяло не търси тази цел и не е възникнало поради такива подбуди (изключвам киното). И точно на мен не ми говори за реклами и какви способи се прилага в създаването им защото съм значително по-наясно от теб ;) Ще ти кажа,че в наши дни всичко и всеки цели влияние, но това е естествено и ти трябва сама да можеш да се пазиш от внушения без да е необходимо да си забраняваш изкуството или каквото и да е било. Нали знаеш онази история за майката, която дезинфекцирала цялата къща, приборите за хранене се изварявали преди всяко хранене, детето му било забранено да излиза щото да не се излага на зарази и нечистотии и така докато нелогично за майката здравето на детето започнало да се влошава със всяка година и така докато починало - мисля, че беше 7 годишна възраст. 

Освен това в България все още имаме гори, като ти шупне толкова от пропаганда отиваш там, че като се върнеш поне едно известно време нищо няма да достига до теб ;)

Редактирано от ivanxii (преглед на промените)

• Автор

Аз дори не знам в коя тема съм.

Всяка тема, в която пише Валкирка, може да се нарече: "Духовните опити на една Валкирия"  :tongue2:

Тебе те стяга корделата доста здраво, както разбирам. :)

А ти, както разбирам, си продукт на сакралното за българите стихотворение "Бабо мравке, где така... ". Има да си трошат още главите с него, но всичко има край все някога. Надявам се.

ами аз пия вода от извора :whist: ..ей сега ще дойде съвършенството наше езотерично и ще видиш каква конспирация езотерична ще завърти около щита,пък будистите гледам и те се завъртяха около конспирацията..и ощееееее чакай да видиш какво щеее става по нататък :tongue2:

Хелп... форумът отдавна е нападнат от бесновати и е заразно. Не е хубаво от моя страна, но ще ти дам още възможност да покощунстваш. Този път няма да е точно ню-ейдж. А на онзи амулет му липсва съществена част, най-съществената. Наистина ли вярваш, че те защитава от демони? Нишките на това тяло те държат от ден на ден вси по-здраво. Защото колкото и серафими да пазят краищата му - чети надолу.

Бездната им се пълни с надменността им и с надеждата им да Те надвият. Истина, колкото повече се пълни бездната им, толкова по-далеч си Ти от нея.

Колко глупави са робите на дървото на познанието!

Мерят мощта си не с Теб, а с броя си. Закона си освещават не с Твоето име, а с броя си. Пътят на мнозинството е път на истината за тях. Дървото на познанието е станало дърво на злото, на глупостта и ледения мрак.

Истина, познавачите на този свят знаят всичко, само не и че слуги на Сатаната. Като дойде последният ден, Сатаната ще се зарадва на голямата си жетва. Що е щуро това жито! Но по глупостта си и Сатаната пресмята бройката, а не пълнотата. Един Твой клас струва повече от цялата жетва Сатанина. Зер Ти пресмяташ пълнотата на Хляба на живота, Победниче на смъртта, а не бройката.

Напразно говоря на безбожниците: насочете се към Дървото на Живота и ще познаете повече от това, което искахте да знаете. От дървото на познанието дяволът ви прави стълба за подземния свят.

Смеят ми се безбожниците: ти искаш покрай Дървото на Живота да ни обърнеш към твоя Бог, Когото ние не виждаме.

Истина, няма и да Го видите. Светлостта, която заслепява и серафимските очи, ще изгори вашите зеници завинаги.

Как да разкрия на хората тайната, която виждам през кръговете Твои архангели? Как да говоря на трохите за цялото? Как ноктите на нозете ще разберат за течението на кръвта? Истина, мъчно е на онемелия от чудо да говори на оглушали от крясъци.

(…)

Както е горе, така е и долу, казваха старите. Това, което стана на небето, стана и на земята. Това, което стана във вечността, стана и във времето.

Мил си ми, любов моя, защото си тайна. Нали всяка любов гори и не изгаря докато трае тайната. Открита тайна – изгоряла любов.

Заклевам Ти се във вечна любов, както Ти ми се заклеваш във вечна тайна.

Облякъл си се в седморни небеса, скрил си се предълбоко от всички очи. И да се слеят всички слънца в едно око, пак не биха прогорили Твоето було. Не нарочно си се укрил, Велики Господи, ами поради нашето несъвършенство. Разложеното и разтрошено творение не Те вижда. Само за този не си скрит, който е станал едно с Теб. За този не си скрит, за когото е строшена стената между Аз и Ти.

Господи, мила тайна на душата ми, колко лек излиза този свят, когато го меря на един кантар с Теб.

На едната страна на кантара – езеро от разтопена злато; на другата – тъмен дим.

Епископ Николай Велемирович

из „Езерни молитви”

Eто ти картинка на един такъв яростен и ревнив пазител. Всичко е конспирация, разбира се.

Публикувано изображение

Редактирано от witness (преглед на промените)

пп братовчеде бадр , не се бях сетила,че моите устои могат да бъдат атакувани  от такъв аргумент.чудя се сега да ви се сърдя ли,че дадохте такова мощно оръжие в ръцете на "врага" или да се зарадвам на това,че се появихте  все пак..правете го по често ,оставяте  ме иначе безутешна :(

Кралице моя, простете моята недодяланост и туй че причинил съм вам несгода.

Не.не.Това не е оправдание, а  и нима има такова за туй провинение недопустимо.Но  помня аз вашето благородството към което и сега апелирам.И тъй, бидейки уверен във вашата снисходителност, ще продължа нататък.

Ако благоволите да си спомните, в темата, някои индивиди се похвалиха с,  нека го нарека интересно, родословно дърво.

Не щеш ли - провидението ли, ориста ли, се тук намеси и когато прочетох Пайнер, един глас  отдвъден ми прошепна: - Пайнтеропитек.

А ти, както разбирам, си продукт на сакралното за българите стихотворение "Бабо мравке, где така... ". Има да си трошат още главите с него, но всичко има край все някога. Надявам се.

Добре е да знаеш, че нищо не си разбрала ;)

щита на исраел е адонай...звездата на адонай е исраел :whist:

А е Б, Б е А. И после? Искам да кажа, има ли друго освен това, което буквално казваш, а то е че Адонай е избрал еврейте, за да защитават правата вяра, срещу което ги защитава той. Или нещо не съм разбрал - малко съм разсеян днес...

...но казах ти,разтърси се из първата част на библейската геометрия..там ще видим кой от триъгълниците липсва,ако липсва, и какво е щит и какво звезда.отговора ти е далеч неистенен..но е нормално,оплела си се твърде много из различните"духовности"и това ти пречи да видиш истината ,а тя е толкова добре представена пред очите на всички. и така ,опитай пак  наша софия:

щита на исраел е адонай...звездата на адонай е исраел :whist:

Не липсва триъгълник, а точка.

Ми осветли ни, аз засега се мъча само стази информация, донякъде:

http://www.jewishencyclopedia.com/articles/10257-magen-dawid

макар че произходът е обърнат, евреите са го донесли от Индия, не обратното. Но всяка коза за свой крак, както казват.

Да допълня, че според мен си в плен на суеверие и ти в момента се представяш като всички смешни християни, на които се подиграваш постоянно.

Да се опитваш да се ориентираш сред символите без да се оплетеш в "духовностите" (абе, всички ли тук знаят какво означава тази дума освен мен?) е като да разглеждаш поле със забит в пръстта нос. Но ако човек си е доволен от гледката, какво пък. Понякога така се сравнявам с мравките, които ми лазят край пръстите и се питам какви ли чудни неща виждат.

Добре е да знаеш, че нищо не си разбрала ;)

Благодаря за съдържателните реплики, приятелю. За разлика от теб винаги го допускам.

аз ти казах да търсиш в библията..в първата и част.там ще видим кое, какво е...чакам да се понапънеш драга ми софия...не се мъчи с друго...за адонай говорим и всеизвестно е къде е ситуиран..не ме разхождай някъде където има изображения :wink12:

Адонай е ситуиран в главата ти, скъпа, не го ли разбра вече. Разходи ни из нея, моля, не ни мъчи с отгадавки какво може ти да си прочела из необятната книга.

аз ти казах да търсиш в библията..

Нищо не можеш да ми казваш. Ако не можеш да водиш нормален диалог, не се мъчи. И без това на никой не му пука как евреите си представят бога, даже напротив, ти ми зададе такъв въпрос веднъж в темата за библията. Стига с тази библия, че получавам уртикария. Съвсем сериозно. Даже и аз изгубих интерес, много важно - представяй си го като магендавид, Давид или себе си. Ако беше разгледала линка към еврейската енциклопедия, щеше да разбереш защо. Звездата е доста късно въведена, никъде не се споменава в равинската литература и също е изображение. Сега Ищар е на знамето на Израел.

А картинката, която приведох, е само един от аспектите на Вишну със съответните му енергии. Нищо лошо няма в изображенията, ако не се възприемат от деца, но явно водачите ви са решили, че еврейският народ има нужда от по-особено попечителство, да не изпада в заблуди.

Ше ме извинявате, за офтопика, то не че ващо е по темата, ама......Та да си дода на мисълта...Много малко пиете!!!! Всикчо спамещо, да си налее, квот му се пие и да каже наздраве :) Попа мислите ли, че е трезвен по тва време, а?

щита на исраел е адонай ,звездата на адонай  е исраел..според писаното.

такива ми ти работи... драга ми софия

Такааа. :yanim::help wanted2: Забавлявам се с емотикони. Я още някой да намеря... :hang:стига толкова. Докъде бях стигнала?

А, да. Не можеш да дефинираш нещо със самото него. По-точно, явно е, че ти можеш и според теб това не е глупаво.

Глупачка съм аз, защото очаквах нещо такова. Освен това, като видя и точно този много популярен "цитат" от евангелието,

защото е казано,че по делата се познава.

който съм чувала даже от устата на Бойко Борисов (макар че при него няма защо да сме изненадани), ми става ясно колко познаваш библията. И дали схващаш, или не ти дреме за разликата между "дела" и "плодове".

Не очаквам да обърнеш внимание и да помислиш върху информацията, която ти дадох. Така или иначе, не е в твой интерес да си разваляш доброто настроение с разкрития, че Звездата от Сидон е звездата на Ваал и Астарта и че точно на тях е танцувал Давид, че преди да стане популярна като еврейски символ, след като Ротшилдови я поставят на фамилния си герб, е била използвана предимно като магически талисман (във вид повече на пентаграма, по-рядко хексаграма) за защита срещу демони, и по-често сред мюсюлманите и християните и т.н. Май не ми се рови в момента повече. За липсващия елемент едва ли има смисъл да спамя още точно в тази тема. Да не вземе де се случи някое чудо, защото само с него символът е наистина магичен. Доколкото съм чува де. Иначе, символизира зараждащата мощ на природата, астралния свят, разни стихии и прочие фантасмагорични неща.

пп моля да спрем дотук, защото не ми се четат още цитати от библията

който съм чувала даже от устата на Бойко Борисов (макар че при него няма защо да сме изненадани),

Това е, защото не си чела "Винету".

Това е, защото не си чела "Винету".

Признавам си, че не съм го чела. Сигурно затова не мога да му схвана житейската философия на ББ. Аз харесвах "Капитани на фрегати".

Признавам си, че не съм го чела. Сигурно затова не мога да му схвана житейската философия на ББ. Аз харесвах "Капитани на фрегати".

Всъщност, тя няма нищо общо с тази на Винету и Олд Шетърхенд. "Капитани на фрегати" - не се сещам...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.